Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@23:24:15 GMT

آغاز کشت نیشکر در اراضی صومعه‌سرای گیلان

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۶۲۷۰۶

آغاز کشت نیشکر در اراضی صومعه‌سرای گیلان

احمد پادیاب با بیان اینکه صومعه‌سرا قطب تولید این محصول در گیلان است، به همشهری آنلاین گفت: در حال حاضر ۷۵ خانوار نیشکرکار صومعه‌سرایی در روستاهای قاضده، کلسر، میانده، چمثقال و سنگجوب کشت این محصول شیرین را در ۲۲ هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان آغاز کرده‌اند.

پادیاب درباره طرح توسعه نیشکرکاری اضافه کرد: کشت نیشکر به‌دلیل دوره رشد طولانی آن که مدت ۹ ماه طول می‌کشد، معمولاً در اراضی‌ای که برای کشت محصولات دیگر مناسب نیست، انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو نمی‌توان به کشاورزان توصیه کرد از آن به‌عنوان کشت دوم استفاده کنند. لذا برای توسعه اراضی نیشکر به‌دنبال کشت تلفیقی آن در باغ‌های جوان یکی دو ساله صنوبر هستیم. در صومعه‌سرا حدود ۱۲ هزار هکتار صنوبرکاری وجود دارد که البته همه باغ‌ها مستعد کشت تلفیقی با نیشکر نیستند.

وی تأکید کرد: یک دهه پیش کشت نیشکر فقط در ۸ هکتار از اراضی شهرستان انجام می‌شد که با حمایت‌ها و طرح‌های توسعه‌ای این میزان را به ۲۲ هکتار افزایش دادیم.

مدیر جهاد کشاورزی صومعه‌سرا با بیان اینکه کشت نیشکر در این شهرستان کاملاً ارگانیک و خالص است، افزود: از هر هکتار نیشکرکاری حدود ۱۲۰۰ کیلوگرم شکر سیاه استحصال می‌شود. سال گذشته ۲۳ تن شکر سیاه در ۱۵ کارگاه سنتی شهرستان تولید شد که بلافاصله به فروش رسید.

پادیاب قیمت هر کیلو شکر سیاه را بین ۷۰ تا ۱۰۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: کاشت نیشکر و تولید شکر سیاه از این محصول به‌عنوان سوغات و برای اشتغال‌زایی در حوزه مشاغل خانگی و افزایش درآمد کشاورزان مورد حمایت جهاد کشاورزی شهرستان صومعه‌سرا قرار دارد.

نیشکر هر سال از اوایل اردیبهشت‌ماه در زمین‌های تالابی صومعه‌سرا کشت و اواخر پاییز و اوایل زمستان برداشت می‌شود. قدمت نیشکرکاری در صومعه‌سرا بیش از ۱۳۰ سال است.

کد خبر 596510 برچسب‌ها استان گیلان شکر کشاورزی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان گیلان شکر کشاورزی کشت نیشکر صومعه سرا شکر سیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۲۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۱۱۰ هکتار در کرج

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن مددی در تشریح اقدامات انجام شده در حوزه قضائی کرج که منجر به ورود به موقع و مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی به وسعت ۱۱۰ هکتار شد، گفت: در پی دریافت گزارش جهاد کشاورزی در خصوص آغاز تغییر کاربری در اراضی کلوان بخش آسارا و منطقه خدایار خان ماهدشت اقدامات قانونی در این خصوص با نظارت دادستانی عمومی و انقلاب مرکز استان اجرایی شد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز با اعلام اینکه این اقدامات در دو عملیات جداگانه انجام شده است، اضافه کرد: در منطقه «خدایار خان» ماهدشت وسعت ۹۰ هکتاری و در «اراضی کلوان» بخش آسارا وسعت ۲۰ هکتاری در معرض تغییر کاربری بودند که اقدامات مقتضی نسبت به اعمال تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی به اجرا رسید.

وی با اشاره به اینکه ارزش اراضی اعمال قانون شده در دو عملیات ۵ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان است، در خصوص اقدامات قانونی انجام شده است، بیان کرد: در این عملیات تفکیک، ۵۷ مورد قطعه بندی و دیوارکشی، ۱۰ مورد بنا و ویلای غیرمجاز، ۲۶ مورد محوطه سازی، ۱۳ مورد دپوی مصالح و همچنین موارد متعددی از ایجاد راه، گودبرداری و انشعابات غیرمجاز گاز، برق و آب قلع و قمع شد.

مددی ضمن یادآوری دستاوردهای سند تحول و تعالی در پیگیری جهت جلوگیری از تغییر کاربری اراضی و تعدی به منابع طبیعی تصریح کرد: مقابله با تغییر کاربری اراضی کشاورزی در دوره «تحول و تعالی قوه قضائیه» نیز با سیاست‌های دادگستری کل استان البرز ادامه خواهد داشت و قطعاً اجاره تعدی غیرقانونی به اراضی کشاورزی را نخواهیم داد.

کد خبر 6090680

دیگر خبرها

  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۱۱۰ هکتار در کرج
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • ۸۴۲ هکتار از اراضی ملی به شهرک‌های صنعتی و کشاورزی واگذار شد
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • آموزش خبرنگاران شهرستان‌های غرب گیلان