Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش از اندیشکده ونزوئلایی «میسیون برداد»، جمهوری اسلامی ایران در طول مذاکرات وین با امضاکنندگان برجام (روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان) قدرتمند ظاهر شد و گزینه های کمی برای طرف های مذاکره کننده باقی گذاشت. ایران با نشان دادن موضع سرسخت و پیچیده خود، از پیوستن فرستاده آمریکا به جمع واسطه های برجامی جلوگیری کرد، درست در همان سالنی که ترامپ در سال ۲۰۱۸ تصمیم به خروج از توافق هسته ای ۲۰۱۵ در آنجا گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران با تبدیل تهدید به فرصت، اقدامات خرابکارانه اسرائیل علیه تاسیسات هسته ای نطنز را به عنوان حربه ای علیه اسرائیل، آمریکا و متحدان اروپایی اش به کار گرفت و دستاورد غنی سازی ۶۰ درصدی و پیشرفت سانتریفیوژهای خود را به عنوان دست برتر خود به میز مذاکره کشاند.

این توانمندی و ظرفیت جدید ایران، آبروی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل را برد. نتانیاهو که فکر می کرد از این طریق کنترل امور را به دست می گیرد، در حال حاضر می بیند که با واکنش شگفت ایران در غنی سازی ۶۰ درصدی، حمله به نطنز در واقع به عاملی برای بهبود موقعیت مذاکره این کشور تبدیل شده است. مذاکره کنندگان اروپایی چاره ای جز تسلیم شدن در برابر این واکنش تلافی جویانه ایران ندارند. این اقدام ایران، ضربه محکمی برای نتانیاهویی است که در پی عملیات خرابکارانه به نطنز رجزخوانی می کرد که هیچ گاه به ایران اجازه نمی دهد به توانایی هسته ای دست یابد.

سرویس های اطلاعاتی آمریکا در اشتباهی محاسباتی تصور می کنند که ایران به ۹ ماه زمان برای احیای نطنز نیاز دارد. بنابراین هم آمریکا و هم اسرائیل به ظن اینکه ایران در موقعیتی ضعیف قرار می گیرد و زمان مذاکرات تا ۹ ماه طولانی تر می شود، هیچ شتابی برای لغو تحریم ها نداشتند. اما ایران در عمل نشان داد تنها با ۹ ساعت زمان می تواند سانتریفیوژ قدیمی IR۱ را به پیشرانه ای پیشرفته تر مانند IR۶ تبدیل کند و به این ترتیب روند تولید را به سرعت از سر بگیرد که این امر شکستی جدی برای دشمنان ایران محسوب می شود.

نتانیاهو قربانی اقدام بی پروایانه خود شد. او روند سنتی اسرائیل را در تکذیب کردن نقش سرویس اطلاعاتی خود (موساد) در حملات خرابکارانه، در هم شکست و به راحتی مسئولیت حملات را به عهده گرفت. همچنین این رسانه های صهیونیستی بودند که مدعی شدند یک روز پس از تهدید تهران مبنی بر اقدام تلافی‌جویانه در موضوع خرابکاری در سایت نطنز و یک هفته پس از آسیب دیدن کشتی ایرانی ساویز در دریای سرخ، یک کشتی اسرائیلی در نزدیکی آب‌های امارات هدف حمله قرار گرفت. طبق اعلام کانال تلویزیونی اسرائیل، حمله به کشتی اسرائیلی تلفات جانی نداشت، اما خسارات وارده قابل توجه بود که نشان از پاسخ مناسب ایران داشت.

مذاکره کنندگان ایرانی؛ مصمم بر لغو همه تحریم‌ها

به نوشته این تارنمای تحلیلی ونزوئلایی، ایران چالش اسرائیل را در به عهده گرفتن حملات خرابکارانه نطنز و حمله به کشتی ایرانی در دریای سرخ، با رویکرد تبدیل تهدید به فرصت، به عنوان امکانی برای اعمال شرایط خود به مذاکره کنندگان وین مغتنم شمرد. نتانیاهو با این اشتباه متوجه شد که بازی با ایران بدون عواقب نخواهد بود. همچنین باعث تضعیف شرکای اروپایی و آمریکایی اش در مذاکرات هسته ای وین شد.

هیأت ایرانی به طرف های خود در میز مذاکره یادآور شد که زمان زیادی برای اتلاف ندارد و هیچ گونه تلاشی برای دور زدن مذاکرات را تحمل نخواهد کرد. تهران همچنین با تقویت توانمندی های نظامی دفاعی خود در برابر هرگونه استراتژی حمله قدرتمند ظاهرشد.

ایران با به رخ کشیدن توانمندی هسته ای خود به عنوان تضمین، هیچ تضمینی در برابر تصمیمات مشابه تصمیم ترامپ خارج شده از توافق نگرفت. ایران همچنین از روسیه و چین که خود تحت تحریم های آمریکا هستند نیز تضمینی نگرفت. صبر ایران در همان سال ۲۰۱۸ به پایان رسید، زمانی که یک سال بدون هیچ اقدامی درجهت حق خود برای خروج متقابل از تعهدات برجامی صبر کرد و منتظر ماند تا اروپا برای حفظ تعهدات خود گامی به جلو بردارد. اما این چنین نشد و تهران اکنون به خوبی می داند که اروپا و آمریکا در پس این اقدامات ظاهری نیز همان اهداف پنهان را دارند.

امروز بر همگان روشن است که ایران در حال غنی سازی ۶۰ درصدی است و می تواند ظرف چندماه به ۹۰ درصد هم حتی برسد. اما این لزوما به این معنا نیست که ایران به دنبال سلاح هسته ای باشد، بلکه در همین حد کافی است که نشان دهد درصورت عدم لغو کامل تحریم ها یا لغو تنها بخشی از آنها، یا لغو توافق و اعمال تحریم های بیشتر در آینده، ایران بدون اطلاع قبلی وارد چرخه هسته ای خود خواهد شد.  

مذاکره کنندگان ایرانی خواستار لغو کلیه تحریم ها هستند و فهرست تحریم هایی که باید فورا لغو شود را نیز ارائه کرده اند.

میسیون برداد همچنین با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم ایران به تیم مذاکره کننده ایرانی نوشت: [با توجه به عهدشکنی های آمریکایی ها] ایران به وعده آنها خاطرجمع نیست چرا که بارها وعده کردند و ضد وعده عمل کردند. همچنین ایران در شرایطی نیست که به اختلاف میان رئیس جمهوری آمریکا با مخالفان آمریکایی برجام توجه کند. توپ در زمین آمریکاست و بایدن زمان زیادی برای تلف کردن ندارد. این بار نتانیاهو به جای اینکه خود را بازیگر مذاکره بداند، انگشت حسرت می گزد.

حضرت آیت الله خامنه ای ۲۵ فروردین در رهنمودهایی به تیم مذاکره کننده فرمودند: تشخیص مسئولین ما این است که برویم مذاکره کنیم تا همین سیاست را اعمال کنیم. ما بحثی نداریم در این زمینه منتها باید مراقبت بشود ومذاکره فرسایشی نباید باشد. نباید جوری باشد که طرف‌ها بخواهند همین طور کش بدهند که این برای کشور ضرر دارد. ایشان با عنایت به تجربه عهدشکنی آمریکایی‌ها در سال‌های اخیر افزودند: «همین سیاستی را که ما گفتیم که باید تحریم‌ها اول برداشته بشود، چون ما خاطرجمع نیستیم به وعده آنها. تا حالا ده‌ها بار به وعده‌شان عمل نکردند و ضد وعده عمل کردند، حالا هم همین کار را خواهند کرد.»

هجدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام از روز ۱۳ فروردین ماه به صورت برخط با حضور معاونان سیاسی وزیران امور خارجه ایران، آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین و نماینده اتحادیه اروپا آغاز شد. در نشست برخط روز ۱۳ فروردین شرکت کنندگان تصمیم گرفتند ادامه نشست به صورت حضوری در وین برگزار شود. ادامه نشست از ۱۷ فروردین و در دور بعدی مذاکرات، ۲۵ فروردین برگزار شد.

دور بعدی نشست کمیسیون مشترک برجام روز پنجشنبه ۲۶ فروردین در وین از سرگرفته شد. البته در این دور از گفت و گوها با اتفاقاتی که رخ داد مسیر گفت و گوها را با چالش‌هایی مواجه کرد. روز یکشنبه ۲۲ فروردین ماه در پی اقدام خرابکارانه و تروریسم هسته‌ای بخشی از شبکه برق سایت هسته‌ای نطنز دچار اختلال شد.

مذاکرات همچنان ادامه دارد و قطعا مقامات دولت بایدن به خوبی می دانند که طولانی شدن گفت و گوها می تواند مذاکرات را به کلافی سر در گم تبدیل کند. در حالی که مذاکره باید به معنای تبادل و رسیدن به موقعیت برد- برد باشد.

منبع: ایرنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: مذاکره کنندگان تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۵۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیر لایحه امنیت شغلی کارگران هستیم | با تهدید‌ها و تحریم‌ها نمی‌توانند ملت را متوقف کنند

به گزارش جام جم آنلاین، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور اسلامی ایران امروز - ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - در سی‌وپنجمین جشنواره ملی تقدیر از کارگران نخبه، گروه‌های کارگری و واحد‌های نمونه حضو یافت.

رئیس‌جمهور با همراهی عباس علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت و سیدصولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هدای لوح و تندیس ویژه از جمعی از کارگران نخبه و گروه‌های کارگری تقدیر کرد.

رئیس جمهور در جمع کارگران نخبه اظهار داشت: خدا را شاکریم که نشست ما بعد از جلسه بسیار با شکوهی که در محضر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بود، تشکیل می‌شود که ما از رهنمود‌های ایشان بهره ببریم، مدیران و محافل کارگری تلاش کنند، سازو کار‌های لازم برای اجرایی شدن فرمایشات ایشان را بیاندیشند، قانون و سیاست‌های نظام در جهت رشد اقتصادی و تولید مصوب شده است که باید اجرایی شود.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه این جلسه در کارخانه بزرگی که کارگران عزیز آن کار‌های بسیار مهم و قابل عرضه‌ای را تولید می‌کنند برگزار شده است، گفت: محصولاتی که در اینجا می‌بینید به دست توانای کارگران ساخته شده است که نشان دهنده توانایی کشور ماست، نشان دهنده ذوق و سلیقه و تلاش کارگران و مهندسان عزیز ماست. این‌ها نمونه‌ای است که ثابت می‌کند در این کشور کار‌های بزرگی انجام می‌شود. 

وی با تاکید بر اینکه دشمن همانطور که در همه عرصه‌ها ناکام مانده حتما در عرصه اقتصادی نیز ناکام خواهد ماند، اظهار داشت: محور تولید کارآفرینی و کارگر است. نقش کارگران نقش بی‌بدیلی است و لذا باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر صورت گیرد که روز به روز تولید ما در کیفیت و کمیت رشد پیدا کند. تولیدات ما باید استاندارد‌ها و شاخص‌ها را داشته باشد و باید تولید برتری داشته باشیم که در دنیا بهترین باشد و این از ملت ما برمی‌آید که حتی بالاتر از استاندارد‌های ضروری می‌توانند کالا‌ها را تولید و عرضه کنند.

آیت الله رئیسی تاکید کرد: این امیدآفرین است که عزیزان ما علی‌رغم همه تهدیدها، تحریم‌ها و برخی کاستی‌ها، تولیدات امیدآفرین برای کشور دارند و این همان است که رهبری تاکید کردند که باید تلاش‌ها و اقدامات امیدآفرین توسعه یابد.

ما پای کار ایرانیم؛ کارگران و کارفرمایان ایران با روحیه جهادی پای کار ایران هستند

رئیس جمهور با بیان اینکه «ما پای کار ایرانیم» اظهار داشت: این پای کار ایران بودن است و نشان می‌دهد با همین روحیه جهادی و ارزشمند کارگران و مهندسان، کارفرمایان و متخصصان پای کار ایران هستند و دشمن همانطور که در همه عرصه‌ها ناکام مانده حتما در عرصه اقتصادی نیز ناکام خواهد ماند.

رئیس جمهور محور همه تلاش‌ها را در فعالیت و تولید دانست و گفت: محور در تولید کارآفرین کارگر است که نقش بی بدیلی دارند و بنابراین باید همه حمایت‌ها اعم از حقوقی، مالی، اجتماعی از کار و کارگر شکل بگیرد.

آیت الله رئیسی بر کیفی و کمی بودن تولیدات تاکید کرد و افزود: باید تولیدات با کیفیتی داشته باشیم. ملت ما نشان داده که می‌تواند حتی بالاتر از استاندارد‌های ضروری کالایی را تولید و عرضه و حتی کالای برتر را در دنیا ارائه کنند.

پیگیری مجدانه دولت برای به سرانجام رسیدن لایحه امنیت شغلی کارگران

رئیس جمهور در جشنواره ملی امتنان از کارگران و گروه‌های کار و واحد‌های نمونه ادامه داد: آقای وزیر توضیح دادند که لایحه امنیت شغلی کارگران در دولت تصویب شده است و ان‌شالله از طریق مجلس دنبال خواهد شد که سریعتر به نتیجه برسد. ثبات شغلی برای کارگران مساله بسیار مهمی است. تزلزل شغلی نه تنها فرد بلکه خانواده را متزلزل می‌کند. 

وی با تاکید بر اینکه خداوند متعال تفضل کرد و به دست شما کارگران و کارآفرینان عزیز امروز شاهد افزایش میزان اشتغال و کاهش بیکاری در کشور هستیم، اظهار داشت: آمار اشتغال نشان می‌دهد که زمینه ایجاد اشتغال برای تحصیل‌کرده‌ها بسیار بهتر از قبل فراهم شده است.

آیت‌الله رئیسی بیان کرد: رهبری بسیار حکیمانه فرمودند که ما در بین جامعه کارگری نخبگانی داریم که بعضا مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرند. این نخبگان مبتکر، خلاق، صاحبنظر و صاحب ایده هستند لذا هم خودشان و هم ایده‌هایشان باید مورد توجه قرار بگیرد. 

وی خاطرنشان کرد: آقای مرتضوی در وزارت تعاون و آقای علی‌آبادی در وزارت صمت کاری که در وزارت رفاه انجام شده که به نخبگان توجه شود و نخبگی نخبگان را تقویت کند و ایده‌ها و ایده‌پردازی‌ها را از کسانی که در میدان و عمل صاحب ایده شدند را دنبال خواهند کرد.

رئیس جمهور یادآور شد: یک زمانی یک شخصی در دانشگاه و پای تخته صاحب ایده می‌شود آن هم مهم و صاحب‌نظر است، اما کسی که در عمل صاحب ایده و نظریه شده است، یک نظریه و یک خلاقیت و ابتکار قابل عرضه است و این نخبگی حتما باید مورد توجه خاص قرار بگیرد. 

آیت‌الله رئیسی عنوان کرد: تعداد نخبگان در جامعه کارگری کم نیستند. ما در دولت حتما توجه به مساله نخبگان، ایده‌های نخبگان و دیدگاه‌های آن‌ها با اولویت توجه می‌کنیم.

با تهدید‌ها و تحریم‌ها نمی‌توانند ملت را متوقف کنند

رییس جمهور گفت: اکنون در فضای اقتصادی، جنگ اقتصادی بر کشور تحمیل شده است مانند همان فضای جنگ تحمیلی. اما جوانان، کار آفرینان و کارگران تاکنون نشان دادند همانگونه که در جنگ نظامی رزمندگان سیلی محکمی به دشمنان زدند، تولید کنندگان و کارگران ما هم در جنگ اقتصادی سیلی محکمی به دشمنان خواهند زد. 

آیت الله رئیسی ادامه داد: در مساله جنگ اقتصادی تصور کردند که با برخی تهدید‌ها و تحریم‌ها می‌توانند ملت را متوقف کنند در حالیکه کشور از رشد اقتصادی، رشدتولید و نوآوری و خلاقیت‌ها و رشد در حوزه‌های فناورانه برخوردار است.

رییس جمهور به رشد کمی و کیفی در محصولات شرکت‌های دانش بنیان اشاره و رشد صادرات این شرکت‌ها را بیش از ۲ میلیارد دلار عنوان کرد و خطاب به کارگران گفت: اینکه شما شعار ما پای کاریم را سر می‌دهید، واقعا پای کار هستید.

بیمه کارگران ساختمانی مورد تاکید دولت است

رئیس جمهور در جشنواره ملی امتنان از کارگران و گروه‌های کار و واحد‌های نمونه اظهار داشت: مساله بیمه کارگران ساختمانی بسیار مهم است. آن‌ها بسیار زحمتکش هستند و در شرایط سخت در تولید ساختمان و مسکن که پیشران اقتصادی است، نقش دارند. بیمه کارگران ساختمانی مورد تاکید دولت است، موانعی وجود داشت و در تلاشیم با کمک نمایندگان مجلس هر چه سریعتر موانع را رفع کنیم. ساز و کار سه جانبه کارگری، کارفرمایی که در قانون تعریف شده است، سازوکار خوبی است و باید دنبال شود.

وی اظهار داشت: بانک‌ها با اشتغال، مسکن و با ازدواج همراهی کنند. بر پرداخت وام برای هر سه موضوع همواره تاکید کرده‌ام و از این سخن‌گاه نیز تاکید می‌کنم. این وام‌ها می‌تواند به رفع دغدغه جوانان عزیزان کمک به سزایی کند. مسئول بانک رفاه کارگران اعلام آمادگی کرد که برای پرداخت تسهیلات به مسکن کارگران همراهی و کمک کند. ان‌شالله که بانک رفاه کارگران بتواند دغدغه‌های مسکن و دغدغه تسهیلات آنان را حل کند.

علاوه بر این سید صولت مرتضوی وزیر کار و رفاه اجتماعی در آغاز این مراسم به گزارش عملکرد فعالیت وزارتخانه تحت نظارت خود پرداخت و گفت: براساس گزارش مراکز رسمی بالغ بر ۷۵۰ هزار اشتغال خالص ایجاد شده است، یعنی اشتغال منهای بازنشستگان و مشمولان بیمه بیکاری و این بدان معناست که ایجاد یک میلیون و ۲۰۰ هزار فرصت شغلی که خالص آن ۷۵۰ هزار نفر می‌شود.

وزیر کار تاکید کرد: اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان، تدوین برنامه‌های راهبردی برای اصلاح صندوق‌های بازنشستگی، حمایت از کودکان دارای سوتغذیه و بازمانده از تحصیل، پوشش بیمه‌ای ۲۳۴ قلم داروی جدید، پوشش هزینه‌های درمان ناباروری و بیماری‌های خاص، ایجاد ثبات و امنیت شغلی و حمایت از مشاغل ایجادی، تلاش برای جلوگیری از تعطیلی واحد‌هایی که در شرف تعطیل بودند، به ظرفیت اسمی رساندن سایر کارخانه‌ها که از ۱۰ هزار واحد عبور کرد، اصلاح قانون کار برای تبدیل قرارداد موقت به دائم از جمله مهمترین اقدامات وزارت کار است.

دیگر خبرها

  • اشتباه نتانیاهو به ایران فرصت داد بازدارندگی اسرائیل را نابود کند
  • موبایل پرچمدار هواوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد
  • پیگیر لایحه امنیت شغلی کارگران هستیم | با تهدید‌ها و تحریم‌ها نمی‌توانند ملت را متوقف کنند
  • نتانیاهو برای قدرت ساکنان سرزمین‌های اشغالی را هم قربانی می‌کند
  • «لوفت‌هانزا» لغو پروازهای خود به تهران را تمدید کرد
  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • (عکس) اولین قربانی تصادف در ایران چه کسی بود؟
  • بورل: رویارویی هسته‌ای به یک احتمال واقعی تبدیل شده است
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد