Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@03:42:33 GMT

عقب ماندگی ۱۵ ساله استان قم در تاسیس مراکز بهزیستی نوین

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۵۳۳۸۵

عقب ماندگی ۱۵ ساله استان قم در تاسیس مراکز بهزیستی نوین

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی پهلوانی ستوده بعد از ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه در سال گذشته ۲۴ مرکز خدمات مثبت زندگی در ۲۴ محله استان قم مستقر و زیر نظر اداره کل بهزیستی استان آغاز به کار کرده‌اند، گفت: ۸ هزار پرونده مستمری بگیران سازمان بهزیستی نیز به این مراکز واگذار شده و در این مراکز بیش از ۶ هزار مرتبط با این پرونده‌ها با مسئولان بهزیستی استان برگزار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل بهزیستی استان قم با اشاره به اینکه برنامه‌های توانمندسازی در زمینه‌های مختلف نیز برای آنها پیش‌بینی و تعریف شده است، افزود: راه اندازی اولین مرکز جامع درمان و باز توانی اعتیاد نیز از دیگر اقدامات این اداره کل در سال ۹۹ بود که با برنامه‌های پیش بینی شده یک ساله سعی در ریشه‌کن کردن اعتیاد افراد داشته است.

وی راه اندازی سامانه‌های مختلف از جمله سامانه دیده‌بان و مشاوره اعتیاد را از دیگر اقدامات این اداره کل در سال جهش تولید دانست و ادامه داد: در ایام شیوع کرونا پذیرای ۶ هزار نفر از مددجویان به صورت مستقیم در قرنطینه‌های پیش بینی شده بودیم و متأسفانه ۵ نفر از افراد تحت پوشش را به علت ابتلاء به کرونا از دست دادیم.

مهدی پهلوانی با بیان اینکه واکسیناسیون ۲۱۷ سالمند و ۷۰ پرسنل مراکز نگهداری سالمندان از دیگر اقدامات در راستای کاهش مبتلایان سالمندان در استان داشتیم، گفت: پرداخت شهریه دانشجویی به ۲۷۶ معلول و مددجو و الکترونیکی شدن فرآیند صدور مجوز فرزند خواندگی در سال گذشته که با اعطای ۱۵ فرزند خوانده به خانواده‌ها انجام گرفته است.

مدیرکل بهزیستی استان قم با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۰۰ خانواده در استان قم نیز تقاضای فرزند خواندگی از بهزیستی قم را دارند، افزود: در سال ۱۳۹۹، ۴۵ فرزند نیز باز پیوند شده‌اند و به خانواده‌های زیستی و یا بستگان درجه یک واگذار شده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه حمایت از خانواده‌های تحت پوشش این سازمان یکی دیگر از اقدامات ما خواهد بود، ادامه داد: در سال گذشته با کمک خیرین به خانه دار شدن ۴۰ مددجو کمک کرده‌ایم و ۴۱۷ کودک کار را ساماندهی کرده‌ایم.

پهلوانی با بیان اینکه ۱۱ هزار و ۲۱ نفر در سال ۹۹ از خدمات اورژانس اجتماعی یا ۱۲۳ استفاده کرده‌اند، گفت: ۲۵ هزار و ۷۰۱ مشاوره تلفنی رایگان از طریق تماس با شماره ۱۴۸۰ به افراد مختلف داده شده است که در ایام شروع کرونا و بحران‌هایی که برای برخی افراد معلول به وجود آورده بود از ۸ صبح تا ۸ شب به آنها مشاوره می‌داد که برخی از این مشاوره‌ها تا ۶۰ دقیقه نیز طول می‌کشید و ماحصل آن تزریق آرامش به آنها و خانواده‌هایشان بود.

مدیرکل بهزیستی استان قم برگزاری پازل‌های مختلف و پویش‌های متفاوت همدلی را از دیگر فعالیت‌های این اداره کل در سال گذشته عنوان کرد و افزود: بزرگترین پازل جهان را در سال گذشته انجام دادیم که در آن مایحتاج دانش‌آموزان نیازمند را تحت پوشش قرار داد و استان قم نیز هزار دانش‌آموز را در این طرح علاوه بر تهیه تبلت کمک و همیاری کرده است.

مهدی پهلوانی با بیان اینکه پویش ضیافت همدلی در روزهای ماه مبارک رمضان نیز به توزیع بسته‌ها و ارزاق مورد نیاز افراد تحت پوشش و مددجویان که با کمک مردم، خیرین، علما، مراجع و تولیت آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها تهیه شده است می‌پردازد، گفت: در سال گذشته دو برابر سال ۹۸ از مشارکت‌های افراد در اداره کل بهزیستی استان استفاده شده و به دست نیازمندان رسیده است.

وی افتتاح دبیرخانه اجرای قانون حمایت از افراد دارای معلولیت که با کمک مسئولین و تأمین اعتبار امیدواریم به زودی انجام پذیرد را گامی دیگر در حمایت از افراد تحت پوشش یاد کرد و ادامه داد: با توجه به عقب‌ماندگی ۱۵ ساله استان قم در تأسیس مراکز بهزیستی نوین، با مشارکت خیرین در حال اخذ مجوز برای تأسیس مراکز بهزیستی به روز و مدرن در استان قم هستیم.

مدیر کل بهزیستی استان قم شماره کارت مجازی ۶۳۶۷۹۵۷۰۷۶۱۸۲۵۸۸ مشارکت‌های بهزیستی استان را برای دریافت هدیه نقدی و شماره تلفن ۰۹۱۰۹۰۷۳۲۰۵ را برای دریافت هدایای غیر نقدی اعلام کرد و افزود: آماده دریافت وجوه و کمک‌های نقدی و غیر نقدی افراد و شهروندان برای حمایت از مددجویان و معلولان از طریق مختلف هستیم.

کد خبر 5193903

منبع: مهر

کلیدواژه: قم بهزیستی استان قم سازمان بهزیستی ویروس کرونا شیوع کرونا کرمانشاه آمار کرونا بوشهر زلزله گناوه روز ارتش ماه مبارك رمضان واکسن کرونا ارتش جمهوری اسلامی ایران ماه رمضان ۱۴۰۰ محدودیت های کرونایی شیراز کل بهزیستی استان قم سال گذشته خانواده ها اداره کل تحت پوشش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۳۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام بانوان گیلانی نخستین مدارس دخترانه را تاسیس کردند؟

ایسنا/گیلان به مناسبت روز معلم، نام و یاد بانوان فداکاری را گرامی می‌داریم که در تاسیس اولین مدارس دخترانه و ترویج آموزش به دختران گیلان تلاش کردند.

یک سده پیش، آرزوی بسیاری از دختران باسواد شدن بود. روزهایی که تنها مکتب‌خانه و کلاس‌های اکابر، بار آموزشی را در کشور به دوش می‌کشید، در بسیاری از مناطق حتی دختران اجازه نداشتند به مکتب‌خانه بروند؛ سرانجام با آغاز تحولات مشروطه خواهی، زنگ شیوه‌های نوین آموزشی هم در کشور نواخته می‌شود.

ابتدا مدارس نوین برای پسران راه‌اندازی شد و تشکیل مدارس دخترانه با مرارت‌های زیادی روبه‌رو بود و فشارهای اجتماعی و مذهبی برای دخترانی که در کلاس‌های درس حاضر می‌شدند، مضاعف بود.

گیلان و رشت، از استان‌های پیشرو در راه‌اندازی مدارس دخترانه بود. ساختمان مدرسه تاریخی فروغ رشت، سندی بر این مدعاست که رشت از سال ۱۲۸۴ مدرسه دخترانه داشت. در این مدرسه، دخترانی آموزش دیدند که بعدها خود مروج تحصیل دختران دیگر شدند و مدارسی همچون «سعادت نسوان» را پایه گذاردند.

بانوان معلم جهت هموار شدن این راه سخت برای آیندگان، مشقت‌های زیادی را متحمل شدند. امروز مدیون بانوانی هستیم که این سدها را شکستند و نام‌شان در تاریخ هم گم شده است؛ از لابه‌لای منابع، نام چند زن گیلانی پیشرو در آموزش دختران دیده می‌شود.

کمتر از یک دهه از تاسیس نخستین مدرسه دخترانه در تهران می‌گذشت که رشت نیز به همت «آذرمیدخت نیکروان» صاحب یک دبستان دخترانه شد. وی در سال ۱۲۹۳ اولین مدرسه دخترانه را در رشت دایر کرد که نتیجه آن برگزاری اجتماع شکستن شیشه‌ها، پرتاب سنگ و کلوخ از سوی مردم به وی و مدرسه‌اش بود اما تلاش‌ها همراه با شکیبایی ادامه داشت. این در حالی بود که هنوز مدرسه پسرانه دولتی هم به طور رسمی در گیلان دایر نشده بود؛ اوایل تیرماه ۱۲۹۸ خورشیدی مدرسه نمره یک پسرانه در یک خانه استیجاری راه‌اندازی شد.

«پوراندخت خدیو» یکی از شاگردان مدرسه سعادت نسوان رشت (تاسیس ۱۲۹۶ خورشیدی) در خاطرات دوران تحصیلش می‌نویسد «فراشی به نام مراد مامور بود که هر روز سر خیابان بایستد تا پسرهای مدرسه شاهپور با گلوله‌های برفی به جان ما نیفتند و درس خواندن ما را مسخره نکنند.»

مدرسه «شمسیه» (۱۳۲۷ه.ق) نیز یکی دیگر از مدارس دخترانه بود که پیش‌تر به همت شیخ علی طالقانی دایر شده بود، این مدرسه بعدها به نام مدرسه بنات اسلامی به مدیریت خانم احترام السیاده با کمک‌های دولتی به حیات خود ادامه می‌دهد.

از بین زنان پیشرو در آموزش دختران، تلاش‌های «روشنک نوعدوست» چشمگیرتر است. روشنک نوعدوست متولد ۱۲۷۷ در رشت است، وی در ۲۱ سالگی، ریاضی و عربی و فارسی را به کمال می‌دانست و دبستان سه کلاسه‌ای در سال ۱۲۹۶ خورشیدی در رشت افتتاح کرد.

منابع نوشته‌اند روشنک نوعدوست دختران بی بضاعت را با هزینه شخصی آموزش می‌داد. وی به شاگردانش یادآور می‌شد: «دختران من یک مادر خوب و فداکار اما بی‌دانش، هیچ وقت کافی نیست».

فعالیت‌های فرهنگی روشنک نوعدوست به معلمی بسنده نمی‌شد زیرا تشکیل اکابر، کتابخانه، برنامه‌های سخنرانی و از همه مهم‌تر انتشار نشریه «پیک سعادت نسوان» از برنامه‌های روشنک نوعدوست بود. او بین سال‌های ۱۳۰۶تا ۱۳۰۷ دو ماهنامه خود را منتشر می‌کرد.

روشنک در شماره ۶ نشریه معترض می‌شود که تعداد مدارس دخترانه در این زمان در گیلان ۲۰ مدرسه است که تنها هفت مدرسه دولتی بوده و در مقایسه ۵۰ مدرسه پسرانه در گیلان است که ۱۲ مدرسه ملی و ۳۸ مدرسه دولتی است. نشریه پیک سعادت نسوان به دلیل سرمقاله‌های اعتراض‌آمیز در تبعیض تحصیل میان دختران و پسران سرانجام بسته می‌شود.

فریدون نوزاد در کتاب تاریخ نمایش، درباره این بانوی روشنفکر می‌نویسد: «اگرچه روشنک نوعدوست توانسته مدرسه را حفظ نموده و از چنگال خونین بعضی دولتیان نجات دهد ولی تا سال ۱۳۲۰ کاملا تحت نظر شهربانی بود.»

«خدیجه نظرداد»، بانوی فرهیخته دیگری است که در سال ۱۲۹۸ در غازیان بندر انزلی متولد شد. او در شرایطی درس خواند که فراگیری دانش دختران تنها محدود به رفتن به مکتب‌خانه و مدارس خصوصی بود. او پس از اتمام تحصیل و در شرایطی که اغلب خانواده‌ها راضی به تحصیل دختران در مدارس دولتی نبودند، در خانه پدر مدرسه‌ای با عنوان «مدرسه ملی» برای آموزش دختران انزلی برپا کرد.

دختران نوجوان با پرداخت شهریه مختصری نزد خدیجه نظرداد خواندن و نوشتن می‌آموختند. از سال ۱۳۱۶ خورشیدی وی به دعوت اداره فرهنگ بندر انزلی، در دبستان سنائی غازیان به تدریس می‌پردازد و پس از سه دهه فعالیت پرثمر فرهنگی در کسوت مدیر دبستان فاطمیه سیاح غازیان بازنشسته می‌شود؛ طی این سال‌ها نه تنها آموزگار دختران انزلی بود، بلکه دانش آموزانش او را دوست، مشاور و مادر روحانی خود می‌دانستند.

این بانوی فداکار و معلم دختران انزلی در نخستین ساعات بامداد روز چهارشنبه ۱۹آذر ۱۳۸۲ در یکی از آپارتمان‌های شهرک اکباتان تهران چشم از جهان فرو بست.

«نوش آفرین پورزردشت» نیز جزء اولین معلمان زن در لشت‌نشا بود. شکل‌گیری تشکیلات فرهنگی در لشت‌نشا مرهون همت و پشتکار امین‌الدوله و پورزردشت بوده است (نشریه گیله وا سال ۱۷ ویژه نامه لشت نشا).

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بهره مندی ۱۷ هزار نفر از خدمات مشاوره مراکز بهزیستی در گلستان
  • اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران افتتاح شد
  • سردار آزمون و تاسیس آژانس هواپیمایی؛ بفرمایید تور روسیه! + عکس
  • بهره مندی ۲۵۰ هزار معلول کم بینا ونابینا از خدمات بهزیستی کشور
  • ابراهیمی فرارسیدن سالروز تأسیس بانک سپه را تبریک گفت
  • عقب‌ماندگی تعرفه‌های پزشکی نسبت به رشد قیمت تمام شده خدمات
  • هشدار کارشناسان فرانسوی درباره ممنوعیت اینترنتبرای زیر ۱۳ ساله‌ها
  • آخرین وضعیت ورود واگن‌های جدید مترو به کشور/برای ورود واگن‌ها عقب ماندگی نداریم
  • کدام بانوان گیلانی نخستین مدارس دخترانه را تاسیس کردند؟
  • بهزیستی پیگیر تنبیه در مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست کرج است