Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-26@22:34:43 GMT

گرانی جوجه ربطی به قاچاق آن ندارد

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۴۲۲۷۱

گرانی جوجه ربطی به قاچاق آن ندارد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، ابراهیم زارع در پاسخ به اینکه گفته می شود قاچاق جوجه یکروزه به آن طرف مرزها باعث افزایش قیمت جوجه یکروزه و التهاب در بازار آن شده است و آیا  وزارت جهاد کشاورزی دراین خصوص اقداماتی انجام داده است یا خیر؟ گفت: خبرهایی از قاچاق جوجه یکروزه به گوش می رسید که در جلسات هفته گذشته کارگروه ساماندهی مرغ، وزیر جهاد کشاورزی از نهادهای نظارتی عضو کارگروه درخواست کرد که این موضوع را بررسی کنند و در نهایت مشخص شد میزان خروج جوجه از کشور تغییری نکرده و اگر تغییراتی در بازار جوجه گوشتی اتفاق افتاده است به هیچ عنوان مربوط به قاچاق نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تبادلات بین بازارچه های مرزی در نقاط مختلف کشور انجام می شود و در مورد جوجه یکروزه هم همیشه مقدار کمی تبادلات صورت می گیرد.

مدیر کل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: از لحاظ فنی جوجه یکروزه قابلیت قاچاق در سطح وسیع یا حمل توسط کوله بران را ندارد، زیرا وقتی جوجه یکروزه از فارم بیرون می آید باید سریعا وارد فارم گوشتی شود و دان بخورد در غیر این صورت تلف می شود.

وی یاد آور شد: اگر به آمارهای سال  ۱۳۹۸ در مورد قیمت جوجه یکروزه نگاه کنیم متوجه می شویم که در ابتدای سال قیمت جوجه یکروزه به زیر ۱۰۰۰ تومان سقوط کرده  و در زمستان سال  ۱۳۹۸ قیمت آن به بیش از ۴۰۰۰تومان هم رسیده است، در حالی که در آن زمان قیمت مصوب ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان بود.

زارع با بیان اینکه بازار محصولات کشاورزی در فصول مختلف تحت تاثیر عوامی چون اقلیم، بیماری، تقاضا و ... دچار نوسان می شود و این نوسانات در همه جای دنیا نیز اتفاق می افتد، اظهار کرد: اینکه در مقطعی قیمت جوجه یکروزه از ۴۲۰۰ تومان به ۵۰۰۰ تومان می رسد جای نگرانی ندارد، زیرا بازار خودش را به زودی تنظیم می کند.

به گفته وی  ممکن است با بالا رفتن قیمت مصوب مرغ، تقاضا برای جوجه ریزی زیاد شده باشد و همین امر باعث افزایش قیمت جوجه شده باشد.

وی خاطر نشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی  برای تامین تخم مرغ نطفه دار پیش بینی های خوبی انجام داده است که اگر کمبودی در بازار احساس شد در مقطع کوتاهی واردات صورت گیرد تا بازار به تعادل برسد.

مدیر کل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی در پایان گفت: در افزایش اخیر قیمت مصوب مرغ افزایش قیمت جوجه یکروزه هم لحاظ شده است.

پربیننده ترین کارگاه پخت زولبیا بامیه در اصفهان + عکس احتمال بروز بحران در بازار گندم کاهش ۲۰درصدی قیمت میوه در چند روز آینده هشدار مرغداران به دولت رکود در بازار گوشت قرمز

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: جوجه قیمت جوجه یکروزه جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۲۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات طلای سرخ به ۴۰۰ تن می‌رسد

غلامرضا میری نایب رئیس شورای ملی زعفران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به بررسی وضعیت بازار و راهکارهای رونق صادرات طلای سرخ و کاهش قاچاق پرداخت.

وضعیت قیمت زعفران در بازار چگونه است؟

میری: هم اکنون قیمت زعفران در بازار تعدیل شده است به طوریکه نرخ هر کیلو زعفران دسته ۷۷ میلیون تومان، پوشال ۱۰۰ تا ۱۰۲ میلیون تومان و نگین ۱۰۵ تا ۱۱۰ میلیون تومان است.

با توجه به روند کاهش عرضه  زعفران طی ماه های اخیر پیش بینی می شود با ازدیاد تقاضا برای صادرات، قیمت افزایش یابد.

قیمت تمامی محصولات از جمله زعفران تعیین کننده عرضه و تقاضاست به طوریکه با ازدیاد تقاضا، قیمت افزایش می یابد.

آیا مشکلات و موانع پیش روی صادرات زعفران مرتفع شده است؟

میری: مشکلات بازگشت ارز به سامانه نیما همچنان وجود دارد و استمرار این روند، صادرات را دچار چالش کرده است. تا زمانیکه مشکلات بازگشت ارز به سامانه نیما مرتفع نشود، روز به روز بر میزان قاچاق افزوده می شود.

با توجه به جایگاه زعفران ایران در بازارهای هدف، تا زمانیکه مشکلات بازگشت ارز مرتفع نشود، زعفران بدون نظارت از کشور ما خارج و مجدد زعفران ایران به اسم دیگر‌ کشورها عرضه می شود.

از مسئولان تقاضا داریم که با بکارگیری مشورت تشکل ها مشکلات پیش رو را مرتفع کنند چرا که با توجه به وضعیت مناسب جوی، تولید زعفران نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری خواهد داشت.

از سال ۹۷ نامه‌های زیادی در خصوص تجارت زعفران و چالش‌های این بخش به نهادهای مربوطه از جمله  ریاست جمهوری، وزارت صمت، سازمان توسعه تجارت، بانک مرکزی، اتاق بازرگانی و وزارت جهاد زده ولی اهمیتی داده نشده است.

راهکار اساسی رفع مشکلات صادرکنندگان زعفران چیست؟

میری: اگر به صادرکنندگان اجازه دهند که ارز حاصل از صادرات را بصورت توافقی در بازار عرضه کنند، دیگر انگیزه ای برای قاچاق زعفران وجود ندارد. این درحالی است که هم اکنون مابه التفاوت ارز سامانه نیما با بازار آزاد ۳۰ میلیون تومان است.

اگر مسئله برگشت ارز حاصل از صادرات حل شود و اجازه دهند این ارزها را با قیمت توافقی به فروش برسانیم یا به واردکننده کالاهای لوکس به قیمت توافقی بفروشیم، بسیاری از چالش‌های این بخش حل خواهد شد.

صادرکننده داخلی وقتی کالایی را صادر می‌کند، بدلیل آنکه اعتبارنامه یا اعتبار اسنادی ندارد، از این رو تا زمانی که کالا تماما به دست خریدار نرسد، ریسک عدم برگشت پول را متحمل می‌شود. یعنی اگر کالا به دست خریدار به هر دلیلی نرسد، صادرکننده هم پولی دریافت نمی‌کند.

آماری از قاچاق زعفران به بازارهای هدف وجود دارد؟

میری: براساس برآوردهای صورت گرفته  نشان می دهد ماهانه ۱۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود.

بنابر آمار در سال ۹۹، ۳۲۵ تن زعفران به ۴۷ کشور دنیا صادر شد، درحالیکه سال گذشته حدود ۲۲۰ تن زعفران به ۶۷ کشور صادر شد و به رغم انکه مصرف زعفران در دنیا کاهش نداشته است، از این رو می توان گفت که مابقی این میزان قاچاق می شود. همچنین صادرات زعفران به ۵ قاره دنیا صورت می گیرد.

افغانستان  اعلام کرده که  ۷۹ تن زعفران صادر می کند، در حالی که براساس آمارهای اعلامی خودشان تنها ۱۲ تن تولید می کنند. متاسفانه افغانستان ۶۷ تن زعفران را به نام زعفران افغانستان در بازارهای جهانی به مشتریان ما می فروشد.

با رفع موانع صادراتی تا چه میزان امکان افزایش صادرات وجود دارد؟

میری: اگر موانع صادرات مرتفع شود، پیش بینی می شود که صادرات زعفران به ۴۰۰ تن برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • ۵۰۰ هکتار از اراضی پلدختر به کشت باقلا اختصاص پیدا کرد
  • صادرات طلای سرخ به ۴۰۰ تن می‌رسد
  • گیلان، تأمین کننده جوجه یکروزه کشور 
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند