Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-30@08:51:43 GMT

افزایش خطر ابتلا به کووید ۱۹ با بیماری لثه

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۰۲۲۴۹

نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد بیماری لثه می‌تواند احتمال ابتلا به کووید ۱۹ شدید را افزایش دهد. خبرگزاری میزان _ مهر به نقل از مدیسن نت نوشت: تحقیقات قبلی نشان داد که رگ‌های خونی بیش از مجاری هوا، در بیماری کووید ۱۹ تحت تأثیر قرار می‌گیرند. حال تحقیقات جدید نشان می‌دهد که غلظت بالای کروناویروس در بزاق و بیماری‌های لثه (پریودنتیت) با افزایش خطر مرگ ناشی از کووید ۱۹ ارتباط دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  این مطالعه فعلی گزارش می‌دهد که کروناویروس می‌تواند از طریق بزاق وارد ریه‌ها شود، چراکه ویروس مستقیماً از دهان به جریان خون، به ویژه در افراد مبتلا به لثه‌های بیمار، منتقل می‌شود.   دکتر «آئین چاپل»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بیرمنگام انگلیس، در این باره می‌گوید: «این مدل ممکن است به ما کمک کند تا درک کنیم که چرا برخی از افراد به بیماری کووید ۱۹ مبتلا می‌شوند و برخی دیگر به آن مبتلا نمی‌شوند. همچنین می‌تواند نحوه مدیریت ویروس را تغییر دهد و در جستجوی درمان‌های ارزان قیمت یا حتی رایگان مرتبط با دهان و در نهایت، نجات جان افراد باشد.»   به گفته محققان، ویروس با رسیدن به جریان خون می‌تواند با عبور از رگ‌های گردن و قفسه سینه به قلب برسد، قبل از اینکه به رگ‌های خونی ریه‌ها پمپاژ شود.   تجمع پلاک دندانی و التهاب لثه موجب افزایش احتمال رسیدن کووید ۱۹ به ریه‌ها می‌شود و نوع شدیدتر عفونت ایجاد می‌شود.   چاپل توضیح داد که بیماری لثه به میکروارگانیسم‌ها اجازه می‌دهد وارد خون شوند. وی گفت: «مسواک زدن دقیق و استفاده از نخ دندان برای کاهش تجمع پلاک، و همچنین دهان شویه‌های خاص یا حتی شستشوی آب نمک می‌تواند به کاهش غلظت ویروس در بزاق کمک کند.»   وی در ادامه توضیح داد: «این مراحل می‌تواند به کاهش پیشرفت بیماری ریه کمک کند و خطر ابتلاء به کووید ۱۹ شدید را کاهش دهد.»   محققان اظهار داشتند که شواهدی در دست است که برخی از مواد موجود در دهان شویه‌های ارزان قیمت و قابل دسترس در غیرفعال سازی کروناویروس بسیار مؤثر هستند. بیشتر بخوانید: همه چیز درباره کرونای هندی انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود. برچسب ها: کرونا کروناویروس

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا کروناویروس کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۲۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن

زهرا سید معملی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه ها و رده های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان  مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که 17 تا 19 اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می شود، گفت: در این سه روز برنامه های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • ۱۰ راهکار ساده برای رفع بوی بد دهان
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن