Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-08@22:09:11 GMT

ماجرای زن جوان که برای حقوق مستمری پدرش طلاق صوری گرفت

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۴۵۹۳۴

ماجرای زن جوان که برای حقوق مستمری پدرش طلاق صوری گرفت

به گزارش رکنا، بنابراین خانمی که پدر یا شوهرش را از دست داده باشد، مشمول دریافت مستمری است. حتی دخترانی که تحت کفالت پدربزرگ یا مادربزرگشان قرار دارند هم می‌توانند پس از درگذشت آن ها، مشمول دریافت مستمری بازماندگان شوند.
متاسفانه در این بین افرادی هستند که از این قانون سوءاستفاده کرده و با طلاق صوری، در حالی که با همسرشان زندگی می کنند از این قانون استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کار علاوه بر اینکه از نظر شرعی و قانونی خلاف است، موجب می شود این افراد از حقوق اجتماعی خودشان نیز بی بهره شده و در صورتی که اتفاقی برای همسرشان بیفتد، از ماترک و مواردی که حقشان است، محروم بمانند.

"علی حسینی" مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمان در این رابطه گفت: دختران مستمری بگیر چنانچه فاقد شغل و همسر باشند، می توانند مستمری پدرشان را دریافت کنند، زیرا منطق نیز حکم می کند وقتی دختر سرپرست یا شغل نداشته باشد، ازمستمری پدر بهره مند شود.

وی افزود: بعضا افرادی با دور زدن قانون و سوءاستفاده، طلاق صوری گرفته و سند طلاق ارائه می دهند و وانمود می کنند همسر ندارند، شغل ندارند و می خواهند از مستمری پدرش استفاده کنند.

حسینی تصریح کرد: براساس قانون این اتفاق ممکن است درمورد این افراد بیفتد اما براساس بخشنامه ای که در حال حاضر در سازمان تامین اجتماعی است، چنانچه دو نفر شهادت بدهند طلاق این فرد صوری است، برای سازمان مرکزی ارسال می کنیم و مجوز متوقف شدن مستمری صادر می شود.

مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمان با اشاره به اینکه کسانی که طلاقشان واقعی است، حقشان است از مستمری استفاده کنند، گفت: اگر مرم اطلاع دارند که فردی با همسرش زندگی می کند اما با طلاق صوری، مستمری پدرش را دریافت می کنند، گزارش دهند تا سازمان، بازرس و شعب بررسی ها را انجام بدهند و وضعیت تعیین تکلیف شود.

وی افزود: هرچند وقت مدارک این افراد کنترل می شود که برای راستی آزمایی، مدارک می آورند و می گویند همچنان مطلقه هستند. حسینی بیان کرد: همسر فرد مستمری بگیر، اگر حتی ازدواج دائم داشته باشد، مستمری همسر اول قطع نمی شود.

مدیرکل تامین اجتماعی استان کرمان درباره بحث شرعی این مسئله(دریافت مستمری با طلاق صوری) گفت: افراد مقید به فرهنگ و ارزش های اسلامی باید به رعایت این موارد توجه داشته باشند که مال حرام به خانه نبرند زیرا کسی که طلاق صوری می گیرد، مستمری پدر را دریافت می کند و به خانه همسر می برد و هزینه بچه هایش می کند، از نظر شرع صحیح نیست.

وی افزود: این افراد غیرحق استفاده می کنند، چراکه دیگر شرکای اجتماعی سازمان تامین اجتماعی حق بیمه می پردازند که برای بازنشستگی یا موارد دیگر از آن استفاده کنند و این حق الناس است که برخی افراد با سوءاستفاده این پول را دریافت می کنند.

حسینی تصریح کرد: افرادی که طلاق صوری می گیرند، خودشان را از حقوق دیگر محروم می کنند؛ کسی که از همسرش طلاق می گیرد خود را از ماترک یا آنچه که به او تعلق می گیرد، محروم می کند. حتی در یک مورد داشتیم فرد طلاق صوری گرفته و مستمری پدرش را دریافت می کرد که عدد مستمری حداقل بود و حادثه ای برای همسرش که شاغل با حقوق حدود 6 میلیون تومان بود، افتاد و به دلیل متارکه نتوانست مستمری همسرش را دریافت کند.

حجت الاسلام"احمد شیخ بهایی" استاد حوزه علمیه کرمان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در این رابطه اظهار کرد: در بحث پولی که از نهادها به عناوین مختلف در اختیار افراد قرار می گیرد، باید ضوابط مربوطه دقیقا رعایت شود و در غیر این صورت از نظر شرعی حرام است و وجه شرعی ندارد.

وی افزود: ما خودمان را بیمه می کنیم که از دفترچه بیمه استفاده کنیم و اگر آن را در اختیار دیگران قرار بدهیم، پولی را برخلاف قرارداد از بیمه می گیریم و این حرام است. شیخ بهایی ادامه داد: زنانی که به عنوان مجرد مستمری دریافت می کنند، بعد از ازدواج نمی توانند قانونا این پول را دریافت کنند.

وی بیان کرد: اینکه افرادی طلاق صوری می گیرند، مشکلاتی به وجود می آروند به عنوان مثال آمار کشور اشتباه میشود، صحت آمار طلاق و ازدواج از بین می رود و تصمیماتی که برای این افراد گرفته می شود مخدوش خواهد شد و دروغ است و دروغ حرام است. این استاد حوزه علمیه گفت: مستمری دریافتی نیز طبق قانون متعلق به کسی است که سرپرست ندارد و افرادی که طلاق صوری می گیرند، حق استفاده از مستمری پدرشان را ندارند و این استفاده حرام است.

وی در ادامه تاکیدکرد: مسئولان باید به فکر باشند و به خانم هایی که ازدواج می کنند، به ویژه کسانی با مشکلات اقتصادی روبه رو هستند، از روش های دیگر کمک کنند و اینکه افراد خودشان با بازی صوری با قانون این کار را بکنند شرعا حرام و مشکل دار است.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

منبع: رکنا

کلیدواژه: سهام عدالت قیمت خودرو کرونا اخبار حوادث پدر طلاق فوت قانون مادر سهام عدالت قیمت خودرو کرونا ایران کرونا زلزله بازیگر سینما و تلویزیون عکس جوان طلاق دستگیر شد قتل بورس تامین اجتماعی طلاق صوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۵۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»

به گزارش تابناک اقتصادی؛ هرسال خبر خوش افزایش مبلغ وام ازدواج در قوانین بودجه ای، برای بسیاری از زوج‌های جوان امیدوار کننده است تا بتوانند با دریافت این وام، بخشی از مشکلات اقتصادی شروع زندگی را پوشش دهند؛ اما مشکل از جایی شروع می‌شود که سروکار این جوانان متقاضی به شعب بانک‌ها و سامانه بانک مرکزی می‌افتد و تازه شروع ماجرایی جدید و دشوار است.

بر اساس قانون بودجه مصوب مجلس شورای اسلامی برای سال جاری، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج‌هایی که تاریخ ازدواج آن‌ها بعد از ۰۱‏/۰۱‏/۱۳۹۹ بوده است، مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان با دوره بازپرداخت ده ساله است و همچنین این تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوج‌های زیر ۲۵ سال و زوجه‌های زیر ۲۳ سال به مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است؛ بنابراین با در نظر گرفتن زوج زیر ۲۵ سال و زوجه زیر ۲۳ سال، مجموع وام ازدواج برای این دو نفر، به رقم ۷۰۰ میلیون تومان می‌رسد.

در این میان، بانک مرکزی نیز در ابلاغیه اجرای قانون مذکور تاکید داشته است که پس از اعتبارسنجی متقاضیان و در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها، به منظور تأمین رکن ضامن، مؤسسات اعتباری موظفند با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آن‌ها یا سایر دارایی‌های مالی وی یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام نمایند. همچنین مسئولیت حسن اجرای این بند بر عهده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مؤسسات اعتباری و تمامی مدیران و کارکنان ذی‌ربط می‌باشد. عدم اجرای هر یک از بند‌های این تبصره (مشتمل بر تأخیر در پرداخت این تسهیلات یا دریافت ضمانت فراتر از حدود این قانون) تخلف محسوب شده و در مراجع ذی‌صلاح قابل پیگیری است.

اما به رغم تاکید و دستور بانک مرکزی مبنی بر اینکه برای شرایط ضامن؛ حساب یارانه یا سهام عدالت هم قبول است و یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن برای دریافت وام ازدواج کفایت می‌کند، اما بانک‌های عامل در شعب خود، به این قوانین توجهی ندارند و این روند سخت و دشوار باعث شد تا در سال گذشته شاهد صف طولانی از متقاضیان وام ازدواج باشیم. اتفاقی که منجر به ورود به رئیس جمهور هم شد؛ به گونه یا که تیرماه ۱۴۰۲ رئیس دفتر رئیس جمهور در نامه‌ای به رئیس کل بانک مرکزی، دستور‌های دکتر رئیسی درباره پرداخت وام ازدواج به متقاضیان را صادر کرد که از آن جمله، صفر شدن صف وام ازدواج تا پایان تابستان سال جاری بود. در بند ۴ به صراحت بیان شده بود: صف متقاضیان وام قرض‌الحسنه ازدواج تا پایان تابستان سال جاری باید به صفر برسد.

دستوری که نه تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۲ محقق نشد، بلکه تا پایان سال هم صف وام ازدواج به صفر نرسید؛ به گونه‌ای که طبق آخرین آمار بانک مرکزی در سال گذشته ۷۷۱ هزار وام ازدواج به میزان ۱۵۷ هزار میلیارد تومان به زوج‌های جوان پرداخت شده است و ۱۴۹ هزار نفر هم هنوز در صف وام مانده اند. حالا با این اوصاف، در سال جاری و با افزایش مبالغ وام ازدواج، چالش جدیدی پیش روی مردم قرار گرفته است به نام نداشتن اعتبار پرداخت وام ازدواج!

بررسی‌ها نشان می‌دهد بودجه این وام مانند سال گذشته، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است و برای امسال افزایش نیافته است. این در حالی است که طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفته است "برآورد ما این است که این میزان بودجه جوابگو نیست و صف طولانی خواهد شد."

هرچند باید یادآور شد که نظر مجلس بودجه ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی برای وام ازدواج در سال جاری بوده است، اما زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه بیان داشته است: بانک مرکزی خیلی فشار آورد، رایزنی کرد تا این ۳۰۰ هزار میلیارد تومان مورد نظر مجلس را به ۲۰۰ همت کاهش دهد.

از سوی دیگر بانک مرکزی اعلام کرده است هنوز ارقام ابلاغی به بانک‌ها در شورای پول و اعتبار نهایی نشده است و هیات عالی بانک مرکزی تعیین خواهد تا توان شبکه بانکی چقدر است.

گرفتاری جدید برای متقاضیان وام ازدواج

حال از همه این مشکلات و مسائل که بگذریم، چند وقتی است که متقاضیان دریافت وام ازدواج در همان شروع روند اداری دریافت وام، با مراجعه به سامانه بانک مرکزی برای ثبت درخواست وام ازدواج با پیامی مواجه می‌شوند که بیان می‌کند: «در حال حاضر هیچ بانکی در استان انتخابی شما دارای اعتبار نمی‌باشد، دوباره تلاش نمایید».

این پیام عجیب سامانه بانک مرکزی نشان می‌دهد به رغم قانون مجلس و ابلاغیه بانک مرکزی، هنوز بانک‌ها اعتباری برای پرداخت وام ندارند و در نتیجه فرآیند ثبت درخواست متقاضیان در همین شروع کار، سرانجامی ندارد و آن باید چشم انتظار اقدام مسئولان بانک مرکزی باشند. تصویر زیر نمونه‌ای از این اتفاق است که برای یکی مخاطبان تابناک در شهر تهران افتاده است؛

پیش‌تر نیز خبرگزاری صداوسیما در مطلبی به نقل از یک شهروند متقاضی وام ازدواج نوشته بود: "سلام، مدتهاست از برج ۱۲ سال۱۴۰۲ وارد سایت میشویم برای ثبت نام وام ازدواج شهر کرمان بانک‌های اصلی ملی، صادرات، تجارت و ملت خیلی وصل نشدن فقط موسسه اعتباری اونم به مدت چند دقیقه لطفا پیگیری کنید."

بیشتر بخوانید:

دریافت وام ازدواج هر روز سخت‌تر از دیروز

در کنار این مشکل، چند ماه قبل نیز یکی از مخاطبان تابناک در پیامی از مانع جدید بر سر راه دریافت وام ازدواج گفته بود و بیان داشت: "هنگام مراجعه به بانک تازه مشخص می‌شود، نه تنها خبری از حذف ضامن نیست، بلکه به سلیقه رئیس شعبه و معاون و کارمند و ... ضامن باید دارای همه مشخصه‌ها باشد و از همه مهم‌تر برگه کسر از حقوق داشته باشد. (چیزی که بیشتر ادارات از دادن آن تا حد ممکن امتناع می‌کنند) مدتی بعد با رفتن حضوری به بانک مورد نظر با این جمله روبه رو می‌شود که بنا بر بخش نامه جدید، شما باید برای انجام و دریافت وام، به شعب محل سکونت خود مراجعه کنید؛ البته پیش از آن ملزم هستید که یا خود، نام نویسی را حذف کرده یا ما خود در سیستم تسهیلات، نام شما را حذف می‌کنیم... و دوباره روز از نو و روزی از نو... حال آنچه سوال برانگیز است اینکه خانم و آقایی که هر دو کارمند هستند و بیشترین ساعت روزشان را در محل کارشان می‌گذرانند و ترجیح می‌دهند بیشتر امور اداری و زندگی خود را در همان نزدیک محل اداره و کار خود انتخاب کنند و انجام دهند، چگونه می‌توانند برای دریافت وامی که نیاز به مراجعه چندین باره خود و ضامن‌ها به بانک دارد، هر بار مرخصی بگیرند و به شعب بانک محل سکونتشان بروند؟! "

 

دیگر خبرها

  • تبلیغ وام‌های کم بهره و فوری، شیوه جدید کلاهبرداران
  • این افراد می‌توانند دو بار وام ازدواج بگیرند
  • خبر مهم مدیرعامل تامین‌اجتماعی برای بازنشستگان/ میزان دقیق افزایش حقوق مستمری‌بگیران اعلام شد
  • ماجرای «میدان گازی آرش» در آستانه پیچیدگی؛ چه باید بکنیم؟
  • پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»
  • ابلاغ مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • افزایش حقوق سه دسته از ایثارگران در سال ۱۴۰۳
  • ضعف در سرآمدسازی حوزه دینی برای کشور و استان البرز
  • صدور فیش‌های حقوقی جدید بازنشستگان +جزئیات میزان افزایش
  • گواهینامه‌های‌ تقلبی، قربانیان‌ واقعی!