Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس بازار کار با اشاره به اینکه به دلیل عدم همکاری کارفرمایان تعدادی از کارگران "ناقل کرونا از ترس بیکاری مجبور هستند در محیط کار حاضر شوند گفت:کارگران غم "نان شب" دارند به همین دلیل در مقابل مخالفت کارفرمایان مقاومت نمی کنند. - اخبار اقتصادی -

حمید نجف؛ کارشناس بازار کار در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره مشکلات کارگران در مواجه با کرونا گفت: یکی از مشکلاتی که این روزها کارگران با آن دست و پنجه نرم می کنند و به ضرر جامعه است,رفتار سلیقه ای کارفرمایان در هنگام مواجه با کارگران بیمار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی ادامه داد: بسیاری از کارگران علی رغم اینکه به کرونا مبتلا شده اند و ناقل هستند از ترس بیکاری و از دست دادن شغل خود به محیط کار می روند و همکاران دیگر خود را بیمار می کنند. این مسئله ناشی از این می شود که بخشی از کارفرمایان بخش خصوصی گوش به فرمان دستورهای ستاد ملی کرونا نیستند.

 نجف گفت: کمتر کارفرمایی در جامعه در بخش خصوصی دیده می شود که به دستورالعمل های ستاد ملی کرونا گوش کند و مانع از شیوع ویروس شود. سال گذشته هم چنین بود.

 کارشناس بازار کار با بیان اینکه با کاهش قدرت خرید کارگران درد این قشر از جامعه نان شب برای خانواده است گفت: کارمندان دولت حقوق خود را به موقع و با مزایای خوب دریافت می کنند. این کارگران هستند که اگر کار نکنند, شب باید دست خالی به خانه بروند.

 نجف با بیان اینکه کارگران علاوه بر اینکه هزینه های درمان این بیماری را ندارند گفت: کارگران در تأمین هزینه های درمان مشکل دارند و از سوی دیگرنگران از دست دادن شغل خود هستند. تا زمانی که وحدت مدیریت در کشور برای کنترل این بیماری وجود نداشته باشد, کنترل آن دشوار است. به طور مثال در حال حاضر کارفرمایان بخش خصوصی تبعیت از دستورالعمل های ستاد کرونا ندارند و همین مسئله باعث می شود که زنجیره شیوع ویروس قطع نشود. کارفرمایان به این توجه ندارند که اگر به وضعیت سلامت و بهداشت کارگران آنچنان که باید توجه نشود، نه تنها خود فرد و اطرافیانش بلکه می تواند صنعت و اقتصاد کشور را نیز فلج کند.

وی با بیان اینکه برابر قانون کار امکان گرفتن مرخصی کارگران در شرایط شیوع ویروس کرونا وجود دارد، گفت: بخش اعظمی از مشاغل کارگری یدی و حضوری و بیش از 90درصد مشاغل در حوزه صنوف، خدماتی هستند به همین دلیل امکان تعطیلی یا کاهش ساعات کار آنها وجود ندارد چرا که کارفرمایان همکاری لازم را نمی کنند. در صورتی که کارگر بخواهد به مرخصی برود, یا حقوقش قطع می شود یا بیکار می شود.

 انتهای پیام/

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۹۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاخیر در پرداخت حقوق کارگران معیشت آن‌ها را دشوارتر کرده است

فرماندار تیران و کرون گفت: تاخیر در پرداخت حقوق کارگران توسط پیمانکاران، شرایط معیشتی این قشر را دشوارتر کرده و نظارت مدیریت شهری و نهادهای متولی برای رعایت حقوق آن‌ها لازم است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، علی محمدی‌کیا شامگاه _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در همایش تجلیل از کارگران شهرداری‌های شهرستان تیران و کرون با انتقاد از تاخیر در پرداخت حقوق نیروهای خدماتی اظهارکرد: بعضی از شرکت‌های پیمانکاری در پرداخت حقوق نیروهای تحت نظر خود تاخیر چندین ماهه دارند که چنین وضعیتی در شرایط دشوار اقتصادی، معیشت کارگران را دشوارتر کرده است.

وی افزود: شهرداری‌ها و دستگاه‌های متولی باید نظارت‌های خود را در پرداخت به موقع حقوق ماهانه کارگران افزایش دهند و مانع از تضعیف حقوق قشر زحمت‌کش کارگری شوند.

فرماندار تیران و کرون با بیان اینکه پرداخت به موقع حقوق کارگر و نیروی تحت خدمت مورد سفارش دین بوده و در قانون نیز بر آن تاکید شده است، خاطرنشان کرد: تخطی از این قانون و اخلاق اسلامی ناپسند است و تضیف حقوق شهروندی محسوب می شود.

محمدی‌کیا ادامه داد: نباید در اولویت پرداخت حقوق کارمندان و کارگران تمایزی وجود داشته باشد و نسبت به دغدغه زندگی هر دو قشر باید توجه شود.

وی با اشاره به اینکه علاوه بر پرداخت حقوق مالی کارگران باید دیگر منافع آن‌ها تامین شود، تصریح کرد: تامین لباس مورد نیاز، ایمنی در کار، استراحت، سلامت محیط فعالیت و حفظ شان و منزلت کارگران حائز اهمیت است و نباید شخصیت آن‌ها تحت تاثیر وظیفه شغلی قرار گیرد.

فرماندار تیران و کرون با اشاره به امنیت شغلی جامعه کارگری، گفت: علاوه بر اینکه کارفرمایان و شرکت‌ها در این خصوص نقش دارند، نهادهای کارگری همچون تامین اجتماعی نیز در حفظ سرمایه انسانی نقش دارند.

محمدی‌کیا افزود: کمک به کارفرمایان برای توسعه زیرساخت‌های تولیدی و کسب و کار در حفظ نیروی مشغول در کار مهم است و یکی از چالش‌های امروز حمایت نکردن از کارفرمایان بوده که منجر به تعدیل نیروی انسانی شده است.

وی تاکید کرد: اهمیت دادن به افراد فعال و نگاه ویژه به تولید و فعالیت‌های مولد مانع از ورود به مشاغل غیرمولد و سپرده‌گذاری در بانک‌ها می‌شود.

کد خبر 749553

دیگر خبرها

  • سال گذشته شاهد روند کاهشی نرخ بیکاری در کرمانشاه بودیم
  • تاخیر در پرداخت حقوق کارگران معیشت آن‌ها را دشوارتر کرده است
  • کارفرمایان در این روزهای سخت به ‌کارگران ‌توجه ویژه کنند
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • کارگران و کارفرمایان دو بال سخت‌کوش تولید هستند
  • تجلیل از کارگران نمونه استان سمنان
  • ارزش کار کارگران به اندازه جهاد است
  • نقش برجسته کارگران در جهش تولید
  • ۲ هزار و ۱۵۱ واحد تولیدی در سال ۱۴۰۲ احیا شدند
  • حمایت قضایی از تولید/ جلوگیری از بیکاری ۱۹۱ هزار ‌کارگر