Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@17:31:02 GMT

شعار و روزشمار هفته سلامت ۱۴۰۰ اعلام شد

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۶۷۱۵۱

شعار و روزشمار هفته سلامت ۱۴۰۰ اعلام شد

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، این روزشمار به شرح زیر اعلام شد:

چهارشنبه اول اردیبهشت ۱۴۰۰:  " همراهی با مدافعان سلامت"

پنج شنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۰:  " مشارکت اجتماعی، همدلی و وفاق ملی"

جمعه سوم اردیبهشت ۱۴۰۰ : "آموزه های دینی و پیوند نهادهای مذهبی و نظام سلامت"

شنبه چهارم اردیبهشت ۱۴۰۰:  " ارتقای نظام شبکه بهداشتی-درمانی و مراقبت های بهداشتی اولیه"

یکشنبه پنجم اردیبهشت ۱۴۰۰ " رسانه ها، آموزش و فرهنگ سازی "

دوشنبه ششم اردیبهشت ۱۴۰۰: " پژوهش،فناوری، پشتیبانی و مانع زدایی از تولید "

سه شنبه هفتم اردیبهشت ۱۴۰۰:  " مشارکت های بین بخشی و مسئولیت اجتماعی"

ردپای نابرابری های اقتصادی و اجتماعی در سلامت جامعه 

اﺳﺘﺎد ﻣﺘﺨﺼﺺ ﺑﻴﻤﺎری های ﻋﻔﻮنی و ﺑﻬﺪاﺷﺖ ﻋﻤﻮمی داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻠﻮم ﭘﺰﺷکی ﺷﻬﻴﺪ ﺑﻬﺸتی با اشاره به آغاز هفته سلامت و علت انتخاب شعار سال۲۰۲۱ سازمان بهداشت جهانی، گفت: پیشگیری از گسترش ظلم و بی عدالتی اقتصادی و اجتماعی در سطح جهان که چهاربعد سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی را تحت الشعاع خود قرار داده محور اصلی شعار واقدامات در هفته سلامت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر حسین حاتمی اظهار کرد: هفته سلامت سال ۱۴۰۰ از اول تا هفتم اردیبهشت ماه با شعار «ساخت جهانی عادلانه‌تر و سالم‌تر» برگزار می‌شود.

 وی با اشاره به اختصاص بازه زمانی یک هفته ای در تقویم به موضوع سلامت افزود: سازمان جهانی بهداشت به عنوان متولی حفظ و ارتفاء سلامتی همه انسان‌ها همه ساله در سالروز تاسیس آن سازمان، یکی از اولویت‌های بهداشتی را به عنوان شعار بهداشتی سال، اعلام می کند و از رهبران و سیاستگذاران کشورها می خواهد برای دستیابی به اجرای صحیح اهداف نظام سلامت تلاش کنند.

وی با بیان این که شعارهای هفته سلامت در سالهای اخیر عمدتا در رابطه با معضلات بهداشتی مرتبط با سلامت جسمی- روانی بوده خاطرنشان کرد: توجه به ابعاد دیگر سلامت یعنی سلامت اجتماعی و معنوی نیز یکی از مهمترین اهداف سازمان جهانی بهداشت است.

 حاتمی ادامه داد: سلامت انسان ها ریشه در توجه به تمامی ابعاد چهارگانه جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی سلامت دارد.

وی ضمن تاکید بر این موضوع که عدالت گرایی محور اصلی برقراری سلامت درجوامع است، خاطرنشان کرد: از پنج دهه ی قبل شعار سازمان بهداشت جهانی حول محور بهداشت برای همه  انتخاب می شد.

وی گفت: اهداف توسعه هزاره در سال‌های قبل از ۲۰۱۵ میلادی مطرح شده بود و منشور اهداف توسعه پایدار نیز از سال ۲۰۱۶ برای  اجرا به همه کشورها ابلاغ  شد، بر همین اساس توجه به عدالت گرایی در دستورکار قرار گرفت و شعار روزجهانی بهداشت سال ۲۰۲۱ ساخت جهانی عادلانه تر و سالم‌تر اعلام شد. 

به گفته وی علت انتخاب شعار سال۲۰۲۱ سازمان بهداشت جهانی، پیشگیری از گسترش ظلم و بی عدالتی اقتصادی و اجتماعی در سطح جهان است که حیطه های چهارگانه سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و حتی معنوی را تحت الشعاع خود قرار داده است.

او با اشاره به تاثیر نابرابری های اقتصادی اجتماعی بر سلامت افراد توضیح داد: طبق آخرین آمارهای سازمان جهانی بهداشت که در سایت رسمی آن سازمان، قابل مشاهده است تاثیر فقر و غنا بر میزان بروز بسیاری از بیماریهای عفونی عصر حجری به قدری واضح است که از یکی از ده بیماری که عامل بیشترین مرگ و میر جهانی در کشورهای صنعتی را به خود اختصاص می دهد، بیماریهای عفونی دستگاه تنفس تحتانی است، در حالی که در کشورهای با وضعیت اقتصادی نامطلوب، شش علت از ده علت اصلی (یعنی بیماریهای عفونی دوران نوزادی، بیماریهای دستگاه تنفس تحتانی، بیماریهای اسهالی، مالاریا، سل و ایدز) را بیماریهای عفونی تشکیل میدهد.

این استاد دانشگاه با اشاره به  تاثیر فقر بر بار بیماریها و ازجمله میزان مرگ ناشی از آنها گفت:تاثیر فقر و نابرابری های اجتماعی بر نوع بیماریها و میزان مرگ ناشی از آنها از قدیم الایام کاملا شناخته شده است.

وی ضمن یادآوری تاثیر فقر بر سلامت انسان از گذشته های دور تا به امروز توضیح داد: به طور مثال در بقایای اجساد مومیایی فراعنه مصر و برخی رعایای فقر مصرمشخص شده، پادشاهان و فراعنه بیشتر در اثر ابتلا به بیماریهای مرتبط با زیاده خواری گوشت، چربی و شیرینی جانشان را از دست می داده اند و این درحالیست که مرگ رعایا غالبا بر اثرابتلا به بیماریهای عفونی مهلکی همچون سل و مالاریا بوده است.

وی تاثیرواضح استعمار کشورهای ابرقدرت و ظالم  در حق کشورهای مظلوم و ستمدیده جهان، را مورد توجه قرار داد وگفت: به طور مثال وضعیت اقتصادی یمن به وضوح بر میزان بروز و موارد مرگ میر ناشی از بیماریهای عفونی  اثرگذار بوده و این درحالیست که علاوه بر مرگ و میر ناشی از نسل کشی و محاصره نظامی و اقتصادی مردم این کشور مرگ های زودرس با علت  بیماریهای عفونی را نیز متحمل می شوند.

 وی افزود: در سال ۲۰۱۷ میلادی طبق آمار رسمی سازمان جهانی بهداشت، ۸۴% وبا و ۴۱%  مرگ ناشی از این بیماری عصرحجری در کشور یمن رخ داده و عده زیادی نیز به هلاکت رسیده اند، همچنین این مردم  با همه گیری دیفتری و بعضی از همه گیریهای دیگر نیز دست به گیریبان بوده اند که هم اکنون نیز ادامه دارد. واکنش‌ها و اعتراضات سازمان جهانی بهداشت نیز بی نتیجه بوده به طوری که در سال ۲۰۱۹ میلادی ۹۳% موارد جهانی وبا در آن کشور جنگ زده، به ثبت رسیده است.

او در پاسخ به این سوال که آیا فقر و بی عدالتی بر میزان ابتلاء و موارد مرگ ناشی از کووید-۱۹ هم تاثیر داشته است یا خیر گفت: محققین آمریکایی مقایسه ای بین سیاه پوستان و سفیدپوستان آن کشور انجام داده و اعلام کرده اند شدت بیماری و موارد مرگ ناشی از آن در سیاه پوستان که یکی از طبقات ستمدیده آن کشور به حساب می آیند بیشتر از سفیدپوستان است.

وی افزود: میزان موارد بیماری و مرگ ناشی از کووید-۱۹ در کشور پرجمعیت و فقیری همچون هندوستان در بالاترین سطح ممکن قرار داد و این درحالیست که توده انبوه جمعیت این کشور را اقشار فقیر تشکیل می دهند که به خدمات پیشرفته پزشکی دسترسی ندارند.

حاتمی با تاکید بر این که برقراری عدالت در سلامت طی چهار دهه ی اخیر در کشور ما به بهترین شکل ممکن، اجرا شده است یادآور شد: بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، کشور ایران از سه دهه ی قبل از نظر شیوع بیماری جذام، به مرحله حذف رسیده و یا بیماری مالاریا که در گذشته ای نه چندان دور عده کثیری از مردم را مبتلا و به هلاکت میرساند نیز طبق اعلام رسمی آن سازمان به مرحله حذف رسیده و به صف بیماریهای کنترل شده، پیوسته است.

وی به بررسی وضعیت پوشش واکسیناسیون عمومی در اقصی نقاط کشورپرداخت و توضیح داد: در حال حاضر پوشش واکسیناسیون درتمام نقاط کشور به صورت یکسان انجام میشود به این معنی که دردوره افتاده ترین روستاها یا مراکز استانها به لحاظ پوشش بهداشتی واکسیناسیون هیچ تفاوتی وجود ندارد، این موارد مهر تاییدی به تلاش برای دسترسی یکسان آحاد جامعه به امکانات بهداشتی و برقراری عدالت در سلامت دارد.

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مالاریا ایدز سلامت روان سازمان جهانی بهداشت سل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مالاریا ایدز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مالاریا ایدز سلامت روان سازمان جهانی بهداشت سل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بهداشت و سلامت اخبار کنکور سازمان جهانی بهداشت بیماریهای عفونی اردیبهشت ۱۴۰۰ مرگ ناشی هفته سلامت تاثیر فقر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۷۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: خسارت حمله به رفح فراتر از حد انتظار است/ سازمان جهانی بهداشت: حمام خون به راه می‌افتد

گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، «آسوشیتدپرس» به نقل از منابع آمریکایی نوشت که (رژیم) اسرائیل این هفته طرح خود برای تخلیه غیرنظامیان فلسطینی پیش از عملیات احتمالی در رفح را به مقام‌های دولت بایدن اطلاع داده است.

منابع وابسته به دولت واشینگتن که مجاز به اظهارنظر علنی نبودند و با این شرط که نامشان فاش نشود قبول کردند تا درباره این موضوع حساس صحبت کنند، گفتند که طرح تفصیلی اسرائیلی‌ها، دیدگاه دولت ایالات متحده مبنی بر اینکه پیشبرد عملیات نظامی در رفح باعث به خطر افتادن جان تعداد زیادی از غیرنظامیان بی‌گناه فلسطینی خواهد شد را تغییر نداده است.

بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، علی‌رغم هشدار‌های «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا و دیگر مقام‌ها غربی مبنی بر اینکه حمله به رفح، منجر به افزایش وحشتناک آمار تلفات غیرنظامیان و وخیم‌تر شدن بحران انسانی در غزه خواهد شد، پافشاری کرده است که در هر صورت، عملیات نظامی را در رفح انجام دهد.

واکنش آمریکا

در همین رابطه، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا، مدعی شد: موضع ما ثابت است و باید قبل از تصمیم اسرائیل برای ورود به رفح، یک طرح روشن برای حفاظت از غیرنظامیان ارائه شود.

وی در عین حال اذعان کرد که عملیات بزرگ ارتش اسرائیل در رفح خسارتی فراتر از حد انتظار (حد قابل قبول) به همراه خواهد داشت.

وزیر خارجه آمریکا همچنین از امکان تشکیل کشور مستقل فلسطینی با حفظ امنیت اسرائیل سخن گفت.
با این حال، وی جنبش حماس را به کارشکنی در مسیر آتش بس متهم کرد و مدعی شد: تنها مانع بین ساکن غزه و آتش بس، حماس است.

بلینکن در نهایت مدعی شد: ما منتظر هستیم تا حماس با آتش بس و آزادی گروگان‌ها موافقت کند.

هشدار سازمان جهانی بهداشت

همزمان، «تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت بار دیگر درباره هرگونه حمله زمینی رژیم صهیونیستی به شهر رفح در جنوب نوار غزه هشدار داد و خواستار توقف جنگ شد. 

وی طی پستی در شبکه اجتماعی، نوشت که سازمان جهانی بهداشت عمیقاً نگران است که «عملیات نظامی در سطح وسیع در رفح غزه ممکن است منجر به حمام خون شود و سیستم بهداشتی را که از پیش فروپاشیده، تضعیف کند».

این در حالی است که ارتش رژیم صهیونیستی همچنان در حال بمباران مناطق مختلف رفح است و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بر انجام حمله زمینی به این منطقه با ادعای نابودی آخرین گردان‌های حماس پافشاری می‌کند. هرچند که کشور‌های اروپایی، ایالات متحده آمریکا به عنوان متحدان اصلی رژیم اسرائیل از نتانیاهو می‌خواهند که از این اقدام پرهیز کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره حمله به رفح
  • آمریکا: خسارت حمله به رفح فراتر از حد انتظار است/ سازمان جهانی بهداشت: حمام خون به راه می‌افتد
  • سازمان جهانی بهداشت: در صورت حمله اسرائیل به رفح «حمام خون» به راه می‌افتد
  • سازمان جهانی بهداشت: حمله به رفح حمام خون راه می‌اندازد
  • سازمان بهداشت جهانی: حمله به رفح ممکن است منجر به حمام خون شود
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • سازمان جهانی بهداشت: حمله به رفح منجر به یک فاجعه انسانی می‌شود
  • سازمان جهانی بهداشت: سوءتغذیه در نوار غزه افزایش یافته است
  • سازمان بهداشت جهانی ۴۴۳ حمله به تاسیسات بهداشتی غزه را ثبت کرد
  • کارگران نمونه و کارفرمایان سلامت محور سیستان و بلوچستان تجلیل شدند