Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا -
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به داستان دختران حضرت شعیب در قرآن و احترام و جایگاهی که قرآن برای این دختران قائل شده است، حمایت از دخترانی که از والدین پیر خود مراقبت می‌کنند را یکی از سبک‌های زندگی قرآنی معرفی کرد.
سبک زندگی از موضوعات حیاتی و مهم اجتماعات بشری است و ابعاد مختلف زندگی انسان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرآن کریم به عنوان والاترین و تأثیرگذارترین وسیله تربیتی می‌تواند چراغ راهی برای یافتن صحیح‌ترین مسیر به سوی مقصد حیات طیبه باشد. بدین جهت خبرگزاری ایکنا بنابر رسالت آموزشی خود اقدام به تهیه مجموعه کلیپ‌های «حیات اجتماعی در سایه قرآن» با حضور طاهره همیز، استاد حوزه و دانشگاه کرده است و در ماه مبارک رمضان به بیان نکات اخلاقی و آموزشی برای خانواده‌ها می‌پردازد.
در هشتمین بخش از این مجموعه همیز به بیان جایگاه دخترانی که از والدین خود مراقبت می‌کنند نزد خداوند پرداخت و با تأکید بر اینکه باید برای این دختران تسهیلاتی در نظر گرفت، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند سعی کنید سبک زندگی خود را از قرآن استخراج کنید. در ماه رمضان که قرآن می‌خوانید مطالب زیبایی برای استخراج سبک زندگی هست. در سوره قصص آنجایی که خداوند در مورد دختران حضرت شعیب صحبت می‌کند و می‌فرماید: وقتی که دختران شعیب کنار ایستاده بودند و گوسفندانشان را آب نمی‌دادند تا آقایان بروند، حضرت موسی نشسته بود، وقتی این صحنه را دید چون مرد غیرتمندی بود جلو رفت و ‌پرسید شما چرا جلو نرفتید تا از حقتان استفاده کنید؟
قرآن می‌گویند: «وَلَمَّا وَرَدَ مَاءَ مَدْیَنَ وَجَدَ عَلَیْهِ أُمَّةً مِنَ النَّاسِ یَسْقُونَ وَوَجَدَ مِنْ دُونِهِمُ امْرَأَتَیْنِ تَذُودَانِ قَالَ مَا خَطْبُکُمَا قَالَتَا لَا نَسْقِی حَتَّى یُصْدِرَ الرِّعَاءُ وَأَبُونَا شَیْخٌ کَبِیرٌ؛ و چون به آب مدین رسید گروهى از مردم را بر آن یافت که [دام‌هاى خود را ] آب مى‌دادند و پشت‏ سرشان دو زن را یافت که [گوسفندان خود را] دور می‌کردند [موسى] گفت منظورتان [از این کار] چیست گفتند [ما به گوسفندان خود] آب نمى‏‌دهیم تا شبانان [همگى گوسفندانشان را] برگردانند و پدر ما پیرى سالخورده است» آیه 23 سوره قصص).
خداوند چه قدر زیبا از دخترانی که از پدر پیرشان حمایت می‌کردند صحبت می‌کند و کمالات آنها را برمی‌شمرد و می‌گوید آنها عفیف بودند و اگرچه مجبور بودند کار مردانه انجام دهند اما با مردان برخورد نمی‌کردند. قرآن حتی نوع قدم برداشتن آنها را نیز مطرح و بیان می‌کند که با حیا قدم برمی‌داشتند.
چرا برای دخترانی که از والدین پیر خود مراقبت می‌‌کنند امتیاز قائل نمی‌شویم؟
چرا در جامعه ما به دخترانی که از پدران و مادران پیرشان نگهداری می‌کنند از نظر اجتماعی بها نمی‌دهیم؟ بیایید کمی فکر کنیم. در قوانین کشور ما، پسری که از پدر بالای 60 سال خود مراقبت می‌کند از سربازی معاف می‌شود. اما چرا برای دختران امتیاز قائل نشده‌ایم؟ 
من پیشنهاد کرده‌ام به دخترانی که از والدین خود مراقبت می‌کنند و به همین دلیل نتوانسته‌اند ازدواج کنند یکسری کارت شفقت اهدا شود تا امتیازات مالی داشته و هزینه‌ها برای آنها کمتر شود. از طرف دیگر این امتیازات مالی می‌تواند به ازدواج این دختران نیز کمک کند و دیگر نیازی نیست والدین خود را به خانه سالمندان ببرند چراکه هزینه آن تأمین می‌شود. یعنی به جای اینکه هزینه خانه سالمندان کنیم می‌توانیم خانواده‌ها را قوی کنیم تا در درون خانواده اعضا از هم مراقبت کنند.
قرآن می‌گوید خداوند به این دختران که از پدر پیر خود مراقبت می‌کردند جایزه داده و یکی از آنها با حضرت موسی(ع) ازدواج می‌کند. در دعای ام داوود می‌خوانیم یا حافظ بنت شعیب. خداوند از اینها محافظت می‌کرده است تا در شغل مردانه‌ای که انجام می‌دادند آسیب نبینند.
وقتی خداوند این قدر عمیق و دقیق است، چرا ما چنین موقعیت‌های اجتماعی برای آنها درست نکنیم. وقتی من این پیشنهاد را دادم مطرح شد که بودجه به دولت تحمیل می‌شود اما این اشکالی ندارد، می‌توان بودجه‌ای برای این دختران در نظر گرفت. همینگونه می‎توان از قرآن برای سبک زندگی بهره برد.
متاسفانه مرورگر شما قادر به پخش این فایل نیست!
آرشیو ویدئو
یکشنبه 05 اردیبهشت 1400 - 12:35

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: خود مراقبت سبک زندگی پیر خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۱۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت کامل یک مرجع تقلید از «طرح نور»: امری مبارک است | درباره حجاب به شدت حساسیم

آیت الله نوری همدانی گفت: مکرر درباره اقتصاد و معیشت مردم داد زدیم و نگران زندگی مردم هستیم، برای برطرف شدن ربای خانمان سوز در بانک‌ها فریاد زدیم.

به گزارش شفقنا، این مرجع تقلید در دیدار عده‌ای از بانوان قرآن پژوه اظهار داشت: همه باید به تعالیم و دستورات قرآن و اهلبیت (علیهم السلام) برگردیم و عمل کنیم. هیچ دینی همانند اسلام جایگاه و عظمت زن را محترم نشمرده است. اسلام به تمام جفا‌هایی که در طول تاریخ شده پاسخ داد و ملاک برتری را از جنسیت خارج کرد

 

او به نقش زن در طول تاریخ در عرصه‌های مختلف علمی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی اشاره کرد و افزود: امروز جایگاه بانوان باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و نباید به بهانه‌های مختلف جایگاه آن‌ها را متزلزل کرد.

آیت الله نوری همدانی با اشاره به آیات قرآن پیرامون حجاب گفت: آنچه مسلم است وجوب حجاب است و باید در جامعه اسلامی به آن عمل شود و از بی‌حجابی به عنوان یک منکر جلوگیری شود.

او در ادامه خاطرنشان کرد: همانطور که از خطاب قرآن هم استفاده می‌شود از امر به پیامبر (صلی الله علیه و آله) که به زنان خود ابلاغ کن؛ مسئولان هم باید از کارگزاران و کارمندان خود شروع کنند، قبلا هم گفتم آیا صدا و سیما برای حجاب فرهنگ سازی کرده یا خلاف آن عمل نموده است؟ امروز وضعیت حجاب در ادارات دولتی چگونه است؟ آیا نهاد‌های فرهنگی به وظیفه خود عمل کرده و موضوع حجاب را فرهنگسازی نموده و توانسته اند به این همه هجمه در فضای مجازی در این باره پاسخ دهند؟ باید این‌ها را درست کرد، مردم ببیند که ما از خودمان شروع کردیم بهتر می‌پذیرند.

او در پایان در پاسخ به سوالی، طرح نیروی انتظامی را با در نظر گرفتن رعایت شرایط امر به معروف و نهی از منکر لازم و ضروری دانسته و خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی برنامه‌ای را در این زمینه آغاز کرده بنام طرح نور که امری مبارک و مورد حمایت است.

او در ادامه افزود: اگر جایی هم یک مامور ناخواسته اشتباه کرد نباید اصل این طرح زیر سؤال برود و نیروی انتظامی که وقف ایجاد امنیت در کشور است و هنوز در حال شهید دادن است را تضعیف کنیم و از جلوگیری منکر بزرگ بی حجابی دست برداشت

آیت الله نوری همدانی در ادامه افزود: عده‌ای از فضلای محترم در حرم تجمع داشتند و بعضی‌ها هم به دفتر ما مراجعه کردند و از باب وظیفه شرعی نامه‌ای دادند و نگران موضوع حجاب بودند، ولی بعضی‌ها زیر سؤال می‌بردند که چرا درباره مسائل دیگر حوزه حساس نیست و گاهی هم می‌گویند تا وضعیت اقتصادی حل نشود، تا اختلاس حل نشود، تا فلان موضوع حل نشود به حجاب پرداخته نشود، بله مکرر درباره اقتصاد و معیشت مردم داد زدیم و نگران زندگی مردم هستیم، برای برطرف شدن ربای خانمان سوز در بانک‌ها فریاد زدیم، درباره جلوگیری از فساد تذکر دادیم و ادامه می‌دهیم و به همان ترتیب درباره حجاب به شدت حساس هستیم و تذکر درباره بی حجابی طبق قانون و شرع وظیفه است و از قرار اطلاع، مجلس مشغول بررسی لایحه عفاف و حجاب است که باید با متخصصین امر و دلسوزان مشورت و مطابق با قانون و شرع مقدس اسلام باشد.

من به بعضی‌ها که درباره جلوگیری از این منکر بی حجابی حرف دارند عرض می‌کنم وصیت نامه شهدا را بخوانید چقدر این عزیزان درباره حجاب سفارش می‌کنند اینان جان دادند، تا ارزش‌ها از بین نرود و بدانیم کوتاهی در این موضوع گناه است.

دیگر خبرها

  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی
  • آزمون نهایی طرح ملی «زندگی با آیه ها» در آستارا برگزار شد
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • حمایت کامل یک مرجع تقلید از «طرح نور»: امری مبارک است | درباره حجاب به شدت حساسیم
  • ویژگی‌های «عملیات وعده صادق» چه بود؟
  • دشمن می‌داند دست ما پُر است/ وعده صادق به ملت ایران ابهت داد
  • ۸۰۰ هزار نفر گواهی حفظ را در طرح «زندگی با آیه‌ها» دریافت کردند
  • صدور گواهی حفظ قرآن برای ۸۰۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • برگزاری مرحله استانی مسابقات قرآن و عترت و نماز به میزبانی شهر کهک