Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@08:19:59 GMT

فضای مجازی، رقیب اصلی صدا و سیما در انتخابات است

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۸۶۳۰۸

فضای مجازی، رقیب اصلی صدا و سیما در انتخابات است

ایسنا/خراسان رضوی یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: طبیعتا حالا که تجمعات ممنوع است، نقش فضای مجازی و رسانه‌های اینترنتی در انتخابات روز به روز در حال افزایش است و این رسانه‌ها به یکی از رقبای اصلی رسانه‌های رسمی، مثل صدا و سیما تبدیل شده‌اند.

جواد آرین‌منش در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر نقش بی‌بدیل رسانه‌ها در توسعه سیاسی و مشارکت مردم در تمامی صحنه‌ها، اظهار کرد: انتخابات نیز یکی از آن عرصه‌هایی است که رسانه در آن از تاثیرگذاری بالایی برخوردار است‌، به طوری که باید رسانه‌ها را یکی از مهم‌ترین ارکان دموکراسی و مردم‌سالاری محسوب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: البته به اقتضای شرایط، نقش انواع رسانه‌ها دچار تحولاتی می‌شود، به طوری که بر خلاف گذشته‌ که رسانه‌های مکتوب مانند روزنامه‌ها یا میتینگ‌های انتخاباتی می‌توانستند در مشارکت مردم نقش اساسی را ایفا کنند، اما امروز به دلیل شیوع کرونا طبیعتا انتخابات ما هم تحت تاثیر این شرایط قرار خواهد گرفت و فضای مجازی از مهم‌ترین رسانه‌های تاثیرگذار در انتخابات خواهد بود.

نماینده سابق مردم مشهد در مجلس بیان کرد: طبیعتا حالا که تجمعات ممنوع است، نقش فضای مجازی و رسانه‌های اینترنتی در انتخابات روز به روز در حال افزایش است و این رسانه‌ها به یکی از رقبای اصلی رسانه‌های رسمی، مثل صدا و سیما، تبدیل شده‌اند. با توجه به باز بودن فضا، ارتباطات مستقیم، غیررسمی بودن و در دسترس بودن و بسیاری دیگر از امتیازاتی که فضای مجازی دارد، پیش‌بینی می‌شود که در انتخابات پیش رو کشور نیز نقش رسانه‌های اینترنتی و فضای مجازی بیش از پیش پررنگ خواهد بود.

آرین‌منش با بیان اینکه سخنرانی‌ها و میتینگ‌های انتخاباتی تنها یکی از عوامل نقش‌آفرین در ترغیب مردم نسبت به شرکت در انتخابات هستند، خاطرنشان کرد: از دیگر عوامل تاثیرگذار در میزان مشارکت مردم در انتخابات، می‌توان به نحوه بررسی صلاحیت‌ها در شورای نگهبان و نحوه برخورد با داوطلبین اشاره کرد. 

وی ادامه داد: یعنی اگر فضای انتخابات، فضایی رقابتی شود و مردم حس کنند فردی که افکار و اندیشه‌های آنان را نمایندگی می‌کند، در میان نامزدهای انتخابات حضور دارد، در انتخابات شرکت خواهند کرد و در غیر این صورت ممکن است‌ یکی از چالش‌های بزرگ انتخابات امسال، عدم مشارکت حداکثری باشد. 

این فعال سیاسی اصولگرا اضافه کرد: همچنین میزان رضایتمندی مردم از شرایط موجود نیز در میزان مشارکت آنان موثر است. مشکلات اقتصادی و عدم تحقق وعده‌هایی که در انتخابات‌های گذشته داده شده است، باعث شده ما بخشی از سرمایه‌های اجتماعی را از دست دهیم. 

آرین‌منش با اشاره به رسانه‌هایی مانند تلگرام، اینستاگرام و کلاب هاوس، گفت: اپلیکیشن کلاب هاوس با وجود عمر بسیار کوتاهی که دارد، اما به سرعت در حال فراگیر شدن در تمام دنیا است‌ که علت آن دسترسی آسان و امکان ارتباط مستقیم و برگزاری مناظره‌ها است‌. یعنی همان چیزی که رسانه‌های ما به صورت فصلی و تنها در آستانه انتخابات به آن می‌پردازند، در این اپلیکیشن صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: مردم از اینکه مناظره‌ها و برنامه‌های گفت‌وگومحور تنها در ایام انتخابات از صدا و سیما پخش می‌شود، ناراضی هستند و فکر می‌کنند در این خصوص استفاده ابزاری صورت می‌گیرد. ما در طول چهار سال بحث‌های سیاسی، طرح دیدگاه‌ها و مناظره‌ها را در صدا و سیما نداریم، اما هنگام‌ انتخابات، برای گرم کردن انتخابات و کشاندن مردم پای صندوق، این برنامه‌ها از صدا و سیما پخش می‌شود. 

جهت‌دهی به افکار عمومی در دستان فضای مجازی است

نماینده مردم مشهد در مجالس هفتم و هشتم شورای اسلامی تاکید کرد: اگر ما می‌خواهیم آگاهی‌های سیاسی مردم ارتقا یابد، باید این برنامه‌های گفت‌وگومحور و برنامه‌هایی که در آن‌ها حرف دل مردم گفته می‌شود، همواره در صدا و سیما به عنوان رسانه رسمی کشور پخش شود. در غیر این صورت مردم حس می‌کنند که از صدا و سیما فاصله گرفته‌اند و به فضای مجازی روی می‌آورند، کما اینکه الآن هم ما شاهد استفاده گسترده مردم از فضای مجازی و رسانه‌ها اینترنتی هستیم.

آرین‌منش خاطرنشان کرد: همچنین مردم در خصوص نحوه برخورد مسئولین با رسانه‌های اینترنتی تناقضاتی را نیز می‌بینند. از یک طرف برخی از رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی فیلتر شده‌اند و از طرفی دیگر ما شاهد حضور مقامات سیاسی کشور در همان شبکه‌ها هستیم. این‌ها تناقضاتی است که مردم می‌بینند و به همین دلیل روز به روز از رسانه‌های رسمی و صدا و سیما فاصله می‌گیرند و به فضای مجازی اقبال بیشتری نشان می‌دهند. 

وی با بیان اینکه امروزه جهت‌دهی به افکار عمومی در دستان فضای مجازی است، اظهار کرد: ما تدریجا داریم به این سمت حرکت می‌کنیم که چون خواسته‌های مردم در رسانه‌های رسمی مطرح نمی‌شود، مردم‌ مطالبات و حرف دل خود را در فضای مجازی جستجو می‌کنند. ممکن است این به دلیل عدم وجود مدیریت صحیح در حوزه فضای مجازی، باعث بروز انحرافاتی نیز بشود، اما به طور کلی در حال حاضر ابتکار عمل در مهندسی افکار عمومی، به دست فضای مجازی است‌.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی انتخابات 1400 رسانه های اینترنتی رسانه های رسمی فضای مجازی صدا و سیما برنامه ها رسانه ها آرین منش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۶۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام حجت دادستان کرمان با شایعه‌سازان در فضای مجازی

دادستان کرمان گفت: دادستانی با تشکیل کمیته امنیت روانی با تمام توان به مقابله با هر آنچه امنیت روانی و فیزیکی مردم را تهدید می‌کند، خواهد پرداخت و از موارد نقض و مخدوش کردن حقوق عامه جلوگیری می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از روابط عمومی دادگستری، مهدی بخشی، امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در نشست رؤسای حوزه‌های قضائی و دادستان‌های سراسر استان کرمان با موضوع بررسی برنامه‌های عملیاتی سال ١۴٠٣ دادگستری استان کرمان، اظهار کرد: سند تحول قضائی با توجه به قانون اساسی و قوانین و مقررات هم سو با نظام، اهداف انقلاب، بیانات امام راحل و یکی از موضوعات مورد توجه و تأکید مقام معظم رهبری طی چند سال گذشته بوده است.

وی شرط اول قضاوت را انقلابی بودن، انقلابی ماندن، دفاع از ارزش‌های امام (ره) و شهدا و تبعیت از ولی عادل دانست و افزود: کسی که در مسند مسئولیت است، همواره باید با داشتن منش انقلابی، اخلاص و سخت‌کوشی در راستای تحقق سند تحول قوه قضائیه تلاش کند.

دادستان کرمان خدمت کردن به مردم را یک توفیق و موهبت بزرگ دانست و تصریح کرد: در ابتدای سال جاری ٧٩ برنامه در راستای سند تحول قوه قضائیه ابلاغ شده و در دادستانی مرکز استان نیز برنامه یک ساله ۱۴۰۳ را مبتنی بر سند تحول تنظیم کرده‌ایم.

وی با اشاره به تهیه کاربرگ‌هایی جهت نظارت بیشتر بر دادسراهای سراسر استان گفت: از طریق این کاربرگ‌ها، ارزیابی جامعی برای سنجش عملکرد در شاخص‌های متعددی از جهت انطباق با مفاد سند تحول صورت می‌گیرد و نقاط قوت و ضعف در دادسراهای استان به صورت دقیق شناسایی می‌شود.

بخشی خواستار توجه جدی دادستان‌های سراسر استان به عملکرد حوزه‌های تحت امر خود و همچنین رسیدگی سریع توأم با دقت به پرونده‌ها شد و افزود: تعیین تکلیف هر چه سریع‌تر پرونده‌های موجود در نیروی انتظامی و ضرورت افزایش نظارت بر عملکرد ضابطین و ارائه آموزش‌های لازم به آن‌ها نیز در اولویت دادستان‌های سراسر استان قرار گیرد.

وی هتک حرمت و هرگونه افترا و تهمت ناروا به افراد را مذموم شمرد و به همه مقامات قضائی استان توصیه کرد، مبارزه جدی با فساد را در اولویت کارها و امور خود قرار دهند و در عین حال توجه و اهتمام ویژه به حفظ حرمت و آبروی مسئولینی که هنوز جرم آن‌ها ثابت نشده نیز داشته باشند.

دادستان کرمان یکی دیگر از مظاهر صیانت از حقوق عامه را برخورد و مقابله با شایعه‌سازان و نشردهندگان اکاذیب و اقداماتی که در فضای مجازی باورهای مردم را نشانه گرفته‌اند و موجبات تشویش اذهان مردم را فراهم می‌آورند، دانست و تاکید کرد: دادستانی کرمان با تشکیل کمیته امنیت روانی با تمام توان به مقابله با هر آنچه امنیت روانی و فیزیکی مردم را تهدید می‌کند، خواهد پرداخت و از موارد نقض و مخدوش کردن حقوق عامه جلوگیری خواهد کرد.

وی در ادامه با اشاره به ماندگاری طولانی‌مدت وسایل نقلیه و اموال توقیفی در حوزه پرونده‌های مواد مخدر در استان بیان کرد: الحمدالله با اقدام جهادی و شبانه‌روزی در راستای دستور رئیس محترم قوه قضائیه و دادستان کل کشور، پارکینگ خودروهای توقیفی مواد مخدر وضعیت مطلوبی دارد اما باید این روند را ادامه دهیم تا برای بار دیگر پارکینگ‌ها پر نگردند و هر چه سریع‌تر در جهت تعیین تکلیف این خودروها اقدام شود.

بخشی خاطرنشان کرد: دادستان‌ها ضمن حضور در انبارها و پارکینگ‌های خودروهای توقیفی غیر مواد مخدر، علل ماندگاری خودروها به ویژه موتورسیکلت‌ها را مورد بررسی قرار دهند و با صدور دستورات قضائی لازم، موانع موجود را در جهت تعیین تکلیف آن‌ها رفع کنند.

کد خبر 749647

دیگر خبرها

  • از جوابیه جواد هاشمی به ماجرای رپ خوانی تا حاشیه ای برای «نون.خ»
  • واکنش فعالان فضای مجازی به ادعای بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • اتمام حجت دادستان کرمان با شایعه‌سازان در فضای مجازی
  • آغاز طرح ملی مشاركت اجتماعی مردم در فضای مجازی از تابستان
  • راه‌اندازی شورای فضای مجازی در استان بوشهر
  • حرف‌های سلمان نون خ با مردم در ساختمان صدا و سیما |‌ ویدئو
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد