Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@16:27:58 GMT

انتقال به بخش عمومی و بهبودی حال محمدعلی بهمنی

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۲۹۵۸۳

انتقال به بخش عمومی و بهبودی حال محمدعلی بهمنی

استاد محمدعلی بهمنی یکی از تأثیرگذارترین شاعران و غزل‌سرایان عصر و زمانه ما بشمار می‌رود و در پیوند نسل جدید با غزل به‌عنوان یگانه پرچم‌دار فرهنگ، ادب و شناسنامه ادبیت ادبیات کشورمان نقش و سهمی انکار نشدنی دارد. بعد از عارضه قلبی که اواخر پاییز سال ۱۳۹۹ گریبان‌گیر او شده بود و او را وادار به عمل آنژیو کرد، درنهایت با وخامت بیشتر اوضاع جسمانی،‌ پزشکان دستور به عمل قلب باز وی دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عملی که در نهایت با تمام سختی‌ها روز ۲۳ فروردین‌ صورت گرفت. برای آگاهی از حال این شاعر، مدرس، غزل‌سرا و عضو ارشد کارگروه شعر و ترانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با غلامرضا طریقی، شاعر، منتقد ادبی و از دوستان محمدعلی بهمنی گفت‌وگو کردیم.

تاکید پزشکان بر سپری کردن دوران نقاهت در منزل

غلامرضا طریقی درباره عمل جراحی با اشاره به آنکه بهمنی طی دو، سه ماه گذشته به دلیل مشکلات جسمی که سرمنشأ آن‌ها مشخص نبود تحت درمان بودند گفت: البته پیش‌از این یک‌بار عمل آنژیو را انجام داده بودند اما دلیل بروز مشکلات اخیر در حوزه تنگی نفس و تحلیل رفتن قوای جسمانی آقای بهمنی که طی چند وقت اخیر گریبانگیر وی شده بود توسط پزشکان نامعلوم بود.

وی افزود: پزشکان معتقد بودند این مشکلات نباید از عارضه قلبی باشد و بیشتر باید مربوط به مشکلات تنفسی باشد تا اینکه چند وقت پیش بعد از مشورت با چند پزشک متخصص، یکی از پزشکان حاذق تشخیص مشکل دریچه قلب را برای آقای بهمنی داد. اما با توجه به دلایل مختلف چون نزدیکی به ایام عید، شرایط شیوع کرونا و سن استاد تصمیم گرفته شد لازم است جراحی با دقت بالایی گیرد. بنابراین قرار شد جراحی بعد از تعطیلات عید در فرصت مغتنمی صورت صورت بگیرد.

اما با بدتر شدن حال آقای بهمنی،‌ ضعف جسمانی و تعدد مبحث تنگی نفس که کاملا او را خانه‌نشین کره بود و حملات مداوم قلبی، عملاً باعث شد تا شرایط عادی زندگی از او سلب شود و به همین دلیل در گفت‌وگو و مشورت با جراح، ۱۰ روز پیش ایشان در بیمارستان بستری شد. در نهایت ۲۳ فرورردین عمل قلب باز و ترمیم دریچه قلب قرار گرفت و روز ۲۴ فروردین‌ با بهبود نسبی شرایط بعد از عمل و برای ریکاوری در بخش آی سی یو بیمارستان بستری شدند. خوشبختانه روز ۲۷ فروردین (مصادف با روز تولد استاد بهمنی) از بخش آی سی یو به بخش عمومی منتقل شدند و برای اولین‌بار چند قدم راه رفتند.

وی یادآور شد: طبق گفته پزشک بهتر است چند روزی را در بیمارستان باشند هرچند تاکید پزشکان آن است که حضورشان در بیمارستان کم شود و به سبب شیوع کرونا دوره نقاهت را در منزل بگذارانند.

سهم محمدعلی بهمنی در آشتی مخاطبان امروز با غزل معاصر غیرقابل انکار است

طریقی که سابقه برگزیده شدن در جشنواره شعر فجر را دارد درباره تاثیرگذاری استاد محمدعلی بهمنی در جریان غزل معاصر تصریح کرد: فکر می‌کنم مهربانی، کرنش استاد و آنکه طی چند وقت اخیر درگیر کارهای شورای شعر و ترانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کارهای اجرایی بودند باعث شده تا نسل‌های بعد از ما به اندازه‌ای که ما درباره اهمیت وی در غزل معاصر حرف زدیم، دیدیم و نوشتیم بهره کمتری برده‌اند و اگر اغراق نباشد باید بگویم نسل جدید از اساتیدی چون آقای بهمنی غافل شدند.

آقای بهمنی یکی از مهم‌ترین چهره‌های غزل امروز به شمار می‌رود. با وجود تمام اسم‌هایی که همه ما نسبت‌به آن‌ها ارادت داریم، آقای بهمنی درک بیشتری از همه بزرگ‌ترهای ما داشتند. غزل‌های او بسیایر زا مخاطبان امروز را با غزل آشتی داد زیرا غزل‌های او با مخاطب بیشتری ارتباط برقرار کرد.

این شاعر و داور پیشین جشنواه شعر فجر اظهار داشت: نسل ما در آن زمان با وجود کنگره‌های شعر و قصه جوان که برگزار می‌شد بیشتر با غزل معاصر و شیوه‌های پرداخت به آن آشنا شدند و اساساً همه شاعران هم‌نسل ما و شاید چند سال جوان‌تر از ما آن‌جا به شکوفایی رسیدند. در حقیقت حرکت بسیار جدی که در غزل امروز ما اتفاق افتاده مدیون آن روزهاست و گمان می‌کنم سرمنشأ همه آن حرکت‌های جدی که در غزل دهه هفتاد به بعد ادامه داشت مدیون فعالیت‌ها و کوشش‌های استاد محمدعلی بهمنی است.

محمدعلی بهمنی،  ۲۷ فروردین ۱۳۲۱ در بندرعباس متولد شده است. باغ بلال، در بیوزنی، عامیانه‌ها، گیسو، کلاه، کفتر، گاهی دلم برای خودم تنگ می‌شود، شاعر شنیدنی است، عشق است، نیستان، این خانه واژه‌های نسوزی دارد، من زنده‌ام هنوز و غزل فکر می‌کنم و غزل زندگی کنیم از مجموعه شعرهای منتشر شده این شاعر است.

برچسب‌ها محمد علی بهمنی شعر ادبیات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محمد علی بهمنی شعر ادبیات محمد علی بهمنی شعر ادبیات اخبار کنکور محمدعلی بهمنی آقای بهمنی غزل معاصر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۲۹۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!

 استفاده از آسانسور صرفا برای راحتی در جابه‌جایی عمودی نیست. همه دانشجویان رشته‌های علوم پایه و مهندسی در درس فیزیک، اصل هم‌ارزی نسبیت عام را خوانده‌اند که حرکت شتابدار در آسانسور معادل حضور در میدان گرانشی است و زمان در حضور میدان گرانشی، کندتر می‌گذرد. این یافته اینشتین در آثار علمی‌تخیلی برجسته‌ای مانند «میان‌ستاره‌ای» اثر کریستوفر نولان نیز به‌زیبایی نشان داده شده است.

با این حال به نقل از ایسنا، استفاده از آسانسور هیچ کمکی به طول عمر شما نمی‌کند و درمقابل، انتخاب راه‌پله می‌تواند به شما کمک کند تا زندگی طولانی‌تری داشته باشید. به طور مشخص، بالا رفتن از چند پله در روز، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ را کاهش می‌دهد حتی اگر سابقه مشکلات قلبی داشته باشید.

دکتر سوفی پادوک(Sophie Paddock)، نویسنده این مطالعه از دانشگاه آنگلیا شرقی و بنیاد بیمارستان دانشگاه نورفولک و نورویچ می‌گوید: «اگر هر دو گزینه پله‌ها یا آسانسور را دارید، به سراغ پله‌ها بروید، زیرا این کار به قلب شما کمک می‌کند. حتی فعالیت‌های بدنی کوتاه‌مدت تأثیرات مفیدی بر سلامتی دارد، و دوره‌های کوتاه بالا رفتن از پله‌ها می‌تواند یک هدف دست یافتنی برای فعالیت‌های روزانه باشد».

بیماری‌های قلبی عروقی علت اصلی مرگ‌ومیر در بسیاری از کشورهای جهان ازجمله ایالات متحده هستند، اما محققان می‌گویند که ورزش منظم می‌تواند به پیشگیری از آن کمک کند. متأسفانه، مطالعه جدیدی که در مجله ESC Preventive Cardiology ۲۰۲۴ ارائه شد، نشان می‌دهد که از هر چهار فرد بزرگسال در سراسر جهان، یک نفر از سطوح توصیه شده فعالیت بدنی برخوردار نیست.

در ایالات متحده، بزرگسالان باید هر هفته حدود ۱۵۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط داشته باشند که این میزان، معادل ۳۰ دقیقه پیاده‌روی سریع روزانه در ۵ روز از هفته است. همچنین اضافه کردن دو روز فعالیت‌های تقویت عضلانی توصیه می‌شود که در آن، همه گروه‌های عضلانی اصلی از جمله پاها، باسن، پشت، شکم، سینه، شانه‌ها و بازوها درگیر شوند.

جزئیات پژوهش

دکتر پادوک خاطرنشان می‌کند که بالا رفتن از پله‌ها، ورزشی آسان و قابل‌دسترس است که افراد می‌توانند در هر مکانی انجام دهند، از ساختمان آپارتمانی خود گرفته تا پارک‌های شهری. با در نظر گرفتن این موضوع، این مطالعه جدید به بررسی تأثیر بالا رفتن از پله بر طول عمر و سلامت قلب پرداخته است.

این گروه ۹ مطالعه قبلی را در مورد بالا رفتن از پله‌ها با بیش از ۴۸۰ هزار شرکت‌کننده‌ جمع‌آوری کرد. این مطالعات مجموعه وسیعی از شرایط را مورد بررسی قرار داد و درمورد تعداد پله‌هایی که شرکت‌کنندگان از آن بالا رفتند یا سرعتی که از آن پله‌ها بالا رفتند، تفاوتی قائل نشد. این ۹ گزارش شامل افراد سالم و همچنین افراد مبتلا به بیماری شریانی محیطی یا سابقه حملات قلبی بود. شرکت کنندگان از ۳۵ تا ۸۴ سال سن داشتند.

به طور کلی، این مطالعه جدید نشان داد که بالا رفتن از پله‌ها با کاهش ۲۴ درصدی خطر مرگ به هر دلیلی ارتباط دارد. شرکت کنندگان همچنین ۳۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی قرار گرفتند. علاوه بر این، بالا رفتن از پله‌ها به این شرکت‌کنندگان کمک کرد تا از برخی از عوارض عمده بیماری‌های قلبی عروقی، از جمله حمله قلبی، نارسایی قلبی و سکته جلوگیری کنند.

دکتر پادوک می‌گوید: «بر اساس این نتایج، ما مردم را تشویق می‌کنیم که پله‌نوردی را در زندگی روزمره خود بگنجانند. مطالعه ما نشان داد که هرچه فردی از پله‌ها بیشتر بالا برود، مزایای بیشتری دارد. بنابراین، چه در محل کار، چه در خانه و چه در جای دیگر، از پله‌ها استفاده کنید».

دیگر خبرها

  • سریال نون خ ترادژی زندگی هنرمند سیستانی شد
  • ورزش باید مثل دارو تجویز شود
  • کارگران در سنگر کار و تولید نقش ارزنده در شکوه ایران دارند
  • فعالیت ۷۰۰ ناظر آموزش‌دیده برای نظارت بر دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در گنبدکاووس
  • سرگیجه در کشتی؛ محمدعلی گرایی به تیم ملی دعوت شد
  • دعوت از گرایی به اردوی تیم ملی کشتی فرنگی
  • محمدعلی گرایی به اردوی تیم ملی کشتی فرنگی دعوت شد
  • گیاه جوانی در طب سنتی هند
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟