Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@22:06:06 GMT

قهر سینماگران با اکران آنلاین

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۸۷۰۰۷

قهر سینماگران با اکران آنلاین

در حالی که این روزها امیدی به اکران فیلم‌ها در سینما نیست، حالا پس از گذشت یک سال از تجربه ناموفق اکران آنلاین، بسیاری از سینماگران به این شیوه نمایش دیگر اقبالی نشان نمی دهند.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر قدس آنلاین، «بخت با سینما یار نیست!» شاید این جمله گویاترین چیزی باشد که احوال این روزهای سینما را تعریف می کند و هرچه جلوتر می رویم شرایط برای سینما سخت تر و عرصه بر آن بیشتر تنگ می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از بازگشایی و تعطیلی های مکرر سینما گرفته تا قدرت نمایی شبکه نمایش خانگی و به گوشه راندن سینما. مساعدت مسئولان فرهنگی هم کمکی به حال و روز سینما نمی کند و تغییر رده‌بندی شغلی سینماها و امکان فعالیت بیشتر، با قرمز شدن بسیاری از شهرها باز هم درهای سینما را بسته و چراغ هایش را خاموش کرده است.

در این شرایط اکران آنلاین تنها گزینه پیش رو است؛ تجربه ای که سال گذشته کلید خورد اما درنهایت با قاچاق و فروش بسیار پایین فیلم ها تبدیل به یک طرح شکست خورده شد. حالا دیگر سینماگران هم به اکران آنلاین اقبالی نشان نمی دهند و شاید مصمم تر از سال پیش می دانند که نمی خواهند فیلم هایشان را در VODها اکران کنند.

وزارت ارشاد برای تضمین امنیت فیلم ها چه کرده است؟

علی قوی تن، کارگردان سینما که دو فیلم «رویای سهراب» و «آرزوی زیبا» را آماده اکران دارد و برای «آرزوی زیبا» پروانه نمایش هم گرفته در واکنش به نمایش این فیلم ها در فضای آنلاین می گوید: واقعیت این است به اکران آنلاین علاقمندم و اتفاقاً این شکل از اکران در شرایط فعلی شاید بازدید و فروشی به مراتب بیشتر از سینمای گیشه داشته باشد، اما مسئله اینجاست که دولت و وزارت ارشاد چه ساز و کاری برقرار کرده تا امنیت فیلم ها را تضمین کند!

وی در ادامه می افزاید: ما فیلمسازان تابحال هیچ حرکت و سیاستی مبنی بر حمایت و پشتیبانی از فیلم ها در اکران آنلاین ندیده ایم. به نظرم در این زمینه باید با نگاه کارشناسانه بررسی های دقیقی صورت بگیرد و در این صورت است که فیلم ها می توانند با تضمین در پلتفرم های آنلاین اکران شوند و سرمایه آنها هم تا حدودی بازگشت داشته باشد. متاسفانه ورود به این فضا بدون پیشتوانه ‌و ایده است و وزارت فرهنگ و ارشاد باید مستقیماً به آن ورود کند زیرا در غیر این صورت دوباره مافیا شکل می‌گیرد و تولیدکنندگانی که هزینه زیادی برای فیلم‌ها دادند، اثر را در اختیار پخش‌کننده و مافیا قرار می‌دهند و سودش را هم می‌برند.

این کارگردان با تاکید بر راه اندازی شبکه های آنلاین تحت مدیریت وزارت ارشاد یادآور می شود: باید فیلم ها را در این شبکه ها با تمهیدات خاصی نمایش دهند و امنیت آنها را تضمین کنند تا برای آنها که از این شرایط سوءاستفاده می کنند دیگر قاچاق فیلم مقرون به صرفه نباشد.

منتظر وضعیت مطلوب اکران در سینما می مانم

اما مرتضی شایسته، تهیه کننده سینما که با سه فیلم «بی صدا حلزون»، «ورود و خروج ممنوع» و «راند چهارم» در انتظار اکران است، در تحلیل وضعیت پیش روی سینما و انتخاب گزینه «اکران آنلاین» برای فیلم هایش می گوید: تمایلی به اکران آنلاین فیلم هایم ندارم و منتظرم وضعیت اکران در سینماها به شرایط مطلوبی برسد و آنها را در سالن های سینما به نمایش درآورم. البته اگر این شرایط طولانی شود و امکان اکران در سالن های سینما مقدور نباشد در نهایت مجبوریم به اکران آنلاین روی بیاوریم اما درحال حاضر بیشتر به دنبال اکران سینمایی هستیم.

قاچاق فیلم ها؛ همچنان مهمترین دغدغه سینماگران

این تهیه کننده معتقد است مهمترین مسئله ای که فیلمسازان و صاحبان آثار بابت آن نگرانی فراوانی دارند، قاچاق فیلم ها در نتیجه اکران آنلاین فیلم هاست که تنها چند ساعت پس از اکران فیلم، سر از شبکه های ماهواره ای در می آورد.

اما نادر مقدس که فیلم «شاه ماهی» را آماده نمایش دارد در ارزیابی وضعیت موجود سینما و تصممیش برای اکران فیلم می گوید: در حال حاضر هیچ تمایلی به اکران فیلمم ندارم و حتی شرایط را برای اکران آنلاین به ویژه برای فیلم هایی مانند فیلم خودم اصلاً مناسب نمی دانم. به دلیل اینکه ما بازیگران مطرح سینمایی مانند این سریال هایی که در حال پخش از شبکه نمایش خانگی هستند، در این فیلم نداریم و شانس دیده شدن در این فضا بسیار کم است و علاوه بر این اکران آنلاین فضای قابل اعتمادی هم نیست و با این وضعیتی که وجود دارد و به سرعت فیلم ها کپی و قاچاق می شوند فقط به فیلم و صاحب اثر ضربه می زنند.

فعلاً چاره ای جز صبر و تحمل نداریم

این فیلمساز با تاکید بر این که چندان به اکران «شاه ماهی» فکر نمی کنم و بیشتر درگیر حضور آن در جشنواره جهانی فجر هستم تا ببینیم در آینده چه وضعیتی پیش می آید، می گوید: متاسفانه سینما در شرایط بسیار بدی است و از آنجایی که خودم هم مدیریت یک سینما را در شهرستان برعهده دارم شاهد این هستم که در مازندارن نیز نزدیک به 15 ماه است سینما به طور کامل تعطیل شده است. با این وضعیت چه اطمینانی به اکران وجود دارد؟ حالا ما با این شرایط انتظار داریم در فضای مجازی موفق باشیم؟ به نظرم فعلا باید صبر و تحمل کنیم تا ببینیم چه پیش می آید.

عادل تبریزی، کارگردان جوان سینما که سال گذشته با «گیج گاه» به عنوان نخستین فیلمش در جشنواره سی و نهم فجر حضور داشت و با استقبال مخاطبان هم مواجه شد، درباره اکران آنلاین این فیلم به خبرنگار ما می گوید: فعلاً به اکران آنلاین فکر نمی کنم و با این شرایطی که در حال حاضر وجود دارد اعتقادی به آن ندارم. فیلم من هم ادای دینی به سینما است و ترجیحم این است که به صورت آنلاین اکران نشود اما شاید تهیه کنندگان تصمیم دیگری بگیرند.

شیوه های مدیریتی فعلی سینما را به حاشیه رانده است

وی با بیان اینکه باید سیاستی اتخاذ کنیم تا سینما فراموش نشود، ادامه می دهد: همین الان هم این شکل از مدیریت باعث شده مردم سینما را فراموش کنند. مردم این روزها دیگر به تماشای فیلم ها در خانه و پلتفرم های آنلاین عادت کرده اند و نگرانی من از این است که اگر روزی کرونا از بین برود هم مردم به سینماها بازنگردند و همچنان فیلم ها را از پلتفرم های آنلاین تماشا کنند و سینما به تدریج حذف شود.

وی در پاسخ به این پرسش که تامین امنیت فیلم ها تا چه حد می تواند مشوق و محرک خوبی برای استقبال سینماگران از عرضه  آثارشان در اکران آنلاین باشد، می گوید: بحث قاچاق فیلم از زمان فیلم های VHS تا حال حاضر وجود داشته و اتفاق و نگرانی تازه ای نیست. ضمن اینکه می بینیم فیلم هایی که در حال حاضر هم به صورت آنلاین اکران شدند کاملاً ضررده هستند.

می ترسم با این شرایط سینما فراموش شود

به گفته این فیلمساز، سینما رفتن آیینی دارد اما شیوه مدیریت فرهنگی به سمتی رفته که سینما در حال فراموش شدن است و این خیلی خطرناک است. آیین سینما رفتن سال به سال بیشتر از دل خانواده ایرانی بیرون می رود. این که مردم بلیت بخرند و در صف بایستند و تمام شور و حالی که در سینما رفتن وجود داشت از بین رفته و این نفس های آخری است که سینما می کشد، اما نباید وضعیت به گونه ای پیش برود که مردم فقط گزینه تماشای آنلاین فیلم ها را داشته باشند وبه همان بسنده کنند، از طرفی برای من هم سخت است که یک فیلم بسازم و روی پرده سینما دیده نشود.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اکران سینماها اکران آنلاین عادل تبریزی مرتضی شایسته علی قوی تن نادر مقدس اکران آنلاین فیلم ها اکران فیلم قاچاق فیلم فیلم ها فیلم ها حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۷۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکران آنلاین فیلم «عامه‌پسند» با بازی باران کوثری و فاطمه معتمدآریا

اکران آنلاین فیلم «عامه‌پسند» با بازی فاطمه معتمدآریا، هوتن شکیبا و باران کوثری از ۲۵ اردیبهشت آغاز می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، فیلم سینمایی «عامه‌پسند» اثری از سهیل بیرقی از ساعت ۸ شب سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ در فیلم‌نت اکران آنلاین می‌شود. این فیلم ۹۱ دقیقه‌ای در زمان اکران در سینماها توانست توجه منتقدان و مخاطبان را جلب کند.

در خلاصه داستان «عامه پسند» آمده است: «فهیمه میربُد بعد از بیست و هشت سال زندگی مشترک در آستانه شصت سالگی از همسرش جدا می‌شود؛ چک مهریه‌اش را تحویل می‌گیرد و با وسایل شخصی‌اش که اندازه یک چمدان است راهی می‌شود به مقصد زادگاهش. شهرستانی کوچک که همه ساکنین یکدیگر را می‌شناسند و همچنان فضایی سنتی در آن‌جا حکمفرما است. فهیمه حالا با یک برگ چک‌ در شهری کوچک می‌خواهد دوباره از صفر شروع کند و زندگی که خودش دوست دارد را بسازد؛ او می‌خواهد برای خودش فقط برای خودِ خودش زندگی کند!»

برخی از عوامل این ملودرام اجتماعی عبارتند از نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده: سهیل بیرقی، مدیر فیلمبرداری: حسین جعفریان، تدوین: هایده صفی یاری، موسیقی: کریستف رضاعی، مدیر تولید: مجید کریمی، صداگذاری و میکس: انسیه ملکی، صدابردار: سعید احمدی، طراح گریم: مهرداد میرکیانی و رکسانا نیک پور، عکاس: مریم تخت‌کشیان، دستیار کارگردان و برنامه‌ریز: امید شیرانگیز.

بازیگران فیلم فاطمه معتمدآریا، هوتن شکیبا و باران کوثری هستند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: اعلام زمان جدید اکران آنلاین «ویلای ساحلی» کارگردان فیلم کاپیتان: اکران آنلاین یک قاچاق محترمانه است توضیح تهیه‌کننده «پرویزخان» درباره اعتراض احمدرضا عابدزاده و اکران آنلاین

دیگر خبرها

  • اکران آنلاین فیلم «عامه‌پسند» با بازی باران کوثری و فاطمه معتمدآریا
  • واکنش رئیس سازمان سینمایی به اظهارنظرها درباره بیکاری سینماگران و زیر سوال بردن فروش فیلم‌ها
  • بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلم‌ها ندارد
  • انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم/ رونق تولید و نمایش فیلم‌ها موجب کاهش بیکاری سینماگران شده است
  • واکنش تهیه کننده «پرویزخان» به اعتراض احمدرضا عابدزاده
  • توضیح تهیه‌کننده «پرویزخان» درباره اعتراض احمدرضا عابدزاده و اکران آنلاین
  • «نمایش» به اکران آنلاین رسید/ «تیر خلاص» به فرانسه
  • اکران تگزاس ۳ از ۲ خرداد در سینماهای سراسر کشور
  • «تگزاس ۳» و «عطرآلود» به سینما می‌آیند
  • رقابت ستاره‌ها در سینما و آغاز اکران یک اکشن