Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-28@10:45:28 GMT

آیا عربستان در مذکره با ایران جدی است؟

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۶۳۷۸۱

آیا عربستان در مذکره با ایران جدی است؟

صرف نظر از راست یا دروغ بودن این گزارش اما به نظر می رسد تحولات صورت گرفته در منطقه وجهان و بن بست عربستان درجنگ ۶ ساله یمن  این کشور را به تحرک برای ایجاد یک حاشیه امن منطقه ای مجبور ساخته است.

شکست دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا در انتخابات ۲۰۲۰ ، پیروزی جو بایدن در انتخابات، گشایش پرونده قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار برجسته سعودی و افزایش سطح آسیب پذیری این کشور در جنگ یمن عامل مهمی برای تغییر سیاست های خارجی ریاض تلقی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول دوران ۴ سال حاکمیت دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان با استفاده از چتر حمایت آمریکا نقشی کاملا تخریبی در عراق، سوریه، لبنان و کشورهای حوزه خلیج فارس ایفا کرد.

اندکی پس از پیروزی دونالد ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری امریکا در سال۲۰۱۶ عربستان به اتکاء رابطه محکمی که با جمهوریخواهان دارد فراتر از حجم سیاسی خود در منطقه ایفای نقش کرد و از همان سال رابطه خود را با جمهوری اسلامی قطع کرد.

اما سردی روابط دموکرات ها با رژیم آل سعود موجب شد تا ریاض به دلیل وحشت از تعقیب قضائی محمد بن سلمان توسط دادگاه های فدرال آمریکا در صدد بازنگری در سیاست های تهاجمی خود بر بیاید.

برقراری رابطه بین قطر و عربستان پس از ۳ سال چالش سیاسی جدی، برآیند وحشت فزاینده محمد بن سلمان از نگاه انتقادآمیز تیم جو بایدن نسبت به سیاست های ولیعهد جوان و بی تجربه عربستان تلقی می شود.

از سوی دیگر شرایط میدانی پس از ۶ سال جنگ ظالمانه عربستان علیه ملت یمن به سود انصارالله تغییر کرده تا جایی که فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان در یک کنفرانس مطبوعاتی امادگی عربستان را برای پایان دادن به جنگ یمن اعلام کرد.

انصارالله یمن پس از ۶ سال جنگ و اتخاذ سیاست توازن وحشت و بهره گیری از تولیدات انبوه موشک های بالستیکی و پهپادهای پیشرفته توانستند صحنه میدانی را به سود خود تغییر دهند.

حمله به شرکت بزرگ نفتی آرامکو و تأسیسات نظامی و اقتصادی در عمق خاک عربستان موجب شد تا انصارالله و نیروهای مسلح یمن برتری میدانی خود را در این جنگ نابرابر با ثبات برسانند.

اکنون عربستان سعودی که بشدت با شکست های میدانی و سیاسی مواجه شده خواهان مذاکره شده اند تا بتواند حداقل در این مقطع زمانی حساس محیط امنی در منطقه برای خود ایجاد کند.

هر چند هنوز نشانه روشنی از وجود مذاکره پنهان بین عربستان و ایران در بغداد در دست نیست اما پاسخ دیپلماتیک، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره گزارش فایننشال تایمز، گمانه زنی این رسانه انگلیسی را درباره انجام مذاکرات تقویت می کند.

اما سوال اینجاست که تغییر رفتار عربستان واقعی یا تاکتیکی است و آیا این کشور درصدد بازنگری حقیقی در سیاست های تهاجمی خود نسبت به ایران بر آمده است؟... متاسفانه تجربه ثابت کرده که عربستان در هیچ مقطعی به ویژه در طول ۴ دهه گذشته رفتار سیاسی مبتنی با احترام متقابل با ایران نداشته و هر گاه با چالش جدی داخلی وخارجی مواجه می شود به صورتی تاکتیکی تغییر رفتار می دهد.

در هر حال پایان اختلافات تهران و ریاض می تواند به ثبات و آرامش منطقه کمک کند و هزینه های بیهوده رقابت های منطقه ای را کاهش دهد، مشروط بر اینکه عربستان در تغییر رفتار سیاسی خود ثابت قدم باشد و مستقل عمل کند.

۳۱۰۳۱۱

کد خبر 1506983

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایران و عربستان حسن هانی زاده عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۳۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهان موفق‌ترین استان در اجرای مأموریت ساماندهی اتباع خارجی است

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان گفت: در دولت سیزدهم به طور قاطع از سال گذشته اتباع غیرمجاز طرد شدند و استان اصفهان در اجرای این مأموریت موفق‌ترین استان در کل کشور است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا جان‌نثاری ظهر امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در نشست مشترک شورای اداری شهرستان و استان اصفهان با اشاره به جلسات مردمی استاندار اصفهان با مردم شرق شهرستان اصفهان، اظهار کرد: بخشی از نیازمندی‌های حوزه‌های عمرانی و زیرساخت‌های فرهنگی مردم این منطقه در جلسه امروز مورد بحث قرار گرفت که این نیازمندی‌ها هم از لحاظ اقتصادی و هم فرهنگی اجتماعی باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی افزود: نکات خاص مربوط به منطقه باید در جلسه شورای تأمین مورد بحث قرار گیرد و تصمیماتی در حوزه مسائل اجتماعی و گاهی امنیتی در خصوص این نکات گرفته شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان با اشاره به مسئله حضور اتباع خارجی در منطقه شرق اصفهان تصریح کرد: رسیدگی به حوزه اتباع خواست ملی است و مربوط به شهر و منطقه خاصی نمی‌شود و البته نمی‌توان همه موضوعات مرتبط با آنها را حل کرد.

وی تشریح کرد: نباید در نگاه به اتباع خارجی با محوریت افغانستانی‌ها افراط و تفریط شود چون این افراد هم فرصت‌های خوبی برای ما به وجود می‌آوردند و هم حضور آنها ممکن است آسیب‌هایی داشته باشد.

جان‌نثاری افزود: اتباع خارجی دو دسته هستند که دسته اول آنها مورد شناسایی واقع شده‌اند و از وضعیت آنها آگاه هستیم اما دسته دوم آنها غیرقانونی هستند و در هیچ‌یک از طرح‌های شناسایی اتباع خارجی هم حضور پیدا نکرده‌اند.

وی اظهار کرد: در دولت‌های قبل رسیدگی به موضوع حضور اتباع خارجی مورد بی توجهی قرار گرفت اما در این دولت به طور قاطع از سال گذشته اتباع غیرمجاز طرد شدند و استان اصفهان در اجرای این مأموریت موفق‌ترین استان در کل کشور است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان با بیان اینکه در بخش مرکزی منطقه شرق شهرستان اصفهان نیز اتباع خارجی در برخی نقاط ممنوع الحضور هستند، تاکید کرد: نکته بعد ساماندهی اتباع قانونی است که تا چه حد و نصابی می‌توانند در شهرهای کشور حضور داشته باشند و موجب تغییر ترکیب جمعیتی ما شوند که متأسفانه در برخی مناطق این اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: بنا داریم این ترکیب جمعیتی را در طرح دو ساله اصلاح کنیم به عنوان نمونه در این طرح قرار است محدودیت‌هایی برای ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی قرار دهیم و یا در صدور مجوز کسب و کار آنها اقداماتی انجام شود که این تعدیل ترکیب جمعیتی در حال انجام است.

جان‌نثاری یادآور شد: نکته دیگری که شوراهای اسلامی روستاها و همه معتمدین مناطق می‌توانند به آن ورود کنند این است که به دولت برای ساماندهی اتباع خارجی کمک کنند تا شاهد جهش بیشتری در این ساماندهی باشیم تا جایی که تبعه غیرقانونی نتواند اصلاً حضور داشته باشد.

کد خبر 747988

دیگر خبرها

  • آیا چین می‌تواند؟
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • نگاه متفاوت کارشناس اقتصادی بعد از حمله موشکی سپاه: معادلات تغییر کرد | فیلم
  • سفر ریاست جمهور ایران به پاکستان در راستای زمینه سازی وحدت و همکاری منطقه بود
  • خسارات سیل دبی/ چالش جدید ابرپروژه لاین عربستان
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • اصفهان موفق‌ترین استان در اجرای مأموریت ساماندهی اتباع خارجی است
  • تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل است
  • معاون سیاسی وزیر امور خارجه: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است
  • لزوم تغییر مسیر رینگ چهارم و آزادسازی اراضی در محدوده سیتی‌سنتر و راه‌آهن