Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: امروز و باوجود تحریم‌ها، در بخش‌های پتروشیمی، داروسازی و بسیاری از صنایع دیگر افزون بر تامین نیازهای داخلی توانسته‌ایم منابع ارزی مورد نیاز کشور را نیز تامین کنیم.

به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی معاون اول رئیس‌جمهوری، اسحاق جهانگیری، امروز (دوشنبه، ۳۰ فروردین‌ماه) در نخستین نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در سال ۱۴۰۰، با اشاره به موفقیت اقتصاد ایران در رویارویی با تحریم‌های ظالمانه آمریکا و شیوع بیماری کرونا، گفت: یکی از اهداف اصلی ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب افزایش تحمل و مقاومت اقتصاد کشور در برابر تکانه‌های خارجی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۲ که این سیاست‌ها ابلاغ شد فضای کشور و جامعه با توجه به توافق اولیه با کشورهای ۱+۵ مثبت بود، افزود: در همان مقطع هنگامی که درباره سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بحث و تبادل نظر می‌شد، باوجود چشم‌انداز مثبت کشور به‌دنبال تدوین سازوکاری بودیم که اگر تحریم‌ها تداوم یافت و یا شرایط بدتر از گذشته شد، بتوانیم اقتصاد کشور را مقاوم‌تر سازیم.

معاون اول رئیس‌جمهوری تصریح کرد: در چند سال اخیر با خروج آمریکا از برجام و شیوع بیماری کرونا، کشور با دو تکانه بزرگ و سهمگین که منابع ارزی و ریالی کشور را تحت تاثیر قرار می‌داد روبه‌رو شد، به‌طوری که در سال ۱۳۹۹ که یکی از دشوارترین سال‌های پس از انقلاب از نظر بودجه و اقتصادی بود، درآمد ارزی دولت از محل فروش نفت که به بانک مرکزی واریز شد حدود ۵ میلیارد دلار ارز بود. این در شرایطی است که در سال‌های نه‌چندان دور درآمد ۱۰۰ میلیارد دلاری نصیب کشور شده و به دنبال آن واردات و اقتصاد اداره می‌شد.

جهانگیری با اشاره به اینکه ایران در مقطعی برای رفع نیازهای خود سالانه ۶ تا ۷ میلیون تن واردات فولاد داشت، اعلام کرد: امروز و باوجود تحریم‌ها افزون بر تامین نیازهای داخلی ۱۲ میلیون تن صادرات فولاد داریم. در بخش‌های پتروشیمی، داروسازی و بسیاری از صنایع دیگر افزون بر تامین نیازهای داخلی توانسته‌ایم منابع ارزی مورد نیاز به کشور را نیز تامین کنیم که این‌ها نماد مقاوم شدن اقتصاد کشور در برابر تکانه‌های بزرگی است که بسیاری از اقتصادهای پیشرفته دنیا را با رکود و مشکل روبه‌رو کرده است.

وی گفت: پیش‌بینی بسیاری از اقتصاددان‌ها این بود که تورم ایران، تورمی ونزوئلایی می‌شود، یعنی تورم رشد ۱۰۰۰ درصدی خواهد شد که بدون شک به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی غیرقابل کنترل است، اما به فضل الهی و تدبیرهایی که شد رقم تورم در عدد ۳۶ درصد متوقف شد. دولت می‌داند که این نرخ نیز زندگی مردم را با دشواری روبه‌رو کرده و مردم بسیار اذیت شده‌اند، اما نباید آن سوی معادله که قرار بود اقتصاد ایران فرو بریزد را فراموش کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهوری افزود: در شرایطی که کشتیرانی، بیمه، ‌ بانک‌ها و بسیاری از بخش‌های دیگر تحت تحریم‌های ظالمانه قرار داشت، به‌طور حتم نمایش چگونگی واردات و صادرات صدها میلیون تن کالای مورد نیاز مردم و دور زدن تحریم‌ها جذاب خواهد بود.

در این نشست که وزرای صنعت، معدن و تجارت، نیرو، فرهنگ و ارشاد اسلامی و روسای سازمان‌های برنامه و بودجه و امور اداری و استخدامی کشور و نیز معاون رئیس‌جمهور در امور زنان حضور داشتند، سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارش ارائه شده درباره شاخص‌های کلان اقتصاد کشور و اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در سال ۱۳۹۹، گفت: همواره درک متفاوتی از موضوع‌هایی نظیر مفاسد و کارآمدی در جامعه وجود دارد. این گزارش نشان می‌دهد که باوجود تلاش معاندان و دشمنان نظام برای القای ادراک ناکارآمدی مسئولان در جامعه اقدام‌های موثری برای مقابله با تکانه‌های خارجی انجام شده است که باید این گزارش افزون بر انتشار در سطح جامعه به نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نخبگان کشور نیز ارائه شود.

سید حمید پورمحمدی، معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور نیز در این نشست با اشاره به پیامدها و آثار منفی تحریم‌های ظالمانه و کرونا در اقتصاد و بودجه کشور، گفت: بسیاری از مراکز سیاسی و اقتصادی دنیا معتقد بودند که اقتصاد ایران با تورمی ونزوئلایی روبه‌رو و از هم پاشیده خواهد شد.

وی با تشریح آثار این دو تکانه بزرگ اقتصادی بر کاهش درآمدها و افزایش هزینه‌های دولت و نیز آثار آن در بازار کالا، بازار پول و سرمایه و بازار کار کشور، ‌ افزود: در سال ۱۳۹۹ میزان اتکای بودجه عمومی کشور به نفت برای نخستین بار در تاریخ معاصر کشور به ۲ درصد رسید و کشور با اتکا به منابع درآمد مالیاتی و گمرکی، فروش اوراق بهادار و واگذاری سهام توانست بدون دست زدن به پایه پولی و منابع بانک مرکزی با نظم و بدون تاخیر پرداخت‌های کارکنان دولت، بازنشستگان و یارانه‌ها را انجام دهند.

پورمحمدی با اشاره به رشد مثبت شاخص‌های اقتصادی و گذار اقتصاد از فاز تحریم به ثبات، تصریح کرد: گزارش‌های بانک جهانی، صندوق بین‌المللی پول، مرکز پژوهش‌های مجلس و دیگر مراکز اقتصادی نشان می‌دهد که رشد منفی اقتصاد ایران در بهار ۱۳۹۹ به رشد مثبت ۱.۵ تا ۲ درصدی در پاییز آن سال رسیده که این موضوع موجب تعجب موسسه‌های خارجی شده است.

منبع: شانا

کلیدواژه: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری صنعت پتروشیمی معاون اول رئیس جمهوری اقتصاد مقاومتی اقتصاد ایران اقتصاد کشور منابع ارزی سیاست ها روبه رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۳۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند

بهروز محبی نجم‌آبادی درباره شرایط اقتصادی کشور و اصلاح سیاست‌های ارزی دولت اظهار کرد: در کشور در حوزه ارزی نیاز‌های کاذب و واقعی داریم و دولت باید تمرکز خود را بر نیاز‌های واقعی بگذارد و اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره نزند. ما باید با تهاتر و استفاده از سایر ارز‌های کشور‌هایی که از نظر راهبردی با ما ارتباط دارند و سایر شیوه‌هایی که داریم تلاش کنیم نیاز واقعی به ارز را کاهش دهیم.

وی ادامه داد:با صادرات ویژه و تولید صادرات محور تلاش کنیم که ارز آوری را در کشور به صورت جدی پیگیری کنیم و اگر این اتفاق عملی شود، قطعا نیاز واقعی به ارز کاهش پیدا می‌کند و ما می‌توانیم به راحتی پاسخگوی نیاز‌های کشور باشیم.  

منتخب مردم سبزوار برای مجلس دوازدهم افزود: تا زمانی که نگاه سرمایه‌ای به ارز داشته باشیم و افراد ارز را مانند یک کالا مبادله کنند و عرضه و تقاضا تعیین تکلیف کنند همین مشکلات وجود خواهد داشت؛ بنابراین مسئولان ما باید بدانند که در بحث ارز باید تلاش کنیم قانون مالیات بر عایدی سرمایه را به نتیجه برسانیم. در این زمینه  شورای نگهبان می‌تواند کمک کند که در همین مجلس این موضوع را به نتیجه برسانیم.

محبی تاکید کرد: قانون مالیات بر عایدی سرمایه مشکلات ما را حل خواهد کرد. این قانون باعث می‌شود که نقدینکی به جای آن که به سمت سوداگری ارز رود به سمت تولید برود. تا زمانی که تولید در کشور به صورت جدی سود آوری برای مردم نداشته باشد قطعا رفتن به سمت دلالی ارز و سایر مشکلات در این حوزه وجود خواهد داشت و این‌ها همه ما را دچار مشکل خواهد کرد  و اقتصاد و شاخص‌های اقتصادی ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • پیش‌بینی قیمت ارز و نرخ تورم در سال ۱۴۰۳ | وضعیت رشد اقتصادی به کدام سو؟
  • دنیای اقتصاد : در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • قادری: باید بدون توجه به تحریم‌ها کشور را به بالاترین حد توانمندی برسانیم
  • تلاش برای تحقق شعار سال و شکوفایی اقتصاد خوزستان
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان