Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@21:35:04 GMT

مسئولان دستگاه دیپلماسی از بازی‌های رسانه‌ای پرهیز کنند

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۲۹۰۵۸

مسئولان دستگاه دیپلماسی از بازی‌های رسانه‌ای پرهیز کنند

به گزارش خبرگزاری مهر، شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با صدور بیانیه ای در واکنش به انتشار فایل صوتی وزیر خارجه، آورده است: فارغ از ادعاهای مطرح شده در مورد ابرمرد ملت ایران، حاج قاسم سلیمانی که اسطوره ایرانیان شده و خون او در اندیشه ها می جوشد و جوانان به مدد او گام دوم انقلاب را طی خواهند کرد، باید از دیپلماسی ۸ ساله اخیر سوال کنیم که چرا در فضای امن و باثباتی که فرمانده میدان با جانفشانی مردان پاک به شما تحویل داد، با بی تدبیری، جامعه را گام به گام به سمت بحران های اقتصادی حرکت دادید؟  

چرا به جای اصرار بر مسیرهای تحقیرآمیز و توهم نسبت به آمریکا و غرب، با رایزنی‌های موثرِ دیپلماتیک مسیر بازارهای تجاری ایران را هموار نکردید و دیپلماسی را به خدمت اقتصاد و معیشت و اشتغال و رفاه ایرانیان درنیاوردید؟  

شورای ائتلاف در بیانیه خود تاکید کرد: به دولت مردان خصوصا مسئولان دیپلماتیک کشور هشدار می دهیم در فرصت باقی مانده از بازی های رسانه ای و عملیات روانی حذر کنند و تنها به معیشت و سلامت مردم بیاندیشند و به جای طراحی های پیچیده برای رقابت های سیاسی و انتخاباتی، از همین فرصت خدمت بهره برداری کنند که این کار به صلاح و فلاح نزدیک تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

متن کامل این بیانیه بدین شرح است:

 بسم الله الرحمن الرحیم 

این روزها دوگانه‌ای در جامعه القا می‌شود که یک سوی آن فرمانده میدان و سوی دیگرش دیپلمات خندان است. ماموریت فرمانده برقراری امنیت و آرامش بوده و وظیفه دیپلمات، تکیه بر دستاوردها و برتری‌های میدان برای زمینه‌سازی رشد اقتصادی و بهبود معیشت و رفاه ایرانیان. بگذریم از این که اگر بازوی دیپلماتیک یک دولت، هوشمند و قدرتمند باشد از مسیرهای دیپلماتیک، امنیت را هم به ارمغان می آورد. به هر حال منطقه ما گرفتار ناامنی و شعله‌های جنگ شد و این آتش، قدم به قدم به جان و مال ایرانیان نزدیک شد.

در این توفان سهمگین و خون آلود، فرمانده‌ای در میدان حاضر شد و با تکیه به توانمندی داخلی و هوش استراتژیک و طراحی پیچیده و لایه ای و بذل جان های با اخلاص، امنیت را به ایران و سپس منطقه برگرداند و به قولش عمل کرد که گفته بود «پایان داعش را خواهیم دید». آنگاه نوبت به دستگاه دیپلماسی رسید که می بایست به پشتوانه دستِ برتر در میدان، معادله‌های دیپلماتیک را به سمت منافع ملی و دستاوردهای اقتصادی سوق دهد در حالی که دیپلمات‌های ما دل در گرو آمریکا داشتند و سرگرم مذاکره بودند و شبانه روز تلاش کردند که به مردم اثبات کنند، می توانیم به آمریکا اعتماد کنیم و او می تواند اقتصاد ما را سامان دهد تا جایی که آب و نان مردم را هم به مذاکره گره زدند و رسما و با صدای بلند به دشمن اعلام کردند که خزانه کشور خالی است!!

در این سوی میز مذاکره و میدان نبرد اما، روز به روز فشار اقتصادی و بی ثباتی و سوء تدبیر و فساد و رانت و سستی دولت مردان بیشتر و بیشتر شد تاجایی که ایرانیانِ با عزت در سال ۱۴۰۰ در صف های مرغ در مورد ثمره‌ی تلاش‌های دیپلماتیک هشت ساله گفتگو می‌کنند!!

فارغ از ادعاهای مطرح شده در مورد ابرمرد ملت ایران، حاج قاسم سلیمانی که اسطوره ایرانیان شده و خون او در اندیشه ها می جوشد و جوانان به مدد او گام دوم انقلاب را طی خواهند کرد، باید از دیپلماسی ۸ساله اخیر سوال کنیم که چرا در فضای امن و باثباتی که فرمانده میدان با جانفشانی مردان پاک به شما تحویل داد، با بی تدبیری، جامعه را گام به گام به سمت بحران های اقتصادی حرکت دادید؟ و چرا به جای اصرار بر مسیرهای تحقیرآمیز و توهم نسبت به آمریکا و غرب، با رایزنی‌های موثرِ دیپلماتیک مسیر بازارهای تجاری ایران را هموار نکردید و دیپلماسی را به خدمت اقتصاد و معیشت و اشتغال و رفاه ایرانیان درنیاوردید؟

مگر دیپلماسی در بحران های اقتصادی نباید تمام همّ و غم خود را صرف حل و فصل چالش های برون مرزی اقتصاد کند؟ این میدان که به خون و جنگ آلوده نیست بلکه امن و خرم و خندان است پس چرا دستگاه دیپلماتیک کشور کم فروشی کرده است؟

شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، ضمن ادای بلندترین و صمیمانه ترین احترام ها به مقام رفیع حاج قاسم عزیز، با عنایت به وضع نامساعد اقتصادی و نارضایتی گسترده مردم، به دولت مردان خصوصا مسئولان دیپلماتیک کشور هشدار می دهد در فرصت باقی مانده از بازی های رسانه ای و عملیات روانی حذر کنند و تنها به معیشت و سلامت مردم بیاندیشند و به جای طراحی های پیچیده برای رقابت های سیاسی و انتخاباتی، از همین فرصت خدمت بهره برداری کنند که این کار به صلاح و فلاح نزدیک تر است.

همچنین شورای ائتلاف به ملت عزیز و گرانقدر ایران متعهد می شود، با استقرار دولت انقلابی و هوشمند و مقتدر، تمام ظرفیت‌های دولت را به استخدام معیشت و رفاه ایرانیان درآورد و ماموریت دستگاه دیپلماسی را از مذاکره های بی ثمر و زمان بر، به تسهیل گری و هموارسازی توسعه اقتصادی و رشد اشتغال و افزایش درآمد سرانه، تغییر دهد «ان شا الله».

کد خبر 5199367

منبع: مهر

کلیدواژه: گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب شورای ائتلاف نیروهای انقلاب محمد جواد ظریف وزارت خارجه قاسم سلیمانی محمد جواد ظریف برجام مجلس شورای اسلامی انتخابات 1400 عراق محمدجواد ظریف سعید خطیب زاده وزارت امور خارجه قاسم سلیمانی وزارت امور خارجه ایران اسحاق جهانگیری ایالات متحده امریکا سید عباس عراقچی حجت الاسلام حسن روحانی رفاه ایرانیان شورای ائتلاف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۹۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شطرنج ماهرانه تهران در فرایند دیپلماتیک جنگ غزه

نشست سران سازمان همکاری اسلامی فرصتی برای مقام‌های ایران و کشور‌های عضو فراهم کرد تا راهکار‌های فرونشاندن تحولات بحرانی غزه را بار دیگر در زمین دیپلماسی جست‌وجو کنند.

به گزارش روزنامه ایران، پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اسلامی در «بانجول»، پایتخت گامبیا فرصتی برای مقام‌های ایران و کشور‌های عضو فراهم کرد تا راهکار‌های فرونشاندن تحولات بحرانی غزه را بار دیگر در زمین دیپلماسی جست‌وجو کنند؛ نشستی که وزیر خارجه ایران و همتایانش از مصر و عربستان به عنوان کشور‌های اثرگذار در فرایند میدان و دیپلماسی این امکان را یافتند تا نقطه‌نظرات و دغدغه‌های خود پیرامون شرایط جاری و روابط دوجانبه را با یکدیگر در میان بگذارند. نشست کشور‌های مسلمان همزمان با تحولاتی برگزار می‌شود که در پی اوج‌گیری تنش نظامی میان ایران و اسرائیل به سمت و سوی دستیابی به توافق آتش بس در جنگ غزه در حال حرکت است.

این در حالی است که نمی‌توان بر اثرات بلندمدت نقش آفرینی ایران برای تغییر معادله جنگ و شکست تلاش تل آویو برای کشاندن ابعاد بحران جاری به فراتر از جغرافیای نزاع چشم فرو بست. در همین راستا می‌توان حضور حسین امیرعبداللهیان در نشست سازمان همکاری اسلامی و گفت‌وگوی او با «سامح شکری»، وزیر امور خارجه مصر را متأثر از تلاش برای رسیدن به توافق صلحی دانست که حمله بازدارنده تهران علیه فلسطین اشغالی، ضرورت شکل‌گیری و دستیابی آن در کوتاه مدت را به وجود آورده است؛ چه آنکه تل‌آویو با بر افروختن آتش جنگ غزه، وارد نزاعی شد که تمام اندوخته‌های دیپلماتیک و سیاسی‌اش را به باد داد و در این میان ناگهان خود را با ایرانی مواجه دید که با چند حمله محدود و معدود، شاهرگ امنیتی آن را نشانه گرفت؛ بدون اینکه با واکنشی متقابل روبه‌رو شود. ذیل این تحولات دیپلمات‌های کشور‌های مسلمان منطقه فرصت را مناسب دیده‌اند تا ابعاد و پیامد‌های برآمده از حمله نظامی ایران و عقب‌نشینی آشکار اسرائیل از صبغه تقابل جویانه‌اش را در زمین دیپلماسی به بحث و بررسی بگذارند و بحران‌های خونین منطقه را به ایستگاه پایانی برسانند. در چنین فضایی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی با عنوان «ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفتگو پیرامون توسعه پایدار» که از روز گذشته (شنبه) آغاز شده و امروز نیز ادامه دارد، موضوع فلسطین و وضعیت جاری در باریکه غزه را در دستور کار قرار داده و وزیر امور خارجه ایران نیز به تبیین نقطه نظرات کشور درباره این مهم می‌پردازد.

نگاه تهران به طرح آتش بس

همزمان با برگزاری نشست سازمان همکاری اسلامی، شواهد و قرائن از بروز تغییراتی در الگوی رفتاری واشنگتن در قبال جنگ غزه و تلاش این کشور برای ترغیب تل آویو برای پذیرش طرح آتش بس جریان دارد. این طرح به پیشنهاد مصر به جنبش حماس و مقام‌های اسرائیلی ارائه شده و حماس پذیرش آن را مشروط به تضمین‌های شفاف و محکم امریکا در رابطه با پایان قطعی جنگ کرده است. واشنگتن متأثر از حمله نظامی ایران علیه فلسطین اشغالی و به رغم مواضعی که رهبران صهیونیستی در سال‌های اخیر در ضدیت با ایران و تهدیدات نظامی علیه آن اتخاذ کرده، به این واقعیت وقوف یافته‌اند که تل آویو در صحنه عمل، امکان دفع بحران‌هایی را ندارد که خود عامل آن بوده است؛ بنابراین در دست گرفتن نبض تحولات میدانی از سوی ایران، می‌توانست عامل مؤثری برای تشدید تلاش‌های امریکا جهت توقف هزینه ساز جنگ غزه برای این کشور باشد.

اگرچه ایران آتش بس فوری در جنگ غزه و پس از آن گشایش کامل معابر کمک‌رسانی برای رسیدن کمک‌های بشردوستانه و تبادل اسرا را فوری‌ترین نیاز در شرایط جاری می‌داند، اما معتقد است تمایل ایالات متحده به راهکار سازش با آنچه تحت لوای حمایت همه جانبه مالی، سیاسی و تسلیحاتی به اسرائیل به اجرا در می‌آورد، سر سازگاری ندارد.

به اعتقاد جمهوری اسلامی توفیق حداکثری طرح آتش بس در گرو توقف مناسبات جنگی میان ایالات متحده و تل آویو و بازنمایی این مهم در حوزه دیپلماتیک است. هشدار‌های طبقه‌بندی شده و پیگیری‌های دوجانبه و چندجانبه ایران نسبت به طرح کنونی توقف جنگ بعد از عملیات «وعده صادق»، از شطرنج هوشمندانه‌ای حکایت دارد که جنبه عملیاتی و جنبه تبلیغاتی را به موازات هم پیش می‌برد و دست ایران را هم در میدان و هم پای میز مذاکرات به دست بالاتر تبدیل می‌کند.

رایزنی بازیگران اثرگذار

گفت‌وگوی روز گذشته امیرعبداللهیان و همتای مصری‌اش در نخستین روز نشست سازمان همکاری اسلامی متناظر با این تحولات قابل ارزیابی است. مصر به عنوان پشتیبان شماره یک طرح آتش بس در غزه معتقد است پیشنهاداتش بیش و پیش از هر گزاره دیگر، ناظر به مدیریت تنش با کمترین هزینه ممکن و بهره‌گیری از شناخت عمیق خود از جامعه غزه است تا آرامش را به شبه جزیره سینا بازگرداند. پیشتر مخالفت صریح این کشور با پیوستن به ائتلاف دریایی به رهبری امریکا علیه یمن، تأثیری مهم در مناسبات و معادلات جنگی داشت که دامنه آن از غزه به آب‌های سرخ کشیده شده بود.

تنش در دریای سرخ، وارث سیاست معلول ایالات متحده و شرکای اروپایی‌اش در حمایت بدون محدودیت از تل آویو به شمار می‌رفت که انصارالله یمن را ناگزیر به گشودن جبهه جدید نبرد در دریای سرخ کرده بود؛ بنابراین رایزنی دیپلمات‌های بلندپایه تهران و قاهره در کشاکش فرایند دیپلماتیک برای دستیابی به صلح در غزه، فارغ از نقش مهم هر یک از دو کشور در روند‌های میدانی و دیپلماسی خاورمیانه نیست. بویژه آنکه رابطه دوجانبه ایران و مصر از ماه‌ها پیش متأثر از نقشه راهی که رؤسای جمهور دو کشور برای ترمیم و تقویت رابطه دو کشور به تصویر کشیده‌اند، در مسیر تنش زدایی و همکاری پیش می‌رود. چه به نظر می‌رسد دولتمردان مصر رویکرد مبتنی بر همکاری دولت سیزدهم در ترتیبات سیاسی منطقه را امکان مناسبی برای ترمیم رابطه با تهران و بازگشت به معادلات منطقه یافته‌اند و در بطن موضعگیری‌های اخیر خود در قبال جمهوری اسلامی چهارچوبی برای تغییر رفتار و همکاری‌های منطقه‌ای را با اعتنا به نقش اثرگذار کشور در منطقه جست‌وجو می‌کنند.

همسویی تهران و ریاض

گفت‌وگوی امیرعبداللهیان و «فیصل بن فرحان»، وزیر امور خارجه عربستان نیز با هدف همسو کردن مواضع تهران و ریاض پیرامون تحولات غزه، باوجود تلاش‌هایی صورت گرفته است که از سوی محور امریکایی – اسرائیلی برای تحت تأثیر قرار دادن رابطه رو به ارتقای دو کشور جریان دارد. روند همگرایانه تهران و ریاض در فراز خود در ماه‌های اخیر و پس از آغاز جنگ غزه به پیشنهادات متعدد عربستان برای همکاری اقتصادی با ایران رسیده و در حال تسری به عرصه‌های سیاسی و امنیتی است.

دیگر خبرها

  • قصور مسئولان در حادثه امام‌زاده ابراهیم شفت محرز است
  • سالن چند منظوره ورزشی در سنگان اشنویه احداث میشود
  • شطرنج ماهرانه تهران در فرایند دیپلماتیک جنگ غزه
  • مجلس دوازدهم باید به بهبود معیشت مردم بپردازد
  • عملکرد فصل معیشت و رفاه در قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران
  • هشدار؛ خوزستانی‌ها از حضور در مناطق پرخطر پرهیز کنند
  • مسئولان به وعده صادق اقتصادی خود عمل کنند
  • تغییر محسوس در وضع اقتصادی و بهبود معیشت مردم ایجاد شود
  • وضعیت میدان در جنگ شناختی را رسانه‌ها و روایت‌ها تعیین می‌کنند
  • حسینی: دولت سیزدهم به تقابل میدان و دیپلماسی اعتقادی ندارد