Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی سازمان انتقال خون کشور گفت: سال‌هاست که اهدای خون هیجانی جای خود را به اهدای خون مسئولانه و آگاهانه در کشور داده است.

«بشیر حاجی بیگی» سخنگوی سازمان انتقال خون کشور در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به ضرورت اهدای پلاسما از سوی بهبودیافتگان مبتلا به کرونا، بیان کرد: در حال حاضر و در دنیا استفاده و تزریق پلاسمای غنی از آنتی‌بادی بهبودیافتگان کرونا به بیماران بستری در بیمارستان که در اوایل دوره بیماری خود هستند و یا بیماران بستری که دارای بیماری زمینه‌ای با نقض تولید آنتی‌بادی بر علیه کرونا هستند، رایج است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: به مبتلایان کرونا تاکید می‌کنیم، ۲۸ روز بعد از بهبود بیماری برای اهدای پلاسما اقدام کنند.در این مدت بیشترین اهدای پلاسما به تهران، آذربایجان غربی، یزد، خوزستان و اطفهان نربوط بوده است.

حاجی بیگی ضمن تشکر از اهداکنندگانی که همیشه همراه نیازمندان خون کشور هستند، افزود: بیشترین میزان اهدای خون در سال گذشته به استان‌های تهران، فارس، خراسان رضوی، اصفهان، مازندران و خوزستان مربوط است.

وی گفت: عزیزانی که دارای گروه خونی منفی هستند، خواهش ما این است که اقبال و توجه بیشتری به اهدای خون داشته باشند، در کشور ۱۰ درصد اهدا کنندگان دارای گروه خونی منفی هستند که آمار پایینی است.

حاجی بیگی ادامه داد: افرادی که گروه خونی o منفی هستند، به عنوان دهندگان عمومی محسوب می‌شوند که نیاز به این گروه خونی قابل اهمیت است.

وی بیان کرد: در سال ۹۹ نزدیک به یک میلیون و نهصد و چهار هزار واحد خون اهدا شد که به علت شیوع کرونا اهدای خون نسبت به مدت مشابه سال قبل نزدیک به ۸ درصد کاهش داشت.

سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه در کشور ما از سن ۱۸ سالگی تا ۶۰ سالگی می‌توان خون اهدا کرد، ادامه داد: اهداکنندگان مستمر خون حداقل در سال دو بار خون اهدا می‌کنند که افراد ۱۸ تا ۲۵ سال ۱۷ درصد و ۲۶ تا ۳۵ سال ۳۸ درصد، ۳۶ تا۴۵  سال ۲۷ درصد و ۴۶ تا ۵۵ سال ۱۵ درصد و ۵۶ تا ۶۰ درصد ۳ درصد خون اهدا می‌کنند.

وی گفت: بیشترین میزان اهدای خون در کشور را ۲۶ تا ۳۵ ساله‌ها شامل می‌شوند و ایران به عنوان اولین کشور منطقه مدیترانه شرقی توانست در سال ۲۰۰۷ میلادی به شاخص ۱۰۰ درصد اهدای خون داوطلبانه و بدون چشمداشت دست پیدا کند.

حاجی بیگی بیان کرد: در مراکز انتقال خون نباید کیفیت فدای کمیت شود و توجه داشته باشید، بهترین محل ذخیره سازی خون در رگ‌های اهداکنندگان است تا هر وقت به خون و فرآورده‌های آن احتیاج پیدا کردیم مردم یار و یاور سازمان انتقال خون باشند.

وی افزود: اهدای خون باید همیشگی و به صورت مستمر باشد، با توجه به نیاز بیمارستان‌ها به پلاکت که یکی از فرآورده‌های مشتق خون است، این فراورده در خارج از بدن و درون کیسه‌های خون تا سه روز پایدار است.

حاجی بیگی با اشاره به نیاز جدی بعضی بیماران به خون، ادامه داد: ۲۰ درصد خون تهیه شده در کشور به مصرف بیماران تالاسمی می‌رسد، بنابراین اهدای خون باید به صورت روزانه باشد و سال‌هاست که اهدای خون هیجانی جای خود را به اهدای خون مسئولانه و آگاهانه در کشور داده است.

وی در پایان در مورد شرایط اهدای خون گفت: افرادی که قصد اهدای خون دارند، باید وزن آنها بالای ۵۰ کیلوگرم باشد و آقایان در سال ۴ بار و خانم‌ها به دلیل مسائل فیزیولوژیک سه بار در سال می‌توانند اهدای خون انجام دهند، ولی افرادی که عمل جراحی قلب باز داشتند و یا زنان شیر ده از اهدای خون معاف هستند، چرا که سلامت اهدا کنندگان برای سازمان انتقال خون بسیار مهم است.

لینک کوتاه: asriran.com/003H8A

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سازمان انتقال خون حاجی بیگی گروه خونی اهدای خون خون اهدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۸۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اداره کل دارو بدون سرپرست/ جایگزین احتمالی پیکانپور کیست؟

به گزارش خبرنگار آنا، اداره کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از هفته گذشته که محمد پیکانپور مدیرکل آن با حکم معاون رئیس جمهور به سازمان برنامه و بودجه رفت، بدون مدیرکل باقی مانده است و تا امروز نیز سید حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو که خود در ادواری سمت مدیرکل دارو را بر عهده داشت هنوز برای این اداره کل مهم سرپرستی تعیین نکرده است.

اداره کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو متولی اصلی تأمین، نظارت و سیاست‌گذار اصلی دارو در کشور است و می‌توان گفت مهمترین و اصلی‌ترین نهادی در کشور است که نبض دارو در کشور را در دست دارد. مدیران اسبق این اداره کل اکنون هم در بخش‌های دولتی و هم خصوصی نیز به عنوان اصلی‌ترین سیاست‌گذاران و فعالان حوزه دارو محسوب می‌شوند، بسیاری از آنان در مقاطعی به ریاست سازمان غذا و دارو نیز رسیده‌اند محمد رضا شانه‌ساز و سید حیدر محمدی از جمله این افراد بوده‌اند.

محمد پیکانپور که تا هفته قبل مدیریت این اداره کل را بر عهده داشت از جمله نزدیک‌ترین افراد به رئیس سازمان بود مورد که در سال 1401 همزمان با ورود مجدد محمدی به سازمان غذا و دارو جایگزین شمالی در اداره کل دارو و مواد شد. در اواخر پاییز سال گذشته پیکانپور به مدیریت هولدینگ تیپیکو نیز نزدیک شد، اما در نهایت در سازمان غذا و دارو باقی ماند، چرا که یافتن جایگزینی با مشخصات پیکانپور برای محمدی مشکل بود، اما سر انجام با رفتن وی به سازمان برنامه و بودجه محمدی باید هرچه زودتر باید فردی به عنوان مدیرکل یا سرپرست اداره کل دارو به طبقه ششم سازمان غذا و دارو بفرستد.

بر اساس شنیده‌های خبرنگار آنا از سازمان غذا و دارو، محمدی از بین غلامحسین صادقیان، حسین شمالی، یک نفر را قرار است به عنوان سرپرست اداره کل دارو و مواد تحت کنترل تعیین کند.

غلامحسین صادقیان، مدیرکل کنونی حوزه ریاست سازمان غذا و دارو نیز همچون پیکانپور از نزدیکترین و معتمدترین مدیران نزدیک به سید حیدر محمدی است که پیش از این ریاست انجمن داروسازان اصفهان، معاونت اجرایی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، عضویت در شورای شهر اصفهان را بر عهده داشته است.

حسین شمالی هم پیش از این مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو تحت ریاست بهرام دارایی بود. از جمله اقداماتی که در دوران مدیریت وی صورت گرفت انجام طرح جنجالی دارویار بود. با انتصاب سید حیدرمحمدی به ریاست سازمان غذا و دارو، شمالی نیز از این سمت عزل شد.

علیرضا رستمی نیز فرد دیگری است که از او به عنوان یکی از جایگزین‌های پیکانپور نام برده می‌شود، اکنون سرپرست اداره کل فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو و همزمان رئیس اداره بازرسی این سازمان است که پیش از صادقیان مدیرکل حوزه ریاست سازمان غذا و دارو را بر عهده داشت.

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • اداره کل دارو بدون سرپرست/ جایگزین احتمالی پیکانپور کیست؟
  • تبادل مرگ و زندگی در جریان اهدای عضو
  • بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟
  • تحرک بین المللی دانشجویان انتقال فناوری به جهان را تسهیل می‌بخشد
  • ۱۵۵ اصفهانی همزمان با سالروز شهادت امام صادق (ع) خون اهدا کردند
  • ثبت پنجمین اهدای عضو طی سالجاری درچهارمحال وبختیاری
  • انتقال آب از سد دز به سد کرخه
  • اهدای عضو بیمار مرگ مغزی همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • اهدای ۸ سری جهیزیه به نوعروسان نیازمند در هریس