Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@03:25:04 GMT

دولت نگاه انتخاباتی به مذاکرات دارد

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۳۸۳۷۶

دولت نگاه انتخاباتی به مذاکرات دارد

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: دولتمردان به گونه‌ای رفتار می‌کنند که گویا می‌خواهند نمایش راستی‌آزمایی داشته باشند، در حالی که راستی‌آزمایی باید واقعی باشد.

به گزارش مشرق، سیدنظام الدین موسوی، در واکنش به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه ما می‌دانیم راستی‌آزمایی زمان زیادی نمی‌برد، اظهار داشت: متأسفانه باز آقای رئیس‌جمهور و تیم وی درباره موضوع مذاکره و مباحث هسته ای هم دچار خطای محاسباتی هستند و به جای آنکه این مسئله را به صورت فنی و علمی پیش ببرند، به آن به عنوان یک ابزار سیاسی برای مسائل داخلی نگاه می کنند که به هیچ وجه مطابق با منافع ملی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کسی مخالف تلاش برای رفع تحریم ها نیست

وی متذکر شد: چندی پیش رئیس جمهور مجدداً ادعایی را مطرح کرد مبنی بر اینکه عده ای در داخل کشور مخالف مذاکره هستند و یا اینکه به نوعی در این مسیر کارشکنی می کنند، در حالی که حقیقت امر این است که هیچکس در داخل کشور مخالف تلاش برای رفع تحریم ها نیست.

بیشتر بخوانید: بررسی انتخابات شرکت‌های استانی سهام عدالت

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در گذشته هم زمانی که دولتمردان در مسئله مذاکرات و توافقات هسته ای حرکت می کردند، علیرغم اینکه انتقادات زیادی در داخل وجود داشت و کاملاً هم به حق بود، اما کسی مانع مذاکره و توافق هسته ای نشد و صرفاً به آنان هشدارهایی داده شد که در همان زمان هم رئیس جمهور و تیم مذاکره کننده ما به این هشدارها توجه نکردند و نتیجه آن یک توافق بد و نامتوازن به نام برجام شد.

حاصل برجام برای ما هیچ بود

وی افزود: همه دیدیم که نتیجه برجام به کجا رسید و آمریکایی ها و غربی ها استفاده خود را از برجام بردند اما به تعبیر رئیس کل سابق بانک مرکزی، حاصل برجام برای ما تقریباً هیچ بود.

عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه برجام برای ما خسارت محض بود، گفت: در حال حاضر هم مقام معظم رهبری مسیر را برای دولت در این زمینه کاملاً باز گذاشته اند اما هشدار داده شده است که نباید در مذاکرات با خوش بینی و خوش خیالی اقدامات انجام شود.

موسوی اظهار داشت: تیم مذاکره کننده ما باید مراقب باشند و مقام معظم رهبری هم فرمودند که آمریکایی ها باید همه تحریم های ما را بردارند و پس از راستی آزمایی، ما هم به تعهدات خودمان بازمی گردیم و این مسئله کاملاً روشن است و باید مورد توجه دقیق قرار گیرد.

دولتمردان به مذاکرات نگاه انتخاباتی دارند

وی با بیان اینکه راستی آزمایی برگشت تحریم ها نیاز به زمان دارد، بیان کرد: رئیس جمهور بقیه را متهم می کند که نگاه انتخاباتی دارند اما دقیقاً شخص رئیس جمهور و تیم وی به مسئله مذاکرات نگاه انتخاباتی دارند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: زمانی که طرف مقابل بدعهدی کرده و به هیچیک از تعهداتش پایبند نبوده است و خصمانه رفتار می کند، تعیین زمان به این مفهوم که ما تا ۱۰۰ روز دیگر ماجرا را به اتمام برسانیم، عملاً امتیاز دادن به دشمن است و نباید این کار را انجام داد.

مذاکرات نباید طولانی و فرسایشی باشد

موسوی تأکید کرد: همه ما معتقدیم که این مذاکرات نباید تا ابد به طول بینجامد و نباید زمان آن فرسایشی باشد. اینکه رئیس جمهور برای مصرف داخلی مدام زمان هایی را برای راستی آزمایی مشخص کند و بگوید که راستی آزمایی زمان بر نیست، به هیچ وجه درست نیست.

وی ادامه داد: راستی آزمایی باید با نگاه علمی و با بهره گیری از ظرفیت های عالمانه دستگاه ها و نهادهای مختلف کشور باشد و از سوی دیگر واقعی باشد و متأسفانه دولتمردان به گونه ای رفتار می کنند که گویا می خواهند نمایش راستی آزمایی داشته باشند، در حالی که ما به نمایش نیاز نداریم و می خواهیم یک راستی آزمایی واقعی صورت گیرد و البته در این زمینه لجاجتی هم نداریم.

باید بدون حرکات نمایشی، عملِ طرف مقابل را راستی آزمایی کنیم

عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران همواره صادقانه رفتار و به تعهداتش عمل کرده است اما طرف مقابل این گونه نبوده و آنان هم باید صادقانه به تعهداتشان عمل کنند. ما باید بدون حرکات نمایشی و کاملاً صادقانه، عملِ طرف مقابل را راستی آزمایی کنیم و اگر حقیقتاً آمریکایی ها و غربی ها تحریم ها را بردارند و این مسئله ثابت شد، ما هم به تعهداتمان باز می گردیم.

موسوی با اشاره به اینکه طرف مقابل فریبکاری می کند، ادامه داد: در مسئله برجام همه دیدیم که ما با خوش بینی مفرط به این موضوع ورود پیدا کردیم و همه تعهداتمان را انجام دادیم اما طرف مقابل به کل تعهداتش را انجام نداد. ما یک بار از این سوراخ گزیده شده ایم و تعجب می کنم چرا دولتمردان و شخص رئیس جمهور از این مسئله عبرت نمی گیرند؟

راستی‌آزمایی اینستکس چه شد؟

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: اروپایی ها با وجود آنکه از برجام خارج نشدند اما با ترفندهای خود تلاش کردند که نقش پلیس خوب را در مسئله خروج آمریکا از برجام بازی کنند. آنان وعده دادند که کانال مالی برای ما راه اندازی می کنند اما یک سال ایران را معطل کردند و اتفاقی نیفتاد و با این شرایط آیا ما نباید منتظر راستی آزمایی اینستکس می ماندیم؟

وی با بیان اینکه اروپایی ها از یک سو می گویند تحریم های ایران برداشته شود اما از سوی دیگر به واسطه ادعاهای حقوق بشری، برخی از شخصیت های ما را تحریم می کنند و اگر در مقابل این رفتار دوگانه مراقبت نکنیم، قطعاً دچار خسران می شویم، تصریح کرد: تقاضای ما از دولتمردان این است که در مسئله مذاکرات حتماً منافع ملی را در نظر بگیرند و با آن عالمانه برخورد کنند و تلاش نکنند که این موضوع را که در تراز منافع ملی است، به ابزاری برای پیشبرد برخی از سیاست های داخلی خود تبدیل کنند.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا سیدنظام الدین موسوی مقام معظم رهبری بانک مرکزی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی برجام انتخابات انتخابات 1400 مجلس ایران تهران مجلس شورای اسلامی نماینده مردم تهران در مجلس مجلس شورای اسلامی نگاه انتخاباتی راستی آزمایی رئیس جمهور طرف مقابل تحریم ها برای ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۸۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید اسد بر موضع باثبات سوریه در مسئله فلسطین و مقاومت

بشار اسد رئیس جمهور سوریه با تاکید اینکه موضع کشورش از زمان ظهور مساله فلسطین در سال ۱۹۴۸ ثابت بوده است، افزود که با وجود شرایطی که سوریه از سر گذرانده است، یک لحظه یا تحت هر شرایطی که بوده موضعش دچار تزلزل نشده است.

وی تصریح کرد هر آنچه می‌تواند در حد امکانات موجود ارائه کند، بدون هیچ تردیدی در اختیار فلسطینی‌ها یا هر مقاومتی در برابر رژیم صهیونیستی قرار خواهد داد.

اسد همچنین خاطرنشان کرد که موضع دمشق در قبال مقاومت، «به عنوان یک مفهوم یا عمل، تغییر نخواهد کرد، بلکه تثبیت‌تر خواهد شد».

وی اشاره کرد رویداد‌ها ثابت کرده است که هر کسی که تصمیمی ندارد هیچ امیدی به آینده ندارد و هر که صاحب قدرت نباشد در این دنیا ارزشی ندارد و هر که در دفاع از وطن مقاومت نکند، در درجه اول لایق وطن نیست.

اسد در سخنرانی خود در نشست گسترده کمیته مرکزی حزب بعث سوسیالیست عربی که روز شنبه در کاخ کنفرانس در دمشق پایتخت این کشور برگزار شد، تاکید کرد که سوریه «امروز تسلیم نخواهد شد، زیرا ماهیت موضوع تغییر و خود دشمن نیز تغییر نکرده است».

براساس گزارش روزنامه الوطن سوریه، رئیس جمهور سوریه در این زمینه با تاکید بر اینکه «تن‌ها متغیر، رویداد‌ها به شکل بیرونی» است، توضیح داد که کشتار‌ها با رفتار رژیم اشغالگر چه تعداد روند کشتار افزایش یا کاهش یابد، اتفاقی نیست.

اسد همچنین با اشاره به اینکه «سوگیری کورکورانه کشور‌های غربی نسبت به صهیونیسم چیز جدیدی نیست» تاکید کرد: «تا زمانی که وضعیت تغییر نکند و حقوق فلسطینی‌ها و سوری‌ها به دست نیاید، هیچ چیزی موضع ما را حتی به اندازه جابجا کردن یک تار مو تغییر نخواهد داد.

وی همچنین تاکید کرد که تسلیم، احساس کاذب امنیت، شاید قدرت و گاهی موجودیت می‌دهد، اما اسد توضیح داد که این تا زمانی است که ماموریت لازم به پایان برسد و پس از آن مردم، کشور‌ها و ملت‌ها کنار گذاشته می‌شوند.وقتی از وطن صرف نظر می‌شود این به معنای نابودی و از بین رفتن آنها است.

رئیس جمهور سوریه با بیان اینکه جنگ غزه حامیان تقلید از غرب را در جهان عرب و سوریه آشکار کرد، خاطرنشان کرد: ما نشنیدیم که آنها در مورد جنگ غزه صحبت کنند یا به موضع غرب در قبال غزه توجه داشته باشند. حمایت سیاسی از اسرائیل و مشارکت مستقیم نیرو‌های نظامی و امنیتی غربی در جنگ و ارسال اسلحه به اسرائیل رخ داد و ما هیچ حرف و بیانیه و اظهارنظری از آنها نشنیدیم. همچنین نه در مورد دموکراسی مربوط به سرکوب دانشجویان در دانشگاه‌ها و ... درحالیکه همه این اعتراضات مطابق قانون اساسی و قانون بودند، اما ما حرفی از آنها نشنیدیم.

رئیس جمهور سوریه عنوان فلسطین را مهم‌ترین و برجسته‌ترین عنوان امروز دانست و افزود: برجسته‌ترین موضوع در این عنوان، بازگشت دوباره مساله فلسطین به منصه ظهور است به گونه‌ای که تاکنون دیده نشده است.

وی افزود: امروز عدالت این موضوع روشن شده است و جنگ غزه حقیقت بسیاری از رژیم‌ها را برملا کرده است و صداقت را در برابر نفاق و دورویی متمایز می‌کند و موضع در قبال مساله فلسطین را به عنوان مرجع در ارزیابی آن مواضع مطرح می‌کند.

اسد ادامه داد: مهمترین مدلی که امروز می‌بینیم، مدل ترکیه (رجب طیب اردوغان)، رئیس جمهور ترکیه است، علیرغم اینکه یک فرد واقعاً باهوش باید این حقیقت ساده را بداند هوش جمعی مردمی قوی‌تر از هر فردی است، اما اردوغان معتقد است که می‌تواند مردم ترکیه را فریب دهد، با زبان خود به اسرائیل حمله کند، اما با دستش از اسرائیل حمایت کند. مردم ترکیه در انتخابات به او درس بزرگی دادند. درس این است که قدرت جایگاه رسمی و حزبی در همذات پنداری با جایگاه مردمی است.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • حسینی: والیبال باید از جایگاه جهانی خود دفاع کند
  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • حسینی: والیبال ایران باید از جایگاه جهانی خود دفاع کند
  • آینده مبهم فدریکو کیه زا؛ نیم‌نگاه رم، امیدواری یوونتوس
  • دبیر: درباره یزدانی به وقتش صحبت می‌کنم/مهم این است بدنه دولت ورزش را در حد قرمز و آبی نبینند
  • جامعه کارگری باید مورد تکریم و احترام قرار گیرد
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخاباتی باشکوه رقم بزنند
  • تاکید اسد بر موضع باثبات سوریه در مسئله فلسطین و مقاومت