Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@20:38:14 GMT

حضرت خدیجه (س) وزیر راستین اسلام بود

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۸۳۰۹۱

حضرت خدیجه (س) وزیر راستین اسلام بود

حجت‌ الاسلام شهاب مرادی روز جمعه به مناسبت سالروز وفات حضرت خدیجه (س) به خبرنگار معارف ایرنا گفت: حضرت خدیجه (س) جایگاهی استثنایی و منحصر به فردی دارند. او اولین زنی است که ایمان آورد و رسول خدا (ص) را تصدیق و حمایت کرد. در کتاب بحار الانوار حدیثی داریم که خدیجه کبری را «وزیر راستین اسلام» می‌خواند. (وَ کَانَتْ خَدِیجَةُ وَزِیرَةَ صِدْقٍ عَلَی اَلْإِسْلاَمِ وَ کَانَ یَسْکُنُ إِلَیْهَا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

) او وزیر اسلام بود که در تمام سختی های مسیر نبوت، آرامش‌بخش وجود مبارک رسول خدا نیز بود. این شان والا و جایگاه مهم حضرت خدیجه را بسیاری از مردم نمی دانند.

وی درباره سابقه ایمان و نماز خدیجه کبری (س) بیان کرد: اساسا خدیجه کبری «الله اکبر» گفت و نماز جماعت متولد شد و تا مدت‌ها فقط او و امیرالمومنین (ع) تنها کسانی بودند که پشت سر رسول خدا (ص) نماز جماعت می خواندند. هر جا نماز جماعتی می خوانیم باید خودمان را مدیون خدیجه کبری نیز بدانیم.

حضرت خدیجه (س) در تصدیق و تایید نبوت رسول خدا (ص) و در حمایت و فداکاری برای اسلام لحظه ای کوتاهی نکرد. او وفادارترین یاور، آرامبخش ترین حامی برای رسول خدا بود. او سخاوتمندترین پشتیبان و عاشق ترین معشوق برای همسرش محمد مصطفی (ص) بود.

وی اضافه کرد: حضرت خدیجه (س) مادر فرزندان رسول خدا، فاطمه اطهر(س) یعنی مادر بزرگ حسنین و در یک کلام مادر امامت است. چون حق مادری بر حضرت امیر (ع) هم داشتند و در نقل های تاریخی آمده که فاطمه بنت اسد (س)، می فرمود «علی (ع)، خدیجه (س) را از من هم بیشتر دوست دارد و به مثل فرزند دلبسته اوست.»

حجت‌الاسلام مرادی به پاکی و ویژگی های ناب حضرت خدیجه (س) اشاره کرد و گفت: حضرت خدیجه (س)‌ در زمان جاهلیت «طاهره» نامیده می‌شد که این خود بیانگر نهایت پاکی و عظمت آن حضرت  است اما مهمترین ویژگی او به نظر من ایمان و کمال انسانی‌شان بود که پیامبر (ص) فرمود «خدیجه (س)، فاطمه (س)، آسیه و حضرت مریم، چهار زنی هستند که به اوج کمال انسانی رسیدند.» خدیجه یک انسان کامل است و مادامی که زنده بود، رسول خدا(ص) همسر دیگری نداشتند همان طور که امیرالمومنین (ع) تا زمانی که صدیقه طاهره زنده بود، همسر دیگری نداشتند.

 بر اساس روایات نقل شده جایگاه حضرت خدیجه (س) به قدری است که زمانی که پیغمبر خدا از معراج باز می گشتند به حضرت جبرئیل گفتند «حاجتی روی زمین داری؟» جبرئیل گفت «درخواست من این است که سلام خدا و مرا به خدیجه برسانی!»

مرادی با اشاره به «اشتباه‌های تاریخی رایج» درباره زندگی نامه این بانوی بزرگ، گفت: ابتدا اصرار عجیب برخی برای اثبات اینکه ایشان قبل از ازدواج با رسول خدا (ص) ازدواج کرده بودند، وجود داشت که این قطعا نادرست است. ایشان دوشیزه بودند و غیر از نبی اکرم (ص)  هیچ همسری نداشتند. حضرت خدیجه چهره ای زیبا و موقعیت ممتازی در زمینه ثروت داشتند و اکثر رجال مطرح آن روز حجاز به خواستگاری او آمده و پاسخ منفی شنیده بودند و همین موجب شد تا پس از ازدواج با یک جوان یتیم مورد خشم و شماتت زنان قریش قرار گیرد که «تو با این ازدواج به ارزش‌های ما توهین کردی!» که این موارد به طور مفصل در تاریخ نقل شده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در مورد سن این بانوی ارجمند در هنگام ازدواج ۴۰ سالگی شهرت دارد که آن هم صحت ندارد و دو نقل در منابع تاریخی و مجامع روایی شیعه و سنی مطرح است. یکی ۲۵ سال و دیگری ۲۸ سال که احتمالا همان نقل ابوبکر بیهقی که ۲۵ سالگی یعنی هم سن رسول خدا (ص) صحیح‌تر است.

برچسب‌ها پیامبر اکرم امام علی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پیامبر اکرم امام علی پیامبر اکرم امام علی اخبار کنکور حضرت خدیجه خدیجه کبری رسول خدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۳۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان ثبت نام جشن ازدواج نخبگان منتشر شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،فراخوان ثبت نام جشن ازدواج نخبگان ویژه‌ی مستعدان و نخبگان به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بنیاد ملی نخبگان منتشر شد.

مراسم جشن ازدواج نخبگان همزمان با عید سعید غدیر و با اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی و هنری برگزار می‌شود.

تاریخ عقد متقاضیان از فروردین ۱۴۰۱ به بعد در نظر گرفته شده و استفاده هر دو یا یکی از زوجین از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان از جمله شروط ثبت نام در این فراخوان است.

علاقه‌مندان می‌توانند برای ثبت نام تا تاریخ ۲۰ اردیبهشت عدد ۲ را به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۸۸۶ ارسال و یا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۶۳۴۷۸۱۸۰-۰۲۱ تماس بگیرند.

دیگر خبرها

  • رسول جعفریان: مبدع اصطلاح کذایی خلیج عربی جمال عبدالناصر نبود/ نوشته‌ی داخل عبای بحرینی برملا می‌کند
  • نصب یک دستگاه رادیوگرافی دیجیتال پرتابل در بیمارستان حضرت رسول (ص) جوانرود
  • افشای راز ازدواج دوم مرد میانسال بعد از مرگ
  • دلایل «پاریس» برای انتخاب اسلام + فیلم
  • (عکس) روایت غم‌انگیز رسول خادم از گفتگو با دختر پابرهنه
  • وزیر کار: تلاش کارگران زمینه ساز امنیت کشور است
  • وزیر تعاون: کارگر از منظر اسلام ابزار نیست
  • فراخوان ثبت نام جشن ازدواج نخبگان منتشر شد
  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • حادثه تلخ برای مهمان ویژه استقلال که باعث قطع دست او شده است