Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@08:06:05 GMT

رمضان؛ موسم ساخت آینده روشن

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۳۶۵۷۹

رمضان؛ موسم ساخت آینده روشن

ماه مبارک رمضان محیطی آماده و امن برای ساختن آینده‌ای روشن است. خداوند رحمان ما را در این ماه عزیز به مهمانی دعوت کرده و آن را محیطی مناسب برای هدایت و تحول ما به سمت پیشرفت و ترقی قرار داده است.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: جامعه بستر اتفاقات گوناگون و پیچیده‌ای است که همه ما روزانه با آن‌ها درگیر هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی چنان زندگی در این جامعه، سخت و طاقت فرسا می‌شود که شاید مسائلی از این قبیل به ذهن مان بیاید که می‌خواهم تغییر کنم! وجود چنین دغدغه‌های ذهنی می تواند مقدمه تغییری بزرگ و رو به جلو باشد که آینده‌مان را متحول کند.

 

نوشدارو در زمان مناسب؛ زمینه ساز سعادتمندی

 

تغییر و تحول، زمانی دارای فایده است که در بهترین زمان ممکن اتفاق بیفتد؛ از همین رو، اگر ما مشتاق تغییر هستیم باید زمان شناس و فرصت طلب باشیم و تا دیر نشده، راه و مقصد خود را بشناسیم و در مسیر آن قدم بگذاریم. با نگاهی به قرآن کریم متوجه این مسأله خواهیم شد که این کتاب بزرگ آسمانی همواره توصیه به تغییر به سوی هدایت و بندگی خداوند داشته و فرموده است: «أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَنْ تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ؛ [1] آیا وقت آن نرسیده است که دل های مؤمنان در برابر ذکر خدا و آنچه از حقّ نازل کرده است خاشع گردد؟!» تغییر مناسب و نیکو که در زمان درست خودش انجام شود می‌تواند زمینه خوشبختی و سعادت را فراهم آورد؛ چنان‌که فضیل بن عیاض که عمری به راهزنی مشغول بود با شنیدن همین آیه مبارک در بهترین زمان، شروع به تغییری بزرگ کرد و با چراغ هدایت قرآن کریم و عترت اهل بیت علیهم السلام به شاگردی مکتب آل الله (ع) مفتخر گردید. پس، تغییر به موقع و در زمان مناسب، آینده‌ای روشن و زندگی سعادتمندانه را در پی خواهد داشت. اکنون به بهترین زمان ها برای ایجاد تغییری بزرگ در زندگی اشاره ای خواهیم داشت.

 

ماه رمضان؛ بهترین زمان برای تحولی بزرگ

 

آگاهی داشتن از بهترین زمان‌ها برای تغییر و تحول و انتخاب زمان مناسب باعث افزایش کارایی چنین تغییراتی خواهد شد. در دین مبین اسلام بعضی از روزها و ماه ها از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است که می تواند بهترین گزینه‌ها برای تغییرات بزرگ در راه رشد و هدایت معنویمان باشد. ماه مبارک رمضان و شب های قدر بهترین فرصت برای آغاز فصلی نو برای زندگیمان است زیرا این ماه مبارک از بهترین ماه ها و بهترین روزها و شب های سال است و خداوند مهربان در آن ماه، ما را به مهمانی بزرگی دعوت کرده است. چنان که پیامبر رحمت و مهربانی(ص) در خطبه شعبانیه در مورد فضیلت چنین ایامی می‌فرمایند: «أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیْکُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ شَهْرٌ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ أَفْضَلُ الشُّهُورِ وَ أَیَّامُهُ أَفْضَلُ الْأَیَّامِ وَ لَیَالِیهِ أَفْضَلُ اللَّیَالِی وَ سَاعَاتُهُ أَفْضَلُ السَّاعَاتِ؛ [2] ای مردم! ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به سوی شما رو کرده است. ماهی که نزد خدا، بهترین ماه‌هاست و روزهایش بهترین روزها و شب‌هایش بهترین شب‌ها و ساعت‌هایش بهترین ساعت‌هاست.»

 

مکانی امن برای ساختن آینده‌ای روشن

 

ماه مبارک رمضان محیطی آماده و امن برای ساختن آینده‌ای روشن است. خداوند رحمان ما را در این ماه عزیز به مهمانی دعوت کرده و آن را محیطی مناسب برای هدایت و تحول ما به سمت پیشرفت و ترقی قرار داده است به گونه‌ای که حتی، نفس کشیدن روزه‌دار را به منزله عبادت انگاشته است چنان‌که پيامبر خدا حضرت محمد صلى الله عليه و آله می‌فرماید: «نَومُ الصائمِ عِبادَةٌ، و نَفَسُهُ تسبيحٌ؛ [3] خواب روزه دار، عبادت است و نفَس كشيدن او، تسبيح!» در این ماه مبارک حتی ابلیس، دشمن قسم خورده مان، در غل و زنجیر است و این می تواند زمینه تغییر و پیشرفت ما را راحت تر فراهم کند از همین رو پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می‌فرماید: «یَا مَعْشَرَ النَّاسِ إِذَا طَلَعَ هِلَالُ شَهْرِ رَمَضَانَ غُلَّتْ مَرَدَةُ الشَّیَاطِینِ وَ فُتِحَتْ أَبْوَابُ السَّمَاءِ وَ أَبْوَابُ الْجِنَانِ وَ أَبْوَابُ الرَّحْمَةِ وَ غُلِّقَتْ أَبْوَابُ النَّارِ؛ [4] اى مسلمانان! آن هنگام که هلال ماه رمضان سر برآورد، شیطان‏ هاى رانده شده به زنجیر کشیده مى ‏شوند، درهاى آسمان و درهاى بهشت و درهاى رحمت گشوده، و درهاى دوزخ فرو بسته خواهد شد.»

 

بنابراین تغییر به سمت پیشرفت و موفقیت در تمامی ابعاد زندگی فردی و اجتماعی هدفی معین برای همه ماست که برای رسیدن به آن باید مقدمات آن را فراهم کرد. از مهم ترین فاکتورهای لازم برای تحول و پیشرفت، انتخاب زمان مناسب و دقیق است و می توان ماه مبارک رمضان را برترین زمان مناسب برای این تغییر بزرگ دانست.

 

نویسنده: سید احسان دهسار، کارشناس سطوح عالی حوزه علمیه قم

پی نوشت ها:

[1] سوره حدید، آیه 16.

[2] عیون اخبار الرضا علیه السلام، ج 1، ص 295.

[3] مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج 7، ص 497.

[4] ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ج 1، ص 64.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه مهمانی خدا ماه مبارک رمضان سبک زندگی اسلامی ماه مبارک رمضان آینده ای روشن بهترین زمان زمان مناسب أ ب و اب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۶۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر مدرسه علمیه، اردوگاه امام زمان(عج) است/ جامعة المصطفی، مولود مبارک انقلاب اسلامی

به گزارش قدس خراسان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آیت الله علم الهدی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با هیأت علما و رؤسای مدارس علمیه هندوستان که با حضور جمعی از طلاب غیرایرانی جامعة المصطفی العالمیه برگزار شد، اظهار کرد: همه این تلاش‌هایی که شما در عرصه تبلیغ دین در سرزمین هندوستان دارید، باید در استخدام پیروی از خط ولایتمداری حضرت بقیة الله الاعظم (ارواحنا فداه) باشد زیرا امام زمان (عج) نوکری می‌پسندند که نوکر به‌روز حضرت باشد و به درد شرایط حال امت اسلام بخورد. از این حیث، شاید بتوان گفت که از نظر وجود اقدس امام عصر (عج)، یک طلبه سطح یک از یک عالم برجسته شأنیت بیشتری داشته باشد زیرا او متناسب با زمانه حال و شرایط موجود، خدمتی را به دین عرضه می‌کند که سایرین از آن غافل هستند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: اقتضای نوکری کردن در این آستان نیز به میدان‌داری در عرصه‌ای است که پرچم ولایت اهل‌بیت (ع) و معارف دینی را در عصر حاضر بلند کرده و اینجاست که اهمیت صیانت از انقلاب اسلامی موضوعیت پیدا می‌کند؛ تا جایی که امروزه نه‌فقط دوستان و دلسوزان بلکه حتی دشمنان اسلام نیز از مسائل سیاسی عبور کرده و چشم به ولایت معصوم دارند. این منطقی است که به برکت انقلاب اسلامی جهانی شد تا هرکس در هر گوشه از این عالم، چشم به ظهور داشته باشد و مهدی صاحب الزمان (عج) را در کانون توجه و تحلیل خود قرار دهد.

هر مدرسه علمیه، اردوگاه امام زمان (عج) است

وی تصریح کرد: این تحلیل اساتید برجسته سیاست در نظام سلطه است که شیعه را همچون پرنده‌ای با دو بال نهضت حسینی و قیام مهدوی توصیف کرده و این دو مبنا را هدف قرار داده اند. بر همین اساس، هرکس در جهت ترویج ارزش‌هایی مبتنی بر این دو اصل بکوشد، بیش از سایرین سربازی کرده و مورد عنایت وجود اقدس امام زمان (عج) خواهد بود.

علم الهدی تأکید کرد: برادران عزیز، فرصت مدیریت مدارس و حوزه‌های علمیه در خطه‌ای همچون سرزمین هندوستان با گستره جمعیتی و فرصت‌های تبلیغی را غنیمت بدانید. در موقعیتی که شما قرار دارید، هر مدرسه علمیه به مثابه اردوگاه بقیة الله (عج) است بنابراین طوری عمل کنید که گویا از طرف امام زمان (عج) به این مسئولیت منصوب شده‌اید و باید به هر ابزار ممکن در این دستگاه نوکری مؤثر داشته باشید.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: این همان عرصه‌ای است که سربازی شما در دستگاه امام زمان (عج) با آن سنجیده خواهد شد؛ به طوری که اگر امروز طلبه از فقه و اصول و کلام بهره‌مند باشد و سطوح عالی حوزه را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارد اما از بینش سیاسی و تقید به انقلاب اسلامی بی‌بهره باشد، تلاش و مجاهدت او برای کسب علوم حوزوی ابتر است و راه به جایی نخواهد برد.

وی بیان کرد: جامعة المصطفی العالمیه نیز یکی از شجره‌های طیبه‌ای است که به برکت انقلاب اسلامی شکل گرفت تا همراه با مبانی دین و ارزش‌های تشیع، گفتمان انقلاب اسلامی نیز به کشورهای عالم تسری پیدا کند بنابراین نباید این مولود مبارک را صرفاً یک نمایندگی آموزشی و یک جریان تعلیمی دانست. جامعة المصطفی همان بازوی صادرکننده گفتمان انقلاب است و از این جهت، تلاش شما در تقابل مستقیم با اراده شیطانی استکبار قرار دارد و موردعنایت خاص امام زمان (عج) خواهد بود.

گفتنی است که بیش از ۵۰ میلیون شیعه اثنی عشری و ۲۰۰ میلیون مسلمان اهل سنت علاقمند به اهل بیت (ع) در هندوستان زندگی می‌کنند و در ۱۰۰ مدرسه و حوزه علمیه هندوستان، سه هزار طلبه مشغول تحصیل علوم حوزوی هستند.

دیگر خبرها

  • ۳۰۰ نفر در کرمانشاه برگزیده طرح مسطورا در ماه مبارک رمضان شدند
  • خادمان قرآنی و فعالان طرح «مسطورا» در کرمانشاه تجلیل شدند
  • جامعة المصطفی، مولود مبارک انقلاب اسلامی است
  • هر مدرسه علمیه، اردوگاه امام زمان(عج) است/ جامعة المصطفی، مولود مبارک انقلاب اسلامی
  • جامعة المصطفی مولود مبارک انقلاب اسلامی است
  • خطیر:گرفتن حق امضای من درست نیست، بعضی دنبال هیجان هستند/ امروز بهترین اتفاق بعد از انقلاب برای استقلال بود+فیلم
  • تجلیل از فعالان و عوامل برگزار کننده محفل قرآنی در ایلام
  • حقوق واقعی کارگران دیده شود
  • طرح بازرسان و ناظران افتخاری اجرا می‌شود
  • لایحه تشکیل سازمان گردشگری روی میز شورای شهر تهران