Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@21:13:18 GMT

خودکفایی در صنعت ایران

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۱۱۳۶۳

خودکفایی در صنعت ایران

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، طی سال‌های اخیر، ایران در صنعت کشتی‌سازی و سدسازی به چنان پیشرفتی دست یافته که شاید غیرممکن می‌نمود. این صنایع عظیم، همچون شاهرگی در بدنه اصلی کشور هستند و وجود آن‌ها حیات ایران را رقم می‌زند.

ایران من در رتبه سوم صنعت سدسازی جهان

کشور ایران به‌دلیل قرارگیری در کمربندی خشک و درگیر شدن در خشک‌سالی‌های طولانی‌مدت، همواره با کمبود آب مواجه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین امر باعث شده تا متخصصان و مهندسان حوزه سدسازی در هر بستری مناسب بهره‌برداری از این منابع طبیعی، اقدام به ساخت سد کنند و علاوه بر استفاده از نیروی ذخیره شده پشت هر سد، کشاورزی نیز رونق یافته است. با برنامه‌ریزی و هدایت کنترل‌شده آب پشت سد، علاوه‌بر تأمین انرژی برق مورد نیاز هر منطقه، از تخریب‌های ناگهانی ناشی از سیلاب‌های فصلی نیز جلوگیری شده است.

هر بار که سدی بنا می‌شود به‌صورت خودجوش منجر به شکوفایی صنایع مختلف در آن منطقه نیز خواهد شد. ایران در حال‌حاضر در رتبه سوم سدسازی در جهان قرار گرفته است در حوزه‌های مختلفی به خودکفایی رسیدیم که صنعت سدسازی تنها یکی از آن‌هاست.

صنعت کشتی‌سازی در ایران من

تا وقتی‌که در کنار یک کشتی تجاری قرار نگیریم، به عظمت و شگفتی آن پی نخواهیم برد. ساخت چنین سازه بزرگی که قرار است میلیون‌ها تن کالا را جابجا کند و دریاهای نامتناهی را دَرنَوردَد، کار ساده‌ای نیست. کوچک‌ترین اشتباهی، می‌تواند زحمات یک تیم چندصدنفری را به اعماق آب‌ها ببرد. از همین‌رو ساخت کشتی‌ها، ناوبرها و همین‌طور سازه‌های عظیمی در حوزه صنعت نفت مانند سکوهای نفتی، آنچنان کار حساسی است که هر لحظه برای مهندسین و متخصصین، حیاتی و سرنوشت‌ساز خواهد بود. ایران در حوزه کشتی‌سازی و ساخت ناوبرهای عظیم به خودکفایی رسیده و در نتیجه علاوه‌بر ایجاد اشتغال، افزایش ظرفیت تولید و بهره‌مندی از متخصصین داخلی، منجر به خودکفایی در حوزه ساخت کشتی نیز شده. اکنون می‌توانیم بدون وابستگی به سایر کشورها و با تکیه‌بر دانش و نیروی داخلی، به ساحل خودکفایی و عدم‌وابستگی برسیم. اعتماد به نیروهای داخلی و دانش‌کسب‌شده در طی سالیان اخیر منجر شده تا شرکت‌های دانش‌بنیان مختلفی در حوزه ساخت کشتی، پیشرفت‌های چشمگیری داشته و بتوانند به شکوفایی این حوزه کمک کنند.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5197957

منبع: مهر

کلیدواژه: خودکفایی کشتی سازی فراساحل کسب و کار کسب و کار گروه خودروسازی سایپا فولاد تبلیغات کولر گازی خودروسازان کسب و کارهای اینترنتی وسایل سرمایشی گروه صنعتی ایران خودرو داروخانه اتوبوس استاندارد ایران خودرو سیمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۱۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید

 

محسن گرجی مدیرکل دفتر صنایع منسوجات و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت  در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: ما در زنجیره تامین بخش هایی را بیش از اندازه محدود کرده ایم در حالی که باید سیاست صنعت نساجی را تأمین کنیم، ما در زنجیره این صنعت یک محدودیت هایی داریم.  

 او گفت: به طور کلی در حوزه واردات پارچه باید محدودیت های بیشتری را اعمال کنیم تا ظرفیت تولید های داخل کشور فعال تر شود، ما در تأمین مواد اولیه صنعت پارچه کشور مشکلی نداریم.  

 گرجی بیان کرد: سال گذشته، یک میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار واردات داشتیم که از این رقم ٧٠٠ میلیون دلار به پارچه اختصاص دارد.

او در خصوص حوزه فرش های ماشینی گفت: در حوزه فرش ماشینی تا یک میلیون دلار ظرفیت صادرات وجود دارد، اما افزایش صادرات نیاز به مجموعه اقداماتی دارد. بحث بازگشت ارز هم باید اصلاح شود که یکی از مهم ترین موانع است.

گرجی اضافه کرد: صادرات فرش ماشینی حدود ۲۸۰ میلیون دلار بوده که حدود یک سوم از کل ۷۰۰ میلیون دلار صادرات در دفتر نساجی و پوشاک را به خود اختصاص داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد
  • «ادز آپ» به بررسی چالش های تبلیغات دیجیتال در ایران می پردازد
  • نمایش دستاوردهای خودکفایی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در سنندج
  • کنسرسیوم ساخت کشتی تمام ایرانی تشکیل می‌شود
  • هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • ورود کشتی جنگی آمریکا به ساحل غزه/ حماس با پیشنهاد چین موافقت کرد
  • ورود کشتی جنگی آمریکا به ساحل غزه
  • ساخت مراحل اولیه اسکله آمریکایی‌ها آغاز شد/ کشتی نظامی آمریکا در ساحل غزه پهلو گرفت