Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، دو پژوهش«سینما و مسائل زیست‌محیطی؛ مطالعه چارچوب‌بندی پیام‌های بحران آب در سینمای مستند دهه ۸۰ و ۹۰ ایران» و «تحلیل رویکرد سینمای ایران بعد از انقلاب به اخلاق اسلامی: مطالعه فیلم‌های پرفروش چهاردهه» توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات انجام می‌شود.

پژوهش«سینما و مسائل زیست‌محیطی؛ مطالعه چارچوب‌بندی پیام‌های بحران آب در سینمای مستند دهه ۸۰ و ۹۰ ایران» ازسوی فرزاد غلامی در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهش به نحوه چارچوب‌بندی موضوع بحران آب در سینمای مستند کشور می‌پردازد و تلاش می‌کند به این سوال پاسخ دهد که سینمای مستند، چگونه با مسأله زیست‌محیطی بحران آب مواجه شده و آن را به چه شیوه‌هایی چارچوب‌بندی کرده است؟

پژوهشگر در این مطالعه قصد دارد با استفاده از رویکرد چارچوب‌بندی، نحوه مواجهه سینمای مستند کشور با بحران آب را در سه سطح «تشخیص دلایل»، «ارائه راهکار» و «نحوه متقاعدسازی مخاطب»، تشریح نماید.

به عبارت دیگر می‌خواهد بداند سینماگران ایرانی در مواجهه با بحران آب، چه مسائلی را به عنوان دلایل بحران آب معرفی کرده‌اند؟ هم‌چنین، در مواجهه با بحران آب، چه راهکارهایی را برای حل بحران آب ارائه می‌کنند؟ و درنهایت، مکانیزم‌ها و راهکارهای اقناعی سینماگران ایرانی در مواجهه با بحران آب چیست؟ که برای رسیدن به این هدف، ۲۵ مستند شاخص حوزه بحران آب را که در دهه ۸۰ و ۹۰ شمسی ساخته شده‌اند، با استفاده از دو روش تحلیل محتوای کیفی و تحلیل رتوریک، تحلیل می‌کند و در نهایت با استفاده از یافته‌های پژوهش، پیشنهاداتی برای تدوین راهبردهای سینمای مستند در مواجهه با مسائل زیست‌محیطی به طور عام و بحران آب به طور خاص، ارائه می‎‌کند.

«تحلیل رویکرد سینمای ایران بعد از انقلاب به اخلاق اسلامی: مطالعه فیلم‌های پرفروش چهاردهه» عنوان پژوهش دیگریست که ازسوی علیرضا دهقان‌نیری در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، پژوهش می‌شود.

این پژوهش با قرار گرفتن در سنت مطالعات فرهنگی در حوزه سینما، در پی آن است تا از طریق تحلیل برخی آثار سینمایی، به فهم سوژه اخلاق و بنیادهای آن در بخشی از فضای گفتمان اجتماعی-فرهنگی جامعه ایران، در ایران بعد از انقلاب دست یابد.

این پژوهش با باور به اینکه اخلاق بازنمودشده در سینما، با جهان اجتماعی و مناسبات متحول‌شونده قدرت و ساختارهای اجتماعی پیوند دارد، معتقد است با تحلیل فیلم‌های سینمایی، می‌توان به تصویری از نظام اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و روانی یک جامعه و همچنین به خواسته‌ها، علایق و آرزوهای اقشار مختلف جامعه دست یافت.

پیش‌فرض این مطالعه این است که رسانه‌های جمعی به عنوان یکی از ابزارهای مهم اجتماعی‌سازی در دنیای مدرن با بازنمایی الگوهای هنجاری حاکم بر زندگی اجتماعی در قالب اجراهای نمایش‌گونه، نقش برسازنده و بازتولیدکننده هنجارها را در زندگی اجتماعی امروز بر عهده دارند و می‌توان از آن‌ها به عنوان یکی از ابزارهای قدرتمند برای بازنمایی و برساخت مناسبات و هنجارهای اخلاقی یاد کرد. با این پیش‌فرض، این پژوهش، تحلیل نمونه‌ای از آثار سینمایی برگزیده را به منظور شناخت ارزش‌های اخلاقی روایت‌شده در این فیلم‌ها طی چهار دهه بعد از انقلاب اسلامی و تغییرات احتمالی آن، هدف خود قرار داده است.

پژوهشگر معتقد است نتایج حاصل از این مطالعه، فرض نسبت ارزش‌های اخلاقی سینمایی با ممیزه‌های مهم اجتماعی را آزمون می‌کند و به شناخت روشمند اخلاق در آثار سینمایی می‌افزاید و همچنین به بازنگری در برنامه‌ریزی رسمی و اصلاح سیاست‌های سینمایی کمک می‌کند. در چهارچوب این هدف، این پژوهش بر آن است تا به مهم‌ترین ارزش‌های اخلاقی روایت‌شده در سینمای ایران بعد از انقلاب و تطورات آن بپردازد.

کد خبر 5198933

منبع: مهر

کلیدواژه: فیلم سینمایی پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات طرح های پژوهشی تازه های نشر معرفی کتاب سعدی کتاب و کتابخوانی ترجمه رایزنی فرهنگی انتشارات معین معرفی نشریات سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران ادبیات کودک و نوجوان کتاب سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادبیات داستانی ادبیات فارسی ایران بعد از انقلاب پژوهشگاه فرهنگ سینمای مستند چارچوب بندی بحران آب زیست محیطی فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۳۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند

سامانه ثبت طرح مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی از ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ بازگشایی می‌شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، علاقمندان به سینمای مستند و همکاری با مرکز گسترش می‌توانند از 17 اردیبهشت 1403 با ورود به سامانه ثبت طرح درdefc.ir (بخش تولید) طرح خود را ثبت کنند.

پیگیری وضعیت بررسی طرح‌ها و نتایج در سامانه مرکز و صفحه شخصی امکانپذیر است.

اولویت‌های مرکز گسترش در حمایت آثار به شرح زیر است:
 

خانواده و جمعیت
محیط زیست، مدیریت انرژی، حیات وحش
طرح مسائل اجتماعی، پرسشگری، مطالبه‌گری
پیشرفت و تولید در کشور

بدیهی است طرح‌هایی که در قالب این اولویت‌ها نباشند اما با معیارهای تولید و حمایت در مرکز گسترش همخوانی داشته باشند، فرصت ساخت را به دست خواهند آورد.

همچنین طرح‌هایی که دارای دمو باشند، در اولویت بررسی قرار خواهند گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هم اندیشی بین المللی اصحاب ادیان و مسئله غزه برگزار می شود
  • پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد
  • اعلام زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند
  • «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه شد
  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی
  • نشست تخصصی «تصویر ایران پس از وعده صادق» برگزار می‌شود
  • بازنمایی رسانه‌ای ایران در جهان بعد از حملات موشکی به رژیم صهیونیستی
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • اولویت‌ طرح‌های ملی وزارت فرهنگ کدام است/ از توجه به هویت ملی و سبک زندگی ایرانیان تا آرزو‌های جوانان
  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی