Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی با بیان اینکه هر مهندسی نباید و نمی‌تواند پیمانکار مرمت میراث فرهنگی و بنای تاریخی شود، گفت: استقرار نظام فنی اجرایی مرمت، مشخصات و صلاحیت علمی و تجربی پیمانکاران مرمت آثار و بنا‌ها را تایید می‌کند.
به گزارش خبرگزاری آریا، نظام ویژه مرمت و احیا به‌صورت مجزا از نظام فنی مهندسی ساختمان تا اندازه‌ای دارای اهمیت است که مدیران و کارشناسان حوزه میراث فرهنگی به ویژه بخش مرمت بنا‌ها و بافت‌ها اسقرار این نظام را هدف و آرزوی خود عنوان می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


استفاده از مصالح و فرآورده‌های ساختمانی و کالا‌های تأسیسات و تجهیزات مکانیکی و برقی استاندارد در طرح‌های مرمت و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی و همچنین نیاز به بهره‌مندی از حداکثر توان فنی و مهندسی کشور، حمایت از ابتکارها، خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها در پدیدآوری طرح‌های مرمت و احیا، انتخاب فناوری مناسب و زمینه‌سازی برای بومی کردن آنها، استقرار و نهادینه کردن نظام فنی اجرایی مرمت را اجتناب‌ناپذیر کرده است.
آقای سید هادی احمدی رویینی مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت و محوطه‌های تاریخی کشور در نشست شناخت و تحلیل نظام‌های فنی و اجرایی به مناسبت روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی با اشاره به اینکه بر طبق قانون، نظام فنی و اجرایی اختصاصی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی باید تدوین و تنظیم می‌شد، گفت: «پیش از این قرار بود سازمان برنامه اقدام به تدوین این نظام نامه فنی کند که ما با آن مخالفت کردیم، زیرا باید مرجع تدوین و ترسیم این نظام نامه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باشد. با وجود محدودیت‌های موجود، تدوین این نظام نامه را برعهده گرفتیم و از تمام دانشگاه‌های مرتبط درخواست همکاری دادیم، تا اینکه دانشگاه شهید بهشتی همکار ما در تدوین این نظام نامه شد.»

مرمت یک بنای تاریخی و میراث فرهنگی با ساختمان‌سازی متفاوت است
احمدی رویینی درباره نظام ویژه فنی اجرایی مرمت آثار فرهنگی تاریخی، گفت: این نظام هم برای دولت و هم برای مردم و مالکان بنا‌ها برنامه‌ریزی شده است. در حال حاضر نظام فنی اجرایی ساختمان (نظام مهندسی) وجود دارد و همه از آن استفاده می‌کنند.
مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی کشور تصریح کرد: اگر فردی برای ساخت یک واحد خانه یا آپارتمان اقدام کند طبق ضوابط مصوب ابلاغی باید مهندس عمران، مهندس تاسیسات و معمار را با صلاحیت مشخص انتخاب کند و با آن‌ها قرارداد ببندد، همچنین باید مجوز‌های لازم را از نهاد‌های مرتبط دریافت و بر اساس نقشه مصوب و ضوابط شهرسازی، ساختمان خود را بنا کند که این موارد در چهارچوب نظام فنی مهندسی کشور قرار می‌گیرد.
وی افزود: به دنبال این هستیم که حوزه میراث‌فرهنگی و مرمت‌ها، نظام ویژه فنی اجرایی خود را داشته باشد و با ضوابط فنی و اجرایی با آپارتمان‌سازی تفاوت داشته باشد؛ ترتیب و روند خاصی پیش‌بینی شود چرا که یک کار عمرانی مانند ساختمان‌سازی با مرمت یک بنای تاریخی و میراث فرهنگی متفاوت است و باید بر اساس همین تفاوت‌ها، ضوابط فنی و اجرایی اختصاصی آن پیش‌بینی و به صورت قانونی لحاظ شود.
احمدی رویینی با اشاره به برخی تفاوت‌های فنی و اجرایی یک طرح عمرانی با یک طرح مرمتی اظهار داشت: قیمت یک مترمکعب خاک برداری در یک طرح ساختمان‌سازی با یک طرح مرمت میراث فرهنگی بسیار متفاوت است و فهرست بهای خاص خود را دارد؛ یک متر مکعب خاکبرداری در طرح‌های میراث‌فرهنگی با ابزار و وسایل بسیار دقیق برداشت می‌شود حال آنکه در طرح‌های عمرانی با بیل مکانیکی و با بیل دستی خاک‌برداری می‌شود. از همین نوع تفاوت‌ها در اجرای طرح‌ها، ضرورت استقرار مجزای یک نظام ویژه فنی اجرایی در این حوزه ضروری است.

هر مهندس و شرکت عمرانی نباید و نمی‌تواند پیمانکار مرمت بنای تاریخی شود
احمدی رویینی اضافه کرد: نرخ و قیمت نقاشی ساختمان در یک واحد آپارتمانی حدود مترمربعی چندهزار تومان است و یک ساعت هم شاید طول نکشد در صورتی که نرخ مرمت و حفظ یک مترمربع نقاشی دوره صفوی در یک بنای تاریخی، شاید صدمیلیون تومان شود و گاهی کارشناس مرمت بر روی آن حتی تا یکسال کار می‌کند.
وی اظهار داشت: در نظام فنی اجرایی مرمت باید مشخص شود چه کسی با چه مشخصات علمی و تجربی صلاحیت دارد در یک بنای تاریخی کاری انجام دهد. با استقرار این نظام، هر مهندس عمران یا شرکت مهندسی ساختمان که دانش و تخصص و تجربه در حوزه اجرای طرح‌های میراث فرهنگی ندارد، نمی‌تواند پیمانکار طرح‌های تخصصی مرمت در این حوزه شود، بلکه وزارتخانه مشخص می‌کند که چه کسی با چه تخصص علمی و اجرایی می‌تواند در زمینه مرمت شرکت تاسیس کند.
مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی کشور افزود: وزارت میراث‌فرهنگی بر مبنای نظام فنی اجرایی مرمت، صلاحیت‌های شرکت ها، پیمانکاران مرمت و حتی ترکیب کارشناسان آن‌ها را تشخیص و تایید خواهد کرد و از آن مهمتر تعیین می‌کند که کدام پیمانکار توان و تخصص و دانش مرمت کدام بنا را دارد.

وزارت میراث فرهنگی برای هر بافت تاریخی کشور طرح تدوین می‌کند
احمدی رویینی تاکید کرد: نظام فنی اجرایی مرمت، کارشناسان و شرکت‌های پیمانکار را بر اساس توانمندی، تخصص و تجربه سطح‌بندی و درجه بندی می‌کند، زیرا هر پیمانکاری نمی‌تواند مثلا تخت جمشید را مرمت کند. حتی یک فرد و مالک حقیقی برای تعمیر و مرمت خانه تاریخی شخصی خود، باید از پیمانکاری که مشخصات و صلاحیت تایید شده او در نظام فنی اجرایی درج شده، استفاده کند.
وی گفت: در حال حاضر فقط بخشی از ترتیبات و روند‌های مرمت آن هم در قالب نظام مهندسی کشور وجود دارد، اما همین هم باید به یک نظام جامع و ویژه و مختص میراث‌فرهنگی تبدیل شود.
مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی کشور اضافه کرد: وزارت میراث فرهنگی برای هر بافت تاریخی در نقاط مختلف کشور طرح و ضوابط ویژه همان بافت را تهیه و تدوین و مشخص می‌کند در آن محدوده تغییر کاربری‌ها باید چگونه باشد و یا این که اصلا امکان و یا ظرفیت وجود دارد که این امر شامل نظارت بر طرح مرمت‌های خانه‌های تاریخی و بومگردی‌ها و تغییر کاربری‌ها می‌شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مهندسی پیمانکار تاریخی محوطه ها و بافت های تاریخی نظام فنی اجرایی مرمت وزارت میراث فرهنگی محوطه های تاریخی تاریخی کشور یک بنای تاریخی نظام نامه فنی و اجرایی نظام ویژه بنا ها یک طرح طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۶۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: همزمان با شهادت امام جعفر صادق (ع) تمامی بنا‌های تاریخی، موزه‌ها و محوطه‌های زیر مجموعه این اداره کل در سطح استان پهناور اصفهان  فردا تعطیل است.

امیر کرم زاده ادامه داد: از روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه تمامی این اماکن آماده ارائه خدمات به گردشگران و دوستداران میراث فرهنگی خواهد بود.

استان اصفهان بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی دارد که هزار و ۸۵۰ اثر به ثبت ملی و ۱۵ اثر آن از جمله میدان امام، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.

۸۰ موزه و بنای تاریخی با قابلیت بازدید در سراسر اصفهان تحت نظارت و مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این استان هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • گلایه کارکنان از متوقف شدن اجرای طرح عقد قرارداد مستقیم با نیرو‌ها در برخی از شرکت‌ها
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • شوراها حافظ منافع مردم و نظام هستند
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند