Web Analytics Made Easy - Statcounter

 استفاده رسانه معاند ایران‌اینترنشنال از هر ابزاری برای هدف قرار دادن منافع ملی کشور، بر کسی پوشیده نیست، چنانچه سابقه فعالیت مغرضانه این شبکه ماهواره‌ای در مقاطع مختلف عمر کوتاه آن بارها اثبات شده است.

آنچه اکنون اهمیت دارد، توجه ویژه جریان‌های داخلی دلبسته به نظام و کشور، رسانه‌های وطنی و البته انبوه مردمی است که این روزها و در آستانه انتخابات مهم، تحت بمباران شدید تبلیغاتی و پروپاگاندای سنگین قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درباره این موضوع نکات و ملاحظاتی مهم مطرح است که لزوم توجه و اهتمام همه دلسوزان را می‌طلبد:
 
۱. فایل صوتی تقطیع شده‌ای که در رسانه ایران اینترنشنال منتشر شده ذیل پروژه‌ای با عنوان «آنسوی دولت»، در راستای تهیه تاریخ ‌شفاهی دولت آقای روحانی و زیر نظر مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری ضبط شده و قرار بر انتشار آن نبوده است؛ قطعا چگونگی بیرون رفتن این فایل که در قسمت‌های مختلفی از آن آقای ظریف تاکید می‌کند «نباید علنی و منتشر شود» و یا «من اینها را به شرط عدم انتشار می‌گویم»، باید به سرعت و دقت بررسی شود.

البته باید یادآور شد که انجام‌چنین گفت‌وگوها با همه اعضای کابینه در هر دولتی با هدف بیان همه اقدامات و دیدگاه‌ها و تحولات رخ داده برای ثبت در تاریخ و استفاده از تجربه‌های آنها در پیشبرد منافع ملی بوده و بر همین اساس محمدجواد ظریف، صادقانه به تشریح مسایل پرداخته و بارها تاکید دارد که این مطالب نباید منتشر شود.

۲. همه کسانی که فایل صوتی بیش از سه ساعته را به صورت کامل گوش داده‌اند، معترف‌اند که تصویر ارائه شده از لحن و محتوای این گفت‌وگو از سوی ایران اینترنشنال، به هیچ وجه با روح سخنان آقای ظریف همخوانی نداشته و این رسانه معاند، تنها بخش‌هایی تقطیع شده از گفت‌وگو را در جهت مطامع خاص خود منتشر کرده است.
اگر تا کنون کسی به نیات شوم و اهداف خطرناک این تلویزیون در مواجهه به منافع ملی ایران تردید داشت، اکنون می‌تواند با مقایسه متن کامل سخنان وزیر امور خارجه و آنچه از سوی این رسانه دست‌چین و منتشر شده، به عمق کینه‌توزی لندن‌نشین‌ها پی ببرد.

۳. آقای ظریف در این گفت‌وگوی تفصیلی، سخنانی درباره دیپلماسی و منطقه، برجام و ماجراهای آن و ... به زبان می‌آورد که «همه» اظهارات او باید در یک بسته کامل شنیده و تحلیل شود در حالی‌که ایران اینترنشنال فقط بخش‌هایی را که نشان‌دهنده اختلاف‌نظر ظریف با برخی از شخصیت‌هاست، با هدف اختلاف‌افکنی پررنگ کرده است.

پیش از هرگونه قضاوتی درباره بریده‌های منتشر شده، باید کل بسته را شنید و در آن تامل کرد؛ ظریف در متن گفت‌وگو بارها از الطاف و حمایت‌ها و البته تذکرات رهبر معظم انقلاب سخن می‌گوید و از ایشان به عنوان شخصیتی جامع در حوزه رهبری و اداره کشور و نه فقط حوزه دیپلماسی نام می‌برد که طبیعتا هرگز از رسانه‌های معاند پخش نخواهد شد.

۴. همانند اظهارنظرهای قبلی ظریف، وی در متن کامل این مصاحبه، نه تنها به تمجید از سردار سلیمانی می‌پردازد، بلکه در چند جای این گفت‌وگو از خدمات متقابل ایشان و دستگاه دیپلماسی نام می‌برد؛ از جمله در ماجرای مذاکرات ایران و آمریکا در جریان حمله به افغانستان (سال ۲۰۰۱) و یا پذیرش پیشنهاد ظریف برای حضور شخص سردار سلیمانی در مذاکرات احتمالی با عربستان پیش از برجام و ...
از سوی دیگر وی در همین فایل صوتی اشاره می‌کند که شهادت سردار سلیمانی، آنچنان ضربه بزرگی برای کشور بود که شاید حمله به یک شهر اینچنین خسارتی نداشت.

۵. از ابتدای انقلاب همواره بین مسئولان و مقامات کشور، اختلاف‌نظر و سلیقه وجود داشته و اتفاقا عامل رشد و بالندگی نظام بوده؛ طبیعی است که میان ظریف و شهید سلیمانی به عنوان فرمانده سپاه قدس نیز در موضوع‌های مختلفی اختلاف‌نظر و سلیقه وجود داشته که امری کاملا طبیعی است.

نکته مهم اینکه، در این فایل صوتی ظریف می‌گوید تقریبا هر هفته با سردار سلیمانی جلسه داشته است؛ حتی برخلاف تصورات، وی اعلام می‌کند که از دعوت و زمان حضور بشار اسد در ایران در سال ۹۷ مطلع بوده که نشان از هماهنگی و همراهی این دو شخصیت ممتاز ملی بوده و آنچه باعث رنجش ایشان شده بود عدم حضور در جلسات رئیس‌جمهوری سوریه در ایران بوده و نه عدم اطلاع ایشان از سفر.
براین‌اساس، رسانه‌های داخلی نباید در تله این رسانه سعودی بیفتند و به اختلاف‌نظرهایی که همیشه در طول انقلاب بین مسئولان‌ وجود داشته دمیده و تفسیر ناصوابی از آن ارئه دهند.

۶. اساسا رسانه‌ ضدانقلابی ایران اینترنشنال که مزدبگیر و مجیزگوی جلادی چون بن سلمان است، با اهداف خاصی اقدام به تقطیع و گزینش جملات خاصی از مصاحبه مفصل ۱۹۱ دقیقه‌ای کرده که لزوم هشیاری همگان را می‌طلبد.
به طور قطع یکی از اهداف این رسانه تشدید دوقطبی کاذب و به شدت زیان‌بخش ‌درباره سیاست خارجی کشور و یا با هدف شکل‌گیری نزاعی است که در نهایت دود آن به چشم همه جناح‌ها و از جمله اصل انتخابات پیش‌رو می‌رود؛ از این رو باید از قرار گرفتن در مسیر سیاسی مخربی که این تلویزیون در تدارک آن است، اجتناب کرد.

۷. در نهایت اینکه هر فرد آشنا به دنیای سیاست و دیپلماسی، می‌داند در همه کشورها حوزه «میدان» و «دیپلماسی» باهم می‌توانند متضمن تامین حداکثری منافع ملی باشند و برخلاف القای رسانه سعودی، تلاش‌های انجام‌شده در این دو حوزه قابل انکار یا تخفیف نیست.
کسانی که حتی برای مدت کوتاهی محتوای برنامه‌های تجزیه‌طلبانه «ایران اینترنشنال» را دیده باشند به خوبی گواهی می‌دهند این رسانه نه خیرخواه ظریف است، نه دل خوشی از سردار سلیمانی دارد و نه ذره‌ای دل در گروی ایران و ایرانی دارد؛ هوشیار باشیم!

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۴۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟

فرارو- جمعه گذشته تهران میزبان دومین "اجلاس بین المللی ایران و آفریقا" بود. نشستی که با حضور مقام‌های ارشد بیش از ۳۰ کشور آفریقایی به ویژه وزرای اقتصاد برگزار شد. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که این قبیل نشست‌ها می‌توانند مقدمه‌ای برای وقوع تغییرات مثبت در روابط خارجی و به طور خاص دیپلماسی اقتصادی باشند.

به گزارش فرارو؛ در این راستا، یکی از نکاتی که چندین سال است از سوی کارشناسان مسائل راهبردی و تحلیلگران به عنوان نقدی به سیاست خارجی ایران مطرح شده، غافل شدن از برخی حوزه‌های جغرافیایی در عرصه سیاست خارجی و صرفا تمرکز بر برخی مناطق و کشور‌های خاص است. موضوعی که در برخی موارد در بزنگاه‌های تاریخی موجب وارد آمدن آسیب‌ها و خساراتی شده است.

با این همه، دولت سیزهم از زمان آغاز به کار خود در سال ۱۴۰۰، تمرکز ویژه‌ای بر توسعه روابط با مناطق مغفول در حوزه سیاست خارجی ایران معطوف کرده است. ابراهیم رئیسی در دو نوبت در قالب تور‌هایی به کشور‌های آفریقایی سفر انجام داده و توسعه روابط با آفریقایی‌ها را یکی از محور‌های اصلی سیاست خارجی دولت سیزدهم توصیف کرده است.

معادله‌ای که در قالب نشست بین المللی اخیر ایران و آفریقا نیز نمود‌های عینی‌تری گرفته است. با این همه، واقعیت این است که اقبال به توسعه روابط با کشور‌های آفریقایی در شرایط حاضر، به طور خاص تحت تاثیر ۳ مولفه مهم و محوری است.

۱. بازارِ رو به رشد کشور‌های آفریقایی

قاره آفریقا جمعیتی بیش از یک میلیارد نفر را در خود جای داده و بسیاری از تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که شاخص‌های اقتصادی در شمار قابل ملاحظه‌ای از کشور‌های افریقایی رو به رشد بوده و پالس هاس مثبتی را در مورد آینده این دسته از کشور‌ها به ویژه در حوزه اقتصادی مخابره می‌کنند.

در حقیقت، هم جمعیت این قاره چشمگیر است و هم درآمد خانوار‌ها در آن رو به بهبود است. این دو مولفه در نوع خود کشور‌های آفریقایی را به یک بازارِ هدف بسیار مناسب برای بسیاری از کشور‌های جهان تبدیل می‌کنند. ایران نیز با توجه به ظرفیت‌های صنعتی و تولیدی خود از این قاعده مستثنی نیست. می‌تواند کالا‌های ساخت خود را که از کیفیت بین المللی برخوردارند و البته کشور‌های آفریقایی می‌توانند آن‌ها را در مقایسه با نمونه‌ای مشابه خارجی، با قیمت کمتری تهیه کنند، به آفریقا صادر کند.

موضوعی که هم برای ایران و هم ملل آفریقایی حامل نفع و سود است.

۲. کسب حمایت موثر سیاسی در عرصه بین المللی

بلوک کشور‌های آفریقایی از وزن قابل توجهی در نهاد‌ها و سازمان‌های بین المللی برخوردارند. آفریقا چیزی در حدود ۵۴ کشور را در خود جای داده که آن‌ها در جنبش عدم تعهد، گروه ۷۷، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، و دیگر نهاد‌های بین المللی، بازیگران مهم و تاثیرگذاری هستند.

در این چهارچوب، ایران به واسطه توسعه پیوند‌های سیاسی و اقتصادی خود با بلوک کشور‌های آفریقایی می‌تواند روی کارتِ رای‌دهی آن‌ها در نهاد‌های بین المللی حساب ویژه‌ای باز کند. موضوعی که یک برگ برنده موثر  به حساب می‌آید. این مساله به ویژه در بحبوحه تشدید تنش‌ها و رقابت‌های ژئوپلیتیک و ایدئولوژیک بین المللی، از ابعاد جدی تری نیز برخوردار می‌شود.

۳. توسعه نفوذ بین‌المللی ایران در قالب یک قدرت منطقه‌ای

در نهایت باید به این مساله نیز اشاره کرد که ایران در منطقه غرب آسیا یک قدرت قابل توجهِ منطقه‌ای است. این کشور به عنوان یک قدرت منطقه‌ای، طرح و برنامه‌هایی برای توسعه نفوذ خود دارد. مساله‌ای که در عرصه روابط بین الملل برای هر بازیگر دیگری غیر از ایران نیز امری طبیعی محسوب می‌شود.

حال در این میان، اشتراکات تاریخی و فرهنگی ایران و برخی ملل آفریقایی و در عین حال وجود ظرفیت‌های نرم فرهنگی نظیر حضور شیعیان در برخی کشور‌های آفریقایی و یا مهاجرت تاریخی برخی اقوام ایرانی به کشور‌های آفریقایی، بستر‌های مناسبی را نیز برای توسعه نفوذ ایران در میان کشور‌های آفریقایی ایجاد کرده اند.

بستر‌ها و ظرفیت‌هایی که تاکنون مورد بی توجهی بوده اند و حال توجه به آن ها، یکی از الزاماتی است که با توجه به افزایش وزن و قدرت منطقه‌ای و بین المللی ایران، از اهمیت بسیار زیادی برخودار می‌شوند. معادله‌ای که موجب شده تا بار دیگر قاره آفریقا مورد توجه تصمیم سازان حوزه سیاست خارجی ایران قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست
  • پشیمانم!
  • نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا، راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی
  • رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند