Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@04:26:37 GMT

توضیح میراث فرهنگی درباره شکسته شدن درخت ۲۷۰۰ ساله البرز

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۳۹۴۳۷

توضیح میراث فرهنگی درباره شکسته شدن درخت ۲۷۰۰ ساله البرز

ایسنا/البرز مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز در خصوص آسیب وارد شده به درخت اُرس ۲۷۰۰ ساله شهرستانک گفت: میراث فرهنگی تکنیک حفاظت از درختی چند هزار ساله را ندارد و این وظیفه به عهده سازمان‌هایی مثل جنگلداری که در این حوزه متخصص است.

فریدون محمدی در گفت‌وگو با ایسنا با توضیح در خصوص خبر آسیبی که به درخت اُرس کهنسال شهرستانک وارد شده، اظهار کرد: این درخت یکی از کهنسال‌ترین درختان ایران است که بنابر گفته‌های کارشناسان ۲۷۰۰ سال سن دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این درخت در سنوات گذشته در فهرست آثار ملی به عنوان یک اثر طبیعی  منحصر به فرد به ثبت رسیده است.

محمدی با بیان اینکه آثاری که به ثبت ملی می‌رسند از لحاظ ماهیت با یکدیگر تفاوت دارند،گفت: اگر بنایی در فهرست آثار ملی به ثبت برسد وظیفه نگهداری از آن با میراث فرهنگی است.

این مسئول اضافه کرد: اگر اثر ثبت شده بنا نباشد مثل همین درخت اُرس و یا جنگل‌های هیرکانی شمال، وظیفه نگهداری و حراست از آن به عهده منابع طبیعی و محیط زیست است.

محمدی توضیح داد: میراث فرهنگی وظیفه دارد از حریم این اثر طبیعی محافظت کند تا در محدوده آن ساخت و ساز و تعرضی صورت نگیرد که این اقدام به خوبی صورت گرفته است.

این مسئول تاکید کرد: میراث فرهنگی تکنیک حفاظت از درختی چند هزار ساله را ندارد و این وظیفه به عهده سازمان‌هایی مثل جنگلداری که در این حوزه متخصص است.

وی اظهار کرد: اگر سازمان‌های متولی کمکی از میراث فرهنگی برای حفاظت بهتر از این درخت قدیمی طلب کنند دریغ نمی‌کنیم و حتی حاضریم اعتباری برای این امر اختصاص دهیم.

مدیرکل میراث فرهنگی البرز گفت: کار افرادی که به عرصه زیست محیطی تجاوز می‌کنند و برای چند ساعت تفریح به درختی آسیب می رسانند، بخشودنی نیست و برای جلوگیری از چنین اتفاقات تلخی نیازمند فرهنگسازی بیشتر هستیم تا آگاهی مردم برای حفاظت از طبیعت بالا برود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری میراث فرهنگی البرز فریدون محمدی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۹۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انهدام ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی

ایسنا/آذربایجان غربی سرپرست یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌غربی از انهدام ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی طی سال گذشته در استان خبرداد.

بهروز محبی در گفت و گو با ایسنا افزود: طی سال گذشته ۴۳۲۰ مورد به تپه‌ها و بافت‌های تاریخی استان سرکشی شده است. 

وی از تشکیل ۸۱ پرونده قضایی در استان طی این بازه زمانی خبر داد و گفت: در این راستا، ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی منهدم و ۷۶ نفر دستگیر شدند. 

محبی اظهار کرد: طی سال گذشته ۲۴۱ مورد اخطاریه موثر صادر و ۱۶ مورد فلزیاب در استان کشف شد. 

سرپرست یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان با اشاره به تعامل با ۱۶۳ ارگان همیار تصریح کرد: ۳۳ انجمن میراث فرهنگی در استان طی سال گذشته راه اندازی شده است. 

وی با اشاره به آمار یگان حفاظت در سال جاری ادامه داد: طی سال جاری، ۷ مرد تجاوز به حریم، ۶ مورد مرمت غیر مجاز، یک مورد تخریب آثار تاریخی، ۵ مورد حفاری منطقه غیر ثبتی و ۲ مورد حفاری منطقه ثبتی در استان انجام شده است. 

محبی افزود: طی سال جاری ۷ پرونده تخلف تشکیل و ۱۵ اخطاریه مکتوب صادر شده است. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • دستگیری ۵ حفارغیر مجاز در شهرستان سوادکوه
  • ۳۴ باند حفاری اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی منهدم شد
  • ۵ حفار غیر مجاز در شهرستان نیشابور دستگیر شدند
  • انهدام ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی
  • محل حفاری غیرمجاز در شهرک شهید چمران تبریز کشف شد
  • کشف محل حفاری غیرمجاز در شهرک شهید چمران تبریز
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله