Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتاق بازرگانی کرمان گفت: عدم توجه جدی به رفع مشکلات نیروگاه های بخش خصوصی شامل بدهی های سنگین، مطالبات سنگین از دولت، مسائل بانکی، تعدیل نرخ ارز و بی پناهی بخش خصوصی در وزارت نیرو، حتما کشور را دچار مشکل خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ سیدمهدی طبیب زاده، در نشست فعالان اقتصادی کرمان با دستیار وزیر نیرو در حوزه اوراسیا، به نمایندگی از فعالان بخش خصوصی استان کرمان از سیاست های وزارت نیرو انتقاد کرد و افزود: در شرایط موجود بخش خصوصی در تولید انرژی به معنای واقعی به خاک سیاه نشسته است و در چند سال اخیر هیچ بخش خصوصی در احداث نیروگاه ها اقدام نکرده که تبعات کمبود برق و پیشی گرفتن مصرف بر تولید به دلیل رشد مصرف ناهمگون، مشکلات جدی ایجاد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: خلف وعده در پرداخت بدهی به نیروگاه ها به ویژه نیروگاه های تجدید پذیر مانع از سرمایه گذاری در این بخش ضروری شده که به عنوان مثال در کرمان متقاضیان احداث نیروگاه های 100 مگاواتی خورشیدی به دلیل عدم پرداخت به موقع تعهدات آنها، از سرمایه گذاری منصرف شده اند.

طبیب زاده، در بحث آب نیز ابراز نگرانی شدید کشاورزان را عنوان و اظهار کرد: زمزمه هایی مبنی بر تنظیم لایحه‌ای در وزارت نیرو در زمینه مخدوش کردن مالکیت چند هزار ساله کشاورزان بر منابع آبی به گوش می رسد که به نوعی تداعی سیاست‌های تندروانه چپ در کشور است.

رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه امیدواریم این موضوع شایعه باشد، خطاب به دستیار وزیر نیرو گفت: پیام ما را به وزیر برسانید که این موضوع انگیزه های سرمایه گذاری در بخش خصوصی را به شدت کاهش می دهد و اتاق کرمان با کمک اندیشکده تدبیر آب ایران و کاملا کارشناسی می تواند نظراتی را برای اصلاح این لایحه عنوان کند.

وی در بخش دیگری صادرات را مبحث جدی و موافقت نامه تعرفه ترجیحی تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا را بارقه های امید برای توسعه بازار محصولات ایران دانست و تصریح کرد: صادرکنندگان خوشنام کرمان به دلیل مشکلات ناشی از سیاست های ارزی کنار رفته اند و بیشتر صادرات با کارت های محدود انجام می شود.

طبیب زاده، افزود: کرمان با وجود ظرفیت های بسیار در حوزه معدن، کشاورزی و صنعت، در بهترین شرایط 2 میلیارد و 200 میلیون دلار صادرات دارد که البته این میزان صادرات نیز از نظر تعداد صادرکنندگان، محصولات صادراتی و بازارهای هدف بسیار محدود است. رئیس اتاق کرمان بیان کرد: امیدواریم وزارت نیرو به عنوان مسئول توسعه اوراسیا و معین اقتصادی استان کرمان در توسعه صادرات موفق عمل کند و بتوان با اصلاح روش ها، سیاست ها، باور داخلی و دیپلماسی به هدف 10 میلیارد دلار صادرات استان دست یافت.

در ادامه این نشست دستیار وزیر در امور کمیسیون دائمی همکاری‌های تجاری و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه گفت: موافقت نامه موقت تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا موقت و شامل همه اقلام صادراتی نیست که البته در آینده تمام اقلام کالایی را دربر می گیرد. داوود میرزاخانی، با اشاره به اینکه می‌توان زمینه تولید مشترک را برای سرمایه گذاران کشورهای اوراسیا با تجار ایرانی فراهم کرد، افزود: با تاسیس دفتر مشترک می توان صادرات مستقیم و مشترک را انجام داد و سهم قابل توجهی از بازار آن را به دست آورد.

وی ادامه داد: بیشتر واردات ایران از کشورهای آمریکای لاتین است و با تغییر آن به سمت کشورهای اوراسیا، افزایش حجم مبادلات منجر به تقویت کریدور شمال به جنوب را خواهیم داشت. میرزاخانی، بحث گواهی مبدا در تجارت آزاد را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: در این شرایط احراز منشا داخلی کالا و گواهی مبدا اوراسیا بسیار اهمیت دارد و گمرک و استاندارد نیز باید در این بحث ورود کنند. دستیار وزیر در امور کمیسیون دائمی همکاری‌های تجاری و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه افزود: کرمان با صدور 520 گواهی مبدا اوراسیا رتبه ششم  و از نظر ارزش دلاری این گواهی ها با 68 میلیون دلار رتبه پنجم صادرات به کشورهای اوراسیا را دارد.

گفتنی است در پایان این نشست پنل پرسش و پاسخ برگزار شد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اتاق بازرگانی کرمان رئیس اتاق بازرگانی کرمان اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی کرمان طبیب زاده رئیس اتاق کرمان نیروگاه های بخش خصوصی دستیار وزیر وزارت نیرو نیروگاه ها بخش خصوصی سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۷۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟

خورشید گزدرازی رئیس اتاق بازرگانی بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا در خصوص باید و نبایدهای اجرای طرح تعطیلی آخر هفته گفت: همانطور که می‌دانیم در قانون اتاق بازرگانی قید شده است که اتاق بازرگانی به عنوان مشاور سه قوه حاکمیتی ایفای نقش کند.

فعال اقتصادی ادامه داد: همچنین در دستور کار اتاق بازرگانی و تعاون و اصناف که مجموعه‌ای از بخش خصوصی هستند، یکی از مواردی که سالیان گذشته به صورت مستمر انجام می‌شود پایش کسب وکار است. در هر صورت مولفه‌هایی همواره در این پایش‌ها در صدر قرار می‌گیرند. اتاق بازرگانی از این طریق با اطلاع از محیط کسب و کار در تلاش برای ایفای وظایف مشاوره‌ای خود نسبت به دولت است.

گزدرازی تاکید کرد: ما در تلاش هستیم که دولت  دید بهتری نسبت به این موضوع داشته باشد و از این طریق تصمیمات اقتصادی بهتری اتخاذ شود. در هر صورت ما نمی توانیم تعاملات اقتصادی و تجاری خود را با دنیای پیرامون قطع کنیم. ما بر این باوریم که در مباحث گمرکی و داد و ستد تجاری باید شرایط دیگر کشور‌ها را در نظر بگیریم.

ایران به رفتار اقتصادی کشورهای مقصد توجه داریم؟

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر خاطر نشان کرد: حتی در مباحث ارتباط اقتصادی در فضای مجازی نیز توجه به شرایط کشور‌های هدف مهم است. حتی در زمینه تجارت با کشور‌های خاورمیانه‌ای و شرق آسیا هم نمی‌توانیم عنوان کنیم که ما به رفتار اقتصادی کشور مقصد توجه نداریم؛ چرا که زنجیره عرضه کشور‌های بسیاری به هم متصل و اقتصاد‌هایی درهم تنیده هستند.

گزدرازی ادامه داد: در اکثر کشور‌های جهان هم اکنون تعطیلات آخر هفته روز‌های شنبه و یکشنبه است؛ در کشور‌های مسلمان اطراف ما نیز تعطیلات آخر هفته از جمعه ظهر شروع شده و تا یکشنبه ادامه دارد. اگر ما بخواهیم پنجشنبه و جمعه را تعطیل اعلام کنیم، علاوه بر قطع ارتباطی که در این دو روز داریم، در روز‌های شنبه و یکشنبه نیز نمی توانیم ارتباطی برقرار کنیم.

وی تاکید کرد: در روز‌های تعطیلی خارج از کشور اگر تاجری نیاز به هماهنگی و یا مراوده‌ای با شریک تجاری خارجی خود داشته باشد، چه در فضای مجازی و چه در مراجعه حضوری با عدم پاسخگویی مواجه می‌شود؛ چراکه اصلا امکان ارتباط وجود ندارد و کسی آن‌طرف نیست.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر گفت: به این صورت ما عملا چهار روز کاری را از دست می‌دهیم؛ از این رو ما به عنوان بخش خصوصی خواهشمندیم نسبت به این موضوع تمهیدات لازم اندیشیده شود چراکه فشار اقتصادی تعطیلات این‌گونه بر عهده بخش خصوصی و مردم خواهد بود.

درخواست بخش خصوصی از رهبر معظم انقلاب

وی تصریح کرد: اتاق ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی در نامه‌ای به دفتر مقام معظم رهبری از ایشان درخواست کرده است که نسبت به لغو تعطیلات پنجشنبه دستور فرمایند. شایان ذکر است که لغو تعطیلات پنجشنبه می‌تواند در رقابت پذیرتر کردن تجارت خارجی بخش خصوصی موثر بوده و ارتباط تجاری کشور ما را تقویت کند.

گزدرازی گفت: اگر بخواهیم چهار روز از هفته را تعطیل باشیم دو الی سه روز باقی مانده عملا فقط هزینه است و به شدت دچار مشکل می‌شویم. در این مسئله ما فقط با یک قشر خاص در ارتباط نیستیم، بلکه بحث مراوده با جامعه جهانی در جریان است و نمی توانیم نسبت به ملزومات آنها بی تفاوت باشیم. در هر صورت اقتصاد جهانی در حال انجام کار خود است و این ما هستیم که باید همراه شویم.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر ادامه داد: ما با توجه به اعتقادات اسلامی بر تعطیلی و انجام مناسک دینی روز جمعه تاکید داریم، اما براساس تاکید مقام معظم رهبری بر گسترش مشارکت مردم در امر تولید و همچنین با توجه به فرمایشات ایشان در اهمیت اقتصاد مردمی می‌توانیم با انتقال تعطیلات پایان هفته از پنجشنبه به روز شنبه، شرایط مطلوب تری را برای بخش خصوصی که همان مردم هستند فراهم کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان
  • گردش مالی اوراسیا از مرز ۸.۷ میلیارد دلار عبور کرد
  • بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می دانید؟​
  • تابستان چقدر کمبود برق داریم؟
  • طرح انتقال تعطیلات پایان هفته اقدام منفی برای تجارت؛ شعار سال محقق می‌شود؟
  • چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی