Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعطیلی کتابفروشان سومین هفته متوالی خود را سپری می‌کند و در این میان برخی از انفعال نهادهای صنفی نشر گلایه می‌کنند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ بحران تعطیلی کتابفروشی‌های کشور در حالی سومین هفته متوالی خود را تجربه می‌کند که با وجود گذراندن دومین فصل از این تعطیلی‌ها در دوران پاندمی کرونا، هنوز هیچ یک از نهادهای دولتی و صنفی تصویری روشن از آینده این صنعت برای خود متصور نبوده و در عین حال به نقش خود در این راستا تأکید می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تعطیلی کتابفروشی در کشور ما که عمده سیستم آن بر پایه مناسبات سنتی پایه‌گذاری شده منجر به تعطیلی چرخه‌ای از مشاغل دیگر نیز می‌شود،‌ که تبعات بعضاً جبران ناپذیری را در کوتاه مدت و بلند مدت با خود به همراه دارد، با این همه هیچ گونه مسکنی کوتاه مدت یا بلند مدتی برای درمان این پدیده در نظر گرفته نشده است. طرح‌های فروش فصلی کتاب که به باور برخی از کتابفروشان جندان تاثیری هم در کسب و کار آن‌ها ندارد‌، در سال جاری در وزارت ارشاد متوقف مانده و مدت‌هاست خبری از دیگر خرید حمایتی کتاب نیست.

از سوی دیگر وضعیت کاغذ به قدری وخیم شده است که مقامات دست به دامان مصاحبه‌های دیرهنگام شده‌اند، اما نکته قابل تأمل در این زمینه سکوت و انفعال عجیب اصناف نشر به ویژه تشکل‌های صنفی ناشران و کتابفروشان در تشریح ابعاد این اتفاق و استمداد کمک و راه حل برای انجام آن است،‌ به نظر می‌رسد آنقدر که موضوعاتی مانند بیمه و معافیت از آن و یا مالیات و معافیت از آن برای تشکل‌‌های صنفی نشر اهمیت دارد، اقتصاد نشر و سرپا ماندن بنگاه های کوچک و بزرگ کتابفروشی و نشر برای این تشکل‌ها قابل توجه نیست، به ویژه اینکه در چنین شرایطی گاه اظهارنظرها و حتی مصاحبه‌هایی که  تنها به وضع موجود و تبعات ناشی از آن که دیگر هر کتابفروش و ناشر آن را حفظ است،‌ نپردازد،‌ بلکه کمک فکری به ناشران برای حیات در این شرایط نیز داشته باشد،‌ از سوی اصناف نیز قابل قبول است.

 روی سخن نگارنده متوجه هیچ اتحادیه یا تشکلی به تنهایی نیست؛ بلکه این سؤال از همه اصناف نشر در سراسر کشور وجود دارد که صنفی که از توانایی عملیاتی برای تأثیرگذاری در نهادهای تصمیم گیرنده و سیاست‌گذار در حوزه نشر برخوردار نیست و نمی‌تواند در بزنگاه‌های این‌چنینی با آینده‌نگری و برنامه‌ریزی نیازها و خواسته‌‌های به حق اعضای خویش را تامین و به مرحله اجرا برساند، اساسا چه کارکرد دیگری دارد و برای چه ایجاد شده است؟ در بحران کنونی هیئت مدیره‌های اتحادیه‌های سراسر کشور به عنوان نمایندگان صنف  مشغول چه کاری هستند؟ و این کارشان قرار است منجر به چه جیزی شود؟  مهمتر از همه اینکه اگر به هر دلیل این وضعیت تکرار شود از الان چه فکری کرده‌اند؟ این سوال را باید از وزارت ارشاد و معاونت فرهنگی نیز پرسید که چرا همیشه دقیقه آخر به فکر مطالبات می‌افتید؟ اگر قرار است همه چیز را خود ناشران و کتابفروشان حل کنند نقش صنف در این میان چیست؟ 

تجربه فعالیت اتحادیه‌های صنفی نشر در سال‌های اخیر در برخی موضوعات از جمله معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان،‌ مبارزه با قاچجاق کتاب و ... نشان داده هر زمان صنف تمام قد به میدان آمده ناممکن‌ها را ممکن کرده است پس چگونه است که حالا ترجیح داده سکوت را انتخاب کند؟

مگر اتحادیه‌های صنفی مشابه همچون چاپ نتوانستند دولت را نسبت به لزوم فعالیت صنف  متبوع خود در ایام تعطیلی‌های کرونا متقاعد کنند؟ پس چگونه است که دست نشر خالی است؟

صنعت نشر در سال‌های اخیر با وجود همه تجربه‌های تلخ و شیرینش از فروش مجازی، چرا هنوز به یک سیستم متمرکز و مشخص در فروش مجازی دست پیدا نکرده تا ناشران در این بحران‌هال بتوانند از آن استفاده روزافزون داشته باشند؟ چرا هنوز بعد از سال‌ها از ورود تکنولوژی‌های مجازی نشر ما به شکل سنتی اداره می‌شود و از فرصت‌های پیش رو استفاده نمی‌شود؟

حضور «نصفه نیمه» در کتابفروشی‌هاانتقاد از پیامک خانه کتاب به مشتریان کتابفروشی‌ها/ حمایت نمی‌خواهیم، نظم چرخه توزیع را برهم نزنید

این ها سوالاتی است که پاسخ به هر کدام از آن‌ها می‌تواند مسیری را پیش پای آینده صنعت نشر ایران باز کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتاب کتابفروشی صنعت نشر اتحادیه ناشران و کتابفروشان کتاب کتابفروشی صنعت نشر اتحادیه ناشران و کتابفروشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۳۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نواخته شدن زنگ سپاس معلم در جغتای

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، حجت الاسلام جواد تقی پور امام جمعه شهرستان جغتای در آئین زنگ سپاس معلم در دبیرستان دخترانه حضرت معصومه(س) گفت: توصیه من به آموزش و پرورش این است که جمله شهید مطهری که گفت: (من ستایشگرمعلمی هستم که اندیشیدن را می اموزد نه اندیشه هارا) باید در تمام مدارس دیوار نگاره شود تا هرروز دانش اموزان این جمله را ببینند و در این خصوص تفکر کنند. 
امام جمعه شهرستان جغتای در ادامه با اشاره به حوادث ضد صهیونیستی در جهان توسط دانشجویان اشاره داشت و گفت: این یک نمونه از اندیشیدن است که دانشجویان در قلب کفر هم صدا با ندای مظلومیت مردم غزه فریاد مرگ بر استکبار سر می‌دهند.
حجت الاسلام تقی پور به سکوت رسانه‌های غربی و امریکایی در قبال بیداری دانشجویی در امریکا و اروپا اشاره کرد و گفت: وقتی دانشجویان دیدند که مجامع بین المللی در قبال کشتار مردم مظلوم غزه سکوت کرده اند آن‌ها ساکت نشدند و این یعنی بیداری در قبال ظلم که از دستاورد‌های انقلاب اسلامی است.
سپس زنگ سپاس توسط یکی از معلمان با سابقه به صدا درامد.

دیگر خبرها

  • واکنش کنعانی به شهادت بیش از ۱۴۰ خبرنگار فلسطینی
  • آیت‌الله مطهری الگویی وارسته برای نسل جستجو‌گر عصر ماست
  • بهار کتاب ایران/از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • بهار کتاب ایران؛از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • از چند ماهگی به نوزاد ماست بدهیم ؟
  • فرمانده نیروی زمینی سپاه: امنیت ملی خط قرمز ماست و در تامین امنیت با کسی شوخی نداریم
  • نواخته شدن زنگ سپاس معلم در جغتای
  • کودک از چه سنی می‌تواند ماست بخورد؟
  • کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟
  • معرفی ۴ ماسک معجزه آسا برای مو با تخم مرغ + طرز تهیه