Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا در جهان، علائم مختلفی از این بیماری، عوارض طولانی‌مدت آن و تأثیرات جهش‌های مختلف آن گزارش شده به گونه‌ای که تاکنون چندین جهش از این ویروس در جهان شناسایی شده که کرونا با «جهش دوگانه» آخرین مورد آن است که در کشور هند شناسایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویروس کرونا شناسایی شده در هند ترکیبی از دو جهش است که این ویروس را عفونی‌تر و آن را قادر ساخته تا بر آنتی بادی‌ها نیز غلبه پیدا کند. افزایش اخیر موارد ابتلاء به ویروس کرونا در هند ناشی از ویروس با جهش دوگانه است که نه تنها افراد آسیب پذیر بلکه از افراد جوان‌تر نیز قربانی می‌گیرد؛ بنابراین می‌توان گفت جهش‌های جدیدتر بیشتر سلامت افراد را تهدید می‌کند و در مقایسه با گونه اصلی ویروس کشنده‌تر است.

همچنین از آنجایی که کووید -۱۹ یک بیماری عفونی است، جهش‌های مختلف آن موجب مسری‌تر شدن بیماری می‌شود. افزایش موارد جدید ابتلاء و پیامد‌های ناشی از این بیماری نشان می‌دهد جهش جدید که موجب طغیان ویروس کرونا در کشور هند شده از قابلیت گسترش سریع‌تری برخوردار است. همچنین علاوه بر ویروس با جهش دوگانه، جهش سه‌گانه ویروس کرونا نیز در بخش‌هایی از کشور هند شناسایی شده که نسبت به جهش‌های قبلی کشنده‌تر است.

این گونه تاکنون در ۱۸ کشور جهان شناسایی شده که بیشترین موارد مربوط به مسافرانی است که از هند وارد آن‌ها شده‌اند از همین رو طبق اعلام سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا یکی از موضوعاتی که اکنون با آن مواجه هستیم انتشار ویروس جدید جهش یافته هندوستان است و استان‌هایی که در مرز شرقی کشور و در همسایگی پاکستان و افغانستان هستند باید مراقبت بیشتری کنند و شیوه نامه‌ها را بشدت رعایت کنند.

ویروس هندی کشنده‌تر و مسری‌تر از گونه‌های دیگر است

کمترین میزان رعایت دستور العمل ها  در حال حاضر به استان سیستان و بلوچستان اختصاص دارد

طبق اعلام وزارت بهداشت، در حال حاضر استان‌های سیستان و بلوچستان و ایلام با حدود ۳۰ درصد کمترین میزان رعایت پروتکل‌ها را به خود اختصاص داده‌اند و این در حالی است که میانگین رعایت دستور العمل های  بهداشتی در سراسر کشور، در بازه زمانی ۱۸ تا ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۰، معادل ۵۸ درصد بوده است در حالی که سطح مورد انتظار رعایت دستور العمل های بهداشتی در سراسر کشور برای مهار بیماری و خروج از موج چهارم، حداقل ۹۰ درصد تعیین شده است.

سیستان و بلوچستان از نظر زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی با مشکل مواجه است

مجتبی جهانتیغ پزشک سیستانی گفت: ویروس‌های تنفسی در واقع هیچ حد و مرزی نمی‌شناسند و به راحتی نمی‌توان از انتشار آن‌ها جلوگیری کرد بلکه در بسیاری از نقاط دنیا مسئولان بهداشتی به دنبال به تأخیر انداختن ابتلاء افراد هستند، زیرا با این کار می‌توان فرصت کافی برای اقدامات پیشگیرانه از جمله واکسیناسیون را به دست آورد.

وی با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان ضعیف‌ترین و محروم‌ترین منطقه کشور از نظر زیرساخت‌ها به ویژه سلامت، سرانه تخت بستری، پزشک متخصص، امکانات تشخیصی و… است، افزود: یک جهش معمولاً دو تا سه ماه طول می‌کشد تا بخواهد جایگزین دیگری شود از همین رو باید به گونه‌ای عمل کنیم که شیوع ویروس را به تأخیر بیندازیم.

این پزشک ادامه داد: به نظر می‌رسد ویروس جهش یافته هندی ترکیبی از ویروس‌های جهش یافته انگلیسی و برزیلی باشد که به مراتب قدرت سرایت و کشندگی بالاتری دارد.

وی تصریح کرد: علاوه بر اینکه سیستان و بلوچستان از نظر زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی با مشکل مواجه است کمترین میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حفاظتی در کشور را نیز به خود اختصاص داده و در منطقه بلوچستان تقریباً خبری از رعایت دستور العمل ها  و ماسک زدن نیست.

جهانتیغ گفت: از همین رو با توجه به این شرایط نقش عالمان دینی و بزرگان و ریش سفیدان طوایف برای اطلاع رسانی در خصوص لزوم رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و همچنین فاصله اجتماعی بسیار پر رنگ و تأثیرگذار است.

در حال حاضر روزانه هزاران تردد مجاز و غیرمجاز از طریق مرز‌های سیستان و بلوچستان انجام می‌شود

وی بیان کرد: البته نقش مسئولان هم در کنترل و جلوگیری از شیوع ویروس کرونای هندی بسیار حائز اهمیت است، زیرا در حال حاضر روزانه هزاران تردد مجاز و غیرمجاز از طریق مرز‌های سیستان و بلوچستان انجام می‌شود در حالی که وحشی‌ترین و کشنده‌ترین جهش کرونا در هند رخ داده و پاکستان و افغانستان را نیز به زودی آلوده خواهد کرد.

این پزشک با تاکید بر لزوم انسداد هرچه سریع‌تر مرز و تسریع واکسیناسیون در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: علاوه بر آن لغو پرواز‌های مستقیم از شبه قاره هند به مناطق مرکزی کشور و یا مرز آبی چابهار و کنترل تردد‌های مرزی اتباع ایرانی و پاکستانی از خلال گذرگاه‌های غیر رسمی ایران و پاکستان از جمله مهمترین اقداماتی است که مسئولان کشور و استان باید هرچه سریع‌تر نسبت به آن تصمیم گیری کنند.

اما نکته عجیب اینجاست که مسئولان سیستان و بلوچستان به عنوان پیشانی مبارزه با گسترش ویروس جهش یافته هندی در کشور تاکنون هیچ اقدام عملیاتی به جز چند اظهار نظر کلی انجام نداده‌اند از همین رو با توجه به اینکه انتقال این نوع جهش یافته از ویروس بسیار سریع است باید هرچه سریع‌تر اقدامات پیشگیرانه نیز انجام شود.

منبع: مهر

انتهای پیام/گ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا هندی دانشگاه علوم پزشکی رعایت دستور العمل ها سیستان و بلوچستان ویروس کرونا شناسایی شده حال حاضر همین رو جهش یافته کشنده تر سریع تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۰۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم| اعترافات عضو گروهک تروریستی انصارالفرقان در سیستان و بلوچستان

دریافت 11 MB

دیگر خبرها

  • معرفی ظرفیت‌های تولیدی وصادراتی سیستان وبلوچستان درنمایشگاه اکسپو
  • سیستان‌وبلوچستان، چهارم دروابستگی به آب قنات برای کشاورزی
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • سیستان و بلوچستان بعد از سیل (عکس)
  • فیلم| اعترافات عضو گروهک تروریستی انصارالفرقان در سیستان و بلوچستان
  • بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد
  • (تصاویر) آبتنی کودکان در سیل سیستان و بلوچستان
  • سیستان و بلوچستان پتانسیل‌های فراوانی در زمینه‌های تولیدی و اقتصادی دارد
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • اظهارات جدید وزیر کشور درباره دیوار کشی در استان سیستان و بلوچستان