Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@16:53:34 GMT

کشف روش جدید برای درمان بیماری‌های مزمن ریه

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۰۸۵۶۹

کشف روش جدید برای درمان بیماری‌های مزمن ریه

تیمی از متخصصان گروه مهندسی پزشکی دانشگاه کارنگی ملون موفق شدند با استفاده از درمان‌های ترکیبی، طول عمر دستگاه‌های ریه مصنوعی بیماران مبتلا به مشکلات تنفسی را از چند هفته به چند ماه افزایش دهند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، گزینه‌های درمانی ده‌ها میلیون فرد مبتلا به بیماری‌های مزمن ریوی به درمان‌های کوتاه‌مدت دارویی و اکسیژن‌درمانی محدود می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال تیمی از متخصصان گروه مهندسی پزشکی دانشگاه کارنگی ملون در حال کار روی فن‌آوری‌های نوآورانه برای توسعه اثربخشی طولانی‌مدت درمان‌های بیمارن ریوی و استفاده از اندام مصنوعی به‌منظور حل این معضل در سطح جهانی هستند و در طول زمان روی تعدادی از فن‌آوری‌های ضد انعقادی به طور مستقل کار کرده‌اند. هدف نهایی تیم تحقیقاتی، تولید یک دستگاه ریوی مصنوعی است که بتواند با ماندگاری و قابلیت اطمینان کافی برای درمان‌های طولانی‌مدت مؤثر واقع شود. قصد آن‌ها کمک به رفاه حال بیماران است.

این تیم باتوجه به این ایده که پوشش‌های سطحی "پلی‌کربوکسی‌بتائین" (PCB) به عنوان اولین خط دفاعی عمل می‌کند و فاکتور مهارکننده XII یا FXII۹۰۰ مراقب هرگونه فعال‌سازی باقی‌مانده لخته شدن است، به منظور دستیابی به تأثیرگذاری بیشتر، دو فن‌آوری مستقل پوشش‌های سطحی PCB و مهارکننده FXII۹۰۰ را برای جلوگیری از خرابی دستگاه‌های ریه مصنوعی، به دلیل تشکیل لخته و بدون ایجاد هیچ‌گونه عوارض جانبی منفی ترکیب کردند. این ترکیب جدید جایگزین ایمن‌تری برای داروی "هپارین"، استاندارد طلایی فعلی در درمان‌های ضد انعقادی خون محسوب می‌شود که مشخص شده است در بیماران، خطرات خون‌ریزی ایجاد می‌کند.

اقدام بدن برای لخته شدن سریع خون در صورت حضور اجسام خارجی، بزرگترین مانع در رشد اندام‌های مصنوعی حامل خون است و تجهیزات پیشرفته موجود برای حفظ زندگی، فقط می‌تواند یک تا سه هفته قبل از ترومبوز یا انعقاد، از این روند پیشگیری کند که این امر باعث ایجاد ناتوانی در عملکرد دستگاه می‌شود. اکسیژن‌رسانی غشای خارج از بدن (ECMO) که به آن "اکسیژناسیون غشایی" یا حمایت حیاتی برون‌پیکری نیز گفته می‌شود، یکی از نمونه‌های تجهیزات پشتیبانی‌کننده زندگی است که امروزه استفاده می‌شود. ECMO یا اکمو، شیوه‌ای است که در آن با هدف احیای قلبی-تنفسی و فراهم کردن اکسیژن کافی برای فردی که سیستم تنفسی و گردش خون او توانایی اکسیژن‌رسانی کافی برای ادامه زندگی را ندارد، دستگاهی در خارج از بدن فرد بیمار نصب می‌شود که مسئولیت این ارگان‌های حیاتی را در خارج از بدن برعهده می‌گیرد. با این حال این شیوه فقط در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها موجود است. این روش ایجاب می‌کند که داروهای ضد انعقادی مانند هپارین برای بیماران تجویز شود که خطر عوارض ناشی از خونریزی را افزایش می‌دهد.

به منظور دستیابی به انعقاد خون موثر بدون خطر خونریزی، تیم مذکور روی فن‌آوری FXII۹۰۰ متمرکز شدند و با همکاری محققان دانشگاه واشنگتن نشان دادند که ترکیب پوشش‌های سطح PCB و FXII۹۰۰ می‌تواند یک ضد انعقاد موثر برای پشتیبانی از ریه مصنوعی باشد. مقایسه اثرات تشکیل و کاهش لخته خون در افرادی که به مدت یک ساعت، با استفاده از هر سه روش مختلف ضدانعقادی خون ارزیابی شدند، نشان داد که این ترکیب، در مقایسه با استاندارد بالینی ضد انعقاد هپارین، در حالی که زمان خونریزی طبیعی بافت را حفظ می‌کند، انعقاد خون را ۹۴ درصد کاهش می‌دهد.

اساساً فن‌آوری‌های این چنینی، محدودیت‌های فعلی دستگاه‌های مصنوعی ریه را برطرف می‌کند و منجر به افزایش چرخه عمر آن‌ها می‌شود. بدین‌ترتیب یک ریه مصنوعی به جای چند هفته، دو تا سه ماه دوام پیدا خواهد کرد، کیفیت زندگی بیماران را بهبود خواهد بخشید و به آن‌ها این امکان را خواهد داد که دستگاه مذکور را هر ماه به خانه ببرند و فقط برای تعویض آن به مراکز درمانی مراجعه کنند. در صورتی که بتوان استراژی‌های ضد انعقاد خون را که منجر به تسریع لخته شدن خون در ریه یا دستگاه‌های ریه مصنوعی می‌شود، کاهش داد، بیمار می‌تواند با آسودگی خیال و بدون تجربه هیچ‌گونه عارضه خون‌ریزی، دوره درمانی طولانی‌مدتی را با تنفسی راحت‌تر سپری کند.

نتایج این بررسی در مجله Biomaterials منتشر شده است.

کد خبر 488407

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بیماری ریوی فناوری های نوین بیماری های ریه بیماری های تنفسی درمان بیماری ها سلامت ریه ها علم و فناوری فناوری تکنولوژی درمان بیماری های مزمن ریه انسداد مزمن ریوی بیماری های قلبی و ریوی تازه های پزشکی ریه مصنوعی مشکلات تنفسی بهبود مشکلات تنفسی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ضد انعقاد ریه مصنوعی فن آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۸۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کبد چرب و دردسرهایش

آفتاب‌‌نیوز :

«امروزه در جهان کبد چرب به یک بیماری اپیدمی و همه‌گیر تبدیل شده به طوری که از هر ۱۰ نفر در جهان یک نفربه آن بیماری مبتلاست. در ادامه به بررسی این بیماری خواهیم پرداخت.

کبد چرب چیست؟

بیماری کبد چرب به دلیل تجمع چربی مازاد در کبد ایجاد و اغلب در افرادی دیده می‌شود که اضافه وزن دارند یا چاق هستند. کبد چرب معمولاً در مراحل اولیه آسیبی ایجاد نمی‌کند و علایمی ندارد، اما در صورت بدتر شدن می‌تواند منجر به آسیب جدی به کبد شود.

علت بیماری کبد چرب

کبد چرب می‌تواند ناشی از مصرف زیاد الکل باشد، اما بیشتر افراد مبتلا به این بیماری دچار بیماری نوع غیرالکلی هستند که ناشی از مصرف الکل نیست. عواملی که در ایجاد این بیماری نقش دارد، عبارت‌اند از:

فشار خون بالا

افزایش کلسترول و تری گلیسیرید خون

ابتلا به دیابت نوع ۲

اضافه وزن و چاقی به‌خصوص در اطراف شکم

برخی افراد به دلایل دیگری مثل سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، هپاتیت B مزمن، هپاتیت C مزمن، بیماری هموکروماتوز و عوارض جانبی برخی دارو‌ها به کبد چرب مبتلا می‌شوند.

انواع کبد چرب غیر الکلی

کبد چرب ساده یا استئاتوز (کبد چرب گرید یک): در این مرحله سلول‌های چربی شروع به رسوب در کبد می‌کنند. در کبد چرب گرید یک هیچ التهاب یا زخمی وجود ندارد.

استئاتوهپاتیت غیر الکلی (کبد چرب گرید۲): این مرحله زمانی رخ می‌دهد که تجمع چربی در سلول‌های کبد با التهاب همراه باشد.

فیبروز (کبد چرب گرید۳): این مرحله زمانی اتفاق می‌افتد که بافت اسکار پایدار در کبد و در رگ‌های خونی اطراف کبد وجود داشته باشد. در کبد چرب گرید ۳ کبد می‌تواند به درستی عمل کند.

سیروز کبدی (کبد چرب گرید۴): در این مرحله کبد به درستی کار نمی‌کند و علایمی مانند زرد شدن پوست و سفیدی چشم‌ها و درد مبهم در سمت راست پایین دنده‌ها شروع می‌شود.

علایم کبد چرب

کبد چرب دارای این علایم است:

درد شکم

از دست دادن اشتها

کاهش وزن

ضعف یا خستگی

حالت تهوع

خارش پوست

زردی پوست و چشم

کبودی پوست و خون ریزی آسان

ادرار تیره‌رنگ

تغییر رنگ مدفوع

تجمع مایع در شکم (آسیت)

تورم پا‌ها

خوشه‌های قابل مشاهده از رگ‌های خونی زیر پوست

بزرگ شدن سینه در مردان

سرگیجه

درمان و پیشگیری

درمان کبد چرب بستگی به علت آن دارد، بعضی از انواع آن ممکن است نیازی به درمان نداشته باشد. اصلاح سبک زندگی علاوه بر درمان می‌تواند باعث پیشگیری از این بیماری شود.

اجتناب از مصرف الکل و دیگر مواد سمی: پرهیز از مصرف الکل، ضروری‌ترین بخش کنترل کبد چرب الکلی است. همچنین بیماران باید از مصرف دارو‌هایی مثل کورتیکواستروئید‌ها که باعث آسیب به کبد می‌شود، اجتناب کنند.

رژیم غذایی: رژیمی با چربی تعدیل شده برای پیشگیری از کبد چرب توصیه می‌شود.

کاهش وزن: کاهش وزن می‌تواند باعث کاهش مقدار چربی جمع شده در کبد شود.

ورزش: ورزش منظم برای بهبود این بیماری، مفید و روشی مناسب برای کاهش کلسترول و تری گلیسیرید خون است.

دارودرمانی تحت نظر پزشک: دارو‌هایی که برای درمان مقاومت انسولین استفاده می‌شود، می‌تواند مفید باشد.

گیاه خار مریم (Milk Thistle): خار مریم گیاهی است که برای درمان بیماری‌های کبدی استفاده و باعث افزایش تولید آنزیم‌های آنتی اکسیدانت می‌شود که به کبد برای شکستن و دفع مواد سمی کمک می‌کند. همچنین این گیاه ممکن است باعث افزایش تولید سلول‌های کبدی جدید شود. البته مصرف آن باید تحت نظر پزشک باشد.

برای بیمارانی به بیماری کبد چرب گرید ۲ مبتلا هستند، بهترین راه درمان، تغییر سبک زندگی است. با خوردن غذا‌های کم چرب و افزایش فعالیت بدنی می‌توانید بیماری خود را درمان و هر چند وقت یک بار با پزشک متخصص مشورت کنید.»

منبع: روزنامه خراسان

دیگر خبرها

  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • علائم فشار خون بالا
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • پیش بینی آریتمی قلبی با هوش مصنوعی
  • کشف داروی جدید برای درمان بیماری MS (فیلم)
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • کبد چرب و دردسرهایش