Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسمه تعالی

"جامعه فرهنگیان انتخابات را به صحنه اقتدار ملی تبدیل خواهند کرد"

« نقش معلم در جامعه، نقش انبیاست. انبیا هم معلم بشر هستند. نقش بسیار حساس و مهمی است؛ و مسئولیت بسیار زیاد دارد. نقش مهمی است که همان نقش تربیت است که إخراج مِنَ الظلمات إلی النور آنهایی که اللّه‏ وَلیُّ الَّذیِنَ آمَنُوا یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إلَی النُّورِ همین سِمَت معلمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خدای تبارک و تعالی این سِمَت را به خودش نسبت می دهد که خدای تبارک و تعالی ولیّ مؤمنین است؛ ... » امام خمینی (ره)


هفته بزرگداشت مقام معلم فرصتی است تا همه ساله مجموعه عظیم  تعلیم و تربیت کشور در کانون توجه افکار عمومی و نخبگان جامعه قرار گیرد و در این فرصت از قشر فرهیخته ای که نقش شان در جامعه بنا به تعبیر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی از جنس نقش انبیاست تجلیل شود. کانون تربیت اسلامی ضمن بزرگداشت مقام ارزشمند معلم و اعلام درود و سلامهای خود بر این قشر نجیب و صبور که با وجود برخی کاستی ها عاشقانه در سنگر تعلیم و تربیت برای تربیت نسل آینده تلاش می کنند و با گرامیداشت نام و یاد معلم بزرگ انقلاب اسلامی، شهید راه مبارزه با جهل، استاد شهید مرتضی مطهری که نام ایشان زینت بخش هفته گرامیداشت مقام معلم است، نکاتی را به این مناسبت متذکر می گردد:


1- انقلاب اسلامی ایران که به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران بیش از همه ماهیت فرهنگی داشت، سرآغاز تحولی بزرگ در نوع نگاه انسان معاصر به حیات اجتماعی شد و منجر به احیا تفکر الهی شد که با بعثت نبی مکرم اسلام به جهانیان عرضه شد و نقش مهم انسان آخرالزمانی برای ایفای نقش نهایی خود را که همانا بستر سازی جهت برقراری حاکمیت الهی در جهان بود ترسیم نمود. این انقلاب با همه فراز و فرودها بیش از چهل سال در این مسیر حرکت کرده و به فضل الهی و به تعبیر مقام معظم رهبری «راه طی‌شده فقط قطعه‌ای از مسیر افتخارآمیز به سوی آرمانهای بلند نظام جمهوری اسلامی است. دنباله‌ی این مسیر که به گمان زیاد، به دشواریِ گذشته‌ها نیست، باید با همّت و هشیاری و سرعت عمل و ابتکار شما جوانان طی شود». تحولات فرهنگی اتفاق افتاده در مبانی نظری تعلیم و تربیت بعد از انقلاب اسلامی آنچنان عمیق و قابل توجه است که هر از گاهی ناله حامیان مکاتب فکری غربی که نگاه صرفا مادی به خلقت دارند با عنوان ایدئولوژیک بودن آموزش و پرورش کشور بلند می شود. بگذریم از اینکه همان مکاتب مدعی ایدئولوژی زدایی از آموزش و پرورش، ایدئولوژیک تر از هر مکتب فکری دیگری هستند و ورود به حریم ایدئولوژی خود را به هیچ عنوان بر نمی تابند.

در کنار این توفیق بزرگ در نهادینه کردن مبانی الهی-اسلامی در مبادی فکری ورودی نظام تعلیم و تربیت که سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بخشی از آن است باید اذعان نمود که در اجرایی کردن این مبانی در عرصه عمل و نهادینه کردن ارزش و جایگاه معلم در جامعه توفیق کمی حاصل شده است. این که چرا چنین شده است و به عنوان مثال چرا سند تحول بنیادین بعد از نزدیک 10 سال هنوز فاقد زیرنظامهای اجرایی است نیازمند آسیب شناسی جدی است که انتظار می رود در گام دوم انقلاب اسلامی به جد مورد توجه قرار گیرد. از همه‌ی مسئولین و مراجع تاثیر گذار انتظار می‌رود ضمن توجه به این خواسته به حق جامعه فرهنگیان کشور؛ جایگاه رفیع آموزش پرورش را در عمل و رفتار به سان گفتار پاس داشته و از هر حرکتی که حریم تعلیم و تربیت را خدشه دار نماید پرهیز نمایند. در این بین معلم به عنوان قلب تپنده تعلیم و تربیت شایسته تکریم و توجه ویژه است، بر مسئولین است که با درک حساسیت بیش از پیش موضوع تکریم واقعی مقام معلم از هیچ کوششی در این راه دریغ ننمایند.


2- تربیت نسل جوان با ایمان و معتقد، سرشار از عشق به خدمت به همنوعان و هموطنان و علاقمند آبادانی ایران عزیز نیازمند توجه جدی به موضوع تربیت معلم بوده و ضرورت دارد در کانون توجه و مورد حمایت دلسوزان کشور قرار گیرد. تاکید بر جایگاه دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در تامین و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز آموزش و پرورش تاکیدی عالمانه و برخاسته از حس مسئولیت در قبال نسل آینده و حساسیت شغل معلمی است. این تاکید بر حمایت مسئولانه و دلسوزانه هیج منافاتی با نقد منصفانه عملکرد این دو دانشگاه و سیاستهای کلان جذب و تربیت نیروی انسانی در آموزش و پرورش ندارد. امروز آموزش و پرورش ما نیازمند رجایی و باهنرهایی است که با تلفیق ایمان به خدا با باور و عشق معلمی، باردیگر معلم و شغل معلمی را در صدر امور بنشانند و جایگاه این مسند عظیم و این قشر فرهیخته را بیش از گذشته ارتقا داده و به جایگاه واقعی خویش برسانند.

کانون تربیت اسلامی اردیبهشت 1400

منبع: الف

کلیدواژه: انقلاب اسلامی آموزش و پرورش تعلیم و تربیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۷۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور: آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی صبح امروز دوشنبه در آستانه روز معلم، در دیدار جمع زیادی از فرهنگیان و در آیین تجلیل از معلمان نمونه کشوری، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع فرهنگیان، معلمان و آینده‌سازان کشور، صمیمانه از تلاش همه مربیان و معلمان قدردانی کرد و روز معلم را به همه معلمان و دست‌اندرکاران آموزش و پرورش تبریک گفت.

رئیس جمهور نهاد تعلیم و تربیت را موضوعی بسیار با اهمیت توصیف کرد که باید همواره مورد توجه دولتمردان، معلمان، مربیان و خانواده‌های گرامی باشد و گفت: موضوع تعلیم و تربیت اساس ساختن کشور، صیانت از جامعه، رشد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی، آسیب‌شناسی و آسیب‌زدایی از جامعه و اساس برای ارتقای نسل‌ها است.

رئیسی با بیان اینکه تعلیم و تربیت ناظر به رفع همه آسیب‌هایی است که امروز جامعه را رنج می‌دهد، افزود: آموزش و پرورش ناظر بر رفع دغدغه‌هایی است که امروز دغدغه‌مندان، آسیب‌شناسان، جامعه‌شناسان و خانواده‌ها دارند، لذا مسئله آموزش و پرورش نه مسئله‌ای با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است و هدف انقلاب اسلامی به عنوان یک انقلاب فرهنگی برای ارتقا و اعتلای فرهنگ، ساخت انسان‌ها، ساخت جامعه قرآنی و نمونه با کمک و محوریت آموزش و پرورش، معلم و مدرسه ممکن است.

رئیس جمهور در ادامه ضمن ارج نهادن به همه تلاش‌های صورت گرفته از سوی وزرا، معاونین، مدیران کل، مربیان و معلمان از بدو پیروزی انقلاب اسلامی در جهت ارتقای نهاد مدرسه، افزود: امروز ضرورت بازنگری نسبت به اقدامات صورت گرفته با هدف کم کردن فاصله وضع موجود با وضع مطلوب امری ضروری است و در این زمینه سند تحول آموزش و پرورش می‌تواند در راستای اقدامات هماهنگ و منسجم میان مدرسه، خانواده و متولیان اجرای این سند، بسیار مؤثر باشد.

رئیسی با تأکید بر اهمیت تقویت نرم‌افزاری و سخت‌افزاری نهاد مدرسه برای اجرای این سند، افزود: همه ما باید ضرورت نیاز به تحول را درک کنیم و بر هر اقدامی که ما را به این فرآیند نزدیک‌تر می‌سازد، تأکید و توجه ویژه داشته باشیم.

رئیس جمهور با اشاره به اهمیت موضوع اجرای عدالت و اقامه قسط در جامعه، تصریح کرد: انسان عدالت‌طلب، متعهد، مسئولیت‌پذیر، حق‌خواه و دغدغه‌مند در نهاد مدرسه تربیت می‌شود و اساساً مدرسه حلّال بسیاری از مسایل و مشکلات جامعه ما است.

رئیسی همچنین با تأکید بر اهمیت جایگاه معلمان در انسان‌سازی، جامعه‌سازی، ارتقای اخلاق و مبانی علمی و اندیشه‌ای در جامعه، افزود: اینکه امام خمینی (ره) فرمود «معلمی شغل انبیاست» سخنی قرآنی و دینی است، چرا که اولین معلم بشریت ذات اقدس الهی و پس از آن انبیاء و اولیای الهی بوده‌اند.

رئیس جمهور در ادامه رواج قانون‌مداری، انضباط اجتماعی و اقتصادی، فرهنگ فقرزدایی، تبعیض‌ستیزی و صدق و راستی را در گرو تعلیم و تربیت در مدارس، دانست و گفت: اگر این مفاهیم به عنوان یک ارزش به دانش‌آموزان آموخته شود و احساس، اخلاق و عمل افراد در چارچوب مبانی تربیتی باشد، بسیاری از مشکلات و آسیب‌های اجتماعی از جامعه زوده خواهد شد.

خبر تکمیل می‌شود ...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • معلمان معمار آینده نظام هستند
  •  جذب سه هزار معلم جدید در آموزش و پرورش هرمزگان
  • توجه به معلم «سرمایه‌گذاری برای کشور» است/ آموزش و پرورش، مسئله اول کشور
  • رئیس جمهور: آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • آموزش و پرورش برای ما «مساله اول کشور» است
  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود
  • جذب بیش از ۱۰۰۰ دانشجو معلم در گیلان
  • شناسایی ۹۳ هزار معلم نمونه با ارزیابی‌های چندگانه
  • تجلیل از مقام معلم؛ در آستانه گرامیداشت هفته معلم