Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار ایرنا، مذاکرات هیات‌های مذاکره کننده ایران و ۱+۴ عصر امروز سه شنبه در وین از سر گرفته شد. در دور اول این نشست حاضرین تصمیم به تسریع روند گفت‌وگوها گرفته و توافق شد فعالیت گروه‌های کارشناسی در دو حوزه لغو تحریم‌ها و هسته‌ای به صورت فشرده و سریع ادامه یابد.

همچنین تصمیم گرفته شد که گروه کارشناسی سوم با نام «گروه کارشناسی ترتیبات اجرایی» با هدف گفت‌وگو در خصوص ترتیبات عملی مورد نیاز برای اجرایی شدن لغو تحریم‌ها و سپس بازگشت آمریکا به برجام تشکیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به روال گذشته همزمان هیات مذاکره کننده آمریکا نیز به طور غیرمستقیم در جریان روند گفت وگوها قرار می‌گیرد.

در این نشست سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ریاست هیأت ایرانی را بر عهده دارد و نمایندگانی از سایر دستگاه‌های ذیربط از جمله وزارت نفت، بانک مرکزی و سازمان انرژی اتمی نیز در ترکیب هیأت ایرانی قرار دارند.

در همین چارچوب، امروز دو دیدار میان دکتر عراقچی و انریکه مورا برگزار شد. همچنین پیش از ظهر امروز در جلسه سه‌جانبه مهمی که میان روسای هیأت‌های ایران، روسیه و چین، برگزار شد، طرف‌ها بر هماهنگی کامل میان سه کشور و لزوم رفع یکجای تحریم‌ها علیه ایران تأکید کردند.

پیش از این هیات های مذاکره کننده اعلام کرده بودند که مذاکرات وین پیچیده و سخت است و اما آنگونه که به نظر می رسد دو طرف برای احیای برجام اراده دارند تحریم‌هایی که در دولت دونالد ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران وضع شد، سخت‌ترین بخش احیای برجام است.

واقعیت این است که فرصتی کوتاه برای بازگشت طرف‌ها به اجرای تعهدات برجام وجود دارد. زمان زیادی تا پایان مهلت سه ماهه توافق ایران وآژانس بین المللی انرژی اتمی درباره دسترسی آژانس به دوربین‌های سایت‌های هسته‌ای باقی نمانده است بر اساس  این توافق که در جریان سفر رافائل گروسی مدیر کل آژانس به تهران انجام شد، مقرر شد دوربین‌های مستقر در سایت‌های هسته‌ای اطلاعات این سایت‌ها را ضبط کنند اگر در مهلت سه ماهه تحریم‌های ایران لغو شد این اطلاعات در اختیار آژانس قرار می‌گیرد و در غیر این صورت این اطلاعات نابود خواهد شد. در همان زمان هم ناظران مسائل سیاسی این توافق را فرصت به دیپلماسی ارزیابی کردند.

رهبر انقلاب اسلامی هم درآستانه ماه مبارک رمضان ودر تاریخ ۲۵ فروردین ماه جاری در محفل انس با قرآن فرمودند: «درباره قضیه برجام و تحریم‌ها، ما سیاست کشور را اعلام کردیم و به مسئولین هم گفتیم، در صحبت عمومی هم گفتیم. سیاست کشور معلوم است، خب حالا تشخیص مسئولین ما این است که برویم مذاکره کنیم تا همین سیاست را اعمال کنیم. ما بحثی نداریم در این زمینه منتها باید مراقبت بشود که مذاکره فرسایشی نباید باشد. نباید جوری باشد که طرفها بخواهند همین طور کش بدهند که این برای کشور ضرر دارد.»

موضوع دیگری که توافق فعلی را از نظر زمانی حائز اهمیت می‌کند، موضوع انتخابات و تغییر دولت در ایران است. این تغییر ممکن است در فرآیند انجام مذاکرات یک فاصله زمانی ایجاد کند چرا که دستیابی به فهم مشترک با دولت جدید ممکن است زمانبر باشد. این فاصله زمانی ناشی از تغییر دولت و تغییر تیم مذاکره کننده و نیز رسیدن به فهم مشترک زیاد باشد، ممکن است مواضع مذاکراتی طرفین که  تا حدودی به یکدیگر نزدیک شده است، دوباره از یکدیگر فاصله بگیرد و حصول توافق برای متقاعد کردن آمریکا به توقف قانون‌شکنی به طول انجامد.

طی هفته‌های اخیر و همزمان با این مذاکرات اتفاقات و اقدامات ایذایی برای تحت تاثیر قراردادن این گفت و گوها رخ داد که مهمترین آن اقدام خرابکارانه و تروریستی هسته‌ای در سایت نطنز بود. که با هدف خالی کردن دست مذاکره کنندگان ایرانی در مذاکرات وین اجرا شد با این حال ایران هم با راه اندازی سانتریفیوژهای جدید و آغاز غنی‌سازی ۶۰ درصدی برگ‌های خود را رو کرد.با این حال نباید فراموش کرد که ممکن است مخالفان برجام برای تاثیرگذاری بر مذاکرات باز هم اقدامات تخریبی و ایذایی را در دستور کار قرار دهند.

 با وجود این مسائل،‌ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری شب گذشته در پاسخ به این که آیا انتظار نهایی شدن چیزی را در این دور از مذاکرات دارد یا نه، بیان کرد: فکر می‌کنم هفته گذشته از مقامات وزارت امور خارجه شنیدید که راهی طولانی در پیش داریم. حداقل ما فکر می‌کنیم که مسیری طولانی باشد. فکر می‌کنم چیزی که هفته پیش گفتم، این که احتمالا مسیری که پیش رو داریم از مسیری که پشت سر گذاشته ایم طولانی‌تر است، امروز هم درست است. باید دید که رابرت مالی و تیمش در میدان مذاکره در وین به چه چیزی دست می‌یابند.

با عنایت به مسائل و متغییرهایی مانند پایان مهلت توافق ایران و ‌آژانس، انتخابات ریاست جمهوری در ایران، و اقدامات تخریبی و ایذایی مخالفان برجام به نظر می‌رسد مذاکره کنندگان هر چه سریعتر به تعهدات خود بازگشته و فکر بهره برداری از تحریم‌هایی که بر علیه ایران اعمال شده را از سر بیرون کنند. اگر طرف آمریکایی و سایر مذاکره کنندگان واقعا اراده لازم را برای بازگشت به برجام و اجرای تعهدات خود داشته باشند  نباید زمان را از دست بدهند از این جهت باید تصمیم امروز کمیسیون مشترک را برای سرعت بخشی به مذاکرات به فال نیک گرفت.

برچسب‌ها برجام جمهوری اسلامی ایران روسیه وین سازمان انرژی اتمی ایران وزارت نفت ند پرایس وزارت امور خارجه آمریکا سید عباس عراقچی چین بانک مرکزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام جمهوری اسلامی ایران روسیه برجام جمهوری اسلامی ایران روسیه وین سازمان انرژی اتمی ایران وزارت نفت ند پرایس وزارت امور خارجه آمریکا سید عباس عراقچی چین بانک مرکزی اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۲۹۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: آمریکا و اروپا در جریان حمله هوایی رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و پاسخ ایران به این حمله، به دنبال تحریم‌های اقتصادی شدیدتری علیه ایران برآمده‌اند. این اقدام ناعادلانه تشدید فشارها بر متحدان ایران را هم دنبال می‌کند و از این طریق به دنبال منزوی ساختن ایران در روابط اقتصادی خود با کشورهای شرق و جنوب شرق آسیاست. در بخشی از این حرکت مرموزانه، کاخ سفید با ادعای وساطت نفتی مالزی در فروش نفت ایران به چین، در پی بر هم زدن روابط این کشورهای آسیایی برآمده است.

مالزی در مواضع ضد اسرائیلی به‌ویژه در جریان جنگ اخیر حماس و رژیم صهیونیستی نقش پررنگی از خود نشان داده است. تنها یک روز پس از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر، وزارت خارجه مالزی بیانیه‌ای منتشر کرد که در آن از دولت اسرائیل به عنوان «دولت آپارتاید» یاد کرد که فلسطینی‌ها را تحت «اشغال، محاصره و رنج طولانی‌مدت غیرقانونی» قرار می‌دهد.

ایران در حال حاضر سومین شریک تجاری بزرگ مالزی در خاورمیانه پس از امارات متحده عربی و عربستان سعودی است. مهمتر از آن، مالزی مدت‌هاست که یکی از معدود کشورهایی است که شهروندان ایرانی می‌توانند بدون ویزا به این کشور سفر کنند، شرایطی که اقامت حدود ۲۰۰ هزار ایرانی از جمله صاحبان مشاغل، گردشگران و دانشجویان دانشگاه‌های انگلیسی زبان در این کشور را رقم زده است.

در موج فشارهای اروپایی برای تحریم سپاه پاسداران، گزارش‌های مشابه مدعی نفوذ سپاه پاسداران به تمام حوزه جنوب شرق آسیا شدند و به فضاسازی‌ها در این خصوص دامن زدند.

اندیشکده واشنگتن با طرح این موضع ضدایرانی که «مالزی محیطی مناسب برای فروش غیرقانونی نفت ایران است و تهران را قادر می‌سازد تا از تحریم‌های آمریکا فرار کند»، مدعی شد «مالزی با برچسب‌گذاری مبدأ محموله‌ها به‌نام کشور طرف سوم مانند عمان، امارات و خود مالزی، مبدأ محموله را پنهان می‌کند. به طور مشخص، چین در نوامبر ۲۰۲۳ رکورد واردات ۱.۲ میلیون بشکه در روز نفت از کوالالامپور را ثبت کرد که دو برابر مقدار نفتی است که مالزی تولید می‌کرد (حدود ۶۰۰ هزار بشکه در روز). در همین حال، صادرات ماهانه نفت ایران - که ۹۱ درصد آن به چین می‌رود - در اوت گذشته (مردادماه ۱۴۰۲) به بالاترین حد تخمین زده شده در پنج سال گذشته رسید.»

ایالات متحده بارها به دنبال محدود کردن روابط رو به رشد کوالالامپور با ایران از طریق تحریم نهادهای مختلف مستقر در مالزی بوده است. در فوریه ۲۰۲۳، وزارت خزانه‌داری سه شرکت در مالزی و سنگاپور را به تسهیل فروش و حمل میلیون‌ها دلار نفت و مواد پتروشیمی از طرف یک شرکت با ارتباطات شناخته شده با ایران متهم کرد. در ماه دسامبر، چهار شرکت دیگر در مالزی و یک شرکت در اندونزی به دلیل مشارکت در تسهیل برنامه هواپیماهای بدون سرنشین ایران تحریم شدند.

موسسه واشنگتن درباره اقدامات خصمانه آمریکا در تشدید فشارها بر ایران و درگیر کردن مالزی در این مسئله نوشته است «در مورد اقدامات کوالالامپور علیه اسرائیل و در حمایت از حماس، دولت بایدن تاکنون اقدامات خود در این زمینه را محدود به اخطارهای دیپلماتیک وزارت خارجه ایالات متحده و احضار سفیر مالزی در واشنگتن کرده است. ایالات متحده بیشترین توجه خود را معطوف به اقدامات تنبیهی و پیشدستانه در نقاطی کرده است که تصمیمات مالزی به‌طور مستقیم اهداف ایالات متحده را تهدید می‌کند، مانند تسهیل فروش غیرقانونی نفت ایران و ایجاد فضای مناسب برای فرار از تحریم‌ها.»

کد خبر 847278 برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه ایران و مالزی

دیگر خبرها

  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • حماس: اسرائیل راهی جز مذاکره ندارد
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ / آیا وضعیت هراسناک است؟ / امید با توافق روی آغاز نو، و بازتعریف جدید شکل می گیرد
  • این که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ / آیا وضعیت هراسناک است؟ / امید با توافق روی آغاز نو، و بازتعریف جدید شکل می گیرد
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»