Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده» عزت‌الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بخش خبری ساعت 21 شبکه یک سیما، الزاماتی را در خصوص حضور شرکت‌های خارجی در بازار کشورمان برشمرد.

رئیس کمیسیون صنایع با اشاره به مذاکرات روزهای اخیر ایران با طرف‌های غربی، اظهار داشت: «نتیجۀ مذاکره قرار است برداشته شدن تحریم‌ها باشد؛ برداشتن تحریم‌ها نیز اگر محقق شود معنایش این است که واردات و صادرات به کشور زیاد خواهد شد و شرکت‌های خارجی برای کار و مشارکت و تولید به کشورمان می‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی افزود: «حضور شرکت‌های خارجی امری طبیعی است که در دورۀ قبل از تحریم‌ها سابقه دارد؛ ضمن اینکه اگر تحریم‌ها برداشته شود لابد مجدداً هجوم خواهند آورد.»

اکبری به ذکر خاطره‌ای از سال‌های گذشته پرداخت و گفت: «خاطرم هست وقتی در وزارت نفت مدیریت شرکت کالا را بر عهده داشتم، بعد از امضای برجام شرکت‌های خارجی هجوم آوردند؛ البته حضور این‌ها در کشور این‌طوری است که هیچ‌گونه اطمینانی را برای مردم و بازار داخل ایجاد نمی‌کنند. هر وقت بخواهند می‌آیند و هر وقت اراده کنند می‌روند. نمونۀ بارز این رفت‌وآمد همین شرکت پژو و رنو است.»

رئیس کمیسیون صنایع با تأکید بر اینکه «چنین وضعیتی مطلوب نیست» یادآور شد: «منافع ملی ما ایجاب می‌کند که شرکت‌های خارجی برای ورود به بازار ایران طبق چارچوب‌ها و برنامه‌های ما برای تولید ملی پیش بروند، در واحدهای تولیدی ما سرمایه‌گذاری درازمدت کنند که صادرات‌محور باشد. مردم ایران نمی‌پذیرند که شرکت‌های خارجی بدون قاعده هر وقت خواستند بیایند و هر وقت بخواهند بروند.»

وی در توضیح وضعیت شرکت‌های داخلی در سال‌های گذشته، گفت: «معتقدم شرکت‌های داخلی توانستند خودشان را به بهترین شکل در میزان تولید و حتی در کیفیت نشان بدهند؛ البته نمی‌خواهم بگویم این‌ها امکان رقابت با بهترین برندهای بین‌المللی را دارند، اما می‌شود گفت از این بازۀ زمانی تحریم‌ها به‌عنوان یک فرصت استفاده کرده و تهدید را به فرصت تبدیل کردند تا به بهترین شکل تولید کنند.»

اکبری گفت: «ممنوعیت واردات در سال 97 خیلی به نفع شرکت‌های داخلی بود و آنها خود را نشان دادند؛ حالا بعضی‌ها صادرات هم می‌کنند. من اطلاع دارم چند قلم اصلی لوازم خانگی که مثلاً 12 میلیون قطعه نیاز دارند این‌ها 15 میلیون تولید کرده‌اند.»

رئیس کمیسیون صنایع تصریح کرد: «هر شرکت خارجی که می‌خواهد وارد ایران شود باید در جهت تقویت تولید ملی قدم بردارد. نباید اجازه بدهیم که این‌ها به اقتصاد و تولید و صنعت کشورمان لطمه بزنند. بازار کشور ما وقتی در اختیار این‌ها قرار می‌گیرد بازار کشور آنها نیز باید در اختیار کشور ما قرار بگیرد؛ بدین معنا که محصول تولیدی آنها در داخل کشور ما، به کشور خودشان صادر شود.»

وی این برنامه را در جهت «تقویت و ارتقاء کیفیت تولیدات داخلی» جزء اصلی‌ترین برنامه‌ها دانست و توضیح داد: «با این کار تولید تقویت‌شده و صادرات رونق پیدا می‌کند. نباید بازار کشور ما به آسانی در اختیار کشورهای خارجی قرار بگیرد و هر طور خواستند عمل کنند.»

اکبری خاطرنشان کرد: «واحدهای تولیدی کشور ما به‌خوبی کار خود را بلد هستند و الان هم همگی در حال برداشتن گام‌های بلند برای صادرات هستند و این روش فرصت خوبی برای صادرات‌محور شدن و برند شدن شرکت‌های داخلی بشمار می‌رود.»

رئیس کمیسیون صنایع در پایان با اشاره به اینکه «برای این کار به حمایت دولت نیاز است»، گفت: «حرف ما این است که اگر مذاکرات فعلی قرار است نتیجه داشته باشد، باید حضور شرکت‌های خارجی و واردات کالا به کشور مدیریت‌شده و دقیق باشد؛ از طرفی ظرفیت داخلی نباید معطل مذاکرات بماند. خیلی از شرکت‌های داخلی قوی هستند و در تولید جهش داشتند، که باید از این‌ها حفاظت کند. سیاست دولت باید این‌گونه باشد و هر جا قانون نیاز باشد مجلس در خدمت هست.»

منبع: نماینده

کلیدواژه: شرکت های خارجی نماینده رئیس کمیسیون صنایع شرکت های خارجی شرکت های داخلی بازار کشور تحریم ها کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۹۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم این کشورها کُشته مُرده بستنی ایرانی هستند

محمدجواد شکری، از فعالان صنعت تولید و تجارت بستنی می‌گوید: «بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده ایرانی به کشور‌های همسایه صادرات بستنی دارند که بیشتر به عراق و کشور‌های حوزه خلیج‌فارس مانند عمان و کویت و امارات، به‌ویژه شهر دوبی است.»

«در ایران روزانه حدود هزار و ۲۰۰تن بستنی مصرف می‌شود که از این میزان حدود هزار تن از سوی شرکت‌های صنعتی و ۲۰۰تن هم از سوی کارگاه‌ها و بستنی‌سازی‌های سنتی تولید می‌شود.» اینها را محمدجواد شکری، از فعالان صنعت تولید و تجارت بستنی در ایران در مورد آمار تولید و صادرات بستنی در کشور می‌گوید. اما مهم‌تر از بستنی‌هایی که مصرف داخلی دارند، لژیونر‌ها و صادراتی‌ها هستند؛ بستنی‌هایی که با برند ایرانی شهرت جهانی کسب کرده و دل مشتری‌ها را به‌دست آورده‌اند.

شکری در مورد صادرات بستنی می‌گوید: «بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده ایرانی به کشور‌های همسایه صادرات بستنی دارند؛ صادراتی که رکورد ۴۰۰تن بستنی در روز را به دست‌آورده است؛ بستنی‌هایی که بیشتر به عراق و کشور‌های حوزه خلیج‌فارس مانند عمان و کویت و امارات به‌ویژه شهر دوبی می‌رسند. علاوه بر حوزه خلیج‌فارس، بستنی‌های ایرانی به کشور‌های آذربایجان، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان و حتی کشور‌های آفریقایی مانند لیبی هم صادر می‌شود و صادرکنندگان نیم‌نگاهی هم به بازار چین دارند.»

مردم جهان بستنی ایرانی را با چه طعم‌هایی دوست دارند؟

شکری با بیان اینکه صادرات بستنی ایرانی به کشور‌های دیگر با توجه به فرهنگ و ذائقه هر کشوری و با بسته‌بندی‌های مختص هر منطقه انجام می‌شود، می‌گوید: «چینی‌ها مزه‌های ایرانی مانند رز، گلاب و زعفران را خیلی دوست دارند و کشور‌های همسایه شمال ایران طعم زردآلو را می‌پسندند.»

این فعال صنعت تولید و تجارت بستنی با بیان اینکه بستنی ایران حتی به آمریکا و کانادا هم صادرات می‌شود، می‌گوید: «هرچند صادرات ما به این کشور‌ها محدود به ایرانیان ساکن در آنجا می‌شود، اما در شهر‌هایی مانند تورنتو عرضه بستنی ایرانی به جز فروشگاه‌های ایرانی به فروشگاه‌های غیرایرانی هم رسیده، ضمن اینکه به‌دنبال توسعه صادرات بستنی به آمریکا هم هستیم.»

بستنی زعفرانی ابتکار ایرانی

بستنی از فرنگ به ایران رسید. ناصرالدین‌شاه قاجار در سفر به فرانسه بعد از خوردن بستنی میوه‌ای فرانسوی، عاشق این دسر جذاب شد و به خدم‌وحشم خود دستور داد طرز تهیه آن را از فرانسوی‌ها بگیرند و به ایران بیاورند و اینگونه شد که پای بستنی به ایران باز شد. نخستین کسی که در تهران بستنی درست کرد «ممد ریش» نامی بود که با چرخ دوره‌گردی‌اش روانه کوچه و بازار می‌شد و بستنی می‌فروخت. پس از او، اکبر مشتی (مشدی) به بستنی رنگ و بوی ایرانی داد و بستنی زعفرانی تولید کرد. طعم این بستنی آنقدر خاص و خوب بود که خیلی زود در میان ایرانیان و جهانیان محبوب شد. اواخر دهه۴۰ شمسی، دستگاه‌های بستنی‌سازی وارد ایران شدند و بستنی در طعم‌ها و برند‌های مختلف عرضه شد.

منبع: همشهری آنلاین

tags # اخبار اجتماعی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • مردم این کشورها کُشته مُرده بستنی ایرانی هستند
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • لوله‌سازی اهواز در مسیر توسعه صادرات
  • بیش از ۱۰۰ مذاکره هیئت‌های تجاری داخلی و خارجی در غرفه فارس
  • کورس مذاکرات هیئت‌های تجاری داخلی و خارجی در غرفه فارس
  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • زنجان چه ظرفیت‌های صادراتی دارد؟ + فیلم