Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: هم اکنون تا ۴۰ درصد از نهاده‌های دامی وارداتی در بازار سیاه به فروش می‌روند که نابسامانی‌های بازار مرغ متاثر از این قضیه است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام آزادی خواه، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در مجموعه کرسی‌های کشاورزی ۱۴۰۰ که از سوی بسیج دانشجویی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: عرصه کشاورزی به معنای عام کلمه تامین کننده امنیت غذایی کشور است؛ با این وجود بنده قبول دارم که برنامه‌های حوزه کشاورزی همواره در مناظرات بین کاندیدا‌های ریاست جمهوری مظلوم واقع شده و این در حالی است که بخش کشاورزی بخش مهمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با تاکید بر اینکه در انتخابات ریاست جمهوری باید بخش کشاورزی یکی از سرفصل‌های مورد نظر کاندیدا‌ها باشد، چون با توجه به صف‌های طولانی مرغ بخش کشاورزی یکی از اولویت‌های مهم مردم است، افزود: ما امروز شاهد چتر سنگین یک مافیا به عرصه دام سبک و قاچاق آن هستیم که همین مسئله آینده گوشت قرمز را به مخاطره انداخته است.

آزادی خواه با اشاره به اینکه امروز امنیت غذایی یکی از مسائل مهم هر کشوری است و هر کشوری که می‌خواهد ثبات و امنیت داشته باشد باید امنیت غذایی خود را تامین کند، اظهار داشت: با توجه به پتانسیل‌ها و ظرفیت‌هایی که در کشورمان وجود دارد ما توانایی خوبی برای تامین امنیت غذایی خود داریم.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه اگر رئیس جمهور آینده به ظرفیت‌های کشور عادلانه و منصفانه نگاه کند ما می‌توانیم در بخش کشاورزی به خودکفایی برسیم، اضافه کرد: در گذشته ما فقط واردکننده و مصرف کننده مرغ لاین بودیم، اما به دستور رهبری مرغ لاین آرین در کشور با نگاه به ظرفیت‌های داخل احیا شد. به گونه‌ای که ما امروز می‌توانیم بخش عمده‌ای از مرغ کشور را با استفاده از مرغ لاین آرین تامین کنیم و حتی اگر فرانسه نیز ما را تحریم کند خودمان توانایی تولید داریم.

وی به مشکلات مردم در تامین مرغ اشاره کرد و افزود: ما واردکننده نهاده‌های دامی هستیم و این در حالی است ما می‌توانیم با استفاده از آب و خاک خود نهاده‌های دامی را تولید کنیم مثلا اگر دستور رهبر معظم انقلاب در خصوص توسعه ۵۵۰ هزار هکتاری زراعت در برخی استان‌ها احیا می‌شد ما می‌توانستیم بخشی از مشکل تامین نهاده‌های دامی را حل کنیم، اما این اتفاق نیفتاده است.

آزادی خواه با تاکید بر اینکه رئیس جمهور آینده باید برنامه‌های خود برای توسعه اراضی زیر کشت و الگوی کشت را اعلام کند، اظهار داشت: در کشورمان یکی از مشکلات بخش کشاورزی آبیاری سنتی است و این در حالی است که امروز مدل‌های آبیاری مدرن در دنیا اجرا می‌شود؛ به هر روی ما برای تامین امنیت غذایی خود نیازمند اصلاح الگوی کشت و استفاده از مدل‌های آبیاری مدرن هستیم و قطعا رئیس جمهور بعدی باید در این حوزه‌ها برنامه داشته باشد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه بخش کشاورزی کشورمان قابلیت تامین مواد غذایی ۲۵۰ میلیون نفر جمعیت را دارد، خاطرنشان کرد: متاسفانه در بخش نهاده‌های دامی خلا‌هایی در حوزه مدیریت وجود دارد به گونه‌ای که این زنجیره در اختیار یک نهاد مشخص نیست.

وی بیان کرد: امروز عمده ارز ۴۲۰۰ تومانی به نهاده‌های دامی، تجهیزات پزشکی و دارو اختصاص می‌یابد که در این میان نیز بیشترین سهم به واردات نهاده‌های دامی تخصیص پیدا می‌کند.

آزادی خواه با بیان اینکه واردات ذرت ارز زیادی از کشور خارج می‌کند، تصریح کرد: ۱۰۰ شرکت واردکننده نهاده‌های دامی در کشور فعالیت می‌کنند، اما مجموعه متولی که باید با این شرکت‌ها تعامل داشته باشد، مشخص نیست به هر روی قرار شده که این وظیفه به وزارت جهاد کشاورزی محول شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه اگر سامانه بازارگاه، سامانه گمرک و سامانه جامع تجارت به هم وصل شوند جلوی بسیاری از رانت‌ها و حیف و میل‌ها در تامین نهاده‌های دامی گرفته می‌شود و این مهمترین مشکل است، افزود: هم اکنون تا ۴۰ درصد از نهاده‌های دامی وارداتی در بازار سیاه به فروش می‌روند که نابسامانی‌های بازار مرغ متاثر از این قضیه است.

وی گفت: هم اکنون وضعیت سامانه بازارگاه نسبت به سه ماه پیش به ویژه در حوزه طیور بهتر شده، ولی همچنان این سامانه در حوزه نهاده‌های دام با مشکل مواجه است. به هر روی دولت باید در یک اقدام کوتاه مدت هم سامانه‌های گمرک، بازارگاه و سامانه جامع تجارت را به هم وصل کند و هم ۱۰۰ شرکت واردکننده نهاده‌های دامی تحت نظارت یک مجموعه قرار بگیرند مضاف بر این باید خوراک دام جایگزین نیز تامین شود.

آزادی خواه با اشاره به اینکه هم اکنون آمریکا ۴۰۰ میلیون تن ذرت تولید می‌کند، اما میزان تولید ذرت ایران یک میلیون تن است بنابراین باید به سطح برسیم که از واردات ذرت مستغنی شویم، چون اقلیم، آب، خاک و نیروی انسانی لازم را در اختیار داریم، اضافه کرد: دولت بر کشت فراسرزمینی تاکید دارد، ولی بنده تاکید می‌کنم که ما با استفاده از ظرفیت‌های آب و خاک موجود در کشورمان هم می‌توانیم بدون کشت فراسرزمینی نیاز کشور را برطرف کنیم و کشور را در دراز مدت در حوزه ذرت، کنجاله سویا و جو به خودکفایی برسانیم.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس واردات چهار میلیون تن گندم را نشان دهنده سوء تدبیر در کشور دانست و گفت: ما در مقطعی در تولید گندم خودکفا بودیم با این وجود باید این خودکفایی را حفظ می‌کردیم.

وی بیان کرد: استفاده از ماشین آلات کشاورزی یکی از سه رکن بهره وری در بخش کشاورزی محسوب می‌شود، ولی معدل استفاده ما از ماشین آلات پایین است.

آزادی خواه اظهار داشت: تاکنون دولت قیمت محصولات کشاورزی را تامین می‌کرده، اما با مصوبه کمیسیون کشاورزی مجلس تعیین قیمت در هیئتی متشکل از سه نفر از نمایندگان تشکل ها، سه نفر کشاورز خبره و سه نفر به عنوان نماینده دولت تعیین می‌شود؛ البته ما هم اکنون با دولت بر سر تعیین قیمت گندم مشکل داریم به گونه‌ای که قیمت اعلام شده از سوی مجلس ۶۰۰۰ تومان بوده و قیمت دولت ۴۰۰۰ تومان است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه سامانه بازارگاه یک ظرفیت است، اما ما نتوانستیم به خوبی از آن استفاده کنیم، بیان کرد: سامانه بازارگاه در حوزه طیور بهتر از دام عمل کرده، اما اشکالاتی نیز در این حوزه وجود دارد که باید برطرف شوند البته اتفاق دیگری که باید بیفتد این است که دولت نباید در بازارگاه تصدی گری کند و فقط باید به نظارت بپردازد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نهاده های دامی کمیسیون کشاورزی آزادی خواه عضو کمیسیون کشاورزی مجلس سامانه بازارگاه نهاده های دامی نهاده های دام آزادی خواه بخش کشاورزی امنیت غذایی هم اکنون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۰۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

شاخص کل بورس روز شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در نهایت با افزایش ۶۵۲ واحدی بر روی کانال ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحد آرام گرفت. گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ را بخوانید. به گزارش نبض بورس، بورس امروز ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ : خبر‌های مهم برای بورس امروز: ۱- پیشنهاد هییت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده در خصوص افزایش سرمایه شرکت گروه صنعتی و معدنی امیر / درصد افزایش سرمایه: ۷,۴۰۰ درصد
۲- در اقدامی کم سابقه اوراق دولتی در ابتدای سال با نرخ ۲۳ درصد منتشر شد!
۳- پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی: معافیت‌های مالیاتی بازار سرمایه نباید برداشته شود.
۴- محمدرضا فرزین رئیس‌کل ‎بانک مرکزی کشورمان به منظور توسعه همکاری‌ها و مناسبات پولی و بانکی و همچنین شرکت در پنجاهمین سالگرد تأسیس بانک توسعه اسلامی به عربستان سفر کرد.
۵- رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن از ورود این صندوق به بازار خرید سیمان از طریق بورس در آینده نزدیک خبر داد.
۶- نماد‌های تاپکیش و درازی به دلیل عدم احراز یک یا چند مورد از معیار‌های پذیرش بازار اول، از این بازار به بازار دوم فرابورس منتقل می‌شوند.
۷- ذخایر ارزی در دسترس ایران به ۳۰ میلیارد دلار افزایش یافت
۸- حراج جدید شمش طلا فردا ۹ اردیبهشت در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار می‌شود
۹- تالار خودرو بورس کالا سال جدید را با عرضه ۳۰ دستگاه کامیون کشنده فاو (کامیون کشنده FAW J۶P-۴۶۰) آغاز می‌کند. این خودرو‌ها قرار است یکشنبه ۹ اردیبهشت در بورس کالا عرضه شوند..
۱۰- افزایش نرخ در کلوند: افزایش قیمت در گروه محصولات دیوار ۱۰ درصد، کف ۲۰ درصد و پرسلان ۱۸ درصد می‌باشد که این امر باعث افزایش میانگین ۱۶ درصدی نرخ فروش محصولات می‌گردد. صف‌های خرید و فروش در پیش گشایش تعداد نماد‌های در صف خرید: 66 نماد | ارزش صف‌های خرید:  345.8 میلیارد تومان تعداد نماد‌های در صف فروش: 22 نماد | ارزش صف‌های فروش:  259.3 میلیارد تومان گزارش بازار: شاخص کل امروز ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ 

شاخص کل: 2 میلیون و 284 هزار و 833 واحد | کاهش 20145 واحدی | معادل منفی 0.87 درصد

شاخص کل قیمت وزنی-ارزشی: 474 هزار و 163 واحد | کاهش 4180 واحدی | معادل منفی 0.87 درصد

شاخص کل هم وزن: 757 هزار و 509 واحد | کاهش 7534 واحدی | معادل منفی 0.98 درصد

شاخص قیمت هم وزن: 424 هزار و 8 واحد | کاهش 4217 واحدی | معادل منفی 0.98 درصد 

شاخص آزاد شناور: 2 میلیون و 952 هزار و 255 واحد | کاهش 33014 واحدی | معادل منفی 1.11 درصد

شاخص بازار اول: یک میلیون و 775 هزار و 138 واحد | کاهش 21376 واحدی | معادل منفی 1.19 درصد

شاخص بازار دوم: 4 میلیون و 293 هزار و 643 واحد | کاهش 21151 واحدی | معادل منفی 0.49 درصد

شاخص سهامداران خرد امروز ۹ اردیبهشت  ۱۴۰۳ 

(شاخص ارزش دارایی سهامداران با دارایی کمتر از ۱۰ میلیارد تومان)

شاخص سهامداران خرد:  136 هزار و  829 واحد | کاهش 1453 واحدی | معادل منفی 1.05 درصد

ارزش و حجم معاملات

تعداد معاملات: 325 هزار و 618 نوبت معاملاتی

ارزش معاملات: 43 هزار و 487 میلیارد ریال

حجم معاملات: 6 میلیارد و 922 میلیون برگه اوراق بهادار

ارزش دلاری بورس

ارزش دلاری بازار: 160 میلیارد دلار

نماد‌های تاثیرگذار

۷ نماد تاثیرگذار بر شاخص کل بورس: فملی ، فولاد ، شپنا ، وبملت ، شستا ، شتران ، شبندر

صف‌های خرید و فروش

تعداد نماد‌های در صف خرید: 54 نماد | ارزش صف‌های خرید: 1119 میلیارد تومان
سنگین‌ترین صفوف خرید: وسدید ، ثزاگرس ، وایرا

تعداد نماد‌های در صف فروش: 59 نماد | ارزش صف‌های فروش: 2428 میلیارد تومان
سنگین‌ترین صفوف فروش: همگام ، وثنو ، فنرژی

سرانه خرید و فروش بازار

سرانه خرید: 20.1 میلیون تومان

سرانه فروش: 24.6 میلیون تومان

برترین عرضه و تقاضا

۳ نماد با برترین تقاضا در بورس: وسدید ، ثزاگرس ، وایرا

۳ نماد با برترین عرضه در بورس: خفولا ، وثنو ، فنرژی

بیشترین و کمترین قیمت

۳ نماد با بیشترین افزایش قیمت در بورس: وبهمن ، واعتبار ، دابور

۳ نماد با بیشترین کاهش قیمت در بورس: خلنت ، خوساز ، خمحور

ورود و خروج پول حقیقی:

میزان خروج پول حقیقی: 119 میلیارد تومان

۳ نماد با بیشترین ورود پول حقیقی: واعتبار ، توسن ، فنر

۳ نماد با بیشترین خروج پول حقیقی: خودرو ، فملی ، فولاد

نقشه بازار امروز ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳   

گزارش بازار هر روز راس ساعت ۱۳:۳۰ در نبض بورس منتشر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • چرا خرید عمده عطر و ادکلن وارداتی به صرفه تر است؟
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد/ جدول قیمت
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
  • اعلام همبستگی دانشگاهیان  دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اساتید و دانشجویان ِ آزادی خواه ِ حامی فلسطین
  • رهایی: دانشگاهیان آزادی‌خواه در سراسر دنیا به پا خاسته‌اند
  • دانشگاهیان آزادی‌خواه در سراسر دنیا به پا خاسته‌اند
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • فیلم| تجمع دانشگاهیان بجنورد در حمایت از دانشجویان آزادی‌خواه آمریکا
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳