Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا؛واکسیناسیون کرونا در کهگیلویه و بویراحمد همزمان با سراسر کشور آغاز شده است و همچنان هم ادامه دارد اما حدس و گمان و شایعات پیرامون کیفیت و تاثیر واکسن ها، نحوه و اولویت تزریق و حتی عوارض احتمالی آن زیاد است.

برخی می گویند واکسن ها به افرادی تزریق شده که در اولویت نبوده اند و در عوض برخی می گویند چون به واکسن ها اعتمادی ندارند حاضر به تزریق آن نشده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروهی مدعی هستند که واکسن هیچگونه ایمنی در برابر ابتلای دوباره به کووئید ۱۹ ایجاد نمی کند.برخی هم می گویند خود واکسن عوارضی ایجاد می کند که از ابتلا به بیماری خطرناکتر است.

اینکه چقدر از این صحبت ها شایعه و چقدر واقعیت دارد موضوعی است که معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به آنها پاسخ می دهد.

محمد مهدی بانشی درباره نحوه اولویت بندی و شایعاتی مبنی بر اینکه افرادی بدون اولویت واکسن دریافت کرده اند، می گوید: من نمی توانم ادعا کنم که هیچ خطایی در سیستم رخ نمی دهد اما نباید فراموش کنیم سیستم بهداشت و درمان در ایران و جهان فنی است و برخی از حاشیه ها ممکن است هیچ مبنای فنی و علمی نداشته باشد.

وی می گوید: سیستم بهداشت و درمان بر مبنای عدالت است آنچنان که مثلا بنده به عنوان معاون بهداشتی دانشگاه واکسن دریافت نکرده ام اما پاکبانان و افراد مستقر در آرامستانها دریافت کرده اند.

اولویت بندی چگونه است؟

بانشی با اشاره به سامانه سیب وزارت بهداشت یادآوری می کند: در این سامانه تعداد دریافت کنندگان خدمت در حوزه بهداشت و درمان مشخص می شود ضمن آنکه وزارت بهداشت بر اساس همین اطلاعات سهمیه هر استان را مشخص می کند که بر این اساس ۷۵۰ هزار نفر جمعیت استان تحت پوشش خدمات بهداشتی هستند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تاکید می کند: بر اساس این سامانه ما می توانیم بگوییم چه تعداد افراد بالای ۸۰ سال داریم اما اینکه چه تعداد پاکبان و یا غسال داریم را نمی دانیم به همین دلیل صحت سنجی برخی اطلاعاتی که به ما می رسد در حیطه وظایف و توان بهداشت نیست و باید دستگاهی که اسامی را اعلام می کند مسئولیت آنها را به عهده بگیرد.

وی یادآوری می کند: پس از شیوع ویروس کرونا، دریافت خدمات بهداشتی در کشور کاهش یافته با این حال در استان کهگیلویه و بویراحمد ۴۴ درصد افزایش داشته است.

وی ادامه می دهد: تاکنون ۱۷هزار و ۱۵۲ دوز واکسن روسی، چینی، هند و کره جنوبی وارد استان شده که ۱۰ هزار و  ۱۷۰ دوز آن تزریق شده و در روزهای آینده ۲ تا ۳ هزار دوز دیگر تزریق  می شود.

بانشی می گوید: تا پایان هفته سیستم بهداشت و درمان را پوشش ۱۰۰ درصدی می‌دهیم، نوبت بعدی سیستم نظام پزشکی و پزشکان عمومی و خصوصی هستند.

بانشی بیان می کندد: تاکنون در فاز اول  ۴ هزار و ۹۴۰ مورد به کادر درمان، بیش از دو هزار مورد مراکز بهداشتی، ۲۶۰ مورد اورژانس، ۳۷۹ مورد جانبازان، ۴۰ مورد آرامستان، ۹۴۱ مورد نظام پزشکی، ۱۳۶ مورد سالمندان و بهزیستی، یک هزار و ۱۹ مورد بیماران خاص و سرطانی و ۱۱۱ پاکبان تزریق شده است.

رئیس مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد یادآوری می کند: فاز بعدی واکسیناسیون برای گروه‌های سنی ۸۵ سال به بالا است که بر اساس  اطلاعات سامانه سیب، جامعه هدف در این گروه ۱۰ هزار  و ۳۳۳ نفر هستند.

 آیا واکسن عوارض دارد؟

یکی از مسائلی که این روزها بسیار مطرح می شود عوارض واکسن ها است. موضوعی که بانشی آن را تایید می کند و می گوید  تاکنون ۱۵۷ مورد از عوارض واکسن‌های کرونا  در استان گزارش شده است.

وی ادامه می دهد: اگر به جای واکسن آب مقطر هم تزریق شود ممکن است برای برخی عوارض داشته باشد همانگونه که همین حالا مثلا واکسن فلج اطفال با چند دهه قدمت ممکن است عوارضی مثل تب یا اسهال در پی داشته بشد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی می گوید: از دریافت کنندگان واکسن خواسته ایم که هر عوارضی را گزارش کنند اما این به این معنا نیست که هر عوارضی باعث ایجاد نگرانی شود.

آیا کیفیت واکسن های ساخت کشورهای مختلف با هم فرق دارد؟

بانشی می گوید واکسن هایی که در کشور تزریق می شود تاکنون تاثیر یکسانی داشته اند و گزارشی مبنی بر اینکه واکسنی موثرتر و یا عوارض بیشتری داشته وجود ندارد.

وی می گوید : شش ماه دیگر می توان درباره تفاوت این واکسن ها نظر داد اما در حال حاضر اظهار نظر در این باره چندان علمی و بر اساس مستندات نیست.

آیا واکسن ایمنی در پی دارد؟

 وی یآدآوری می کند واکسن ها موجود در ایران باید در دو دوز و با فاصله ۲۸ روز تزریق شوند که بر همین اساس تا دوز دوم تزریق نشود و مدت زمانی هم نگذرد نمی شود با قاطعیت نظر داد.

بانشی تاکید می کند: ایمنی هیچ واکسنی در دنیا صد در صد نیست و این موضوع نه درباره کرونا بلکه تمامی واکسن ها نیز صدق می کند.

موضوع دیگری که مطرح است این است که آیا اگر فردی در گروه واجد دریافت واکسن باشد می تواند سهمیه خود را به فرد دیگری اختصاص دهد که بانشی می گوید: چنین چیزی امکان ندارد زیرا بسیاری از افراد دوست دارند عزیزانشان پیش از خودشان این واکسن را دریافت کنند اما امکان انتقال سهمیه نیست.

بانشی با اشاره به گلایه ها نسبت به جاماندن برخی افراد در گروه های هدف از واکسیناسیون می گوید: بیماران سرطانی یکی از گروه های خاص هستند اما اغلب این بیماران در استانهای دیگر تحت درمان هستند که باید یا سهمیه آنها را به استان محل سکونت و یا استان محل درمان اختصاص دهند که هنوز در این باره تصمیمی گرفته نشده است.

وی تاکید می کند اینکه چه کسانی در کدام صنف ، قشر و گروه باید در اولویت باشند نیز در وزارت بهداشت تصمیم گیری می شود و استان نمی تواند سرخود در این زمینه کاری انجام دهد و هر سهمیه ای برای هر گروهی در نظر گرفته شد نیز باید به همان گروه تزریق شود.

مدیران واکسن دریافت نکرده اند

بانشی در خصوص شایعاتی مبنی بر تزریق واکسن به مدیران نیز می گوید:تاکنون مدیری یا اعضای خانواده  وی در استان واکسن دریافت نکرده است.

وی یاد آوری می کند: استانداران از تمامی گروه ها بیشتر در معرض بیماری هستند اما تا زمانی که وزارت بهداشت چنین تشخیصی ندهد امکان واکسیناسیون استانداران هم وجود ندارد.

بانشی همچنین از روزهای اول ورود واکسن به استان می گوید که بسیاری از افراد حاضر به تزریق آن نبودند و اینکه همان افراد پس از دریافت دوز اول داوطلبانه به دنبال دریافت دوز دوم هستند.

وی به برخی شایعات اشاره می کند و می گوید برخی مدعی بودند که مثلا فلان دکتر به همسر خود واکسن تزریق کرده که بعد از پیگیری معلوم شد همسرش نیز در مجموعه بهداشت و درمان قرار دارد.

وی مثال دیگری می زند و می گوید گاهی خانواده‌ مدیران تمامی شرایط برای واکسینه شدن را دارند اما مدیری داشته ایم که برای پرهیز از حاشیه ها از حق خانواده خود گذشته است.

در نهایت بانشی تاکید می کند همه اطلاعات مربوط به واکسیناسیون کرونا به صورت آنلاین در سامانه سیب قرار می گیرد و امکان امارسازی وجود ندارد.

برچسب‌ها کرونا دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد واکسن کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پروندهٔ خبری واکسن کرونا، از نظریه تا عمل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد کرونا دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد واکسن کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اخبار کنکور معاون بهداشتی دانشگاه کهگیلویه و بویراحمد دانشگاه علوم پزشکی بهداشت و درمان وزارت بهداشت واکسن دریافت واکسن ها گروه ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۳۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌

حسین امامیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: تزریق این واکسن در برنامه جاری ایمن سازی کودکان است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بردسکن افزود: اصل پیشگیری در بیماری‌های عفونی بسیار مهم‌تر از درمان است و تزریق این واکسن سبب کاهش بار جهانی بیماری‌های ناشی از عفونت‌های پنوموکوکی می‌شود.

وی با بیان اینکه باکتری پنوموکوک مهمترین عامل عفونت های مهاجم باکتریال در کودکان محسوب می شود، گفت: این بیماری طیف وسیعی از عفونت ها را شامل مننژیت، عفونت باکتریال تب دار، عفونت گوش میانی، سینوزیت، ذات الریه، عفونت ملتحمه چشم، عفونت در بافتهای نرم حفره چشم، عفونت در لایه های داخلی و دریچه های قلبی، التهاب استخوان و مغزاستخوان، عفونت پرده های محافظ قلب، عفونت یا التهاب وخیم قسمتی از صفاق، تورم والتهاب مفاصل، عفونت های بافت نرم و عفونت خونی را موجب می شود.

وی گفت: تزریق واکسن پنوموکوک در برنامه جاری ایمن سازی سبب ارتقاء سلامت کودکان می‌شود.

امامیان زمان تزریق این واکسن را در ۲ ماهگی، ۴ ماهگی و ۱۲ ماهگی و همزمان با سایر واکسن های همان گروه سنی اعلام کرد.

کد خبر 6093414

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • ۲۰ شرکت حمل و نقل کالا در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند
  • نسبت به حق‌آبه مردم کهگیلویه و بویراحمد بی‌مهری شد
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • تزریق جان دوباره به اورژانس کشور
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان