Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-01@04:42:39 GMT

کرونا باعث شدیدتر شدن سکته می شود؟

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۳۲۴۶

کرونا باعث شدیدتر شدن سکته می شود؟

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیلی میل، نتایج یک تحقیقات نشان می دهد بیماران مبتلا به کرونا در صورتی که سکته مغزی کنند با خطر بیشتر مرگ در مقایسه با افرادی هستند که کرونا ندارند و سکته می کنند.

محققان دریافتند مرگ در کسانی که ویروس کرونا دارند و سپس سکته مغزی کرده اند تقریباً سه برابر بیشتر از کسانی که فقط سکته مغزی داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر آن بیماران کرونایی که از سکته مغزی جان سالم به در بردند  مدت اقامت بیشتری در بیمارستان داشتند و عوارض پزشکی بیشتری نسبت به بیماران مغزی بدون کرونا تجربه کردند.

دکتر آدام دو هاون استادیار عصب شناسی و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: این یکی از اولین مطالعاتی است که نشان می دهددر بیماران مبتلا به سکته مغزی که مبتلا به کرونا هستند ، خطر مرگ در بیمارستان به طور قابل توجهی افزایش می یابد. این یافته مستلزم مطالعه بیشتر در رابطه با هر دو بیماری است.

سکته های مغزی دو نوع عمده دارند: سکته های مغزی ایسکمی و سکته های هموراژی.

سکته های ایسکمی زمانی اتفاق می افتد که جریان خون به مغز مسدود شود در حالی که سکته های هموراژی هنگامی رخ می دهد که رگ مغز پاره می شود و اندام خونریزی می کند.  طبق انجمن سکته مغزی آمریکا ، حدود 87 درصد از کل سکته ها سکته مغزی ایسکمی است.

مطالعات اخیر حاکی از آن است که کووید19 خطر سکته مغزی ایسکمی را افزایش می دهد. همچنین مطالعه ای در مرکز پزشکی Weill Cornell Medicine در نیویورک نشان داد بیماران کرونایی هشت برابر بیشتر از بیماران آنفولانزا دچار سکته مغزی می شوند.

با این حال  تحقیقات کمی در مورد وجود یا عدم وجود ارتباط بین ویروس و سکته های هموراژی انجام شده است.

برای مطالعه  منتشر شده در PLOS One ، این تیم پرونده های پزشکی 568 بیمارستان در سراسر کشور را بررسی کرد.

محققان بیش از 23 هزار  «بیمار مبتلا به سکته مغزی هموراژی بدون کرونا» را با بیش از 770 بیمار بستری شده در سال 2020 با دو بیماری همزمان سکته و کرونا را مقایسه کردند.

از بیماران کرونایی ، 559 نفر دچار سکته مغزی مغزی (ICH) شده اند که به علت خونریزی درون بافت مغز ایجاد می شود و 212 نفر دچار خونریزی زیر حلقوی (SAH) شده اند که به دلیل خونریزی از شریان آسیب دیده در سطح ناحیه مغز ایجاد می شود. 46 درصد از افرادی که بعد از ابتلا به کرونا سکته کرده اند جان خود را از دست دادند این در حالی است که آمار مرگ و میر برای افرادی که سکته کرده اند اما به کرونا مبتلا نبودند 18 درصد است و این یعنی 2 و نیم خطر بالاتر برای کسانی که آلوده به ویروس کرونا هستند.

این تحقیق نشان داد بیماران کرونایی که دچار سکته شده اند به طور متوسط ​​16 روز در بخش های مراقبت ویژه (ICU) و 21 روز در بیمارستان بستری بوده اند این در حالی است که مبتلایان کرونایی ک سکته نکرده اند شش روز در ICU و 10 روز در بیمارستان بستری شده اند.

این تیم تحقیقاتی می گویند این یافته ها می تواند فرصتی برای توسعه درمان های خاص برای بیماران  کرونایی مبتلا به سکته مغزی هموراژی فراهم کند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرونا سکته ایسکمی بیماران کرونایی سکته مغزی شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۳۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟

به گزارش هلث دی نیوز، محققان گزارش می دهند که به نظر می رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

«آلن هادرل»، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول بریتانیا، گفت: «ما می‌دانستیم که کروناویروس مانند دیگر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد، است.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس های موجود در هوا را افزایش دهد.

به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای ۴۰۰ ppm دی اکسیدکربن است.

بر اساس نتایج منتشر شده، افزایش غلظت CO۲ به تنها ۸۰۰ ppm، بقای ویروس های معلق در هوا را افزایش می دهد.

محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO۲ ۳۰۰۰ ppm می رسد- مشابه غلظت یک اتاق شلوغ- حدود ۱۰ برابر بیشتر ویروس بعد از ۴۰ دقیقه مسری تر باقی بماند.

هادرل گفت: «ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می دهند. اما CO۲ هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوای بیشتری زندگی کنند.»

هادرل گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO۲ دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود.»

هادرل افزود: «نتایج همچنین نشان می دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO۲ در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علوم هواشناسی اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO۲ در جو تا پایان قرن به بیش از ۷۰۰ ppm برسد.

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO۲ در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آن ها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • اعضای بدن بانوی دشتستانی به بیماران نیازمند اهدا شد
  • دعوت برای اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • فراخوان اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • بانوی دشتستانی به بیماران نیازمند به عضو حیاتی دوباره بخشیده شد
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس