Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@07:22:55 GMT

سایت انگلیسی: اعتراض ایران به میزبانی بحرین بجاست

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۳۹۴۹۱

سایت انگلیسی: اعتراض ایران به میزبانی بحرین بجاست

پایگاه خبری انگلیسی معروف پوشش دهنده اخبار ورزش جهان، در گزارشی به ناعادلانه بودن تصمیم AFC برای اعطای میزبانی بازی‌های مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ به بحرین اذعان کرده است.

به گزارش مشرق، سایت Insidethegames انگلیس که به صورت تخصصی به پوشش خبرهای ورزشی و المپیکی می‌پردازد، در گزارشی به بررسی تصمیم جنجال‌آفرین کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) برای انتخاب بحرین به عنوان میزبان بازی‌های باقیمانده از گروه C دور دوم مرحله انتخابی جام جهانی 2022 پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گزارش را که به قلم مایکل هیوستون کارشناس حوزه خاورمیانه سایت Insidethegames نوشته شده را در ادامه می‌خوانید:

«تیم ملی فوتبال مردان ایران در جام جهانی 2018 به افق‌های جدیدی رسید زمانی که با اختلافی ناچیز شانس صعود به مرحله حذفی رقابت‌ها را از دست داد. نه چندان هیجان زده از قرار گرفتن در گروهی با حضور ابرقدرت‌های فوتبال اروپا مانند اسپانیا و پرتغال و نیز تیم ملی مراکش، ایران دومین پیروزی‌اش در تاریخ جام‌ جهانی و اولین برد خود از جام جهانی 1998 فرانسه را کسب کرد. یک پیروزی برابر مراکش و پس از آن یک باخت خفیف برابر اسپانیا با یک تساوی برابر پرتغال همراه شد تا ایران تنها به خاطر یک امتیاز کمتر شانس صعود به مرحله حذفی را از دست بدهد هرچند عملکرد دفاعی مستحکم این تیم در یاد و خاطره‌ها ماند. اما اکنون بازگشت ستاره‌های پارس برای سومین حضور متوالی در جام جهانی به خطر افتاده است چون که این تیم شروعی نه چندان قدرتمندانه در مرحله انتخابی جام جهانی 2022 در قاره آسیا داشته است. آنها از 4 بازی اول خود دو بازی را برده‌اند و مابقی را باخته‌اند، که این برای تیمی که به عنوان رده‌بالاترین تیم آسیایی در قرعه‌کشی قرار گرفت، رکوردی بیش از حدانتظار ضعیف است. عراق در ماه نوامبر سال 2019 پیروزی معروفش را برابر رقیب همسایه کسب کرد و این یک ماه بعد از باخت یک بر صفر ایران در خانه بحرین بود.

بیشتر بخوانید:

دلایل امیداواری ایران برای گرفتن میزبانی از بحرین/ شکایت از AFC به CAS؛ هزینه یا فایده؟

در این مرحله از رقابت‌های انتخابی جام جهانی در قاره آسیا، تنها تیم‌های اول به صورت مستقیم به دور سوم راه پیدا می‌کنند ضمن اینکه 4 تیم دوم برتر هم صعود خواهند کرد. با شرایط فعلی ایران که در گروه خود سوم است، باید بازی‌های بعدی‌اش برابر بحرین و عراق که در هر دوی آنها در خانه است را ببرد تا امیدش برای صعود به جام جهانی 2022 قطر حفظ شود. اما منظور من از خانه بحرین است چون به دلیل شیوع کرونا که باعث شده تورنمنت‌های AFC که به اندازه کافی بدون چارچوب و غیرقابل پیش‌بینی بودن ، بی‌ساختارتر و غیرپیش‌بینی‌تر شوند. به دلیل محدودیت‌های ادامه‌دار ناشی از شیوع کرونا، سفر میان کشورهای آسیایی در آینده‌ای نزدیک غیرممکن بود و AFC مجبور شد که تعدادی از بازی‌های را لغو کند و آنها را به صورت متمرکز در هشت کشور برگزار کند.

از این منظر که این تصمیم باعث برگزاری مسابقات می‌شود، آن را می‌توان اقدامی کارآمد از جانبAFC  دانست چرا که همه تیم‌ها در تمامی گروه‌ها طبق ساختاری مشخص بازی می‌کنند و امید است که ادامه بازی‌ها با کمترین هرج و مرج برگزار شوند. در این میان بحرین به عنوان میزبان بازی‌های گروه C انتخاب شده و این یعنی که تمام بازی‌های باقیمانده از این گروه باید در این کشور عربی برگزار شود از جمله دو بازی حیاتی تیم ملی ایران. پس اکنون، بحرین این فرصت را خواهد داشت که دو بار در خانه برابر ایران بازی کند، تصمیمی که خشم مقامات فدراسیون فوتبال ایران را برانگیخته است. به همین دلیل آنها از این تصمیم AFC - نهادی که رئیس‌اش شیخ سلمان بن ابراهیم آل خلیفه هم بحرینی است - به دادگاه حکمیت در ورزش شکایت کرده‌اند. با وجود اینکه سوابق قبلی فدراسیون فوتبال ایران در چنین نزاع‌هایی کاملاً به نفع این سازمان نبوده است، این بار به نظر می‌رسد که دغدغه‌های آن بجاست. در حالی که بحرین عملاً در حضور هوادارانش بازی می‌کند، این تصمیم AFC برای اعطای میزبانی به بحرینی‌ها یک امتیاز بزرگ برای آنها خواهد بود و می‌تواند از جانب ایران ناعادلانه تلقی شود. برخی افراد – به خصوص هواداران عراقی و بحرینی – ممکن است در واکنش به این به قول معروف بی‌عدالتی شانه بالا بیاندازند و بی‌تفاوت باشند.

گاهی اوقات چنین اتفاقی را می‌توان بدشانسی نسبت داد اما مشکل اینجاست که این بدشانسی در دیگر گروه‌های شیوه متمرکز بازی‌های مرحله انتخابی قاره آسیا رخ نداده است. به عنوان مثال AFC در مورد کویت که در گروه B با اردن هم‌امتیاز است و تنها به خاطر تفاضل گل یک پله بالاتر از این تیم در رده دوم قرار دارد، به این نتیجه رسیده است که بنا به اصل جوانمردی ورزشی، امتیاز میزبانی از بازی‌های گروه را به این کشور بدهد تا در خانه از اردن میزبانی کند. پس اگر چنین چیزی ملاک تعیین میزبان بازی‌های متمرکز است، چه فرقی میان این گروه و نزاع بحرین و ایران وجود دارد؟

برای شفاف‌تر شدن موضوع، لازم است بدانید که بحرین قرار بود دو بازی‌اش برابر تیم‌های هنگ‌کنگ و کامبوج را در خانه و بازی‌اش برابر ایران را خارج از خانه برگزار کند. دو بازی اول روی کاغذ بازی‌های بودند که صرفنظر از مکان برگزاری آنها بحرین باید و می‌توانست آنها را ببرد. بحرینی‌ها دو بازی خود مقابل دیگر مدعی گروه یعنی عراق را هم انجام داده‌اند. به این ترتیب با توجه به اهمیت و ارزشی که بازی‌اش برابر بحرین دارد، اینجا کاملاً حق با ایران است و من مطمئنم که در آینده به این تورنمنت مقدماتی که احتمالاً یک تورنمنت عجیب و غریب از آب درخواهد آمد، پرداخته خواهد شد. دانستن اینکه کدام کشورها از این شیوه برگزاری مسابقات سود خواهند برد یا اینکه آیا این شیوه به نفع همه تیم‌ها خواهد بود هم جالب خواهد بود.

در حالی که ایران همچنان با AFC بر سر میزبانی از مسابقات کشمکش دارد، بازی‌های انتخابی جام جهانی از انتهای ماه می از سر گرفته می‌شود و تا ماه ژوئن ادامه خواهد داشت. نتیجه فرجام‌خواهی ایران از CAS هرچه باشد، مسابقات مرحله انتخابی جام جهانی در آسیا همچنان غیرقابل پیش‌بینی، جنجال‌آفرین و دراماتیک خواهند بود.»

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا فوتبال فوتبال ایران بحرین میزبانی انتخابی جام جهانی مرحله انتخابی جام جهانی اش برابر بازی ها دو بازی تیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۹۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان آمریکایی چگونه پرچم اعتراض علیه اسرائیل را جهانی کردند؟

فرارو- از ایالات متحده تا فرانسه و استرالیا، دانشجویان دانشگاه‌های مختلف تبدیل به بخشی از تظاهرات حامی فلسطین شده اند؛ تظاهراتی که دانشجویان دانشگاه کلمبیا آن را آغاز کرده اند.

به گزارش فرارو، تصاویر ارسالی از تظاهرات دانشجویی که عمدتا با خشونت مواجه شده است، حاوی تعداد زیادی از دانشجویان در سراسر جهان است که پلاکارد‌هایی را در دست دارند و خواهان پایان یافتن خشونت در نوار غزه هستند. خشونتی که از سوی رژیم صهیونیستی ماههاست ادامه دارد و منجر به کشته شدن هزاران زن، کودک و غیرنظامی شده است.

اعتراضاتی که مثل آتش زیرخاکستر فراگیر شد

همه چیز از زمانی آغاز شد که دانشجویان معترض داخل محوطه دانشگاه کلمبیا تجمع کردند و از آن زمان دامنه اعتراضات به دانشگاه‌های کالیفرنیا، تگزاس و سایر ایالت‌ها گسترش یافت. اعتراض حامیان فلسطینیان در دانشگاه کلمبیا که از زمان آغاز جنگ در نزدیک به هفت ماه پیش ادامه دارد زمانی بالا گرفت که رئیس این دانشگاه در پی فشار جمهوری‌خواهان در کنگره از پلیس خواست که با تحصن‌کنندگان مقابله کند.

در حال حاضر، بیش از ۲۰ دانشگاه در آمریکا علیه حملات وحشیانه اسرائیل به غزه تظاهرات می‌کنند؛ جایی که حمله نظامی اسرائیل بیش از ۳۴۰۰۰ کشته برجای گذاشته و محاصره غزه نیز باعث گرسنگی شدید ساکنان این منطقه شده است. اما اعتراضات به ایالات متحده محدود نمی‌شود، زیرا دانشجویان در سراسر جهان از زمان شروع جنگ در ۷ اکتبر در حمایت از غزه تظاهرات می‌کنند. پس از دانشگاه کلمبیا، اعتراضات بیشتر به دانشگاه‌های مختلف اروپا از فرانسه تا استرالیا گسترش یافت. در پاریس، دانشجویان دانشگاه سوربن به خیابان‌ها ریخته اند. علاوه بر این، کمیته‌ای با اعضاء فلسطینی در حال سازماندهی اعتراضی است که در آن دانشجویان حدود ۱۰ تجمع اعتراضی را در روز چهارشنبه برپا کردند. با وجود سرکوب پلیس، معترضان روز پنجشنبه نیز گرد هم آمدند.

در استرالیا، دانشجویان دانشگاه سیدنی روز سه‌شنبه تجمعاتی را برای حمایت از فلسطین برپا کردند و روز جمعه به اعتراضات خود ادامه دادند. همچنین، دانشجویان دانشگاه ملبورن روز پنجشنبه در چمن جنوبی محوطه اصلی دانشگاه خود تجمع کردند. در ایتالیا، رم، دانشجویان دانشگاه ساپینزا تظاهرات، تحصن و اعتصاب غذا را در روز‌های ۱۷ و ۱۸ آوریل ترتیب دادند. ماه گذشته، دانشجویان دانشگاه لیدز در انگلستان، در اعتراض به همراهی مسئولان این دانشگاه با اسرائیل، ساختمان دانشگاه را اشغال کردند.

مطالبات معترضان دانشجویی چیست؟

طبیعتا یکی از مهمترین مطالبات دانشجویان معترض پایان یافتن خشونت علیه مردم فلسطین است، اما خواسته دوم که از سوی اغلب دانشجویان صراحتا اعلام می‌شود، درخواست پایان دادن به هرنوع همکاری علمی، فرهنگی، مطالعاتی، مالی و عملی با اسرائیل است. دانشجویان می‌گویند تمایلی ندارند در سیستمی درس بخوانند که با اسرائیل همکاری می‌کند. دانشجویان دانشگاه سیدنی نیز از دانشگاه خود خواسته اند که روابط خود را با دانشگاه‌ها و سازندگان اسلحه در اسرائیل قطع کند.

خواسته سوم، درخواست تخصیص بودجه برای کمک به فلسطینیان جنگ زده و آسیب دیده است. دانشجویان دانشگاه سوربن از دولت فرانسه می‌خواهند که به فلسطینیان کمک کند. همچنین برخی تجمعات دانشجویی یک گام فراتر رفته و در محل کارخانه‌ها و شرکت‌های مرتبط با اسرائیل اعتراض می‌کنند. برای مثال معترضان دانشجو در انگلستان با تجمع در برابر یک کارخانه تولید پهپاد خواستار توقف ارسال پهپاد به اسرائیل شده اند. از زمان آغاز جنگ، بسیاری از دانشگاه‌های ایالات متحده صحنه اعتراضات بوده، اما این نخستین بار است که اعتراضات و خشونت‌های متقابل آن تا این حد فراگیر شده است.

برخورد پلیس با معترضان

برخی از حامیان رژیم صهیونیستی مدعی شده اند که با ادامه اعتراض ها، نگران امنیت دانشگاه هستند. آن‌ها ادعا می‌کنند که دانشگاه‌ها ارعاب علیه یهودیان و سخنان نفرت‌انگیز را تشویق می‌کنند. در مقابل این نوع اتهامات، تظاهرکنندگان که شامل تعدادی از دانشجویان یهودی هستند، اتهام یهودی‌ستیزی را رد کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، روز چهارشنبه، پلیس تظاهرات مسالمت آمیز دانشجویان را پس از چند هشدار با خشونت متوقف کرد. برخی شاهدان عینی می‌گویند معترضان توسط بیش از ۵۰ نفر از نیرو‌های امنیتی از دانشگاه بیرون کشیده شده اند و حدود ۱۰۰ نفر افسر پلیس بیرون از دانشگاه منتظر آن‌ها بوده اند. بر اساس ویدئویی که توسط پایگاه خبری الجزیره منتشر شده است، دانشجویان سوربن نیز توسط پلیس ضد شورش محاصره شدند.

برخی تصاویر و ویدئو‌های پربازدید در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که به درخواست روسای شماری از دانشگاه‌ها، افسران ضد شورش پلیس با استفاده از گاز اشک‌آور به تعدادی از دانشگاه‌ها وارد شده‌اند تا مانع از ادامه اعتراض و تحصن دانشجویان شوند. بیش از ۲۰۰ معترض روز چهارشنبه و بامداد پنجشنبه در دانشگاه‌های لس‌آنجلس، بوستون و آستین، تگزاس (جایی که حدود ۲ هزار نفر در روز پنجشنبه تجمع کرده بودند) دستگیر شدند. پیش‌تر صحنه‌های پرتنشی در محوطه دانشگاه تگزاس در آستین دیده شد. صد‌ها پلیس محلی و ایالتی سوار بر اسب و در حالی که باتوم به دست داشتند در صدد متفرق کردن معترضان برآمدند و فرماندار تگزاس، گارد ملی را برای جلوگیری از راهپیمایی معترضان در محوطه دانشگاه مستقر کرد. مقامات گفته‌اند که در جریان این درگیری ها، ۳۴ نفر دستگیر شده‌اند.

اما با وجود بالارفتن سطح خشونت‌ها در برخی دانشگاهها، با توجه به نزدیک شدن به ایام امتحانات، مسئولان برخی دیگر از دانشگاه‌ها سعی دارند با وعده هایی، دانشجو‌های خود را به آرامش دعوت کنند. دانشگاه سیانس‌پو روز جمعه اعلام کرد که دانشجویان معترض توافق کرده‌اند در ازای «بحث و مناظره داخلی» با مدیران دانشگاه درباره مناسبات این دانشگاه با اسرائیل فعلاً به اعتراض پایان دهند.

دیگر خبرها

  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • کلید اولیه نوبت نخست کنکور فردا منتشر می شود/ ۵ روز فرصت اعتراض داوطلبان
  • استقلالی‌ها منتظر کمک مدیر سابق‌شان
  • مکان بازی پیکان - استقلال تغییر می‌کند!
  • مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس: تصمیم ما برای حمایت از استقلال جدی است
  • دانشجویان آمریکایی چگونه پرچم اعتراض علیه اسرائیل را جهانی کردند؟
  • سیدبندی جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴؛ ایران سرگروه شد
  • تاج: میزبانی تایلند عالی بود
  • برگزاری دوی نمادین با بزرگسالان اتیسم به میزبانی ۳ شهر
  • انهدام شبکه اغفال دختران چَتِربِت | ویدئو