Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  ما یک سوم از عمرمان را یا در خواب هستیم یا در تلاش برای خوابیدن. با این حال، تحقیقات نشان داده بخش قابل توجهی از بزرگسالان خواب کافی ندارند؛ و این یعنی ما با تعداد زیادی آدم خسته رو به رو هستیم. خواب برای مغز ما ضروری است، چیزی که سلامت و زیبایی مان را به ما برمی گرداند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر در زمان مشخصی به رختخواب برویم این مشکل به راحتی حل می‌شود.

بیشتربخوانید

دلایل اختلال در خواب/ چند نوع بی‌خوابی داریم؟

در ادامه می‌خواهیم ببینیم چطور می‌توانیم بفهمیم بهترین زمان برای خوابیدن و بیدار شدن چه وقتی است.

۱- از انتخاب یک ساعت برای بیدار شدن شروع کنید

برای آنکه بتوانید بهترین برنامه را برای خواب تان بریزید، اول باید تصمیم بگیرید که می‌خواهید چه زمانی از خواب بیدار شوید. آخرین تحقیقات نشان داده هیچ فرقی ندارد که صبح از خواب بیدار شوید یا تا بعد از ظهر بخوابید. اما باید به خاطر داشته باشید که اگر دوست دارید سرحال و بدون اضطراب از خواب بیدار شوید باید هر ۷ روز هفته سر یک ساعت ثابت از خواب بیدار شوید.

۲- بدانید چند ساعت به خواب نیاز دارید

مقدار خوابی که بدن ما به آن نیاز دارد در طول زندگی مان تغییر می‌کند. وقتی بچه بودیم باید حداکثر ۱۴ ساعت می‌خوابیدیم، اما از ۲۰ تا ۴۰ سالگی فقط به ۷ تا ۹ ساعت خواب نیاز داریم. به این فکر کنید که معمولاً بعد از چند ساعت خواب با انرژی کامل بیدار می‌شوید و به بدن خود گوش بسپارید تا متوجه شوید چقدر باید بخوابید.

۳- زمان خوابیدن تان را محاسبه کنید

وقتی فهمیدید چه زمانی باید از خواب بیدار شوید و به چند ساعت خواب احتیاج دارید، می‌توانید زمان خوابیدن تان را محاسبه کنید. اگر به برنامه‌ی خواب تان وفادار باشید بدن تان به طور طبیعی در ساعتی که باید احساس خواب می‌کند و به راحتی هم می‌توانید از خواب بیدار شوید.

مثلاً تصور کنید با توجه به سن و تجربه تان می‌دانید که به ۷ ساعت خواب نیاز دارید و تصمیم می‌گیرید هر روز ۸ صبح از خواب بیدار شوید. در اینصورت باید ساعت ۱ نیمه شب به رختخواب بروید. اما اگر تصمیم بگیرید برنامه‌ی خود را عوض کنید و ۶ صبح از خواب بیدار شوید، از آن زمان باید هر شب ساعت ۱۱ بخوابید.

۴- زودتر لزوماً همیشه بهتر نیست

خیلی‌ها اعتقاد دارند شب‌ها باید حدود ساعت ۱۰ بخوابیم تا بتوانیم خواب باکیفیت تری داشته باشیم. اما تحقیقات جدید اشتباه بودن آن را اثبات کرده است. دانشمندان می‌گویند شب زنده دار‌ها تا زمانی که خواب خوبی داشتند عملکرد خوبی در طول روز داشتند؛ بنابراین اگر ساعت ۳ نیمه شب به رختخواب بروید و ساعت ۱۰ صبح از خواب بیدار شوید ایرادی ندارد، اما به شرط آنکه همیشه طبق همین برنامه عمل کنید.

۵- نکته‌ی اصلی داشتن یک برنامه خواب ثابت است

بهترین کاری که برای بهبود کیفیت خواب تان می‌توانید انجام دهید این است که هر شب سر یک ساعت ثابت به رختخواب روید. این کار نه تنها به خواب رفتن تان را ساده‌تر می‌کند، بلکه هوش و شادی بیشتری به شما می‌بخشد. از طرفی دیگر، نداشتن خواب کافی طی هفته و تلاش برای جبران این کمبود با خواب بیشتر در تعطیلات آخر هفته، منجر به دیابت، چاقی و مشکلات قلبی عروقی می‌شود.

۶- اگر دیر خوابیدید باید مراقبت بیشتری داشته باشید

حالا که فهمیدید برای داشتن یک خواب مناسب نیازی به برنامه‌ی عجیب و غریبی نیست، باز هم باید مراقب باشید و از انجام کار‌هایی مثل تماشای یک فیلم مهیج پیش از خواب، گرسنه خوابیدن یا خوابیدن در محیط روشن و پر سروصدا خودداری کنید. انجام کار‌های ساده‌ای مثل بستن صدای تلفن همراه و استفاده از پرده‌های ضخیم هم می‌تواند اثر قابل توجهی بر کیفیت خواب تان بگذارد.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اختلال خواب دانستنی های علمی صبح از خواب بیدار شوید برای خواب ساعت خواب خواب تان ی خواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۱۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دقیقا چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟

ایتنا - نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که برای دست‌ یافتن به سلامتی مطلوب باید روزی چهار ساعت را به درجاتی از فعالیت بدنی اختصاص دهید.
وقت آن است که تکانی به خود بدهید- احتمالا خیلی بیشتر از پیش. 

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که برای دست‌ یافتن به سلامتی مطلوب باید روزی چهار ساعت را به درجاتی از فعالیت بدنی اختصاص دهید.

محققان دانشگاه صنعتی سوینبرن استرالیا رفتار دو هزار نفر را در بازه زمانی ۲۴ ساعته تجزیه و تحلیل کردند، تا برای دستیابی به سلامتی مطلوب و بهینه، ترکیبی مناسب از تمرین بدنی و استراحت را تعیین کنند.  

زمان‌بندی و تفکیک ایدئال تقریبا این بود: هشت ساعت خواب، پنج ساعت ایستادن، شش ساعت نشستن و تقسیم چهار ساعت برای فعالیت بدنی سبک و متوسط.

رعایت این تقسیم‌بندی به کنترل قند خون و ارتقای سلامتی قلب کمک می‌کند.

فعالیت بدنی متوسط تا شدید می‌تواند پیاده‌روی سریع یا دوچرخه‌سواری باشد یا دویدن آهسته، پریدن و رقص ایروبیک، برای فعالیت بدنی سبک هم می‌توان هر فعالیتی از پیاده‌روی گرفته تا آشپزی و کار خانه یا حتی خندیدن با صدای بلند را به فهرست افزود.

 

گروه تحقیقاتی دانشگاه سوینبرن به افراد توصیه می‌کند شب‌ها هشت ساعت و ۲۰ دقیقه بخوابند تا سلامتی کلی‌شان حفظ شود و از خوابیدن کمتر یا بیشتر از میزان توصیه‌شده اجتناب کنند. 

این تحقیق تاییدی بر توصیه‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا است که تاکید می‌کند دست‌کم هفت ساعت خواب شبانه داشته باشیم. خطرات کم‌خوابی به‌خوبی مشخص و مستند شده است اما خوب است بدانیم که خواب بیشتر از ۹ ساعت در شب با افزایش خطر سکته مغزی مرتبط است.

محققان تاکید کردند که صرف زمان کمتر برای نشستن و زمان بیشتر برای ایستادن، انجام دادن فعالیت‌های بدنی و خواب کافی، بر سلامتی قلب و عروق تاثیرگذار است. رعایت این زمان‌بندی فعالیت‌ها طیف گسترده‌ای از نشانگرهای سلامتی را در برمی‌گیرد و ۲۴ ساعتی را شکل می‌دهد که به سلامت کلی بهتر منجر خواهد شد. 

دیگر خبرها

  • دقیقا چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • چهار معیار سلامتی مهم در ساعت‌های هوشمند
  • عادت‌های رایج که مغزتان را نابود می‌کند
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • نتیجه تحقیقی تازه درباره نشستن و تحرک
  • آلارم آیفون ممکن است شما را از خواب بیدار نکند
  • بچه‌ها الگوی خوابشان را از والدین می‌آموزند
  • علت خشکی گلو بعد از بیدار شدن از خواب چیست؟ (فیلم)
  • انگار ایران یک روز از خواب بیدار شد و بی‌دلیل تصمیم گرفت به اسرائیل حمله کند!
  • با این پنج توصیه متخصصان راحت‌تر بخوابید