Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا " اسفندیار حسنی مقدم " روز سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به کاهش ٤٠ درصدی میانگین بارش بلندمدت نسبت به مدت مشابه بیان کرد: علاوه بر کاهش بارندگی پراکنش آن هم‌ در استان نامناسب بود، از طرفی در آذر و دی ماه ۴۲ روز بارندگی نداشتیم همچنین از ۲۵ اسفند تاکنون نیز بارندگی در استان مشاهده نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به خسارت ناشی از خشکسالی به زیر بخش کشاورزی استان افزود: ٣ هزار و ٣٠٠ میلیارد تومان خسارت تاکنون برآورد شده که بیشترین آن به بخش زراعت با ۴۱۹ هزار تن یعنی معادل ٢ هزارمیلیارد تومان بوده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اضافه کرد: میزان خسارت به بخش باغبانی ۴۵۰ میلیارد تومان، شیلات نه میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان، دام و طیور  ۲۷۰ میلیارد تومان، زنبورعسل ۲ میلیارد تومان و منابع طبیعی ۴۵۰ میلیارد تومان بوده است.

وی افزود: تنها سطح ۱۲۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان بیمه است، بنابراین این میزان خسارت با بیمه جبران نمی‌شود.

وی فقیر شدن مراتع را از دیگر چالش‌های خشکسالی عنوان کرد و گفت: این موضوع برای تغذیه دامها مشکل ایجاد کرده همچنین کاهش قیمت گوشت قرمز را هم به دنبال دارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: رها کردن مزارع و هجوم سن و علف های هرز نیز از دیگر پیامدهای خشکسالی است.

حسنی مقدم به راهکار مقابله با بحران خشکسالی نیز اشاره کرد و افزود: تامین اعتبار لازم برای خرید تانکر و لوله انتقال آب برای آبرسانی به باغات و تامین آب دام عشایر،  همچنین اعتبار لازم برای خرید واکسن،دارو و سم از مواردی است که باید در دستور کار قرار گیرد.

 رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان افزود: محدودیت کشت‌های آب دوست از جمله برنج، هندوانه و سیب زمینی همچنین خرید دام مازاد توسط شرکت پشتیبانی امور دام از راهکارهای مقابله با خشکسالی است.

 حسنی مقدم اعطا تسهیلات برای خرید علوفه و استمهال تسهیلاتی که سررسید آنها فرا رسیده را از راهکارهای دیگر عنوان کرد.

وی با اشاره به احتمال حمله ملخ های صحرایی گفت: ملخ‌های صحرایی از مخرب ترین آفاتی هستند که می توانند روزانه دو تن در هکتار را از بین ببرند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: تاکنون ملخ های صحرایی به چهار استان حمله کرده‌اند و سازمان حفظ نباتات کشور هشدار داده ممکن است به لرستان و اصفهان هم حمله کنند.

حسنی مقدم افزود: البته ارتفاع پروازی ملخ ها پایین تر از  زاگرس است مگر اینکه باد موافقی بوزد.

وی عنوان کرد: درصورت حمله ملخ های صحرایی به استان شاهد بروز خسارت جبران ناپذیری خواهیم بود.

 رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: با توجه به اینکه ملخ آفت همگانی است بنابراین همه امور به عهده دولت است.

حسنی مقدم با اشاره به اینکه امکانات لجستیکی سازمان جهاد کشاورزی کفایت نمی‌کند، افزود: نیاز است بمنظور تعمیر و تجهیز چند دستگاه سم پاش، اجاره چند پهباد و خرید سم، توسط دولت محترم و همچنین سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تامین اعتبار انجام شود.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی خشکسالی لرستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی خشکسالی لرستان وزارت جهاد کشاورزی خشکسالی لرستان اخبار کنکور سازمان جهاد کشاورزی لرستان ملخ های صحرایی میلیارد تومان حسنی مقدم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۰۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب گفت: کشت غیراصولی محصول پسته و عدم رعایت موارد مذکور در مناطق مختلف شهرستان طی سالیان گذشته خسارت جبران‌ناپذیری را به بهره‌برداران وارد کرده است.

ابراهیم رودسرابی با اشاره به تنوع کیفی منابع آب و خاک در شهرستان، تک کشتی محصول پسته را تهدیدی برای بهره‌برداران افزود:  شهرستان خوشاب دارای چندین محصول مزیت دار از جمله پسته، انگور، زعفران، گندم و جو، زیره، هندوانه بذری، خربزه و پنبه است که با برنامه‌ریزی دقیق می‌توان به عملکرد مناسبی از محصولات مذکور رسید.

وی گفت: سال گذشته بیش از ۴ میلیارد ریال اعتبار بلاعوض برای توسعه باغات انگور در مناطق مستعد شهرستان هزینه شده است، به طوری که تاکنون بیش از ۲۰۰ هکتار باغ انگور با روش‌های نوین در شهرستان احداث شده است و تلاش می‌شود این سطح در سال جاری به دو برابر افزایش یابد.

رودسرابی افزود: کیفیت منابع آب و خاک در مناطق مختلف شهرستان ایجاب می‌نماید که کشاورزان با بهره‌گیری از نظرات مشاوران تخصصی و رعایت اصول فنی نسبت به انتخاب نوع محصول در هر منطقه اقدام نمایند تا به بهره‌وری حداکثری از منابع مذکور دست یابند.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب با اشاره به اینکه قبل از هرگونه کشت محصولات زراعی و باغی، ابتدا باید نسبت به انجام آزمایش‌های آب و خاک آن منطقه اقدام کرد، گفت: کشت غیراصولی محصول پسته و عدم رعایت موارد مذکور در مناطق مختلف شهرستان طی سالیان گذشته خسارت جبران‌ناپذیری را به بهره‌برداران وارد کرده و تغییر این رویه از اهداف و برنامه‌های مهم مدیریت است.

وی در ادامه افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی را از برنامه‌های اصلی جهاد کشاورزی این شهرستان اعلام کرد و افزود: با توجه به افزایش سالانه هزینه تولید محصولات کشاورزی، تنها راه برون رفت از این وضعیت افزایش تولید در واحد سطح از طریق استفاده از فناوری و دانش نوین در بخش کشاورزی است.

رودسرابی گفت: ارتقاء دانش فنی و تجربی کشاورزان، افزایش بهره‌وری آب از طریق اجرای سیستم‌های نوین آبیاری، افزایش ضریب مکانیزاسیون و مدیریت علمی مزارع و باغات از مهمترین برنامه‌های مدیریت جهاد کشاورزی در سال جاری خواهد بود.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب همچنین با اشاره به اینکه شهرستان به لحاظ سطح زیر کشت پسته در استان رتبه دوم را بعد از مه ولات دارا است،افزود: شهرستان خوشاب ۱۳ هزار هکتار باغ پسته دارد که سال گذشته ۷۰۰۰ تن پسته خشک از باغات شهرستان برداشت شده است.

وی ارقام غالب پسته کشت شده در خوشاب را شامل فندقی، کله قوچی، اکبری، بادامی سفید، اوحدی و عباسعلی اعلام کرد و گفت: شهرستان خوشاب دارای چندین محصول مزیت‌دار است که همه ساله این محصولات گردش مالی خوبی را برای شهرستان به ارمغان می‌آورند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیگر خبرها

  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی خراسان جنوبی
  • برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی/ ۱۰۱ رشته قنات آسیب دیدند
  • بیش از 543 میلیارد تومان برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • هجوم ملخ‌ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • بیشترین خسارت سیل در خراسان جنوبی به محورهای موصلاتی وارد شد
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان