Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین برزگر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از شهرکرد در خصوص اهمیت گیاهان دارویی گفت: گیاهان دارویی یکی از منابع ارزشمند در گسترده وسیع منابع طبیعی ایران هستند که در صورت شناخت علمی، کشت، توسعه و بهره‌برداری صحیح می‌تواند نقش مهمی در سلامت جامعه، ‌اشتغالزیی و صادرات غیرنفتی داشته باشند.

معاون بهبود گیاهان دارویی چهارمحال‌وبختیاری افزود: در سال‌های اخیر تلاش‌های فراوانی برای شناخت همه جانبه گیاهان دارویی از نظر نوع گیاهان و پراکنش آن‌ها در این شرایط اکولوژیک استفاده‌های دارویی، استخراج، تجزیه، شناسایی مواد موثره و مطالعه اثرات دارویی آن‌ها صورت گرفته و نتایج قابل توجهی نیز حاصل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شناسایی یک هزار و 400 گونه گیاهی در استان

وی ادامه داد: در استان براساس دو عامل مهم دما و بارش در هر 6 اقلیم از اقلیم کوهستانی سرد تا اقلیم گرم و خشک نزدیک حدود یک هزار و 400 گونه گیاهی جمع‌آوری و شناسایی شده که تا کنون 391 گونه آن دارویی و معطر می‌باشد که از این تعداد 198 گونه دارویی و 193 گونه معطر تشخیص داده شده است.

برزگر به اقدامات انجام شده به منظور بهبود کشت گیاهان دارویی در سال گذشته اشاره و اظهار کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه کشاورزان و کارشناسان، پیگیری احداث خزانه گلخانه کوچک مقیاس و تهیه نشاءگیاهان دارویی، پیگیری احداث خزانه پیاز زعفران در سطح 5 هکتار، ابلاغ  تسهیلات کم بهره با عاملیت صندوق کارآفرینی امید به مبلغ 30 میلیارد ریال، ایجاد سایت‌های الگویی در شهرستان‌های کوهرنگ، فارسان، کیار، اردل، شهرکرد و بن و .... از جمله این اقدامات است.

کشت گیاهان دارویی در خشک‌سالی بهترین موقعیت کشاورزی

معاون بهبود گیاهان دارویی استان بیان کرد: با توجه به مزارع تخریب یافته و منابع آبی سال جاری که با خشکسالی روبه‌رو هستیم موقعیت خوبی برای کاشت گیاهان دارویی وجود دارد که سازمان جهاد در این امر سرمایه‌گذاری می‌کند.

وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت طبیعت استان مهمترین فاکتور در این فعالیت است و سعی داریم بیشتر از گیاهان دارویی استان نظیر مهلب، کرفس و ... استفاده شود و جهادکشاورزی نیز در نظر دارد ظرفیت‌های اقلیمی را به فعل درآورد و به طور مستقیم و غیرمستقیم از تولیدکنندگاه گیاهان دارویی حمایت کند.

برزگر با بیان اینکه سعی داریم ازکاشت مستقیم بذر از نشاء استفاده کنیم، افزود: این روش ظریب کشاورزی را از افزایش می‌دهد لذا بیشترین گونه در سال گذشته با 25 هزار نشاء اسطوخودوس و کمترین گونه با 9 هزار مریم گلی، گل گاوزبان و آویشن دنایی بود.

برخی مشکلات تولیدکنندگان گیاهان دارویی

وی به برخی از مشکلات تولیدکنندگان گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: عدم نبود کارگاه‌های فرآوری و نبود بسته‌بندی مناسب، زمان‌بر بودن پروسه بانک، عدم تخصیص اعتبار جهت کشت زعفران، برداشت دستی و نبود مکانیزاسیون، عدم آشنایی بانک‌های عامل از نحوه کشت و داشت و برداشت گیاهان دارویی و.... از  مشکلات این افراد است.

برزگر در پایان چند راهکار برای رفع مشکلات ارائه داد و افزود: اعطای تسهیلات کم بهره، تسهیل در فرآینداعطای تسهیلات و تضامین بانکی، بسترسازی و توسعه صنایع وابسته در منطقه، کشت و اهلی کردن گونه‌های بومی و انحصاری دارای ارزش افزود، ترویج کشت و کار گیاهان دارویی در بین زارعان و ... از جمله مواردی است که می‌تواند اوضاع کشت گیاهان دارویی را در استان بهتر کند.

انتهای خبر/68036

منبع: فارس

کلیدواژه: حسین برزگر معاون بهبود گیاهان دارویی چهارمحال و بختیاری جهادکشاورزی کشت گیاهان دارویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۹۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدرضا شمس اردکانی خاطرنشان کرد: ما از نظر علمی و عملی جایگاه خوب و رتبه ممتاز و بین المللی قابل قبولی در حوزه گیاهان دارویی کسب کرده ایم.

وی با بیان اینکه سابقه استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی در این حوزه چند هزار ساله است، افزود: پس از تشکیل دانشکده‌های طب سنتی در سال ۱۳۸۶ با توفیق بسیار خوب و شتاب مناسبی در حوزه تولید علم در دنیا خودمان را نشان دادیم و از دو سال پیش (۲۰۲۲) تاکنون توانستیم رتبه چهارم دنیا را کسب کنیم که این موفقیت بسیار ویژه‌ای است.

شمس اردکانی تصریح کرد: ستاد اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی در حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری تلاش و عزم جدی دارد که در نقشه ایران قوی بتواند موضوع و سر فصل بسیار مهمی در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی داشته باشد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی در ادامه بیان کرد: در این زمینه ما شرکت‌های دانش بنیان خوبی داریم که در حوزه تولید و فرآوری و استخراج فعالیت می‌کنند و ستاد نیز از آنها حمایت خواهد کرد.

به گفته او، مردم در ایران از نظر فرهنگی، تمدنی و سابقه، دید خوبی نسبت به عطاری‌ها دارند و عطاری‌ها توانسته اند در بیشتر موارد اعتماد و رضایت مردم را جلب کنند.

وی مطرح کرد: شرکت‌های دانش‌‎بنیان به خوبی در حوزه‌های مختلف تلاش کرده اند و ما باید در حال حاضر با دست به دست هم دادن و ظرفیت‌های افزوده کار را پیش ببریم. در سال‌های اخیر بازگشت به طبیعت در همه حوزه‌ها پر رنگ شده است و امیدواریم با تلاش خودمان و به کارگیری همه ظرفیت‌ها در این زمینه موفق‌تر از پیش عمل کنیم.

شمس اردکانی، طب سنتی ایرانی را سلامت محور دانست و افزود: بسیاری از آموزه‌های طب سنتی ایران مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است و با توجه به ریشه دار بودن این آموزه‌ها در فرهنگ مردم، قابلیت پذیرش خوبی دارد و دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان است.

وی ادامه داد: ارتقای سلامت و کاهش بیماری‌ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار آنهاست. امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی، نوع غذا‌ها و کم تحرکی باوجود کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، بار بیماری‌های غیر واگیر افزایش یافته است.

شمس اردکانی همچنین «رعایت اصول تغذیه بر مبنای طب سنتی» را مهمترین اصلی دانست که رعایت آن منجر به حفظ سلامتی می‌شود.

دیگر خبرها

  • ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه
  • توسعه زنجیره ارزش ماهیان سردآبی در چهارمحال و بختیاری
  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه