Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، مجید سلطانی، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران اخیرا در حضور اعضای سندیکای صنعت مخابرات ایران مطرح کرده است که «هزینه‌های شرکت مخابرات ایران متناسب با تعرفه‌های فعلی نیست، در حالی که سیاست اصلی شرکت مخابرات ایران حمایت از تولیدکنندگان داخلی است و برای تحقق این امر، افزایش تعرفه‌ها بسیار ضروری به نظر می‌رسد و منطقی سازی نرخ تعرفه تلفن ثابت در این برهه زمانی اقدام ضروری است که منجر به نجات و احیا زنجیره تامین شرکت مخابرات ایران (به عبارت دیگر، تولیدکنندگان و خدمات دهندگان حوزه مخابرات کشور) و اشتغال در این صنعت استراتژیک و ارائه خدمات بهتر به مردم خواهد شد و می‌تواند ضمن تحقق جهش تولید در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات، آثار مثبتی را در حوزه صادرات محصولات ICT در منطقه از خود به جا بگذارد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا، داوود ادیب، رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران، بیان کرد: همان طور که قبلا نیز بار‌ها و بارها، این اتحادیه تاکید به این موضوع داشته است: این تصمیم، یک تصمیم منطقی و عقلانی است که می‌تواند صنعت مخابرات کشور را از نابودی نجات دهد. همه ما آگاه هستیم تعرفه خدمات عمومی در بخش‌های مختلف اعم از حمل و نقل عمومی، برق، گاز، حامل‌های انرژی و ... با شیبی نسبتا منطقی و متناسب با شرایط اقتصادی در طول دو دهه گذشته مورد بازبینی مکرر قرار گرفته است، ولی متاسفانه نزدیک به دو دهه است که این اتفاق در حوزه تعرفه خطوط و مکالمات تلفن ثابت رخ نداده و تقریبا بدون افزایش مانده است. تبعات ناگوار این موضوع بر صنعت مخابرات کشور بسیار وسیع بوده و در صورت عدم کارسازی و اصلاح تعرفه‌ها در کوتاه مدت، شاهد تعطیلی بنگاه‌های اقتصادی در حوزه ICT و به ویژه شرکت‌های مخابراتی خواهیم بود.

ادیب گفت: با کاهش ارزش ریال و عدم افزایش منطقی تعرفه‌ها و از سوی دیگر افزایش هزینه‌های توسعه و نگهداری و نیروی انسانی در شرکت مخابرات ایران، باعث بروز مشکلات نقدینگی در این شرکت به عنوان مشتری اصلی و انحصاری محصولات مخابراتی زیرساختی شده و همان طور که شرکت‌های تولیدی، خدمات فنی و مهندسی و فعالان اقتصادی این حوزه واقف هستند شرکت مخابرات ایران علی رغم تمامی تلاش‌های خود قادر به پرداخت مطالبات پیمانکاران و توسعه کمی و کیفی مطابق سند چشم انداز خود در چند سال گذشته نیست و نخواهد بود و این صنعت مهم در بخش تولید و خدمات در کشور که می‌تواند ارزش افزوده فراوانی داشته باشد و با مشکلات فراوانی روبرو شده است.

ادیب همچنین اظهار کرد: اگرچه ما به این موضوع هم معتقدیم که مدیرعامل و هیات مدیره جدید شرکت مخابرات ایران که از دانش و تجربه بالایی در خصوص برنامه ریزی استراتژیک برخوردار هستند، می‌توانند از شیوه‌های جدید مدیریتی و استفاده از ابزار‌های فناورانه جدید در ارائه سرویس‌ها و خدمات خود از جمله بلاک چین، اینترنت اشیاء، افزایش بهره وری و استفاده از روش‌ها و طرح‌های نوین نسبت به کاهش چشمگیر هزینه‌های خود و جبران درآمد‌ها از محل دیگر منابع اقدام کنند تا نیازی به افزایش تعرفه مکالمات تلفن ثابت نباشد، اما اگرچه این پیش بینی و انتظار ممکن است که از نظر راهبردی درست باشد و به طور کلی مورد انتظار بدنه حاکمیتی کشور نیز است، اما واقعا چنین موضوعی در کوتاه مدت نمی‌تواند اتفاق بیافتد و ممکن است تبعات ناگواری را بر صنعت ICT کشور وارد سازد که جبران ناپذیر خواهد بود. این موضوع می‌تواند به صورت مرحله‌ای و بر اساس یک راهبرد چند ساله تحقق یابد تا تولیدکنندگان و شرکت‌های فنی و مهندسی ضمن مشارکت در این طرح‌ها و با اطلاع از رویکرد‌های آتی در شبکه مخابرات کشور در کوتاه مدت آسیب نبینند.

وی ادامه داد: مشکلات نقدینگی در طول چند سال گذشته مانند دومینو از طرف شرکت مخابرات ایران به شرکت‌های تولیدی و خدماتی داخلی سرایت کرده و اکثر بنگاه‌های تولیدی و خدماتی را با بحران جدی مواجه کرده است و متاسفانه در چند سال گذشته در مجموعه‌های صنعت ICT شاهد تعطیلی و ورشکستگی تعداد زیادی از شرکت‌های تولیدی و خدماتی فنی مهندسی بوده‌ایم که در هیات مدیره جدید شرکت مخابرات ایران انتظار می‌رود این گونه مباحث مورد توجه جدی قرار گیرد. نکته مهم دیگر این است که در صنعت مخابرات و محصولات ارتباطی زیرساختی، به دلیل ویژگی‌های این صنعت خاص در کشور، ما با مدل انحصار در سمت تقاضا روبرو هستیم. این موضوعی است که ما سالیان سال با آن درگیر هستیم و متاسفانه روزبه روز مشکل آفرین می‌شود. یعنی بر خلاف صنایعی مانند خودروسازی که تولیدکنندگان اندک و مشتریان انبوه وجود دارد ما در شرکت مخابرات ایران، انحصار در سمت تقاضا داریم. در مجموعه سندیکای صنعت مخابرات ایران و اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران ما تولیدکنندگان متعدد و در مقابل مشتری انحصاری داریم. یکی از تبعات این مدل که به طور طبیعی در اکثر کشور‌ها در زمینه صنعت ارتباطات ثابت وجود دارد این است که در صورتی که مشتری مادر و اصلی که اپراتور‌های اصلی، از جمله شرکت مخابرات ایران است از لحاظ اقتصادی بازده مالی منطقی کسب نکند، با کاهش یا قطع تقاضا کل زنجیره تامین خود را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد که همان طور که بیان شد این موضوع در سالیان اخیر مشهود بوده و باعث از بین رفتن بخش بزرگی از اقتصاد مولد در صنعت مخابرات ایران شده است.

ادیب در ادامه این یادداشت ارسال، عنوان کرد که باور اتحادیه بر این است که وجود شرکت‌های تولیدی و شرکت‌های خدمات فنی مهندسی صنعت مخابرات کشور و همچنین شرکت مخابرات ایران به عنوان بزرگترین و اصلی‌ترین اپراتور مخابراتی کشور لازم و ملزوم همدیگر است. ما می‌دانیم که شرکت مخابراتی ضعیف از نظر مالی، منجر به صنعت مخابراتی نحیف و ناکارا نیز خواهد شد؛ چراکه اصلی‌ترین مشتری و مصرف کننده بخش اعظم محصولات مخابراتی به ویژه محصولات زیرساختی مخابراتی در کشور، شرکت مخابرات ایران است و این توقف توسعه و نوسازی زیرساخت شبکه، عدم تحقق چشم انداز شرکت مخابرات ایران، بدان معناست که بر خلاف استراتژی شرکت مخابرات ایران، خدمات جدید و سرویس‌های ارزش افزوده مخابراتی کمتری نیز در دسترس عموم مردم قرار خواهد گرفت و تمامی زتجیره‌های این اکوسیستم از مصرف کننده تا تولید کننده و شرکت‌های خدمات فنی مهندسی و سایر ذینفعان این حوزه در نهایت متضرر خواهد شد.

رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران گفت: بدیهی است که منطقی سازی نرخ تعرفه تلفن ثابت، استفاده شرکت مخابرات ایران از تجربیات تشکل‌های صنفی مرتبط و تولیدکنندگانی که جان، مال و زندگی شان را در این راه گذاشته اند، در این برهه زمانی اقدام ضروری باشد که منجر به نجات و احیاء شرکت مخابرات ایران، زنجیره تامین شرکت مخابرات ایران شامل تولید کنندگان تجهیزات مخابراتی، شرکت‌های خدمات فنی مهندسی و اشتغال در این صنعت استراتژیک و ارائه خدمات بهتر به مردم شود.

بیشتر بخوانید

هیچ مخالفتی با قضیه دورکاری از سوی مدیران مخابرات وجود ندارد

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنعت مخابرات اتحادیه صادرکنندگان محصولات ارتباطی صنعت مخابرات ایران شرکت مخابرات ایران شرکت های تولیدی مخابرات کشور فنی مهندسی خدمات فنی تلفن ثابت تعرفه ها چند سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۹۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!

محمدرضا مسجدی با بیان اینکه معاهده‌نامه کنترل دخانیات توسط سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۰۳ به تصویب رسید، اظهار کرد: تصویب معاهده‌نامه کنترل دخانیات، یک حرکت عظیم علیه مصرف دخانیات در جهان به حساب می‌آید. پس از تصویب معاهده‌نامه کنترل دخانیات، صاحبان و مافیای صنعت دخانیات در مسیر تولید فرآورده‌های جدید گام برداشتند تا افراد بیشتری را گرفتار دخانیات کنند؛ چرا که صنعت دخانیات به عنوان سومین صنعت سودآور جهان معرفی شده است.

وی در پاسخ به سوال درباره سیگارهای الکترونیک و ادعای ترک دخانیات با استفاده از این سیگارها، ادامه داد: شرکت‌های تولیدکننده محصولات دخانی ادعا می‌کنند سیگارهایی تولید کرده‌اند که فقط حاوی نیکوتین است و موادی که در سیگارهای کلاسیک وجود دارد در این محصول وجود ندارد. شرکت‌های دخانی ادعا می‌کنند سیگارهای جدید یعنی سیگارهای الکترونیکی نه تنها اعتیادآور نیستند و وابستگی کمتری دارند، بلکه از این سیگارها می‌توان برای ترک دخانیات استفاده کرد. «ترک دخانیات»، یک شعار حق به حساب می‌آید اما شرکت‌های تولیدکنندگان دخانیات از یک شعار حق برای تحقق اهداف باطل استفاده می‌کنند.

سرطان و سکته‌های قلبی و مغزی از پیامدهای سیگارهای الکترونیک

دبیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه  ضرر سیگارهای الکترونیک در مقایسه با سیگارهای کلاسیک کمتر نیست، افزود: شرکت‌های تولیدکننده دخانیات به سیگارهای الکترونیک موادی مانند گلیسیرین، مواد معطر و برخی از افزودنی‌ها اضافه کرده‌اند. بررسی‌ها بیانگر این است مشتقاتی که در ویپ‌ها و دیگر سیگارهای الکترونیک وجود دارد، اگر از دود سیگار و قلیان بدتر نباشد، همان خطر و ضررها را به همراه دارد. نتایج مطالعات بیانگر این است، استعمال سیگارهای الکرونیکی سبب سکته‌های قلبی و مغزی، بیماری‌های مزمن تنفسی و سرطان می‌شود.

این متخصص با بیان اینکه برخی کشورها نسبت به تحریم مصرف سیگارهای الکترونیکی اقدام کرده‌اند، خاطرنشان کرد: آمریکا نسبت به تحریم مصرف سیگارهای الکترونیک در تمام ایالات‌های این کشور اقدام کرده است. هچنین فرانسه اعلام کرده است که مصرف ویپ و سیگارهای الکترونیکی تا پایان سال جاری میلادی در این کشور ممنوع می‌شود. این کشور، طرح ممنوعیت سیگار الکترونیک را به اتحادیه اروپا ارائه داده تا دیگر کشورهای عضو این اتحادیه نیز برای ممنوعیت مصرف سیگارهای الکترونیک گام بردارند.

اعتیاد در ۶ تا ۸ درصد مصرف‌کنندگان سیگارهای الکترونیک

 مسجدی با اشاره به ممنوعیت مصرف سیگارهای الکترونیک در کشورهای پیشرفته، گفت: اگرچه مصرف سیگارهای الکترونیک در کشورهای پیشرفته ممنوع شده اما این دست سیگارها در کشورهایی مانند ایران مصرف می‌شود؛ به نحوی که قیمت ویپ در کشور از ۲۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان است. اگرچه تولید و عرضه سیگارهای الکترونیک در کشور ممنوع است اما برخی خواهان تولید سیگارهای الکترونیک در کشور هستند. افرادی که خواهان تولید سیگار الکترونیک در کشور هستند ادعای خود با عنوان «جلوگیری از درآمد خارجی‌ها و کسب درآمد داخلی» مطرح می‌کنند و با درخواست خود، دولت و مجلس را تحت فشار قرار می‌دهند.

دبیر جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ادامه داد: اگر سیگار الکترونیک در کشور تولید شود، سود از آن صاحبان ایده می‌شود اما جوانان باید تاوان تولید این سیگار در کشور را بپردازند. نتایج مطالعات بیانگر این است که ۱۸ درصد از جوانانی که سیگارهای الکترونیک مصرف می‌کنند، گرفتار اعتیاد مواد دخانی می‌شوند. مضرات سیگارهای الکترونیک محدود به اعتیاد به مواد دخانی نمی‌شود؛ بلکه ۶ تا ۸ درصد از افرادی که سیگارهای الکترونیک مصرف می‌کنند، گرفتار اعتیاد به مواد مخدر می‌شوند.

دبیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه ایران با اشاره به نرخ اعتیاد در جوانان افزود: آمار و ارقام مربوط به اعتیاد جوانان تکان‌دهنده است. باز هم تاکید می‌کنم افرادی که موضوع تولید سیگارهای الکترونیک را مطرح می‌کنند فقط به فکر منافع مالی خود هستند اما نکته مهم و اساسی این است تولید سیگارهای الکترونیک می‌تواند تمام ارکان کشور را تحت تاثیر قرار دهد.

وی گفت: رسانه‌ها باید موضوع آسیب‌های تولید سیگارهای الکترونیک را در کانون توجه قرار دهند. نه تنها رسانه‌ها بلکه وزارتخانه‌های «علوم، تحقیقات و فناوری»، «آموزش و پرورش» و «ورزش و جوانان» باید برای حفظ جوانان دست به دست یکدیگر دهند و تفریحات سالم را برای جوانان فراهم کنند تا جوانان گرفتار مواد دخانی نشوند.

تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور

وی با بیان اینکه حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد صنعت محصولات دخانی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در اختیار ایالات‌ متحده است، اظهار کرد:  براساس آمار و ارقام وزارت «صنعت، معدن و تجارت»، سالانه حدود ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور تولید می‌شود که سهم عمده آن در اختیار شرکت‌های خارجی است. شرکت "Japan Tobaco International" حدود ۵۰ درصد سیگارهای کشور را تولید می‌کند؛ به عبارت دیگر، این شرکت ۳۵ میلیارد از ۷۰ میلیارد نخ سیگار را تولید و عرضه می‌کند. همچنین شرکت "British American Tobbacco" نیز حدود ۱۸ میلیارد نخ از مجموع سیگارهای تولیدی کشور را تولید و عرضه می‌کند. در بهترین حالت ممکن، شرکت دخانیات ایران حدود ۱۱ میلیارد نخ سیگار تولید می‌کند؛ بر این اساس، ۱۰ تا ۱۲ درصد از مجموع سیگارهای که در کشور تولید می‌شوند، داخلی هستند و سایر سیگارها توسط عاملان شرکت‌های خارجی تولید می‌شود.

نرخ پایین مالیات بر محصولات دخانی در ایران

 دبیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه ۶۵ تا ۷۰ درصد سیگارهای مصرفی کشور توسط کشورهای خارجی تولید می‌شود، گفت: قاچاق محصولات دخانی توسط شرکت‌های خارجی تولیدکننده محصولات دخانی انجام می‌شود و این شرکت‌ها از پرداخت مالیات فراری هستند. بررسی‌ها بیانگر این است ایران پایین‌ترین نرخ مالیات بر محصولات دخانی را دارد. اگرچه مجلس برای افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی تلاش کرد اما در نهایت میزان نرخ مالیات بر محصولات دخانی سال جاری، ۲۸ درصد خرده‌فروشی است.

وی با اشاره به میانگین جهانی مالیات بر سیگار گفت: میانگین جهانی مالیات بر دخانیات ۷۶ درصد قیمت یک نخ سیگار است؛ به طور مثال، میزان نرخ مالیات بر سیگار برای دو کشور پاکستان و اردن به ترتیب ۷۴ و ۸۶ درصد است. بسیاری از کشورهای دنیا که از منظر اقتصادی به ایران شبیه هستند، نرخ مالیات بر دخانیات بالایی دارند و مالیات محصولات دخانی را صرف امور سلامت مردم می‌کنند.

مسجدی با بیان اینکه برخی نسبت به افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی انتقاداتی وارد می‌کنند، افزود: مخالفان افزایش نرخ مالیات بر محصولات دخانی بر این باور هستند که افزایش نرخ مالیات می‌تواند صنعت داخلی را با مشکل مواجه کند. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که بهترین حالت ممکن حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد سیگارهای مصرفی در کشور تولید داخل هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نمایش توانمندی‌های استان کرمان در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!
  • ارائه ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • ورود شورای رقابت به نرخ گذاری تاکسی‌های اینترنتی به صلاح نیست
  • شرکت مگاموتور در تولید روزانه انواع پیشرانه رکورد زد
  • حضور همدان با بسته‌های سرمایه‌گذاری جدید در نمایشگاه اکسپو
  • افزودن ۲ فروند بالگرد به ناوگان هوایی همدان
  • پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد
  • رزمایش جهادی بسیجیان مخابرات گلستان بمنظور بازسازی شبکه مخابراتی گنبد کاووس
  • ایده برای طراحی سایت شرکتی