Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@22:53:29 GMT

چرا باید گیاهان دارویی را پرورش دهید؟

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۲۴۲۴۶

چرا باید گیاهان دارویی را پرورش دهید؟

ایسنا/لرستان یک عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و منابع طبیعی لرستان گفت: فواید گیاهان آپارتمانی به خصوص انواع گیاهان دارویی برای ما انسان‌ها بسیار زیاد است و داشتن آن‌ها در خانه یکی از واجبات زندگی هر فردیست.

علی دهقانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: پرورش و استفاده از گیاهان دارویی برای درمان بیماری‌های شایع، روشی مناسب برای افزایش خودکفایی است، با این حال داشتن دانش خوب و مفید در مورد گیاهان، کاربردها و عوارض منع مصرف آن‌ها، برای مؤثر بودن خواص آن‌ها و جلوگیری از بروز مشکلات ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این‌که برخی از گیاهان دارویی را می‌توان در خانه پرورش داد، افزود: آویشن از جمله گیاهان چند ساله است که به دلیل داشتن ماده‌ای به نام تیمول، یک ضد عفونی کننده قوی محسوب می‌شود.

دهقانی با اشاره به این که این ماده مفید برای درمان سرفه‌های شدید، سوء هاضمه، اسهال و گاز معده مؤثر است، عنوان کرد: این ادویه خوش‌بو از دیرباز در سراسر دنیا استفاده می‌شده به‌عنوان مثال مصریان از آویشن در سوزاندن بدن استفاده می‌کردند، رومی‌ها پنیرها و مشروبات الکلی را با آن طعم می‌دادند و برای پاکسازی خانه آن را در آتش می‌سوزاندند.

این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان تصریح کرد: این گیاه از طریق کاشت نشاء پرورش می‌یابد و به آبیاری روزانه در ماه‌های اولیه کاشت نیاز دارد.

وی ادامه داد: همه ما با نام ریحان به‌عنوان یکی از بهترین سبزیجاتی که می‌توان آن‌را در کنار انواع غذاها مصرف کرد، آشنا هستیم، از ریحان به عنوان پادشاه گیاهان نام برده‌اند چرا که برگ‌های آن سرشار از خواص فراوان برای درمان بیماری‌هاست.

دهقانی افزود: گیاه  سنبل الطیب که از دیرباز در چای و یا دمنوش ها استفاده می‌شده و به دلیل عطر خوشی که دارد می‌تواند روحیه ی شما را جلا دهد را نیز می‌توان در خانه پرورش داد،

این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان افزود: مواد موجود درون این گیاه آن‌را برای کاهش استرس و سردرد، بهبود خواب و درمان مشکلات پوستی مناسب کرده است، می‌توان آن‌را به صورت دمنوش و یا روغن استفاده کرد، همچنین می‌توانید برگ‌های آن را خشک کرده و بسوزانید تا عطر خوش آن را استشمام کنید.

وی ادامه داد: فلفل قرمز یکی از ادویه‌های تند غذایی است که از خاصیت سم‌زدایی بالایی برخوردار بوده و می‌توانید آن‌را در کنار غذا و یا داخل آن در هنگام پخت استفاده کنید، این گیاه دارویی اثرات بسیاری مانند افزایش متابولیسم، پاکسازی بدن، کاهش درد و کلسترول و … بر روی بدن دارد.

دهقانی با اشاره به این‌که بابونه گیاهی چند ساله است و می‌توان از آن درون سالاد استفاده کرد، افزود: این گیاه دارویی دارای غلظت بالایی از آنتی اکسیدان‌هاست و در درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند سوء هاضمه، اضطراب و التهابات پوستی تأثیر دارد.

این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان  با بیان این‌که جعفری گیاهی چند ساله است و مواد مغذی فراوانی دارد، تصریح کرد: داشتن آنتی اکسیدان زیاد، انواع ویتامین و … در این گیاه باعث شده است که برای دستگاه گوارش، تنفس و استخوان‌ها مفید بوده و  در از بین بردن نفخ شکم، بوی بد دهان و … مفید باشد.

وی ادامه داد: نعنا یکی‌از معروف‌ترین عطر دهنده‌های غذایی است که حتی در انواع صنایع غذایی مانند آدامس‌ها، خمیردندان، انواع خوشبو کننده‌های دهان و یا مکان استفاده می‌شود، یک چای خوشمزه ازاین گیاه به خصوص برای مادران باردار، می‌تواند فواید زیادی مانند کاهش درد عضلانی و یا تهوع داشته باشد.

دهقانی  با اشاره به این‌که مریم گلی گیاهی مناسب برای کاهش سردرد و میگرن است، عنوان کرد: از جمله فواید دیگر این گیاه می‌توان به درمان التهاب دهان و گلو، تقویت حافظه و … اشاره کرد.

این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان تصریح کرد: گیاه بادرنجبویه یک گیاه دارویی همه کاره است و می‌توان از آن در همه ابعاد دارویی استفاده کرد مانند کاهش اضطراب، درمان زخم، تبخال، نیش حشرات، نفخ شکم و … . این گیاه چند ساله بوده و رشد سریعی دارد و از خانواده نعنا محسوب می‌شود.

وی با اشاره به این‌که ویتامین و مواد معدنی موجود در رزماری فواید بسیاری برای بدن ما دارد، افزود: استفاده از رزماری برای تقویت و بهبود حافظه بسیار مناسب است، چراکه این گیاه خارق العاده به تأمین خون مورد نیاز بافت‌های بدن کمک می‌کند، همچنین استفاده از آن به صورت دمنوش و چای معمول است و از روغن آن می‌توانید در درمان سردرد کمک بگیرید.

دهقانی عنوان کرد: گیاهانی که در بالا به آن ها اشاره شد، ازجمله گیاهیا دارویی هستند که هرکدام از ما می‌توانیم آن‌ها را در خانه پرورش دهیم.

انتها پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی داروي گياهي اسهال ایسنا سوءهاضمه لرستان آنتی اکسیدان ايسنا بابونه گاز معده سردرد مشروبات الكلي ویتامین میگرن خانه پرورش گیاهان دارویی چند ساله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۴۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس؛ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان پیش بینی کرد هرکیلو آویشن بیش از ۵۰۰ هزار تومان فروخته شود و ارزش آویشن‌های برداشت شده امسال به بیش از ۲۰ میلیارد تومان برسد.

سید محمد نور موسوی افزود: بیشترین آویشن‌های برداشت شده در شهرستان‌های رودان، میناب، بشاگرد و حاجی آباد است.

وی گفت: سطح رویشگاه‌های هرمزگان بیش از دویست هزار هکتار است که ۵۰ هزار هکتار آن در طرح بهره برداری، و در ۷ هزار هکتار آن عملیات احیای از سوی جوامع محلی صورت گرفته است.

وی گفت: پارسال ۹ فقره طرح مصوب بهره برداری گیاهان دارویی با همکاری بهره برداران و تعاونی‌های مردمی به مساحت ۲۲۰ هزار هکتار پوشش داده شد که شامل دوگونه دارویی آویشن و آنغوزه است.

بیشتر بخوانید: آبگیری ۱۱۰ میلیون مترمکعبی سازه‌های آبخیزداری هرمزگان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان افزود: طرح‌های اصلاحی و احیایی در مراتع با همکاری بهره برداران شامل ساخت هلالی آبگیر، بذرکاری، بذرپاشی و حفاظت و قرق است.

موسوی گفت: گونه‌های دارویی و خوراکی شامل آویشن، آنغوزه تلخ، بادام کوهی، بنه، گیشدر، پونه، مور خوش و تلخ، کلپوره، گلدر و آلوئه ورا بیشترین مصرف را در هرمزگان دارند.

وی افزود: این گونه‌های دارو‌های گیاهی پس از برداشت به استان‌های فارس، اصفهان و تهران ارسال و بعد از فرآوری و بسته بندی به خارج از کشور صادر می‌شود.

دیگر خبرها

  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود
  • شرایط نگهداری گیاه زامیفولیا ، پوتوس ، گندمی ، سانسوریا و... | کدام گیاهان برای آپارتمان مقاوم هستند؟
  • افتتاح بزرگترین دهکده آموزشی و پژوهشی گیاهان دارویی گلستان
  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند
  • حمیدیه رتبه برتر تولید نعنای دارویی در استان خوزستان+فیلم
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی