Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: برای رسیدن به بزرگترین انارستان لرستان باید خود را به دست جاده‌ها سپرد تا ۵۰ کیلومتری شهر کوهدشت در استان لرستان؛ جایی که امواج سرخ انار تو را به خود فرا می‌خوانند.

مصائب بزرگ‌ترین انارستان ایران

سوار بر پیچ باریک گردنه «سَر آسِن» جاده را پایین می‌رویم و بعد از گذشتن از جاده‌ای باریک، «گراب» را نیز پشت سر می‌گذارم تا پس از چند کیلومتر به تنگه‌ای برسیم که باید آن را دروازه انارستان لرستان نامید، جایی برای لمس زیبایی‌های یاقوت سرخ ایران!

پرورش دهندگان این محصول ناب، همواره با مشکلات فراوانی دست به گریبان هستند، از نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی برای فرآوری انار، ضعف بسته بندی، تا چوب حراج دلالان بر پیکر این محصول.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها و در فصل گل دهی باغات، بی آبی و قطع برق باغات انار این منطقه را هم باید به مجموع مصائب باغداران اضافه کرد، موضوعی که موجب انتقاد آنها از مسئولان شرکت آب منطقه‌ای لرستان شده است.

توان پرداخت «آب بها» را نداریم

یکی از باغداران منطقه «گراب» کوهدشت در سخنانی با انتقاد از قطع شدن آب باغ انارش، گفت: الان باغات ما گُل کرده‌اند و ما می‌خواهیم آنها را آبیاری کنیم اما امور آب برق باغات ما را قطع کرده است.

وی، عنوان کرد: مسئولان می‌گویند حتماً باید آب بهای باغات خود را پرداخت کنید در غیر این صورت برق و آب باغات همچنان قطع می‌ماند.

این باغدار کوهدشتی، افزود: ما در این شرایط اقتصادی و بعد از وقوع سیلاب واقعاً توان پرداخت این هزینه را نداریم.

آب برای هر هکتار باغ یک میلیون تومان

یکی دیگر از باغداران منطقه «گراب» کوهدشت با بیان اینکه همه زندگی ما همین چهار درخت انار است، افزود: ما منکر پرداخت حق آبه نیستیم، اما ما می‌گوئیم که دریافت این حق آبه باید قانونی باشد.

وی، تصریح کرد: دریافت حق آبه باید از زمان فصل برداشت باغدار تا پایان کارش باشد.

این باغدار کوهدشتی با تاکید بر اینکه ما در کل سال تنها پنج ماه برداشت آب داریم، افزود: امور آب چه اقداماتی برای ما انجام داده که برای هر هکتار یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان حق آبه از ما دریافت می‌کند؟

یکی دیگر از باغداران منطقه «گراب» کوهدشت با بیان اینکه سالانه این حق آبه از ما دریافت می‌شود، گفت: الان هم برق پمپ آب باغات ما را قطع کرده‌اند.

باغداران باید از سامانه الکترونیکی توزیع آب مجوز بگیرند

در این راستا بهروز ابراهیمی معاون شرکت آب منطقه‌ای لرستان، اظهار داشت: از سال ۶۹ قانون «تثبیت آب‌های زراعی» از طرف مجلس و شورای نگهبان مصوب شده است.

وی با بیان اینکه در این قانون، نحوه محاسبه میزان آب بهای هر نوع کشت کاملاً مشخص شده است، عنوان کرد: این آب بها هم بر اساس میزان کل تولید در هکتار، نه میزان درآمد یا مجوز است.

معاون شرکت آب منطقه‌ای لرستان، تصریح کرد: تا سال گذشته این مجوزها به صورت دستی ثبت می‌شدند و به همان صورت هم تسویه می‌شدند، از سال گذشته در قالب پویش «الف ب» وزارت نیرو سامانه الکترونیکی برای هم توزیع عادلانه تخصیص آب و هم استیفای حقوق قانونی دولت راه اندازی شده است.

ابراهیمی با تاکید بر اینکه شرکت آب منطقه‌ای لرستان هم این سامانه را به طور کامل راه اندازی کرده است، افزود: در این سامانه محاسبات به گونه‌ای بوده که کل فروش یک هکتار بر اساس آمار نامه جهاد کشاورزی محاسبه می‌شود و درصدی از آن به عنوان آب بها لحاظ می‌شود.

حداکثر تخفیف را برای «آب بها» لحاظ می‌کنیم

وی، ادامه داد: در مورد مجوزها نیز، از سال گذشته رایزنی‌های زیادی با وزارت نیرو داشته‌ایم و با هماهنگی نماینده مردم کوهدشت در مجلس، فرماندار و… در نهایت این مجوز را گرفتیم و کسانی که باغات مثمر دارند بر اساس قانون پرونده برایشان تشکیل می‌دهیم و این فرآیند نیز در حال انجام است.

معاون شرکت آب منطقه‌ای لرستان با اشاره به اینکه با پیگیری‌های صورت گرفته، آب بهای سال ۹۸ این باغداران بعد از سیلاب بخشیده شد، افزود: در سال ۹۸ هیچ گونه اقدامی برای دریافت آب بها نکردیم.

ابراهیمی، گفت: همچنین در سال ۹۹ نیز، این آب بها مربوط به کِشتی است که قبلاً برداشت شده و محصول آن فروخته شده، است، از چند وقت قبل هم این قطع برق شروع شده و اگر باغداران شروع به پرداخت می‌کردند مشکل قطع شدن برق هم پیش نمی‌آمد.

وی، ادامه داد: بر اساس آخرین مصوبه‌ای که داشته‌ایم، مقرر شده که برق این باغات وصل شود، همین امروز این امر صورت می‌گیرد، فرصت کافی در اختیار باغداران قرار می‌گیرد، محاسبات انجام می‌گیرد و حداکثر تخفیف برای آب بها لحاظ می‌شود تا تسویه شود.

کد خبر 5192940

منبع: مهر

کلیدواژه: انار کوهدشت شرکت آب منطقه ای لرستان ویروس کرونا شیوع کرونا آمار کرونا کرمانشاه بوشهر زلزله ماه رمضان ۱۴۰۰ ماه مبارك رمضان روز ارتش گناوه ارتش جمهوری اسلامی ایران واکسن کرونا اردبیل محدودیت های کرونایی شرکت آب منطقه ای لرستان بر اساس حق آبه آب بها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۱۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی و تسطیح ۱۴ هکتار از فضا‌های بی دفاع شهری منطقه ۱۹

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین اخگرپور با اشاره به اینکه بخش‌هایی از اراضی ناحیه سه به دلیل ناهمواری و شیب به محل تجمع معتادان متجاهر، کارتن خواب‌ها و کلونی انواع آسیب‌ها تبدیل شده بودند افزود: به همین منظور و برای جلوگیری از گسترش این مکان‌ها ضمن احصاء نقاط آلوده با به کارگیری بولدوزر، لودر و کامیون نسبت به تسطیح و هموار کردن اراضی طی چندین مرحله اقدام شد.

به گفته این مسئول عملیات تسطیح و پاکسازی این اراضی در خیابان شکری جنوبی ضلع جنوب بلوار شقایق در محدوده کوره‌های آجرپزی انجام شد.

اخگرپور یاد آور شد: محل‌های پاکسازی و تسطح شده با گشت زنی مستمر عوامل نواحی نگهداری می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵ هکتار به بوستان بزرگ شهر یزد اضافه شد
  • دیپلماسی و میدان، پای کار «آبیِ ایرانی»/ نگاهی به مواضع مقامات کشوری و لشکری در روز خلیج فارس
  • پیش بینی برداشت بیش از سه هزار تن انگور امسال از تاکستانهای مهاباد
  • اظهارات جدید وزیر خارجه انگلیس علیه ایران | این راهکار بزرگ‌ترین ضربه به ایران و حماس خواهد بود
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • پاکسازی و تسطیح ۱۴ هکتار از فضا‌های بی دفاع شهری منطقه ۱۹
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان
  • برنامه‌ریزی برای توسعه ۱۶۰۰ هکتاری باغات
  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد