Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌گزارش خبرگزاری فارس از دزفول، در روزهای گذشته فیلمی برای خبرنگار خبرگزاری فارس ارسال شد که در آن عنوان‌شده بود کشاورزان شهرستان دزفول به‌علت کاهش شدید نرخ پیاز در بازار و نبود صرفه اقتصادی در برداشت، مزارع خود را تبدیل به چراگاه دام‌ها نموده‌اند.

هزینه برداشت پیاز دو برابر هزینه کاشت آن است

امیر کیارسی یکی از کشاورزان شهرستان دزفول در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در این رابطه می‌گوید: متأسفانه عدم تامین بازار فروش با سودآوری معقولانه یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های کشاورزان است و سالیانه این مسئله برای چند نوع محصول به وجود می‌آید که امسال نیز بازار فروش پیاز در شهرستان دزفول نه‌تنها هیچ سودی برای کشاورزان نداشته بلکه موجب ضرر و زیان شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به قیمت این محصول که در حال حاضر زیر یک‌هزار تومان است، ادامه می‌دهد: با توجه به نرخ فعلی این محصول تقریباً هزینه برداشت دو برابر هزینه کاشت می‌شود که بر این اساس سود برداشت نکردن بیشتر از برداشت و طی کردن فرآیند فروش است.

او می‌گوید: با این حجم از زیان متأسفانه هیچ نوع تسهیلات و یا هزینه‌ای به‌عنوان جبران خسارت به کشاورزان پرداخت نمی‌شود این در حالی است که از زمان شیوع کرونا هم به‌علت بسته بودن مرزها و ایجاد محدودیت‌هایی در صادرات محصولات، کشاورزان دچار زیان شدند.

کیارسی ادامه می‌دهد: در طول سال‌های اخیر علاوه‌بر افزایش چند برابری قیمت بذر، نرخ سم و کودهای شیمیایی به‌شدت افزایش‌یافته که در برابر این مسئله انتظار تامین بازار بهتری برای کشاورزان وجود دارد.

جهاد کشاورزی در دسترس نیست

برای پیگیری این مسئله، خبرنگار فارس علت بروز این آشفتگی را از جهاد کشاورزی شهرستان دزفول جویا شد که در کمال ناباوری علی‌رغم آگاهی کامل از وضعیت پیش‌آمده حاضر به پاسخ‌گویی نبودند و توپ را در زمین سازمان جهاد کشاورزی استان انداختند که تا به این لحظه موفق به مصاحبه با مسوولین آن هم نشدیم.

خرید تضمینی پیاز به زیان کشاورز است

اما تعاونی روستایی استان خوزستان که بازاریابی و بازار رسانی محصولات کشاورزی در سطوح ملی، استانی و شهرستانی از وظایفش بشمار می‌آید از دیگر مراجع پاسخ‌گویی بود که محمدامین چلداوی سرپرست تعاونی روستایی استان خوزستان در خصوص نقش این سازمان در فراهم کردن بازار فروش محصولات در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: در حال حاضر قیمت پیاز در بازار حدود ۱۰ هزار ریال است اما قیمت تضمینی آن ۶ هزار ریال است که بر این اساس ورود سازمان تعاونی برای خرید تضمینی در این شرایط به ضرر کشاورزان خواهد بود.

وی افزود: برای ورود به خرید تضمینی باید میان سازمان مرکزی تعاونی و جهاد کشاورزی هماهنگی‌هایی صورت گیرد که تا به امروز این ضرورت واصل نشده‌است.

سرپرست سازمان تعاونی روستایی استان خوزستان در خصوص تامین بازار فروش محصولات کشاورزی گفت: پیدا کردن بازار فروش به‌عهده خود کشاورز است که به دلخواه مشتری محصول خود را می‌یابد در این بین شرکت‌های تعاونی روستایی هم بصورت توافقی با کشاورزان، اقدام به خریداری می‌کنند.

 

به‌گزارش خبرگزاری فارس، شهرستان دزفول به‌عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های کشاورزی کشور نیاز به برنامه‌ریزی بهتر مسوولان ذی‌ربط حوزه کشاورزی دارد تا علاوه‌بر ایجاد انگیزه در کشاورزان و افزایش درآمدهای ناشی از این فعالیت، از خسارت به کشاورزان جلوگیری شود.

همچنین با توجه به تعیین الگوی کشت و مشخص شدن سهمیه کشت هر محصول در هر یک از استان‌ها، لازم است تدابیر بهتری در جهت اجرایی شدن این برنامه‌ریزی صورت گیرد تا از کمبود محصول که موجب افزایش شدید قیمت و یا وفور محصول که اینگونه موجب کاهش قیمت و وارد شدن خسارت به کشاورزان می‌شود، جلوگیری بعمل آید.

 

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دزفول پیاز کشاورزان چراگاه دام جهاد کشاورزی تعاونی روستایی شهرستان دزفول جهاد کشاورزی بازار فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۲۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز فروش غیرحضوری نمایشگاه کتاب + آدرس سایت و جزئیات

سایت نمایشگاه مجازی سی‌وپنجم از روز گذشته در دسترس قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سایت نمایشگاه مجازی سی‌وپنجم از روز گذشته _دوشنبه هفدهم اردیبهشت‌_ در دسترس قرار گرفته است.

کاربران می‌توانند برای ثبت‌نام و جست‌وجوی کتاب‌های مورد علاقه خود و افزودن آن‌ها به صفحه علاقه‌مندی‌های شخصی، به سایت مراجعه کنند. ستاد خبری سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران توصیه می‌کند جهت بهره‌مندی از نمایشگاه مجازی از همین امروز صفحه علاقه‌مندی‌های شخصی خود را به‌روز کنند و زمان خرید را به روزهای آخر نمایشگاه موکول نکنند.

سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه https://book.icfi.ir/ به صورت مجازی برگزار می‌شود.

همچنین بن در نظر گرفته شده برای اساتید، دانشجویان و طلاب تنها از طریق فروش غیرحضوری قابل اعمال است.

کد خبر 751303

دیگر خبرها

  • آغاز فروش غیرحضوری نمایشگاه کتاب + آدرس سایت و جزئیات
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • انتفاد از کاهش سهمیه سوخت کشاورزان
  • عملکرد بالای ۵ تن محصول گندم در مزارع کارون
  • آغاز فروش هواپیمای برقی عمود پرواز ارزان تر از هلی کوپتر
  • شالیکاران امسال با قیمت مناسب برنج را به فروش خواهند رساند
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند