Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-06@00:35:56 GMT

بایدن در تقابل با چین و روسیه

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۹۱۸۴۹

بایدن در تقابل با چین و روسیه

با تشدید اختلافات میان چین و امریکا، بخصوص در دوران ترامپ، واشنگتن وارد اختلافات کشورهای مجاور دریای جنوبی چین با چین شده است و به آن دامن می زند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید ترکاشوند؛ دولت جدید ایالات متحده آمریکا به رهبری«جوزف رابینت بایدن» رئیس جمهور ۷۸ ساله پس از ماه ها از تشکل کابینه رویکرد متفاوت تری نسبت به «دونالد ترامپ» در سیاست خارجی خود اتخاذ کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون ایالات متحده آمریکا تصمیم گرفته است که با رقیبان سر سخت خود یعنی روسیه و چین طوری دیگر رفتار کند. راهبردی که شاید  بتوان ریشه اصلی و نمونه  هایی از آن را در سیاست خارجی «باراک اوباما» در قبال این دو کشور جست و جو کرد.

 

حقیقت این است که روسیه و چین  در مقطع فعلی آن کشور هایی نیستند که وی در زمان معاونتش برای باراک اوباما با آنها در تعامل بود. اکنون بایدن، رئیس جمهور سالخورده آمریکا به همراه «آنتونی بلینکن» رئیس دستگاه دیپلماسی خود تصمیم گرفته است که جبهه جنگ خود با چین و روسیه در نزدیک ترین محل به دشمن خود قرار دهد ؛جایی در پشت دروازه های روسیه و چین.

 

 «اوکراین»  نقاط استراتژیک آمریکا وآخرین سنگر برای مهار قدرت روسیه

بسیای از کارشناسان وتحلیلگران حوزه روابط بین الملل بر این باورند که بایدن به نوعی میراث دار سیاست های اوباما است با این تفاوت که وی این سیاست ها را با کمی تغییر به اجرا گذاشته است. اکنون وی تصمیم گرفته  از طریق اتحادیه اروپا و اوکراین برای روسیه چالش ایجاد کند؛ دقیقا همان کاری که در سال ۲۰۱۴ همگام با نا آرامی های اوکراین و نتیجه ای جز عزل «ویکتور یانکویچ»  طرفدار روسیه به همراه نداشت.

 

با چنین وضعیتی  اکنون آتش تنش هایی روسیه و اوکراین دوباره جان گرفته وایالات متحده آمریکا برای به چالش کشیدن روسیه در این میان از اوکراین حمایت می کند. البته  در مقطع فعلی آمریکا چند قدمی نسبت به وقایع سال ۲۰۱۲ جلوتر است؛ در مقطع فعلی آمریکا  نیاز به یک براندازی یا یک نا آرامی ندارد بلکه با همراهی با رئیس جمهور فعلی اوکراین و کشور های اروپایی زخم خورده از دوران ترامپ با تمام قوا با تقابل روسیه ای می روند.

 

دمیدن بر آتش اختلاف در آب های چین جنوبی

 اما سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا معطوف به روسیه نیست و صد ها کیلومتر آن طرف، آمریکا در دریای چین جنوبی به تقابل با رقیب سرسخت اقتصادی خود یعنی جمهوری خلق چین می پردازد. اختلافات  در دریای چین جنوبی  تبدیل به مسئله ای شده است که اکنون ایالات متحه آمریکا با استفاده از چنین  اختلافی سعی در ضربه زدن به جمهوری خلق را دارد.

 

 در میان کشورهای ساحلی دریای جنوبی چین، ویتنام تنها کشوری است که نه تنها مرز زمینی با چین دارد بلکه پرتنش ترین روابط را در دوره معاصر با پکن داشته است. این در حالی است که ویتنام در چارچوب اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا «آ.سه.آن» روابط تجاری گسترده‌ای با چین دارد. ارزش معاملات تجاری ویتنام و چین به بیش از یکصد میلیارد دلار در سال می‌رسد.

 

اختلافات دریایی میان چین و ویتنام بسیار بیشتر و برای هر دو کشور مشکل آفرین است. زیرا آنها نتوانسته‌اند برسر مبنای حقوقی الزام‌آور در تعیین حق حاکمیت شان در دریای جنوبی چین، به توافق برسند. اگر چه مرز زمینی چین و ویتنام در قراردادی بین چین و فرانسه در سال  ۱۸۸۶ تعیین و در یازده سال پس از آن، در مراحل مختلف تثبیت شده بود. بخش عمده اختلافات مرزی بین چین و ویتنام به خلیج تونکین و دریای جنوبی چین مربوط می‌شود.

 

اندونزی یکی دیگر از کشورهایی است که با چین بر سر مالکیت دریای جنوبی چین اختلاف دارد؛ اختلاف اندونزی با چین بر سر جزایر«ناتونا» و آب‌های پیرامونی آن است. مجمع‌الجزایر ناتونا شامل ۲۷۲ جزیره در دریای جنوبی چین، در سواحل شمال غربی جزیره بورنئو بین شبه‌جزیره مالزی و برونئی است. ناتونا دارای ذخایر بزرگ گاز طبیعی است. این جزایر در حال حاضر به عنوان یک پایگاه دریایی مورد بهره‌برداری اندونزی قرار می‌گیرد.

 

اندونزی هر چند مشکلات و اختلافات خود در دریای جنوبی چین را با پکن آشکار نمی‌کند اما چراغ خاموش، استراتژی دریا محور خود را دنبال می‌کند تا به یک قدرت دریایی در این منطقه تبدیل شود. استیلا و اعمال قدرت جمهورب چین در دریای جنوبی همواره برای نخبگان این کشور از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. چنان چه در مقطعی  که تنش بین چین و اندونزی بالاگرفت با  تغییر نام دریای چینی جنوبی توسط  دولت اندونزی، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به چنین اقدامی از سوی دولت اندونزی، اعلام کرد «نام دریای جنوبی چین در دنیا شناخته شده است و این دریا مرزهای مشخص جغرافیایی دارد.

 

با تشدید اختلافات میان چین و امریکا، بخصوص در دوران ترامپ، واشنگتن وارد اختلافات کشورهای مجاور دریای جنوبی چین با چین شده است و به آن دامن می زند. چین نیز با وضع مقررات جدید و ایجاد محدودیت در دریای جنوبی چین، سعی در خنثی کردن مداخلات آمریکا در منطقه دارد. شاید اوج تنش های میان ایالات متحده آمریکا و جمهوری خلق چین در زمان ترامپ و در مباحث اقتصادی بوده است اما اکنون  بایدن رئیس جمهورآمریکا است. دموکرات ها همیشه با اتکا بر قدرت نرم خود و توانایی اجماع سازی که دارند می خواهند دشمنان خود را از میان بردارند. یقینا  سیاست خارجی ترامپ یکی از پر تنش ترین دوره هایی است که در تاریخ سیاسی ایالات منحده آمریکا ثبت شده است؛ حال باید دید ایالات متحده آمریکا تحت رهبری بایدن سالخورده چطور می تواند رقبای قدرتمند خود را بدون هیچ گونه تنشی مهار کند.

 

سعید ترکاشوند - کارشناسی علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: یادداشت دانشجویی چین روسیه امریکا بایدن ایالات متحده آمریکا دریای جنوبی چین سیاست خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۱۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین در دریای زرد رزمایش نظامی ۸ روزه برگزار می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، اداره ایمنی دریایی چین امروز یکشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد پکن رزمایش‌های نظامی هشت روزه را در بخش شمالی دریای زرد برگزار خواهد کرد.

در این بیانیه آمده است که این رزمایش‌ها قرار است در دریای بوهای، که خلیج داخلی در شمال دریای زرد است، از ساعت ۱۶:۰۰ (۸:۰۰ به وقت گرینویچ) در ۵ ماه می تا ساعت ۱۶:۰۰ روز ۱۲ ماه می انجام شود.

این بیانیه به جزئیات بیشتر این رزمایش اشاره‌ای نکرده است.

ارتش چین در حالی این رزمایش را آغاز می‌کند که «لین جیان» سخنگوی وزارت خارجه چین سه‌شنبه گذشته اعلام کرد که پکن از فیلیپین می‌خواهد که اقدامات تحریک‌آمیز را متوقف کند و عزم و اراده چین برای حفظ حاکمیت خود را به چالش نکشد.

پیش از این فیلیپین گارد ساحلی چین را به آزار و اذیت و آسیب رساندن به یکی از قایق های این کشور در منطقه مورد مناقشه دریای چین جنوبی متهم کرده بود. کشتی‌های فیلیپین بدون اجازه چین وارد شدند و گارد ساحلی چین اقدامات لازم را برای فرار آنها انجام داد.

«دریاسالار جان لانگ آکیولینو» فرمانده نیروهای آمریکا در منطقه این دو-پاسفیک روز یکشنبه چین را متهم به اتخاذ راهبرد «قورباغه آب‌پز» کرد، چون فعالانه تنش‌ها در این منطقه را به‌صورت تدریجی افزایش می‌دهد.

جان لانگ در گفت‌وگو با فایننشال‌تایمز گفت که در طول سه سالی که به عنوان فرمانده نیروهای آمریکا در ایندوپاسفیک بوده، چین سرعت توسعه نظامی خود را افزایش داده و توانایی‌های رو به رشد خود را با رفتارهای بی ثبات کننده تر مطابقت داده است.

وی دراین‌باره گفت: «چین روزبه‌روز تهاجمی‌تر، جسورتر و خطرناک‌تر می‌شود.»

آکیلینو همچنین افزود که چین رفتار تهاجمی خود را از طریق راهبرد «قورباغه آب‌پز» تشدید می‌کند، که از طریق آن به تدریج دما را بالا می‌برد به طوری که خطر نهایی تا زمانی که خیلی دیر نشده بود، نادیده گرفته می‌شد.

این مقام نظامی آمریکا مدعی شد که «باید رفتار بد چین که خارج از هنجارهای حقوقی بین المللی است توصیف شود. و این موضوع را باید همه کشورهای منطقه بیان کنند» وی افزود که پکن در کل منطقه درگیر راهبرد «شاید برابر است» است.

کد خبر 6097361

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی مشاور بایدن: اوکراین سال آینده به روسیه ضد حمله می‌زند
  • چین در دریای زرد رزمایش نظامی ۸ روزه برگزار می‌کند
  • چین برای اولین بار توافقنامه ادعایی 2016 دریای چین جنوبی با فیلیپین را منتشر کرد
  • زور آزمایی اف ۱۶ آمریکا با سوخو ۳۵ روسیه + فیلم | روسیه سواحل غربی آمریکا را تهدید کرد؟ | این غول‌های جنگی را در آسمان دریای برینگ ببینید
  • روسیه: رزمایش ناتو برای تقابل با ماست؛ ادعای حمله ترکیبی دروغ است
  • مسکو: ناتو برای تقابل احتمالی با روسیه آماده می‌شود
  • تداوم بارش‌های رگباری؛ هشدار سیل به ۱۳ استان کشور
  • سامانه بارشی جدید دوشنبه از غرب وارد کشور می‌شود
  • تداوم بارندگی‌ها در کشور / دمای هوا در بعضی مناطق کاهش می‌یابد
  • تحولات اوکراین|قصد بایدن برای حمایت غیرعلنی از کی‌یف