Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@20:31:15 GMT

اولین جشنواره تصویرگری جلد کتاب های درسی برگزار می شود

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۴۲۸۵۷

اولین جشنواره تصویرگری جلد کتاب های درسی برگزار می شود

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن ملکی با اعلام برگزاری اولین جشنواره تصویرگری جلد کتاب‌های درسی در دوره ابتدایی اظهار داشت: تصویرگری جلد کتاب های درسی اهمیت بالایی دارد چرا که می تواند خیلی مفاهیم، ارزش‌ها و نگرش‌ها را به دانش آموز منتقل کند. معتقدم از طریق این جشنواره می توان به تصاویر مطلوبی دست پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ارتقای جایگاه تصویرگری آموزشی، تربیتی و نقش موثر آن در نظام تعلیم و تربیت؛ تحول و ارتقای فرهنگی، هنری و محتوای جلد کتاب های درسی؛ شناسایی تصویرگران خلاق، توانمند و متعهد و مشارکت حداکثری آنان در حوزه کتاب درسی؛ جلب نظر هنرمندان و تصویرگران به مسائل آموزشی و تربیتی در کتاب درسی؛ بروز رسانی تصاویر با رویکرد خلاقانه؛ اهداف برگزاری این جشنواره است.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: ارسال آثار به دبیرخانه این جشنواره از اول اردیبهشت ماه آغاز و تا ۲۰ خرداد ماه ادامه خواهد داشت؛ علاقمندان می توانند آثار خودشان را به دبیرخانه ارسال کنند و در یک فرآیند داوری و ارزیابی در بازه زمانی ۵۰ روزه؛ تیرماه نفرات برتر مشخص می شوند.

دکتر ملکی با تاکید بر انتقال مفاهیم متناسب از طریق جلد کتاب های درسی، گفت: ملاک مد نظر ما این است که بتوان از طریق جلد کتاب ها مفهومی را به دانش آموز انتقال داد؛ یعنی به عبارتی دیگر، تصویر صامت مد نظر ما نیست و تصویر ناطق می خواهیم. بنابراین باید همه ابعاد روان شناسی، جامعه شناختی، زیبایی شناختی و غیره را در برگیرد.

وی ادامه: توجه به ساحت های شش گانه تربیتی سند تحول بنیادین؛ تناسب با بیانیه گام دوم انقلاب و اصل «ما می توانیم» «احساس مسئولیت»، «جوان مومن انقلابی»، «مدیریت جهادی»، «جهاد علمی»، «پیشرفت علمی ایران»؛ در نظر گرفتن اصول و ارزشهای فرهنگ والای اسلامی، ایرانی (ارزشها و معارف انقلاب اسلامی، خودباوری، خودکفایی، تقویت هویت ملی، وحدت اجتماعی، خانواده، رشد جمعیت، میراث فرهنگی، تاریخ، مفاخر ملی، اقوام ایرانی، پوشش مناسب، نشاط آفرینی، عدالت محوری، استقلال، آینده نگری (آینده پژوهی)؛ رعایت اصول و مبانی زیبایی شناسی هنری؛ نوآوری و تازگی در ایده و اجرا؛ ارتباط معنادار طرح روی جلد با موضوع و مضمون کتاب و سواد دیداری و شرایط و نیازها و علایق گروه سنی مخاطب برخی از مهمترین ویژگی های مدنظر در برگزاری این جشنواره است.

ملکی در خصوص چرایی برگزاری این جشنواره با وجود طراحانی در داخل سازمان گفت: ما تصویرگرانی داریم که اکنون تصاویر روی جلد و داخل کتاب های درسی را طراحی می کنند اما بنا داریم این مسئله را با استفاده از ایده های نوین، طراحان جدید و افکار و توانایی هایی که در سطح ملی وجود دارد به پیش ببریم و در واقع میدان انتخاب خودمان را توسعه دهیم. در وضع موجود هر آنچه طراحان ما تولید می کنند؛ استفاده می کنیم اما در جهت خلاقیت و پویایی تصاویر بهتر دیدیم این جشنواره را برگزار و با جامعه هنرمندان و تصاویر آنها ارتباط بیشتری داشته باشیم.

وی در خصوص چالش های فعلی جلد کتاب های درسی افزود: در سالی که گذشت راجع به بعضی از تصاویر روی جلد کتاب های درسی، انتقاداتی به سازمان پژوهش ارسال شد که بعضی از این انتقادات درست بودند و برخی هم وارد نبودند. برای رسیدن به جایگاه اعتبار و قوت در زمینه جلد کتاب های درسی علاوه بر استفاده از نفرات در دسترس، از غاطبه علاقمندان و طراحان و هنرمندان تصویرگری جلد کتاب های استفاده می کنیم و خواهیم کرد. اهمیت این امر به این بازمی گردد که وقتی از کتاب درسی حرف می زنیم؛ کتاب درسی فقط نوشتار نیست، فقط مطالب داخل کتاب نیست از روی جلد کتاب پیام دهی کتاب شروع می شود تا پایان کتاب. همه جای کتاب درسی به نوعی پیام رسانی می کند. گاهی اوقات یک تصویر روی جلد پیامی به دانش آموز انتقال می دهد که باعث می شود آن دانش آموز به محتوای آن کتاب علاقمند شود. برعکس این موضوع هم صادق است. تامل برانگیز بودن تصویر روی جلد کتاب ما را برآن داشت که به برگزاری این جشنواره فکر کنیم از چند جهت باید به این تصاویر روی جلد توجه کنیم طرح روی جلد کتاب برخلاف آنچه که از ظاهرش بر می آید، کار خیلی پیچیده ای است.

معاون وزیر آموزش و پرورش در خصوص زمان استفاده از نتایج این جشنواره در کتاب های درسی گفت: خیلی از کتاب های درسی سال آینده ۱۴۰۰-۱۴۰۱ چاپ شده و دیگر فرصتی برای استفاده از آثار این جشنواره نیست لذا بنا داریم در سال ۱۴۰۱ چه در کتاب های درسی و چه در بسته های تربیت و یادگیری که به طور آزمایشی تولید خواهند شد از این تصاویر بهره برداری شود.

کد خبر 5193123 آزاده سهرابی

منبع: مهر

کلیدواژه: گام دوم انقلاب حسن ملکی وزارت آموزش و پرورش کتاب درسی شهرداری تهران شورای شهر تهران واکسن کرونا وزارت آموزش و پرورش زلزله ویروس کرونا ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ره سازمان تامین اجتماعی سازمان زندان ها قوه قضاییه سردار حجازی تهران هلال احمر جمهوری اسلامی ایران پیش بینی وضعیت هوا تصویرگری جلد کتاب برگزاری این جشنواره جلد کتاب های درسی روی جلد کتاب کتاب درسی دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۲۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!

احمد شاکری، نویسنده و منتقد ادبی درباره به خدمت گرفتن رسانه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب تهران گفت: یکی از وجوه نمایشگاهی و نه فروشگاهی نمایشگاه کتاب می‌تواند ضریب دادن به رسانه یا به خدمت گرفتن رسانه برای کسانی باشد، که در تولید کتاب موثر هستند. سال‌های گذشته تلویزیون، شبکه تلوبیونی کتاب و دیگر رسانه‌ها به صورت فعال در نمایشگاه حضور داشتند. آن‌ها تلاش کردند فضای جامعه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب رنگ و بوی کتاب و کتاب‌خوانی بگیرد. 

شاکری ادامه داد: لازم است برنامه‌ریزی هنرمندانه صورت بگیرد تا از عموم برای حضور در نمایشگاه دعوت شود. از طرفی، باید کسی که وارد نمایشگاه کتاب می‌شود، نسبت به قبلش متفاوت شده باشد. اینطور نباشد که به پارک رفته است. 

این نویسنده افزود: ممکن است امسال در نمایشگاه کتاب تهران درباره «طوفان الاقصی» یا «وعده صادق» غرفه‌هایی تدارک شود. زمانی این برنامه‌ها می‌تواند از آمار کمی یک‌ طرفه خارج شود، که بتوان ارزیابی دقیق از نحوه برنامه‌ها داشت. مهم این نیست چند برنامه برگزار می‌کنیم، مهم این است برگزاری برنامه‌ها چه کاری می‌تواند انجام دهد. 

وی در پاسخ به این سوال که ما چه تعریفی از نمایشگاه کتاب تهران داریم، گفت: در گذشته یک نگاه اقتصادی و بازار فروش کلان در حوزه کتاب بر نمایشگاه حاکم بود. یعنی مجموعه‌ای از ناشران و غرفه‌داران بیشتر برای فروش کتاب به نمایشگاه مراجعه می‌کردند و فضا رنگ و بوی اقتصادی داشت. هرچه به زمان کنونی نزدیک می‌شویم، چون ابزارهای جدیدی برای خرید و معرفی کتاب به وجود آمده، جنبه اقتصادی بودن نمایشگاه کتاب تضعیف شده است.   

شاکری با بیان اینکه الان به راحتی می‌توان در سایت‌ها و مجاری مختلف کتاب را معرفی کرد، گفت: دولت پایگاه نمایشگاه مجازی کتاب را ایجاد کرده، که در اقصی نقاط کشور انتخاب، خرید و فروش و معرفی کتاب انجام می‌شود. باید نمایشگاه کتاب تهران به سمت بُعد تعاملی حرکت کند و بجای بخش اقتصادی به نفع بخش فرهنگ، تعامل، ارتقای عملکرد ناشران و ... حرکت کند. یعنی ماهیت فرهنگی نمایشگاه کتاب بر ماهیت اقتصادی‌اش غلبه کند.

این نویسنده در پاسخ به این سوال که آیا اعلام روزانه میزان فروش در نمایشگاه کتاب مصداق اقتصادی بودن نمایشگاه است؟ توضیح داد: بله، البته متولیان نمایشگاه کتاب در گزارش‌های خود فقط به میزان فروش اکتفا نمی‌کنند و مولفه‌های مختلفی نظیر میزان فروش، میزان بازدیدکنندگان از نمایشگاه، رونمایی کتاب و ... را در گزارش‌های خود دخیل می‌کنند. 

وی با بیان اینکه ما هنوز به جنس مطلوب تعاملات نرسیدیم، افزود: مثلاً در نمایشگاه کتاب تهران شاهد برگزاری کلاس آموزشی هستیم. در حالی که در هر جا می‌توان این کلاس را برگزار کرد. سوال این است که این جلسات چه تناسبی با زمان و مکان نمایشگاه کتاب دارد. ما جلسه نقد کتاب برگزار می‌کنیم، در حالی که می‌توان همیشه این نوع جلسات را برگزار کرد. ما هنوز نتوانستیم اتصال بین برنامه‌های فرهنگی و نمایشگاه کتاب را برگزار کنیم. برآوردم این است که هنوز این جلسات سنخیتی با نمایشگاه کتاب ندارد. 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • جلسه هماهنگی و برنامه ریزی برگزاری دومین جشواره تئاتر خیابانی زاب در پیرانشهر
  • برگزاری جشنواره شعر و داستان دانشگاه آزاد اسلامی در سمنان
  • برگزاری جشنواره ایران دانا برای ترویج فرهنگ مالکیت فکری و اقتصاد دانش‌بنیان
  • در اولین روز از نمایشگاه کتاب چه نشست‌هایی برگزار می‌شود؟
  • برگزاری اولین دوره المپیاد ورزشهای فناورانه دانشجویی در دانشگاه بیرجند
  • قیمت خرید کتاب‌های درسی اعلام شد+ تقویم زمانی سفارش
  • قیمت خرید کتاب‌های درسی اعلام شد+ تقویم زمانی سفارش کتاب‌های درسی
  • اختتامیه نخستین جشنواره قلب شهر برگزار می‌شود
  • برگزاری هشتمین کنگره علمی جشنواره خوارزمی در کاشان
  • نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!