Web Analytics Made Easy - Statcounter

آلودگی هوا معضل محیط زیست امروز است که اتفاقا بر بسیاری از مسائل روزمره تاثیر گذار است و فارغ از این که می تواند افراد جوان و سالم را هم درگیر خود کند؛ قشر پر رنگی از جامعه به صورت بالفعل با آن درگیر هستند. گروه نوزادان، بیماران ریوی، قلبی، جانبازان شیمیایی و افراد سال خورده از گروه هایی هستند که لازم است به طور منظم از سطح آلودگی هوا آگاه شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر همدان، این روز ها وضعیت قرمز کرونا مردم شهر را ترسانده و وادار به خود مراقبتی کرده است زیرا بیماری و خطر در کمین است. اما یک عامل هشدار دیگر در شهر وجود دارد که غقلت از آن سبب بالا رفتن آمار مبتلایان به کرونا و به علت شباهت در علائم باعث بالا رفتن اشتباهات تشخیصی پزشکی و در کنار آن بالا رفتن آمار غیر واقعی کرونا شده است تحمیل هزینه های اضافی بار اضطرابی و روانی وارده بر بیمار و خانواده ی او اشغال بی مورد تخت های بخش کرونا مراجعات بالا به بیمارستان ها و مطب های پزشکی مرحله های بعدی غفلت کردن از عاملی است که امروزه گریبان خیلی از شهر های ایران و چه بسا جهان را همانند کرونا گرفته است.

این عامل که پشت سر خود این همه آسیب آوده آلودگی هواست و چیزی از که از اطلاع و اطلاع رسانی آن غفلت شده فاکتور غلظت آلاینده های هوا در روز است.

آلودگی هوا معضل محیط زیست امروز است که اتفاقا بر بسیاری از مسائل روز مره تاثیر گذار است و فارغ از این که میتواند افراد جوان و سالم را هم درگیر خود کند؛ قشر پر رنگی از جامعه به صورت بالفعل با آن درگیر هستند. گروه نوزادان، بیماران ریوی، قلبی، جانبازان شیمیایی و افراد سال خورده از گروه هایی هستند که لازم است به طور منظم از سطح آلودگی هوا آگاه شوند.

مطالعات آلودگی هوای شهر همدان آغاز شده است

محسن جعفری نژاد بسطامی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان به تازگی از تدوین برنامه جامع کاهش آلودگی هوای شهر همدان تا پایان تیر ماه امسال خبر داده و گفته است: این طرح مصوبه کارگروه آلودگی هوای استان است و بر اساس آن قرار است عوامل ثابت و متحرک آلودگی هوای شهر همدان مطالعه شود تا این مطالعات در برنامه ریزی های بعدی مبنای کار قرار گیرد.

اطلاع رسانی از میزان آلاینده های هوا اصلا مطلوب نیست

در ادامه نحوه ی اطلاع رسانی آلودگی هوا به مردم شهر را از روابط عمومی سازمان محیط زیست استان همدان جویا شدیم.

مدیر روابط عمومی محیط زیست با بیان این که تنها یک تابلوی شاخص آلودگی هوا در سطح شهر قرار دارد گفت: دستگاهی که روزی این تابلو کار می کند احتیاج به بررسی دارد اما وضعیت هوای استان همدان روزانه روی سایت محیط زیست همدان و همچنین سامانه ملی محیط زیست قرار می گیرد.

وی با اشاره به اپلیکیشن DOE به عنوان یکی دیگر از راه های آگاهی جستن از میزان آلودگی روزانه ی هوا افزود: در روز هایی که با هوای نا سالم رو به رو هستیم صفحه ی اینستا گرام سازمان محیط زیست به آگاهی رسانی می پردازد.

مدیر روابط عمومی محیط زیست آگاهی رسانی و هشدار در زمان ورود هوای ناسالم را وظیفه ی دانشگاه علوم پزشکی دانست و ادامه داد: با توجه به دستور کارگروه آلودگی هوا در زمان لازم وظیفه ی دادن هشدار ها با دانشگاه علوم پزشکی است.

با توجه به لزوم اطلاع رسانی سریع و مستمر در خصوص میزان آلودگی هوا وجود یک تابلوی شهری که صحت کارکرد آن هم باید بررسی شوداصلا کافی به نظر نمی رسد همچنین اعلام آلودگی یا سلامت هوا در بخش هوا شناسی اخبار استان فرصت خوبی برای قشر سالمند و افرادی است که کمتر در فضای وب حضور دارند تا از میزان آلودگی هوا مطلع شوند.

در شرایط تنفس هوای آلوده همه ی ارگان های بدن دچار مشکل می شوند

گیتی فاتحی، درمان گر و مدرس طب ایرانی-اسلامی در این خصوص می گوید: هوای پاک یکی از عناصر اصلی و بسیار مهم سلامت جسم و روان به شمار می رود. از نظر طب سنتی عدم تنفس هوای پاک در دراز مدت باعث تیرگی ریه و خون می شود.

وی با بیان تاثیر اکسیژن رسانی مناسب به بدن در راندمان کاری ادامه داد: تنفس حاوی اکسیژن کافی و خالی از مواد شیمیایی آلاینده درصد قابل توجهی از کارایی مناسب مغز انسان را توجیه می کند و بدون وجود این عامل کارایی و ظرفیت مغز کاهش می یابد.

وی با بیان این که هوای ناسالم بر اعصاب هم تاثیر زیادی دارد توضیح داد: علاوه بر مشغله های روز مره قطعا بخشی از بد اخلاقی ها و ضعف اعصاب ها را می توان به گردن آلودگی هوا انداخت. عدم اکسیژن رسانی مناسب به مغز آستانه ی تحمل و قدرت تصمیم گیری را کاهش می دهد.

وی با اشاره به تاثیر درصد اکسیژن خون بر همه ی ارگان های بدن به سلامت کلی جسم پس از تنفس هوای سالم تاکید کرد و افزود امروزه بسیاری از سر درد ها و تنگی نفس هایی که کرونا اطلاق می شود عوارض نلاشی از تنفس آلاینده های هوا است. همچنین آمار بالای درگیری حاد ریه پس از ابتلا به کرونا ناشی از ضعیف بودن ریه ی افراد در اثر تنفس هوای ناسالم است.

وی با تجویز استفاده از تقویت کننده های ریه همچون گیاه نعنا و پونه و سم زدا هایی مانند شیر به طور روزانه، از شهروندان خواست تا مستمرا از سطح آلاینده های هوا کسب اطلاع کنند و در روز هایی که سلامت هوا در وضعیت هشدار قرار دارد از منازل خارج نشوند

آلودگی هوا امکان ابتلا به کرونا را بیشتر می کند

یک متخصص بیماری های ریوی با بیان این که آلودگی هوا بخشی از علت بالا  رفتن ابتلا به کرونا را تشکیل می دهد گفت: آلودگی هوا با ایجاد یک لایه ی مه مانند بر سطح شهر ها مانع از تهویه طبیعی هوا می شود و ویروس را در هوای شهر محبوس و زیاد می کند. مخصوصا در فصول سرد سال این مسئله به پدیده ی وارونگی هوا تبدیل می شود بر خطرات ناشی از عدم تهویه هوا می افزاید.

وی همچنین با بیان این که تنفس هوای آلوده بیشترین آسیب را به ریه ها می رساند ادامه داد: دستگاه تنفسی وظیفه ی تصفیه ی هوای تنفسی را بر عهده دارد جذب آلاینده های هوا می تواند به مرور زمان موجب از دست رفتن کارایی و ایجاد انسداد در دستگاه تنفسی باشد.

این متخصص بیماری های ریوی با اشاره به ورود رادیکال های آزاد از طریق تنفس هوای آلوده توضیح داد مواد سرطان زا و شیمیایی مضر ناشی از سوخت اتومبیل ها و کارخانه ها امروزه از طریق ریه راه خود را برای ورود به بدن باز کرده اند.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر میزان ابتلا به مننژییت، آسم و شبه آسم به طور ملموسی بالا رفته است، بر لزوم اطلاع مستمر شهر نشینان از وضعیت روزانه ی هوای محل زندگی خود گفت و توضیح داد: سالمندان و گروه دارای بیماری های خاص باید در روز های پر خطر آب و هوایی از میزان فعالیت روزانه ی خود بکاهند و نسبت به خارج شدن از منزل محتاط باشند.

وی با اشاره به استفاده زیاد از مواد ضد عفونی کننده طی سالی که گذشت از بروز آلرژی تنفسی بین عموم جامعه خبر داد و افزود: در این شرایط که به طور کلی ریه ها حساس شده اند تاثیر آلودگی هوا بیشتر حس خواهد شد.

به گزارش عصر همدان ضعف ریه ها در شرایط کرونا میزان ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد. بسیاری از افرادی که بدون آزمایش تشخیص کرونا، نگران سلامت خود می شوند از عوارض آلودگی هوا رنج می برند اما نادانسته متحمل هزیته و استرس بسیار خواهند شد کادر درمان و ظرفیت بیمارستان های کرونایی هم از ارگان هایی هستند که به دنبال این مسائل درگیر و فرسوده می شوند. این در حالی است که شاید یک سیستم اطلاع رسانی مناسب بتواند به تنهایی بسیاری از مشکلات ایجاد شده ناشی از آلودگی هوا را حد و فصل کند.

انتهای پیام /

منبع: دانا

کلیدواژه: آلاینده های هوا آلودگی هوای اطلاع رسانی آلودگی هوا تنفس هوای محیط زیست هوای شهر روز ها ی هوای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۱۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلان‌شهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۷۴ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه اسلام‌شهر با شاخص ۱۱۲، ناسالم (نارنجی) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های آتی‌ساز با شاخص ۵۲، اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۶۴، امام خمینی با شاخص ۶۴، باغستان شهریار با شاخص ۷۶، پارک رازی با شاخص ۵۲، پاسداران با شاخص ۸۶، پاکدشت با شاخص ۵۵، پردیس با شاخص ۸۰، پونک با شاخص ۶۹، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۹۰، پیشوا با شاخص ۵۳، تهران پارک شکوفه با شاخص ۷۹، چشمه با شاخص ۷۶، دانشگاه تهران با شاخص ۸۶، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۷۴، رباط‌کریم با شاخص ۶۳، ژئوفیزیک با شاخص ۵۳، در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

همچنین ایستگاه‌های ستاد بحران منطقه هفت با شاخص ۷۷، سرخه‌حصار با شاخص ۶۰، سلامت با شاخص ۹۲، شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۸۶، شریف منطقه دو با شاخص ۹۹، شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۶۸، شهرداری منطقه دو با شاخص ۶۴، شهرداری منطقه چهار با شاخص ۸۱، شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۸۹، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۹۴، شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۵۳، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۷۵، شهریار با شاخص ۶۵، فرمانداری شهرری با شاخص ۷۳، قدس با شاخص ۵۷، قرچک با شاخص ۷۶، گلبرگ منطقه هشت با شاخص ۵۸، لواسانات با شاخص ۷۲، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۶۴، ملارد با شاخص ۸۰، منطقه ۱۵ با شاخص ۸۴، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۷۹، ورامین با شاخص ۶۵ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۸۳ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند. ایستگاه دماوند با شاخص ۳۱، علم و صنعت با شاخص ۳۱، در موقعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 749055

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • برای وضعیت زاینده‌رود و آلودگی هوای اصفهان غصه می‌خورم
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هوای تبریز ناسالم برای گروه‌های حساس
  • هوای ۲ شهر خوزستان در وضعیت نارنجی آلودگی
  • پایداری هوای قابل قبول در پایتخت
  • رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ | هوا در این منطقه شرقی تهران پاک است
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت