Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@07:49:13 GMT

۱۰ واقعیت جالب درباره توربین‌ های بادی

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۶۵۹۶۳

۱۰ واقعیت جالب درباره توربین‌ های بادی

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، باد یکی از انرژی‌های تجدید پذیر در کره زمین است که نه تنها هیچ ضرری برای جهانیان نداشته بلکه در زمینه‌های مختلف نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از مهم‌ترین آن‌ها استفاده از توربین‌های بادی است که این توربین‌ها با حداقل هزینه، برق تولید می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه با پیشرفت علم، استفاده از انرژی باد برای تولید برق مقرون به صرفه‌تر از همیشه شده است.

استفاده از باد در زمینه‌های مختلف مربوط به دوران معاصر نمی‌شود به طوری که بابِلی‌ها و چینی‌ها بیش از ۴ هزار سال گذشته از آن برای پمپاژ آب از چاه‌ها و قایقرانی استفاده می‌کردند.

۱. اولین بهره گیری‌ها از آب بر می‌گردد به ۲ هزار سال پیش از میلاد، آن زمانی که ایرانی‌ها و چینی‌ها از باد استفاده می‌کردند تا غلات‌ خود را آسیاب کنند، این عملکرد آن زمان سبب اختراع قایق‌های بادبانی نیز شده بود.

۲. در سال ۱۹۴۱ اولین توربین بادی مدرن در آمریکا ساخته و از آن استفاده شد که برق تولید شده را به سیستم انتقال برق محلی متصل می‌کرد. این توربین به دلیل کمبود قطعات در جنگ جهانی اول از کار افتاد و بعد‌ها نیز با حداقل نیروی خود کار می‌کرد، اما با این حال بزرگ‌ترین توربین تا سال ۱۹۷۹ بود.

۳. بزرگ‌ترین توربین بادی در ایالت هاوایی آمریکا قرار دارد که هر تیغه آن برابر با طول یک زمین فوتبال یا ۲۰ طبقه است.

۴. هر توربین بادی که در خشکی نصب شود، می‌تواند برق هزار و ۵۰۰ خانوار اروپایی را تامین کند، اما توربین‌هایی که در سطح دریا نصب می‌شوند قابلیت تامین برق ۳ هزار و ۳۱۲ خانوار در اروپا را دارند که این به دلیل وزش باد‌های بیشتر از سطح دریا است.

۵. یکی از ویژگی‌های بارز توربین بادی این است که از هیچ آبی استفاده نمی‌کند و بر همین اساس پیش بینی می‌شود که تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۳۰ تریلیون بطری آب در آمریکا ذخیره شود.

۶. استفاده از یک توربین بسیار کوچک در حیاط پشتی می‌تواند تمام برق منزل شما را تامین کند.

۷. توربین از آن کوچک‌تر نیز در داخل خانه جا می‌شود و می‌تواند برای شارژ باطری‌های مصرفی یا چراغ مطالعه شما، برق مورد نیاز را تامین کند. اندازه این توربین‌ها بین یک تا ۲ کیلو است.

۸. تکنولوژی از سال ۲۰۰۰ تا سال ۲۰۰۶ در جهان ۴ برابر گسترش پیدا کرد. اگر این رشد حفظ شود، تا سال ۲۰۵۰ بیش از یک سوم انرژی جهان از طریق باد تامین می‌شود.

۹. آلمان، اسپانیا و چین به ترتیب دارای بیشترین ذخایر انرژی بادی در جهان هستند.

۱۰. باد سریع‌ترین حالت تولید برق از انرژی است. به همین دلیل در سال ۲۰۱۲ بیش از ۲۵ میلیارد دلار برای این فناوری در جهان هزینه شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عجیب ترین ها اقتصاد جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۵۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

« متاورس » بازگشته است؟

صحبت از فناوری متاورس در ماه‌های اخیر کمرنگ شده است، اما مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، با انتشار یک پست اینستاگرامی که می‌تواند تاثیر قابل‌توجهی بر توسعه بهترین هدست‌های واقعیت مجازی داشته باشد و سرعت متاورس را تسریع بخشد، اوضاع را تغییر داده است.   به گزارش ایسنا، خبر مهم این است که متا سیستم عامل واقعیت ترکیبی را که برای هدست کوئست ۳(Quest 3) و هدست‌های قبلی واقعیت مجازی کوئست(Quest) توسعه داده است، منبع باز خواهد کرد تا این اکوسیستم را با شرکای جدید گسترش دهد.   متا آنچه را که اکنون به عنوان سیستم عامل هورایزن(Horizon) شناخته می‌شود با پروژه متن باز اندروید ساخته است، و اکنون نسخه بهینه شده XR متا برای سایر سازندگان برای استفاده در سخت افزار خود در دسترس خواهد بود.   جزئیات کمی به اشتراک گذاشته شده، اما وبلاگ متا می‌گوید که Asus ROG در حال کار بر روی یک هدست بازی است، لنوو یک هدست را توسعه خواهد داد، و متا با مایکروسافت بر روی یک نسخه تولید محدود کوئست الهام گرفته از ایکس باکس(Xbox) همکاری می‌کند.   زاکربرگ بیان کرد که شرکت‌های دیگر ممکن است دستگاه‌هایی را برای مصارف خاص مانند بهره‌وری، تناسب اندام، تماشای ویدیو یا بازی‌های دوبعدی روی یک صفحه مجازی بزرگ بسازند. یک هدست واقعیت مجازی اختصاصی که برای شبیه‌سازی طراحی شده است، می‌تواند با سیستم عامل هورایزن شروع به کار کند.   به عنوان بخشی از این تغییر، متا در حال به روز رسانی فروشگاه اپلیکیشن کوئست خود است که به فروشگاه هورایزن تبدیل خواهد شد. هرکسی که سیستم عامل Meta Horizon OS  را اجرا کند، می‌تواند برنامه‌های سازگار را در فروشگاه هورایزن ببیند و محتوای بیشتر نیز در حال افزایش است.   علاوه بر بازی‌ها، برنامه‌ها و محتوای متا کوئست موجود، فروشگاه هورایزن نیز بازی‌های Xbox Cloud Gaming و Steam را داراست. نرم افزار Meta's App Lab در حال ارتقا است، بنابراین بازی‌ها و برنامه‌هایی که در مراحل اولیه توسعه هستند قابل کشف‌تر خواهند بود.   زاکربرگ بار دیگر به تمایل متا برای افزودن فروشگاه پلی استور گوگل به سیستم عامل Horizon OS و در نتیجه پلتفرم کوئست اشاره کرد. می‌توان برخی از برنامه‌های اندروید را با بارگذاری جانبی آنها در کوئست ۳، کوئست ۲ و کوئست پرو اجرا کرد.   متا می‌خواهد جایگزین منبع باز برای برای عینک واقعیت افزوده ویژن پرو اپل باشد و به نسخه «اندرویدی» هدست‌های ایکس‌آر(XR) تبدیل شود. گوگل با برنامه‌های مشابهی با سامسونگ همکاری می‌کند و سیستم عامل رسمی اندروید ایکس‌آر به زودی عرضه می‌شود.   چه این طرح مفهومی را دوست داشته باشید یا خیر، همه چیز در متاورس دوباره شدت می‌گیرد و متا می‌خواهد در خط مقدم توسعه این پلتفرم‌های جدید باشد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تیم تپانچه بادی ایران به مدال نقره رسید
  • تیم تپانچه بادی کشورمان به مدال نقره رسید
  • فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟
  • پائز: المپیک ۲۰۲۴ واقعیت است، نه رویا
  • پائز: المپیک ۲۰۲۴ واقعیت است نه رویا
  • ساخت ۳۰ دستگاه برج و قطعات فنی توربین بادی در ماشین‌سازی اراک
  • افزایش کارایی توربین بادی با بال پرنده
  • مردم ایران چگونه می‌توانند به مردم جهان کمک کنند؟
  • «متاورس» بازگشته است
  • « متاورس » بازگشته است؟