Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا کشفی درباره وضعیت منابع آبی کشور اظهار کرد: با توجه به کاهش ۴۲ درصدی بارش ها  نسبت به سال گذشته ورودی سدها کاهش داشته و حجم ذخایر سدها در برخی مکان ها نیز افت پیدا کرده است بنابراین حدود ۲۶۰ شهر با تنش مواجه خواهند بود و ۷۰۰۰ روستا را با تانکر سیار آبرسانی خواهیم کرد.

سال سختی پیش رو داریم

وی با بیان اینکه سال بسیار سختی به لحاظ مسائل آبی خواهیم داشت و امیدواریم که بتوانیم این مساله را مدیریت کنیم، تاکید کرد: سال گذشته  ۱۷۰ شهر درگیر تنش آبی بودند که امسال به دلیل کاهش بارندگی ها تعداد این شهرها افزایش پیدا خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون راهبردی و نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: در سال آبی ۹۳-۹۴ تعداد شهرهای دارای تنش آبی حدود ۳۶۰ شهر بود که طی سه سال اخیر پروژه های زیادی در این راستا انجام شد که مساله آبرسانی را سریع تر کرد و اگر آن پروژه ها نبود و این حجم مخزن ساخته و آن تعداد چاه حفر نمی شد، قطعا امسال با شهرهای بیشتر دارای تنش آبی مواجه بودیم.

چه اقداماتی انجام شده است؟

کشفی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای مقابله با این شرایط، گفت: در شهرهای اولویت دار در شش محور اقدام به انجام عملیات کردیم که شامل، اصلاح و بازسازی و ارتقای تجهیزات سامانه ها، ارتقای کیفی آب در مکان هایی که تامین آب به لحاظ کمی مشکل ندارد، پایدارسازی برق، تکمیل طرح های نیمه تمام، حفر و تکمیل چاه و ساخت مخزن می شود.

به گفته وی، بخش زیادی از این طرح ها شروع شده و به بهره برداری رسیده است و بخشی که باقی مانده نیاز اعتباری دارد که اگر ۷۰۰۰ میلیارد تومان از پیوست بودجه تخصیص یابد، می توانیم این طرح ها را تا شروع اول تابستان به بهره برداری برسانیم.

کلان شهرها دچار تنش آبی می شوند؟

معاون راهبردی و نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به وضعیت منابع آبی در کلان شهر های کشور نیز، گفت: در برخی از کلان شهرها با کمبود منابع آبی مواجهیم، به طور مثال در سیستان و بلوچستان امسال تنها شاهد پنج میلیمتر بارندگی هستیم و این در حالی است که سال گذشته میزان بارندگی در این منطقه ۱۱۰ میلی متر بوده است به همین دلیل در زابل، زاهدان برای تامین آب دچار مشکل هستیم لذا تلاش شده تا برخی از پروژه ها برای بهبود شرایط وارد مدار شوند.

کشفی ادامه داد: هفته گذشته یک آب شیرین کن با ظرفیت ۱۰  هزار مترمکعب در شبانه روز را در زاهدان وارد مدار کردیم، در اصفهان وضعیت سد چندان مطلوب نیست، سامانه دوم آبرسانی را پیگیری میکنیم که تا اواسط خرداد وارد مدار شود و بتوانیم بخشی از کمبود را از آن طریق جبران کنیم. زمانی که وضعیت سد زاینده رود خوب نباشد، تعداد زیادی از شهرها همچون یزد و شهرهای مسیر از این مساله متاثر می شوند.

وی با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف در این بخش ها گفت: ما نیز با مدیریت فشار و اقدامات دیگر سعی بر مدیریت این مساله داریم و امیدواریم که با همکاری مشترکان با مشکل جدی مواجه نشویم و بتوانیم پیک را بدون مشکل پشت سر بگذاریم.

کدام شهرها با مشکلات جدی مواجه خواهند شد؟

معاون راهبردی و نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه برای تمام شهرها پروژه ها و برنامه های متعددی برای گذر از بحران در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: طبق برآوردهای صورت گرفته در تبریز، اصفهان، یزد، آبیک در قزوین، بوشهر، زهدان، جنوب فارس میزان تنش آبی بیشتر خواهد بود اما در حال تلاش هستیم تا به صورت سر به سر تولید و مصرف را جلو ببریم اما در کل ۱۵ درصد کاهش تولید خواهیم داشت.

شاهد افت فشار آب خواهیم بود

وی با بیان اینکه قاعدتا در برخی از شهر ها برای جلوگیری از جیره بندی با تنظیم و مدیریت فشار این مساله را حل کنیم، گفت: امسال هیچ برنامه ای برای جیره بندی در نظر گرفته نشده است و امیدواریم این اتفاق نیز نیفتد.

223224

کد خبر 1508790

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: آب و هوا کم آبی خشکسالی بارش برف باران بهره برداری پروژه ها تنش آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۳۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سایه‌روشن‌های هفته بیست‌وپنجم؛ مدعیان، جام را به هم تعارف کردند!

هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر فوتبال در حالی به پایان رسید که ۴ تیم بالای جدول با تساوی این هفته را تمام کردند تا جنگ قهرمانی در ۵ هفته آخر در اوج حساسیت ادامه داشته باشد.

به گزارش مشرق، هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر فوتبال در حالی برگزار شد که شمارش معکوس برای رونمایی از قهرمان فصل شماره ۲۳ فوتبال حرفه‌ای ایران آغاز شده است؛ رقابت‌هایی که هر چه پایان آن نزدیک‌تر می‌شود، حساسیت و استرس به اوج می‌رسد. مانند بازی‌های هفته شماره ۲۵ لیگ که حساسیت بالا و فاصله نزدیکی امتیازی تیم‌ها سبب شد تا تیم‌ها دست به عصاتر از قبل حرکت کنند و نتیجه آن خواب‌آور و بی‌کیفیت بودن دو بازی مهم این هفته بود. در گزارشی فراز و فرودهای هفته بیست‌وپنجم را بررسی کرده‌ایم.

فرصت‌سوزی مدعیان

برخلاف دوره‌های گذشته، این بار خبری از یک قهرمان زودهنگام نیست و انگار قرار است تا آخرین هفته هیجان ادامه داشته باشد، است، حساسیتی که باعث شد در هفته بیست‌وپنجم، هر ۴ مدعی اصلی قهرمانی که روی کاغذ همچنان شانس قهرمانی دارند، بازی‌هایشان را برابر هم به با تساوی به پایان برسانند تا این رقابت نزدیک همچنان ادامه پیدا کند.

استقلال صدرنشین لیگ، این هفته در تبریز برابر تراکتور تیم چهارم لیگ که نسبت به مدعیان دیگر کمترین شانس را برای قهرمانی دارد، به تساوی رسید. این اولین تساوی استقلال پس از دو برد متوالی بود. البته آبی‌ها خوش‌شانس بودند که پرسپولیس نزدیک‌ترین رقیبشان که تنها یک امتیاز با صدر فاصله دارد، برابر سپاهان دیگر مدعی لیگ نتوانست کاری از پیش ببرد و با تساوی زمین بازی را ترک کرد تا همچنان در صدر رقابت میلیمتری ادامه داشته باشد. تساوی پرسپولیس با سپاهان، اولین تساوی این تیم پس از ۴ برد متوالی بود تا ترمز بردهای قرمزها هم این هفته کشیده شود. این در حالی بود که شاگردان اوسمار ویر، بهترین فرصت را برای رسیدن به صدر و پیش افتادن از استقلال داشتند.

در پایان این هفته استقلال با ۵۴، پرسپولیس با ۵۳، سپاهان با ۴۶ و تراکتور با ۴۱ امتیاز، تیم‌های اول تا چهارم لیگ هستند، ۴ تیمی که در پایان ۵ هفته تا پایان لیگ، شانس قهرمانی دارند. البته با توجه به شرایط جدول، به نظر می‌رسد رقابت اصلی بین سرخابی‌ها باشد، هر چند هنوز ۵ بازی دیگر باقی مانده و سپاهان و تراکتور هم هر چند کمتر هم همچنان روی کاغذ می‌توانند به قهرمانی امیدوار باشند. البته این دو تیم این هفته فرصت داشتند تا با برتری برابر پرسپولیس و استقلال که حریفانش مستقیمشان در جنگ قهرمانی هستند، فاصله‌شان را با صدر کمتر کنند اما قدر آن را ندانستند.

شهر خسته هر هفته امیدوارتر به ماندن

روزهای خوب نساجی با ساکت الهامی در هفته بیست‌وپنجم هم ادامه پیدا کرد تا این تیم قائمشهری که با هواداران پرشورش شهید وطنی را تبدیل به یکی از پرشورترین استادیوم‌های ایران می‌کنند، به ماندن در لیگ برتر امیدوار شود. نساجی این هفته توانست در اصفهان، ذوب‌آهن را شکست دهد تا دومین برد متوالی را به دست بیاورد.

آنها با ساکت الهامی در حال دور شدن از منطقه سقوط هستندو با آمدن این سرمربی ورق در قائهمشهر برگشته است. الهامی ۴ اسفند سال گذشته، به جای لوکاس آلکاراز اسپانیایی روی نیمکت نساجی نشست و در ۷ بازی که هدایت این تیم را بر عهده گرفته است، ۳ برد، ۲ مساوی و ۲ باخت کسب کرده و نساجی با ۲۲ امتیاز در رده سیزدهم جدول قرار دارد.

البته فاصله یک امتیازی با تیم پانزدهم جدول سبب شده نساجی همچنان خطر سقوط را احساس کند، با این حال آنها در سه هفته اخیر با ۲ برد و یک مساوی، از مسیر شکست دور بوده‌اند تا هواداران تیم شهر خسته امیدوار شوند که با ادامه این روند می‌توانند همچنان فصل آینده هم مهمان لیگ برتر باشند.

خوزستان در خطر سقوط

لیگ برتر در حالی هفته بیست‌وپنجم را پشت سرگذاشت که سه تیم پایین جدولی هر سه تیم خوزستانی هستند تا استانی که مهد فوتبال ایران است، روزهای تیره‌ای را در لیگ تجربه کند. این هفته صنعت نفت که قعرنشین لیگ است مقابل هوادار شکست خورد تا سومین شکست متوالی این تیم آبادانی ثبت شود و آنها فاصله زیادی با خداحافظی از لیگ برتر نداشته باشند.

استقلال خوزستان هم با وجود ثبت عملکرد بهتر در نیم‌فصل دوم، این هفته در اهواز برابر ملوان به تساوی رسید تا در رده یکی مانده به آخر جدول بماند. شاگردان سیروس پورموسوی در سه هفته اخیر شکستی نداشته‌اند اما دو مساوی و یک برد در سه هفته گذشته نتوانسته آنها را از منطقه خطر دور کند.

فولاد هم این هفته در اراک مقابل آلومینیوم، به تساوی رسید تا حسرت این تیم برای برد به ۸ هفته برسد، حسرتی که نشان می‌دهد آمدن عبدالله ویسی هم نتوانسته دردی از این دوا کند. فولاد در ۸ بازی اخیر، ۴ مساوی و ۴شکست کسب کرده است و از آخرین برد این تیم نزدیک به ۷۰ روز می‌گذرد.

فولاد با ۲۲، استقلال خوزستان با ۲۱ و صنعت نفت با ۱۶ امتیاز، به ترتیب تیم‌های چهاردهم، پانزدهم و شانزدهم جدول لیگ برتر هستند. با توجه به این شرایط به نظر می‌رسد ماندن صنعت نفت احتیاج به یک معجزه داشته باشد اما فولاد و استقلال خوزستان با توجه به فاصله امتیازی کم با تیم‌های بالاترشان، درصورت کسب نتایج لازم در هفته‌های باقی مانده از لیگ، شانس بیشتری برای ماندن دارند.

دیگر خبرها

  • سایه‌روشن‌های هفته بیست‌وپنجم؛ مدعیان، جام را به هم تعارف کردند!
  • عکس/سایه آزادی آمریکایی!
  • نقش حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک کلان‌شهر مشهد
  • نقش حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک کلان‌شهرها
  • سایه مالک نساجی بر سر ورزش ایران مستدام!
  • اعلام برنامه های دهه کرامت در هرمزگان/ جشن های زیر سایه خورشید درهرمزگان+عکس
  • هرمزگان میزبان ۳۰۰ برنامه بزرگداشت دهه کرامت
  • دهه کرامت فرصتی برای ارتقای معارف ولایی
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با بهره گیری از تولیدات علمی و پژوهشی جامعه دانشگاهی گیلان
  • هفدهمین کاروان زیر سایه خورشید در مسیر استان سمنان