Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@23:49:21 GMT

وقوع اولین بارش‌های شهابی در سال جدید

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۶۹۹۲۰

وقوع اولین بارش‌های شهابی در سال جدید

مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره زمان وقوع اولین بارش‌های شهابی در سال جدید اظهار کرد: بارش‌های شهابی از جمله رویداد‌های جذاب نجومی است. آسمان پنجشنبه (دوم اردیبهشت) شاهد اولین بارش شهابى سالانه امسال یعنى بارش شهابی چنگی (شلیاقی) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران افزود: زمان اوج این بارش ساعت ۱۶:٣٠ در وضعیت نور روز است، از این رو رصدگران می‌تواند شبانگاه این تاریخ تا بامداد جمعه، ۳ اردیبهشت نسبت به رصد این شهاب‌ها اقدام کند. هر چند که متاسفانه نور ماه با توجه به وضعیت کوژماه افزاینده، مزاحم رصد بسیاری از شهاب‌های این بارش خواهد بود.

مشاهده ۱۰ تا ۲۰ شهاب در یک ساعت

عتیقی ادامه داد: کانون (Radiant) این بارش در نزدیکی ستاره نسرواقع (Vega) و یا کرکس نشسته در صورت فلکی چنگ رومى (شلیاق-Lyra) قرار دارد. عامل این بارش، دنباله دار "تاچر" با دوره ۴۱۵ ساله است که یک آماتور آمریکایی در آوریل ۱۸۶۱ میلادی آن را کشف کرد؛ بین ۱۰ تا ۲۰ شهاب در ساعت، ZHR (میزان بارش ساعتی سرسویی) این بارش است.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: در حال حاضر ستاره قطبی زمین، ستاره جُدى است که جهت نسبتا دقیق سمت شمال را نشان می‌دهد، اما ۱۲۰۰۰ سال دیگر ستاره نسر واقع، ستاره قطبی زمینیان خواهد بود.

عتیقی با اشاره به منشأ بارش شهابی شلیاقی، توضیح داد: معمولا منشأ بارش‌های شهابی دنباله‌دارها هستند و در بارش شهابی چنگی دنباله‌داری به نام تاچر که با اسم علمی C/۱۸۶۱ G۱ است. این دنباله‌دار هر ۴۱۵ سال یک بار به دور خورشید می چرخد و آخرین بار در سال ۱۸۶۱ از نزدیکی زمین عبور کرده است هر چند که در آن زمان علم عکاسی توسعه چندانی نداشته و عکسی از این دنباله‌دار موجود نیست.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران اضافه کرد: دنباله‌دار تاچر در سال ۲۲۷۶ میلادی مجددا به ملاقات زمین خواهد آمد. با عبور دنباله‌دارها ذرات به جا مانده از دُم دنباله‌دارها در برخورد با جو زمین بارش‌های شهابی را ایجاد می‌کنند.

همنشینی ماه با ستاره دل شیر

این مقام مسئول درباره رخداد نجومی دیگر در روز پنج شنبه توضیح داد: ستاره دل شیر (قلب الاسد - Regulus) ساعت ۱۴:۱۸ روز پنجشنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۰ (موقعیت نور روز)، با جدایی زاویه‌ای ۴.۹ درجه، جنوب کوژ ماه افزاینده قرار خواهد گرفت و با وجود طلوع ماه از افق شرق حتی قبل از غروب آفتاب این روز، در این شب و با تاریکی هوا، این ستاره معروف در نزدیکی ماه دیده خواهد شد.

عتیقی با بیان اینکه هر چند نور زیاد ماه مزاحم مشاهده ستارگان این صورت فلکی است، ادامه داد: امکان مشاهده این اجرام در آسمان تا حدود ساعت ۴ بامداد جمعه و تا قبل از غروب ماه به همراه این برج فلکی، وجود دارد.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران توضیح داد: ستاره دل شیر پرنورترین ستاره (آلفا) صورت فلکی شیر (اسد - Leo)، از صورت‌های فلکی دوازده گانه منطقه البروج در آسمان است. این ستاره از جمله ستارگان مورد توجه ایرانیان باستان بوده است.

 بیشتر بخوانید

آغاز سال ۱۴۰۰ شمسی و همزمانی بهار و پائیز در جهان آخرین رخداد‌های نجومی فروردین ۱۴۰۰

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بارش شهابی نجوم آماتوری مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران بارش های شهابی دنباله دار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۹۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش باران و جاری شدن سیلاب ۴ نفر را در مرودشت اسیر مرگ کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، در پی وقوع باران و راه افتادن سیلاب و پر شدن کانال‌های آب و سدهای این شهر و پرآب شدن رودخانه کر، ۴ نفر در نقاط مختلف مرودشت جان باختند.

ابتدا سرهنگ فرشید زینلی عصر یکشنبه بیان کرد: عصر ۱۴ اردیبهشت در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر غرق شدن ۳ نفر در کانال آب‌رسانی، بلافاصله مأموران انتظامی به همراه عوامل امدادی به محل حادثه اعزام شدند.

وی افزود: در بررسی‌های اولیه مشخص شد که ۳ کودک در کنار کانال مشغول بازی بوده‌اند که به دلیل بی‌احتیاطی به درون آب سقوط و غرق می‌شوند.

فرمانده انتظامی مرودشت با بیان اینکه اجساد متوفیان توسط عوامل امدادی از آب خارج شد، با ابراز تأسف از این حادثه دلخراش، از خانواده‌ها خواست به منظور پیشگیری از وقوع چنین حوادث تلخی همواره مراقب فرزندان خود باشند.

در حادثه‌ای دیگر و در کامفیروز نیز پسر ۹ ساله ساکن شهر خانیمن کامفیروز جمعه حین توپ‌بازی در کنار رودخانه کر در تلاش برای بیرون آوردن توپ خود از درون رود کر به داخل رودخانه می‌افتد و آب وی را می‌برد.

بنا به اعلام مقامات محلی و درمانی پس از بیرون آوردن پیکر وی از آب، تیم درمانگاه و اورژانس کامفیروز در پی احیا ریوی وی برمی‌آید اما پسر ۹ ساله به دلیل افت شدید ضریب هوشی فوت می‌کند.

کد خبر 6097575

دیگر خبرها

  • بارش شهابی ղ-Lyrid 2024 را از دست ندهید
  • هواشناسی خراسان رضوی هشدار نارنجی صادر کرد
  • بارش باران و جاری شدن سیلاب ۴ نفر را در مرودشت اسیر مرگ کرد
  • دنباله‌دارها، سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها: بازدیدکنندگان فضا
  • احتمال وقوع دوباره سیل در آذربایجان شرقی
  • ۸۱ دستگاه خودرو متخلف در مشهد توقیف شدند
  • دستگیری قاتل فراری در مهاباد در کمتر از ۱۲ ساعت
  • قاتل فراری در مهاباد در کمتر از ۱۲ ساعت دستگیر شد
  • اولین خرید فصل جدید استقلال مشخص شد؛ فوق ستاره‌ای با لهجه اسپانیایی
  • گل گهر در اندیشه اولین پیروزی/ شمس آذر به دنبال رسیدن به رده ششم