Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@20:49:56 GMT

گذری بر عطرگیسوی موسیقی ایران

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۶۹۵۵۴

گذری بر عطرگیسوی موسیقی ایران

«شیدای زمانم، رسوای جهانم / بی‌دلبر و بی‌دل، بی‌نام و نشانم...» شاید گاهی این شعر و آهنگ زیبا را از رادیو شنیده باشید و پخش این نوع قطعات برای آنان که علاقه‌مند به موسیقی دوران گل‌ها و دهه‌های 40 و 50 هستند خاطره‌انگیز و رجعتی به گذشته باشد اما مخاطبان جوان و نسل امروزی‌ها با نام خواننده و خالق این نوع آثار آشنایی چندانی ندارند و بی‌شک این کم‌کاری‌ها از خودمان بوده چرا که نسبت به معرفی شناسنامه کاری این آثار زیبای هنری کوتاهی و کم‌لطفی کرده‌ایم بویژه رسانه ملی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیدای زمانم یا همان قطعه «افسانه» از آثار ماندگار و جاودان امین‌الله رشیدی خواننده پیشکسوت موسیقی ایران است؛ اثری که در آلبوم «عطرگیسو» ثبت و ضبط شد. ترانه این اثر زیبا سروده زنده یاد تورج نگهبان است و خوانندگی و آهنگساری آن را امین‌الله رشیدی برعهده داشته است و به علاقه‌مندان این ژانر از موسیقی‌های نوستالژیک پیشنهاد می‌شود.
رشیدی چهارم اردیبهشت ماه، نود و شش ساله می‌شود، (به سال 1304) خواننده و آهنگساز ایرانی‌زاده شهر کاشان. رشیدی قبل‌تر در گفت‌و‌گو با «ایران» اشاره داشت: «من تنها هنرمند بازمانده از دو دهه سی و چهل هستم که دستم پر است و آثار بسیاری دارم که اجرا نشده که همان طعم و عطر آن دو دهه را دارد؛ دورانی که اوج شکوفایی موسیقی و ادبیات ایران بود. اما امروزه نگاه‌ها و سلیقه‌ها تغییر کرده و به فرهنگ و هنر کشور ما بی‌اعتنایی می‌شود. آن زمان تنها رسانه دنیا رادیو بود و مردم از طریق همین رادیو با موسیقی آشنا شدند اما امروز رسانه ملی ما چون تلویزیون و رادیو سیاست‌زده شده و سال‌های سال است آثار خوب از رسانه ملی پخش نمی‌شود و نگاه‌های سلیقه‌ای وجود دارد.»
این هنرمند در طول مدت فعالیت هنری خود در رادیو ایران حدوداً ۱۲۰ آهنگ ساخته که اشعار آن به سروده تورج نگهبان، بیژن ترقی، مهرداد اوستا، فریدون مشیری، رضا ثابتی، نظام فاطمی، ابوالقاسم حالت، نواب صفا، عبدالله الفت و پرویز وکیلی بوده و اغلب ساخته‌هایش توسط ارکسترهای شماره ۱ و ۲ رادیو ایران با همکاری نوازندگان بنامی همچون حبیب‌الله بدیعی، پرویز یاحقی، همایون خرم، عباس شاپوری، محمد میرنقیبی، انوشیروان روحانی، ولی‌الله البرز، یاوری و حدادی اجرا شده است.
اما آلبوم «عطر گیسو» نخستین ساخته این هنرمند بعد ازانقلاب به سبک موسیقی سنتی است که شامل 11 قطعه با عنوان‌های «سپیده»، «چشم به راه»، «بی فروغ مهر»، «عطرگیسو»، «کیستم من»، «افسانه»، «اشک»، «نگاهی به ابرها»، «آیینه پندار» و «شکوفه» بوده و به نوازندگی بزرگانی چون جهانگیر ملک، پرویز یاحقی، عباس شاپوری، گلنوش خالقی، سیروس حدادی، حبیب‌الله بدیعی، همایون خرم، انوشیروان روحانی، مسعود حسن خانی، محمد میرنقیبی، حسین همدانیان، ولی‌الله البرز، مهدی تاکستانی، رضا یاوری و منوچهر بحری ساخته شده و البته کتاب و مستندی باهمین نام نیز منتشر شده که شرح حال زندگی این هنرمند است.
عطرگیسو
امین‌الله رشیدی
ناشر ایران گام

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۹۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو

چهل و ششمین جشنواره بین‌الملی فیلم مسکو به کار خود پایان داد و فیلم «آه سرد» موفق به کسب جایزه بهترین کارگردانی شد و جایزه بهترین مستند هم به «رُخ» رسید.

به گزارش ایسنا، چهل و ششمین جشنواره فیلم مسکو از ۱۹ تا ۲۶ آوریل (۳۱ فروردین تا ۷ اردیبهشت) در روسیه برگزار شد و در شب اختتامیه فیلم «آه سرد» به کارگردانی ناهید عزیزی صدیق جایزه سنت جورج نقره‌ای بهترین کارگردانی بخش مسابقه اصلی، جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و تقدیرنامه نتپک (شبکه ارتقای سینمای آسیا و اقیانوسیه) شد و همچنین جایزه بهترین مستند این رویداد سینمایی هم به «رُخ» ساخته سام کلانتری رسید.

در جشنواره مسکو امسال هم جایزه سنت جورج طلایی بهترین فیلم این رویداد سینمایی نیز به فیلم مکزیکی «شرم» ساخته «میوئل سالگادو» رسید.

«آهو» ساخته هوشنگ گلمکانی، «رُخ» ساخته سام کلانتری در بخش مسابقه آثار مستند، «سرد روشن» ساخته علی دارایی و «تاکسیدرمیست» ساخته سوسن سلامت و بهزاد علوی در بخش مسابفه فیلم های کوتاه و انیمیشن کوتاه «پیچ تاریخی» به کارگردانی میلاد محمدی و سریال «پوست شیر» برادران محمودی دیگر آثار ایرانی جشنواره مسکو امسال بودند.

چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو در بخش ویژه‌ای نیز به مرور آثار داریوش مهرجویی کارگردان فقید ایرانی پرداخت و فیلم‌های «هامون»، «گاو»، «درخت گلابی»، «لیلا»، «پری» و «اشباح» از جمله آثار این کارگردان فقید ایرانی به نمایش گذاشته شد.

جشنواره مسکو امسال طی هشت روز برگزاری میزبان نمایش ۲۴۰ فیلم از ۵۶ کشور بود. این جشنواره در سال ۱۹۳۵ تأسیس شد که آن را به دومین جشنواره قدیمی فیلم جهان پس از ونیز تبدیل می‌کند. جشنواره مسکو در ابتدا به صورت دوسالانه برگزار می‌شد اما از سال ۱۹۹۵ رویدادی سالانه شد، اگرچه در سال های ۱۹۹۶ و ۱۹۹۸ برگزار نشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نامزد‌های سومین دوره جشنواره پژواک معرفی شدند
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • وزیری‌تبار، قره‌نی‌نواز سال کودتا: قمرالملوک پیر دیر است و برایم ارشدیت دارد/ از مردها بنان و بنان و بنان
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
  • گروه موسیقی آهوی دشت شهربابک در بندر عباس به روی صحنه رفت
  • علیرضا طلیسچی: وضعیت موسیقی در ایران خوب است
  • گذری کوتاه بر تاریخ و زندگی اسطوره استعمارستیزی جزیره هرمز ایران
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • حال موسیقی ایران خوب است
  • حیرت و درماندگی غرب در برابر شکوه قدرت سازی ایران