Web Analytics Made Easy - Statcounter

معدن سنگ مرمر قزل قیه در شهر سریش آباد کردستان واقع شده و با توجه به اینکه تخلفاتی در جریان واگذاری آن صورت گرفته، قرار است بهره‌بردار این معدن خلع ید شود.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛* معدن قزل قیه یکی از معادن مرغوب سنگ مرمر است که در شهر سریش آباد استان کردستان واقع شده و با اینکه بهترین و گران قیمت‌ترین نوع سنگ (سنگ طلا) از آن استخراج می شود، مردم این شهر سهمی از منابع معدنی نداشته و در محرومیت به سر می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عدم اختصاص سود حاصل از استخراج و صادرات مواد این معدن موج اعتراضات مردمی را در پی داشته و بیش از ۱۰ سال است که مردم پیگیر کوتاه شدن دست عده‌ای خاص از این معدن هستند اما پیگیری‌های آنان تاکنون نتیجه‌ای قطعی به دنبال نداشته چرا که محسن زارعی (بهره‌بردار معدن قزل قیه) در زمان کشف سنگ‌های مرمر در این معدن، توانسته مجوز‌های قانونی برای برداشت را اخذ کند اما مدتی بعد از فعالیتش، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) مدعی می‌شود که مالک زمین‌های این معدن است و کشمکش هایی بین بهره بردار و ستاد اجرایی پیش می‌آید.

 

بیشتر بخوانید:

ماجرای خلع ید مالک متخلف معدن قزل قیه به کجا رسید؟

 

در نهایت، ستاد اجرایی تصمیم می‌گیرد معدن را از زارعی پس بگیرد، اما از اختیارات قانونی برخوردار نیست چرا که بر اساس قانون معادن، ستاد اجرایی فقط به عنوان صاحب زمین معدن می‌تواند اجاره‌بهای زمین را دریافت کند و نسبت به آنچه در زیر زمین است هیچ حقی ندارد. همین مسئله باعث شد که چند سالی دست ستاد اجرایی از معدن کوتاه شود اما در نهایت، ستاد اجرایی توانست با شکایت از فردی که معدن بصورت غیرقانونی به او واگذار شده بود، حکم خلع ید مالک فعلی را از دادگاه بگیرد و قرار بر این شد که معدن طی فرآیندی به مردم واگذار شود.



اظهارات نیکی‌ملکی درباره آخرین وضعیت معدن قزل قیه

حجت نیکی‌ملکی، روابط عمومی ستاد اجرایی فرمان امام در رشته توئیتی به بیان آخرین وضعیت معدن قزل قیه پرداخت و نوشت: این معدن بنا بر احکام قضایی صادره و طبق موازین قانونی به ستاد واگذار شده است. در تاریخ ۲۹ مهرماه سال ۱۳۹۹ دکتر مخبر دستوری مبنی بر هبه این معدن به مردم سریش آباد صادر کردند.

 


نیکی‌ملکی در ادامه نوشت: در همین راستا ستاد اقدامات قانونی جهت اخذ حکم و خلع ید معدن مذکور را به عمل آورده و نسبت به واریز وجه به میزان بیش از ده میلیارد تومان به حساب دادگستری اقدام نموده و حکم خلع ید در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ صادر شده لکن علیرغم این موضوع اقدامی در جهت خلع ید از سوی استان صورت نپذیرفته است. علیرغم دستور رییس ستاد و تاکیدات قبلی مبنی بر تنظیم صورت جلسه و معرفی مجموعه‌ای از سوی مقامات استانی مبنی بر واگذاری معدن مذکور جهت انتفاع عموم مردم سریش آباد متاسفانه تاکنون اقدامی در این خصوص صورت نپذیرفته است.

 


نیکی‌ملکی در این رشته توئیت آورده است: امیدواریم تا با تصمیم و اقدام هر چه سریعتر مسئولان ذیربط برای خلع ید و معرفی مجموعه مدنظر هر چه سریعتر مردم سریش آباد از منافع این معدن منتفع گردند.

 


میلاد گودرزی، فعال رسانه‌ای هم در توئیتی به اظهارات روابط عمومی ستاد اجرایی فرمان امام واکنش نشان داد و نوشت: بیش از یک ماه از صدور رأی خلع ید بهره بردار متخلف معدن قزل قیه میگذره، ستاد اجرایی هم رسما داره می‌گه میخوایم به مردم هبه کنیم، اما کار در استان قفل شده و بهره بردار هم ۳ شیفت مشغول استخراجه. آقایون رئیس دادگستری و استاندار، با این موضع ستاد الان شما در جایگاه متهمید. پاسختون چیه؟

 

 

گفتنی است، خبرگزاری دانشجو همچنان پیگیر تعیین تکلیف وضعیت این پرونده و اجرای حکم مربوطه برای خلع ید مالک متخلف معدن قزل قیه است و از مسئولان ذی‌ربط، انتظار پاسخگویی و شفاف‌سازی درباره علل تعلل در اجرای حکم دادگاه را دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: معدن قزل قیه واگذاری معدن معدن سنگ مرمر سنگ های تزئینی ستاد اجرایی فرمان امام ستاد اجرایی خلع ید مالک بهره بردار سریش آباد نیکی ملکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۲۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وظیفه دستگاه اجرایی برای تامین امنیت غذایی مردم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از  وبدا، محمد اسماعیل مطلق رئیس دبیر خانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در نشست کارگروه تخصصی امنیت غذا و تغذیه با موضوع اجرایی شدن رهنمودهای رئیس جمهور در هجدهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت:  به دستور رئیس جمهوری در جلسه هجدهم شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، همه ی دستگاه های اجرایی موظفند برای تامین امنیت غذایی و دسترسی مردم به غذای سالم در مدت 2 ماه برنامه عملیاتی سال جاری ذیل سند ملی امنیت غذایی تهیه و در جلسه آتی شورای عالی ارائه کنند.

محمد اسماعیل مطلق گفت: امنیت غذایی و غذای سالم در اولویت برنامه های دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در سال جاری قرار دارد.

دیگر خبرها

  • ۱۰هزار عامل اجرایی برای برگزاری انتخابات دور دوم مجلس در کرمانشاه
  • عوامل اجرایی انتخابات باید حافظ رای مردم باشند
  • همه عوامل اجرایی انتخابات باید حافظ رای مردم باشند
  • بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از بی‌توجهی به امر نماز است
  • صیانت از آرای مردم وظیفه اصلی است
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم
  • تمام عوامل اجرایی انتخابات باید حافظ رأی مردم باشند
  • کمیسیون اصل ۹۰ پیگیر اجرایی شدن سامانه ستاد
  • وظیفه دستگاه اجرایی برای تامین امنیت غذایی مردم
  • با سامانه خودنویس امکان کنترل قیمت اجاره و حذف واسطه بین مالک و مستاجر فراهم خواهد شد